Bästa tandblekningen 2024 – fixa ett vackert leende hemma

Vill du ha ett bländande Hollywood-leende asap? Det är lättare fixat än vad man kan tro – idag kan man nämligen snabbt och relativt billigt ordna detta själv hemma. Det är inte kul med missfärgade tänder, utan det är naturligtvis på det viset att man vill kunna visa upp ett fräscht vitt leende.

Det är inte helt ovanligt att man döljer sina tänder på allehanda vis, så som att le på ett mer “kontrollerat” sätt på grund av just tänderna. Att inte kunna le på ett avslappnat sätt för att man anser att ens tänder är mindre fräscha är inte ett roligt liv, men som tur är så finns det lösningar på detta problem!

Denna artikel om tandblekning innehåller reklam i form av annonslänkar till Apoteket.se, Nordicfeel.se, Ahlens.se, Dentway.se, Tandblekning.com, Kronansapotek.se, Swiss Clinic och Lyko.se

Inledning

Många anser att det är alldeles för dyrt att göra en tandblekning hos tandläkaren, vilket inte är konstigt. Om man väljer att göra det hemma istället blir kostnaden betydligt lägre och man kan snabbt se resultatet. Idag är det väldigt skonsamma behandlingar som man kan köpa, så man behöver inte oroa sig över att man kommer att gå illa åt tänderna.

Vi har testat ett gäng olika tandblekningsmetoder hemma och ni ska få reda på vad vi tycker om åtta olika varianter här nedan. Du kommer alltså inte att behöva gå igenom en massa olika produkter på egen hand, utan det har vi gjort åt dig, så varsågod att ta del av vår samlade info nedan!

Vår favorit bland de billigare produkterna blev iWhite Instant 2 och i mediumklassen föll vårt val på Smile Lab Advanced Teeth Whitening Strips FLASH. Vår vinnare i lyxkategorin blev Dentway Starter Kit och vår spännande lilla Joker-vinnare blev ingen mindre än Warpaint Tandblekning.

Häng med oss nu nedan för att få all den info ni behöver för att välja ut er egen favorit bland tandblekningsprodukter för hemmabruk.

iWhite Instant 2

iWhite Instant 2

iWhite Instant 2 blev vår stora favorit i budgetklassen då detta är en produkt som inte bara ger vitare tänder – den är helt utan väteperoxid. Produkten innehåller fluor så tänderna stärks medan man använder denna tandblekning.

Vill du ha en produkt som är både billig och bra så är detta den tandblekning du ska satsa på, det är ingen tvekan om den saken!

Smile Lab Advanced Teeth Whitening Strips FLASH

Smile Lab Advanced Teeth Whitening Strips FLASH

Om du är sugen på att bleka dina tänder på ett smidigt och relativt billigt sätt så är Smile Lab Advanced Teeth Whitening Strips FLASH ett kanonbra val! Detta är en produkt som ger både vitare och renare tänder på ett kick och de är till både för under- och överkäke.

Dessa strips kommer i 10-pack (dubbla doser för att det ska finnas både för under- och överkäka i varje dos) och det är väldigt enkelt att använda dessa strips.

Dentway Starter Kit

Dentway Starter Kit

Här har vi en favorit som har funnits med på marknaden ett tag. Detta är tandblekning för hemmabruk när den är som bäst – man får nämligen ett resultat som utan tvekan kan jämföras med det resultat man får om man gör tandblekning hos tandläkaren.

Denna produkt är fri från peroxid och den är väldigt skonsam. Detta innebär att alla, oavsett kvalitet på emalj och oavsett om man har känsligt tandkött, kan navända Dentway Starter Kit.

Warpaint Natural Teeth Whitener

Warpaint Natural Teeth Whitener

Warpaint Natural Teeth Whitener är perfekt för alla som vill ha en tandblekning med ekologiskt och naturligt innehåll. Med finmald kol, bentonit, ekologiskt apelsinskal, ekologisk citronmyrten och ekologisk pepparmynta är detta en tandblekning som är snäll både mot tänder, tandkött och miljö.

Man får en fräschare känsla i munnen samtidigt som de blir vitare, så man får allt i ett med denna produkt.

Tandblekning – för vem?

Tandblekning är för alla som känner att tänderna är lite trist gula i sin färg. Detta är inga konstigheter, utan de flesta av oss får gulare tänder med åren. Sedan är det upp till var och en av oss att avgöra om vi vill bleka tänderna eller inte.

Vare sig du har mycket missfärgade tänder, lite missfärgade eller något mittemellan, så kan en tandblekning vara på sin plats. Tänk på att det är viktigt att dina tänder är utan hål eller andra problem innan du påbörjar en tandblekning hemma.

Kontakta din tandläkare och gör en kontroll så att du kan fixa eventuella hål eller liknande. Det är viktigt att förutsättningarna är de rätta innan du gör en tandblekning på egen hand.

Hur valde vi ut vilka tandblekningar som skulle testas?

Idag finns det ett mycket brett utbud av tandblekningar, vilket gör att det varit intressant för oss att kolla igenom utbudet för att välja ut vilka vi skulle testa.

Vi har naturligtvis endast fokuserat på varianter som vi vet är säkra och bra. Det finns alltid mindre seriösa aktörer på marknaden, men vi har hållit oss inom ramarna för trygga och seriösa återförsäljare och tillverkare.

De tandblekningar vi har testat kommer från bland annat Apoteket, Åhléns, Dentway och Lyko. Seriösa och pålitliga återförsäljare, som sagt.

Vi har valt att ta med lite olika typer av tandblekning för att alla ska kunna hitta en variant att känna sig bekväm med.

Hur utförde vi testerna av tandlekningar hemma?

Våra testvinnare i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Bäst i test bland tandblekningar

Här presenterar vi utförliga recensioner av de olika tandblekningsmetoder som utsågs som bäst i test i våra olika kategorier. Från den billigaste och bästa tandblekningen till den dyrare och lyxigare tandblekningen. Läs mer om varje metod nedan för att hitta den variant av tandblekning hemma som passar sig bäst.

Bäst & Billigast: iWhite Instant 2

Bäst & Billigast: iWhite Instant 2

iWhite Instant 2 innehåller förfyllda skenor som saknar väteperoxid. Det är alltså enkla skenor man använder som inte innehåller några farliga kemikalier.

Produkten fungerar bra för missfärgningar som den bryter ner samt fungerar den på så vis att den motverkar plack och stärker tänderna med hjälp av fluor-innehållet.

Resultatet är vitare tänder som inte känns “obekväma” under tiden man använder skenorna, vilket är mycket värt. Det är inte bara resultatet som ska bli bra, det ska naturligtvis också vara bekvämt att använda tandblekningen man väljer.

Det är även tryggt och säkert att använda denna produkt.

Cirkapriset ligger på cirka 220 kronor.

Medium: Smile Lab Advanced Teeth Whitening Strips FLASH

Medium: Smile Lab Advanced Teeth Whitening Strips FLASH

Om du är ute efter en skonsam tandblekning som ger snabba resultat är detta det perfekta valet för dig! Här får man även en läcker förpackning och det är ju alltid lika kul! Bli inte lurad att tro att detta skulle vara en mindre bra eller en mindre seriös produkt på grund av den läckra designen, det är nämligen en jättebra tandblekning.

Denna tandblekning består av 10 stycken blekningsstrips och de ger resultat inom otroliga 15 minuter! Man kan använda dessa närhelst man behagar och varje förpackning har 10 dubbla doser så att man ska kunna ha både till över- och underkäke.

Cirkapriset ligger på 399 kronor.

Lyx: Dentway Starter Kit

Lyx: Dentway Starter Kit

Här har vi en riktig pärla! Trots att den kostar mer än många andra tandblekningar så är den värd varenda krona. Man får ett snabbt, effektivt och säkert resultat och den är helt fri från peroxid.

Detta är en tandblekning som är samma behandlingsmetod som hos din tandläkare. Skillnaden är att du gör det själv och att det är mellan 70-95 % billigare att göra det hemma på egen hand.

Har du känsligt tandkött, eller tunn emalj så kan du använda denna produkt, eftersom sammansättningen är helt pH-neutral.

Cirkapriset ligger på 495 kronor.

Joker: Warpaint Natural Teeth Whitener

Joker: Warpaint Natural Teeth Whitener

Detta är ett riktigt bra alternativ för alla som vill använda sig av ekologiska produkter i så stor utsträckning som möjligt. Det är också så att man får en riktigt snygg förpackning även med denna, så det är en kul produkt att ha framme i badrummet.

Denna produkt innehåller aktivt kol från kokosnötskal, bentonit, ekologiska apelsinskal, ekologisk citronmyrten och ekologisk pepparmynta.

Med ovan innehåll får man “peeling” för tänderna, bentonit avlägsnar tandsten och stärker tandköttet samtidigt som apelsinskal bleker och fräschar upp tänderna. Citronmyrten fräschar upp munnen från bakterier och behåller pH-värdet i munnen medan pepparmyntan hämmar tillväxt av mikroorganismer så som bakterier och parasiter.

Cirkapriset ligger på 395 kronor.

Våra utmanare

Vi har tagit med ett par extra tandblekningar för att ni ska få lite mer att välja mellan. Det är aldrig fel att ha många bra produkter att välja mellan som dessutom är testade av en hel grupp “vanliga” människor, eller hur?

Här kommer våra utmanare!

Dentaworks Tandblekning

Dentaworks Tandblekning

Detta är tandblekning av hög kvalitet som du kommer att bli nöjd med! Man får snabba resultat samtidigt som detta är en produkt som är snäll mot tänderna, så man får allt i ett på det bästa av sätt!

Det är bara att forma skenan genom att doppa den i hett vatten. När den mjuknar så är det bara att ta upp den från vattnet och placera den över tänderna. Man trycker till med fingrarna för att den ska forma sig efter ens tänder.

Man trycker sedan ut gel i tandskenan för varje tand som ska blekas och sedan är det 20 minuter 2 gånger per dag som gäller. Det brukar ta upp till en vecka innan man når önskat resultat, men det kan gå mycket snabbare. En av oss som testade så g resultat redan efter första användningen!

Cirkapriset ligger på 499 kronor.

My White Secret

My White Secret

Denna produkt innehåller tandblekningsremsor med aktivt kol och kokosnötsolja. My White Secret är framtagen tillsammans med tandläkare och man kan vara helt säker med dessa remsor då de varken skadar emalj eller tandkött.

Efter 14 dagar kan man se resultat och paketet innehåller 14 stycken. Man använder alltså en remsa för underkäken och en för överkäken om dagen under två veckor.

Man låter dem verka i 30 minuter Är det så att det finns kvar gel så är det bara att skölja bort överskottet. Kasta sedan remsan och upprepa dagen efter.

Detta är ett perfekt val om man inte vill krångla till det för mycket. Det går snabbt och det är enkelt att placera remsorna på tänderna. Man ska naturligtvis inte äta eller dricka under tiden, men det förstår du säkert.

Man kan köpa dessa remsor hos bland annat Kronans Apotek och de kostar cirka 299 kronor.

Swiss Clinic Whitening System

Swiss Clinic Whitening System

Detta är en enkel hemmabehandling för vita och fräscha tänder som dessutom är prisvärd och säker. Som med alla andra tandblekningar så är det på det viset att resultatet är individuellt, men det brukar ta mellan 3-7 dagar innan man får resultat av denna tandblekning från Swiss Clinic.

Med denna produkt får du professionell tandblekning som är framtagen av tandläkare och den är därför både skonsam och bra. Man ska alltid vara uppmärksam på både innehåll och info gällande om tandläkare varit inblandade i processen. Då är man säker på att man väljer en produkt som är trygg.

Efter att man använt denna behandling brukar tänderna hålla sig vita i 1-2 år, så det är väldigt bra pris för fina tänder länge. Om tänderna börjar kännas lite mindre fräscha efter denna tid är det inte svårare än att göra om behandlingen hemma på nytt.

Cirkapriset ligger på 413 kronor.

ConfidentSmile Start Peroxidfri Tandblekning

ConfidentSmile Start Peroxidfri Tandblekning

Med ConfidentSmile får man just det – ett confident smile, alltså! Det är ju, som nämnt ovan, många som skäms över sina tänder, men som tur är så finns det bra hemmabehandlingar som exempelvis denna som gör att man får vita fina tänder snabbt!

Man får med 3 tandskenor, en förvaringsbox, tandblekningsgel (utan peroxid), en nyansguide, en bruksanvisning samt en LED-lampa. Man kan se resultat redan efter 3-5 behandlingar. Man använder samma skenor flera gånger, vilket är väldigt bra.

Dessa kan man köpa hos exempelvis Lyko, vilket gör att det är lätt att hitta dem. Det är bara att ta med i varukorgen nästa gång det är dags att köpa skönhetsprodukter så får du en fin tandblekning också!

Cirkapriset ligger på 299 kronor.

Att tänka på med tandblekning

Att bleka tänderna på egen hand kräver att man har koll på hur ens tänder mår. Man kan inte bara testa hur som helst, för det kan leda till att man skadar sina tänder.

Det bästa är att gå på tandläkarbesök innan man bleker tänderna hemma, så tänk på det. Vi kan lova att det är värt det i det långa loppet. När man ska göra den här typen av saker själv så är det viktigt att förutsättningarna är de rätta. Ett besök hos tandläkaren kanske känns onödigt för vissa av er, men det är bra att vara på den säkra sidan.

Idag är det produkter som finns på marknaden bra även för känsliga tänder och för känsligt tandkött och de produkter vi har med i detta test är alla testade ordentligt långt innan vi testat dem.

Frågor & Svar om tandblekning

Innan du rusar iväg till närmaste apotek eller webbutik för att köpa en tandblekningspaket för att prova på tandblekning hemma rekommenderar vi att du först tar del av våra svar på vanliga frågor relaterade till tandblekning först.

Ska jag gå till tandläkaren innan jag påbörjar en tandblekning hemma?

Ja, det ska du definitivt göra. Det är oerhört viktigt att du har koll på hur dina tänder mår innan du påbörjar den här typen av behandling.

Som vi redan har nämnt så är det på det viset att det är skonsamma och snälla behandlingar som finns på marknaden idag, men det är ändå av stor vikt att man gör en ordentlig kontroll av sina tänder.

Det är oerhört onödigt att satsa på en tandblekning hemma för att sedan upptäcka att man borde fixat hål eller liknande först.

Hur länge sitter effekten från en tandblekning i?

Beroende av dina tänder, din livsstil och beroende av vilken tandblekning du har valt att använda så sitter effekten i olika länge.

Du kan exempelvis inte alltid räkna med att du kan jämföra med en kompis eller familjemedlem, utan det är individuellt hur länge effekten varar. Om du vill ha en fingervisning så är det bättre att jämföra med någon i familjen, så vill du det så kan du såklart göra det.

En annan sak som påverkar är hur vita du vill att tänderna ska vara. Vill du ha väldigt vita tänder så är det på det viset att det kan krävas att du gör tandblekning oftare.

Hur vet jag att det är en säker tandblekning?

Om du väljer att testa en av de tandblekningar som vi har testat så kan du vara säker på att det är hög kvalitet på produkten. Köper du tandblekning hos pålitliga och trygga återförsäljare är det samma sak som gäller.

Betala hellre lite mer och var säker på att det är trygga och kvalitetskontrollerade produkter än att spara in lite pengar. Det viktigaste är att du har en bra produkt. Tycker du att den produkt du vill ha kostar för mycket så kan du alltid spara istället för att välja ett billigare alternativ.

Hur mycket kostar det med tandblekning?

Det är väldigt olika hur mycket det kostar. Det beror helt på vad du väljer för produkt. Det kan kosta från hundralappen upp till flera tusen – det är helt enkelt olika pris för olika märken.

Oavsett vad du väljer för tandblekning för hemmabruk så blir det definitivt billigare än att göra det hos tandläkaren, vilket är bra att veta.

Hur vet jag att tandblekningen är godkänd?

När du köper tandblekning från en känd återförsäljare så kan du vara helt säker på att det är en godkänd tandblekning.

Var extra försiktig så att du inte testar något från en sajt som du inte känner till. Om det verkar för billigt (och bra) för att vara sant så är det troligtvis det.

Det är inte som att köpa en billig jacka som man kan strunta i att ha på sig om den är konstig när man vågar chansa på en okänd sajt, det är dina tänder det handlar om!

Sammanfattning

I detta stora test av olika metoder för tandblekning hemma har våra testare gått igenom flera olika tandblekningspaket och i denna artikel har vi presenterat fyra tandblekningar som utsetts som bäst i test inom respektive prisklass, samt fyra utmanare till nuvarande vinnare. Nedan har vi sammanställt resultatet av dessa tester så att du enkelt kan jämföra och välja bäst tandblekning för dig.

KategoriNamnCirkaprisBäst pris
Bäst & BilligastiWhite Instant 2220 krApoteket.se
MediumAdvanced Teeth Whitening Strips FLASH399 krAhlens.se
LyxDentway Starter Kit495 krDentway.se
JokerWarpaint Natural Teeth Whitener395 krNordicfeel.se

Källor