Bästa avfärgningen 2021 – hitta din naturliga hårfärg igen

Idag är det många av oss som färgar håret och det innebär att det också behövs sådana saker som avfärgning med mera. Det är inte bara hårfärg, hårtoning och slingor som behövs, utan det är också på det viset att det måste finnas produkter som kan hjälpa till de gånger det blir ett mindre lyckat resultat – avfärgning är bara en sådan sak.

När det kommer till att ordna och fixa runt med håret så är det så att det lätt leder till att håret blir väldigt slitet och att den kanske en gång så härliga kvaliteten på håret må ha förbytts till en risig hög av trista hårstrån som inte mår bra alls. Det är lätt hänt, för det är ju jättekul att hålla på med håret.

Denna artikel om avfärgning innehåller reklam i form av annonslänkar till Lyko.se och Nordicfeel.se

Inledning

Avfärgning är en sådan åtgärd som du kan lita på. Eller rättare sagt så är det på det viset att du allt som oftast kan lita på att avfärgning går bra. Om man alltid sköter om sitt hår bra så är det också så att det är lättare att ordna upp eventuella problem – om man slarvar så är det såklart så att det också blir svårare att fixa till sina misstag.

Justering av hårfärg är alltså inte på något sätt något man behöver oroa sig över att det inte går att ordna. Helst om man önskar ljusa upp håret ett par nyanser. Detta går att ordna utan att håret behöver råka ut för en massa strul.

Är det så att du är ute efter att bli av med henna-färg? Då blir det svårare. Detta är nämligen en sådan färg som är stark och det är inte möjligt att bli av med den så som man kan göra med annan färg. Tänk på det innan du använder dig av just henna. Så länge du vet hur det funkar så är det också så att du enkelt kan fixa med henna, eller annan valfri färg.

Att det finns avfärgning på marknaden handlar om att man ska kunna ångra en färgning och det handlar också om att man ska kunna byta hårfärg när man känner för det. Har man exempelvis färgat håret i en brun nyans och sedan vill ha en blond nyans så behöver man först komma ner några nyanser så att det mörka i den bruna tonen försvinner till fördel för blond hårfärg.

Ibland är det på det viset att man blekt sitt hår och sedan färgat det i en mörkare färg. Detta kan göra att det är svårt att göra en avfärgning. Anledningen till det är att det helt enkelt inte fäster på håret på grund av blekningen och den mörka färg man lagt ovanpå. Det går dock att lösa det hela, men det kan hända att man får ta det etappvis. Det handlar med andra ord om tålamod.

L’Oréal Paris Colorista Hair Color Remover

L'Oréal Paris Colorista Hair Color Remover

Detta är en mycket bra avfärgning som passar för alla er som använt er av Colorista Washout. Då detta är en populär hårfärg så är det bra att det finns en bra avfärgning just för dessa färger.

Du kommer att bli nöjd med resultatet av denna, så mycket kan vi lova!

Colourless Hair Colour Remover Max Condition

Colourless Hair Colour Remover Max Condition

Denna avfärgning är mycket bra på att ta hand om hårfärg som du vill bli av med – det är ett mycket bra val när du vill ha bort oönskad färg på ett effektivt och smidigt sätt.

ColourB4 Haircolour Remover Frequent Use

ColourB4 Haircolour Remover Frequent Use

Detta är en avfärgning som du kan använda för att enkelt ta bort hårfärg hemma i badrummet – smidigare kan det inte bli!

Detta är en av de avfärgningar som är snälla mot håret samtidigt som den är bra på det den ska göra. Allt i ett!

L’Oréal Paris Super Blonde Creme Avfärgning

L'Oréal Paris Super Blonde Creme Avfärgning

Detta är vår Joker då den vänder sig till personer som vill ha blont hår. Det är ju en ganska vanlig önskan då det är en populär hårfärg, oavsett vilken nyans av blont hår man är ute efter.

Detta är ett klockrent val för alla er som är sugna på lite blonda toner i håret – det är bara att testa!

Vad gör våra tester av avfärgning pålitliga?

Vi som har testat dessa sju olika avfärgningar är åtta personer som har väldigt bra koll på det här med skönhetsprodukter. Det spelar inte någon roll om det är inom hårvård, hudvård, makeup eller något annat – vi har full koll och extremt stort intresse!

Vi har alla gjort många olika hårfärgningar genom åren och det innebär att vi även har testat avfärgningar, såklart. Vi har haft alla hårfärger som finns, om man kollar vad vi alla åtta har hittat på med håret under vårt liv. Det har varit silverfärg, svart, alla pasteller som finns, platina, olika bruna toner, slingor och så vidare i all oändlighet. Vi har testat allt!

Vi kollar naturligtvis även alltid med proffs när vi gör våra tester. I detta fall har vi kollat med både frisörer och med personal på de butiker som säljer avfärgningar och hårfärg. På så sätt har vi kunnat komma fram till vad som krävs och vad man ska kolla upp när man spanar in just avfärgningar.

Avfärgning – för vem?

Att använda sig av avfärgning är något som alla som ska färga och styra runt med håret bör göra. Det är nämligen på det viset att det ofta kan bli lite fel när man färgar håret.

Även om man inte nödvändigtvis gör det hemma så kan det vara så att man ångrar en färg man färgat håret i och är det på det viset så löser man det enklast genom att använda en avfärgning.

Men avfärgning så behöver den nya färgen inte påverkas av den gamla färgen, vilket såklart är positivt. Det blir lite som en clean start för håret.

Hur valde vi vilka avfärgningar vi skulle testa?

Vi har dels talat med varandra om vilka produkter vi tycker om sedan tidigare och sedan har vi rådfrågat de proffs som vi har i vår närhet. De frisörer vi har kollat med är en blandning av frisörer som vi själva går till, vänner och bekanta som arbetar som frisörer och andra som vi har rådfrågat.

Dessa frisörer hade mycket bra saker att säga om vilka avfärgningar man ska välja och sedan har vi såklart även kollat i de stora skönhetsbutikerna för att se vilka avfärgningar som är mest populära.

Hur utförde vi testerna av avfärgningar?

Vi testade avfärgningssprodukterna i samråd med proffs. Vi hade vissa personer i vår närhet som ändå skulle göra avfärgning och då väntade vi in dem medan några andra kom till. Sedan hade vi turen att tre av oss som gjort detta test skulle avfärga, så det var ett enklare företag än vad man skulle kunna tro.

Vi hade hela tiden kontakt med frisörer under tiden. Detta är en sådan sak som är smart att göra i samråd med personer som har koll på färg och avfärgning. Håret är ju så känsligt, så det är smart att göra som så att man har proffs vid sin sida.

Bäst i Test bland avfärgning

Efter noggranna tester och långa samtal om de olika avfärgningarna i våra tester kunde vi till sist enas om bäst i test avfärgning som kunde utses som vinnare i respektive kategori. Från billig avfärgning som samtidigt fungerade riktigt bra till en dyrare och lyxigare avfärgning.

Bäst & Billigast: L’Oréal Paris Colorista Hair Color Remover

Bäst & Billigast: L'Oréal Paris Colorista Hair Color Remover

Denna avfärgning tar främst bort blå och gröna toner i håret, så har du det så är detta något du ska satsa på. Den är väldigt effektiv samtidigt som den är skonsam mot håret och det är naturligtvis en kombination som är svår att slå.

Detta är perfekt för alla som använt Colorista Washout och vill avlägsna de sista spåren av färgen. I vissa fall kan det ju vara så att man tycker om effekten med vissa färger som stannar kvar i håret, men vill man ha bort alla spår så är detta ett perfekt val!

Cirkapriset för L’Oréal Paris Colorista Hair Color Remover ligger på 129 kronor.

Medium: Colourless Hair Colour Remover Max Condition

Medium: Colourless Hair Colour Remover Max Condition

Denna håravfärgning tar på ett effektivt sätt bort spår från både permanent och semi-permanent hårfärg. Att den är effektiv och skonsam på samma gång är naturligtvis väldigt trevligt och det är en kombination som man ska försöka hitta när det gäller det här typen av saker.

Colourless Hair Colour Remover Max Condition innehåller arganolja och keratin, vilket gör att ditt hår vårdas och stärks.

Beroende av hur mycket pigment du vill ha bort så kan det krävas mer eller mindre användning av denna produkt. För vissa räcker det med en gång medan det kan ta flera gånger för andra.

Cirkapriset ligger på 149 kronor för Colourless Hair Colour Remover Max Condition.

Lyx: ColourB4 Haircolour Remover Frequent Use

Lyx: ColourB4 Haircolour Remover Frequent Use

Detta är en lyxig och bra avfärgning som inte kommer att göra dig besviken. Den är lätt att använda och det enda man behöver göra är att applicera, vänta och skölja ur. Inga konstigheter där, inte!

Den hjälper dig att få ditt naturliga hår tillbaka, så dels är det så att du lätt kan bli av med en hårfärg du inte diggar längre och dels är det på det viset att du lättare blir av med färg om du är sugen på en ny färg.

Cirkapriset för ColourB4 Haircolour Remover Frequent Use ligger på 149 kronor.

Joker: L’Oréal Paris Super Blonde Creme Avfärgning

Joker: L'Oréal Paris Super Blonde Creme Avfärgning

Detta är en avfärgning som passar alla er som vill ha blont hår. Det är så att L’Oréal Paris Super Blonde Creme Avfärgning erbjuder skräddarsydda blonda nyanser och vad kan väl vara bättre än det?

Vad är det då man kan välja mellan? Jo, man kan välja mellan Perfect Blonde Highlight Kit, Perfect Blonde Maximum eller Perfect Blonde Super Blond.

Cirkapriset ligger på 139 kronor för L’Oréal Paris Super Blonde Creme Avfärgning.

Avfärgning som utmanar

Vi har även valt att ta med ett par utmanare i vårt bäst i test – allt för att ni ska få se lite allt möjligt som är bra inom detta segment! Visst är det väl härligt att ha mycket bra grejer att välja mellan? Klart att det är!

ColourB4 Hair Colour Remover Extra Strength

ColourB4 Hair Colour Remover Extra Strength

Detta är en avfärgning som effektivt tar bort mörka färger. Den tar effektivt bort flera lager av färg i håret, så har man fixat mycket med hårfärger så är detta ett perfekt val!

För att får den önskade effekten är det bara för dig att applicera produkten, vänta den tid som behövs för att den ska verka och sedan är det dags att skölja ur – piece of cake!

Din färg återgår till din naturliga hårfärg snabbt och smidigt och det är precis det en avfärgning ska göra!

Cirkapriset ligger på 149 kronor för ColourB4 Hair Colour Remover Extra Strength.

Colourless Hair Colour Remover Max Effect

Colourless Hair Colour Remover Max Effect

Detta är en avfärgning som effektivt tar bort permanenta och semi-permanenta hårfärger på ett sätt som inte skadar håret. Den är extra aktiv för att ta bort mörka färger. Det är svårt att få bort mörkare färger om man exempelvis har färgat från blont till brunt. Är det istället så att man har färgat från en blond färg till en annan är det lättare att fixa.

Det är en mycket effektiv formula som tar bort både svart, röd, brun och mörkblond hårfärg.

Cirkapriset för Colourless Hair Colour Remover Max Effect ligger på 149 kronor.

Frågor & Svar om avfärgning

Innan du rusar iväg till närmaste butik för att köpa avfärgning, billig som dyr, rekommenderar vi att du först tar dig tiden att läsa våra svar på de vanligaste frågorna relaterade till avfärgning.

Kan man vara allergisk mot avfärgning?

Ja, det kan man vara. Det är oftast väldigt starka grejer det handlar om, så är man känslig så kan man utan tvekan råka ut för en allergisk reaktion.

Det bästa man kan göra är att testa avfärgningen på en liten del av huden. Att testa bakom örat är alltid smart, så testa det innan du använder dig av produkten överallt.

Hur testar jag avfärgning?

Det är inga svårigheter att testa huruvida man är allergisk eller inte. Det är bara att applicera avfärgningskrämen på en liten yta (bakom örat, som vi nämnde ovan) och sedan låter man krämen sitta kvar över natten. Ge testet 24 timmar – om ingen reaktion uppstått så kan du gå loss med avfärgningen!

Avfärgning istället för blondering?

Nej, man kan inte använda avfärgning på det viset. En avfärgning är exakt det – en produkt som tar bort oönskad hårfärg. Om det är på det viset att man vill ha blonderat hår så ska man använda sig av blond hårfärg eller blekning efter det att man gjort avfärgningen.

Finns det skonsam avfärgning?

Ja, idag finns det många olika bra avfärgningsprodukter på marknaden. Man behöver inte vara orolig för att det ska slita särskilt mycket på håret, utan det är en ganska skonsam procedur.

Självklart är det på det viset att det påverkar håret, men produkterna blir hela tiden bättre och bättre, så man kan räkna med att håret mår ganska bra ändå.

Man ska vara noggrann med att ta hand om håret lite extra under avfärgning. Ge håret lite extra inpackningar med mera. Detta gäller helst om du använder dig av avfärgning under längre tid (alltså att du upprepar avfärgning på grund av att du vill ha många nyanser ljusare).

Sammanfattning

Nu har vi kommit till slutet av detta utförliga test av avfärgning, vi hoppas ni hittat någon avfärgningsprodukt som fungerar för era behov och budget. För att underlätta ert val av avfärgning listar vi nedan våra bäst i test avfärgningar i en tabell.

KategoriAvfärgningCirkapris
Bäst & BilligastL’Oréal Paris Colorista Hair Color Remover129 kr
MediumColourless Hair Colour Remover Max Condition149 kr
LyxColourB4 Haircolour Remover Frequent Use149 kr
JokerL’Oréal Paris Super Blonde Creme Avfärgning139 kr

Källor

  • https://www.lyko.se/harvard/farga-haret/avfargning/lp-colorista-hair-color-remover
  • https://www.lyko.se/harvard/farga-haret/avfargning/colourless-haircolour-remover-max-condit
  • https://www.nordicfeel.se/harvard/harfarg-toning/avfargning/colourb4-hair-colour-remover-34685
  • https://www.lyko.se/harvard/farga-haret/avfargning/loreal-paris-super-blonde-creme-avfargning
  • https://www.lyko.se/harvard/farga-haret/avfargning/colourb4-haircolourremover-extra-streng
  • https://www.lyko.se/harvard/farga-haret/avfargning/colourless-haircolour-remover-max-effect