Bästa blonderingen 2020 – vackert blond hemma till billigt pris

Tycker du att det är lite väl dyrt att färga håret hos frisören? Vill du ha en bra blondering utan att det ska bli för stora hål i plånboken? Då är det så att det rätta för dig är en hemmabehandling.

Att blondera och bleka håret hemma är dock inte det enklaste man kan ge sig på, så det är viktigt att man har koll på hur man ska gå tillväga innan man ger sig på detta projekt.

Denna artikel om blondering innehåller reklam i form av annonslänkar till Lyko.se, Nordicfeel.se och Ahlens.se

Inledning

Det bästa är om man har helt naturligt ofärgat hår när man blonderar själv hemma. Det är då det är som enklast att få till det på ett snyggt sätt, trots att man gör det på egen hand hemma i badrummet.

Om man har rester från andra färgningar så kan det bli svårt att få en snygg blondering. Varför? För att håret då har en mängd olika färger och det gör att blonderingen kommer att ta olika mycket på olika delar av håret. Resultatet blir ett hår med olika färg på olika delar av håret – inte så kul, alltså.

Läs på ordentligt innan du blonderar eller bleker ditt hår hemma och gör också så att du låter någon hjälpa dig istället för att du gör det helt på egen hand. Då kan du få hjälp med appliceringen, vilket är positivt.

Ofta får man använda en blondering vid upprepade tillfällen för att få den färg man önskar och det går riktigt illa år håret. Hårblekning är en sådan sak som skadar håret mycket, så du måste komma ihåg att ta hand om håret extra mycket efter en blondering. Nu är det rejäla hårkurer som behövs, så det är bara att köra på det!

Vi har valt ut åtta olika blonderingar och hårblekningar som vi tycker är de bästa på marknaden just nu och vi ska ta och dela med oss av dessa nu nedan.

Vår vinnare i kategorin för “Bäst & Billigast” är Garnier Nutrisse Truly Blond Extra Light Blonding. Vår vinnare i kategorin “Medium” är L’Oréal Paris Colorista Effects Bleach.

Den produkt som vann i kategorin “Lyx” är L’Oréal Paris les Blondissimes Préférence Extreme Platinum och vår Joker är Schwarzkopf Blond Oil-Powered Lightening with OmegaPlex L1++ Extreme Strong.

Garnier Nutrisse Truly Blond Extra Light Blonding

Garnier Nutrisse Truly Blond Extra Light Blonding

Denna glansfulla blekning ger dig en fin och hållbar färg som ser naturlig ut. Den bleker håret 4-6 toner, vilket inte är det mest extrema som finns på marknaden, men det är ändå ett bra blekningsresultat.

L’Oréal Paris Colorista Effects Bleach

L'Oréal Paris Colorista Effects Bleach

Denna blekning kan användas i såväl blont som brunt hår och då detta är en intensiv blondering så blir det ett resultat som både syns och känns.

Detta är en av de bästa blonderingsprodukterna på marknaden idag, så denna rekommenderar vi er verkligen att testa.

L’Oréal Paris les Blondissimes Préférence Extreme Platinum

L'Oréal Paris les Blondissimes Préférence Extreme Platinum

Om du är ute efter att bleka håret upp till 8 steg ljusare än ditt hår så är detta den rätta blonderingen för dig.

Det är en blondering som inte bara ljusar upp rejält, den har även en extra bra efterbehandling.

Schwarzkopf Blond Oil-Powered Lightening with OmegaPlex L1++ Extreme Strong

Schwarzkopf Blond Oil-Powered Lightening with OmegaPlex L1++ Extreme Strong

Denna blondering bleker upp till 9 steg, så denna passar för dig som vill ha ordentligt blekt hår. Trots att detta är en blondering som bleker mycket så behålls kraften i hårstrået och det är inte alltid man får det i en blondering.

Vad gör våra tester av produkter för blondering hemma pålitliga?

Vi som gör testerna av blondering är riktiga beauty-nördar som gillar både smink, hudvård och att fixa och trixa med nya hårfärger. Detta gör att testerna utförs av personer som har stor erfarenhet av att testa många olika blonderingar och hårfärger genom åren.

Blondering hemma – för vem?

Blondering passar egentligen alla som vill ha en ljus hårfärg. Det vanligaste är att redan blonda personer blonderar håret, men det är också vanligt bland gråhåriga personer. Har du mörkt hår så kan du även då använda blondering om du vill ljusa upp håret ett par steg.

Det är med andra ord så att alla som vill blondera sitt hår kan göra det själva hemma. Om man redan är ljus i håret så blir förändringen inte lika radikal som om man har mörkare hår. Det är alltså lättare att få håret att se “naturligt” ut om man redan har ett blont hår. Detta betyder inte att det inte blir fint med ett blonderat eller uppljusat hår på en mörkhårig person, det är kanske bara lite mer av ett större steg, helt enkelt.

Hur valde vi vilka blonderingar vi skulle testa?

Vi har kollat upp vilka blonderingar som är mest populära just nu och vi har även tagit med vissa som vi har som favoriter sedan tidigare.

Hur utförde vi testerna av blondering hemma?

Våra testvinnare i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Bäst i test bland blonderingar hemma

Efter noggranna analyser kunde vi utse alla bäst i test blonderingar. En vinnande blondering i varje kategori skulle utses, från billig blondering hemma som samtidigt fungerar riktigt bra till dyrare med lyxigare blondering. Nedan är våra resultat från testerna av blondering och respektive bäst i test blondering.

Bäst & Billigast: Garnier Nutrisse Truly Blond Extra Light Blonding

Bäst & Billigast: Garnier Nutrisse Truly Blond Extra Light Blonding

Denna blondering, Garnier Nutrisse Truly Blond Extra Light Blonding, har aktiva ljusreflektorer och dessa optimerar blonderingsprocessen. Man får en glansfull fin blond nyans som är mycket hållbar och är det så att man vill ha en blondering som ger 4-6 toner ljusare hår så är detta ett bra val.

Du kommer att få en fin hårfärg av denna blondering och dessutom är det på det viset att den efterbehandling som följer med i paketet ger bra med näring till håret.

Efterbehandlingen innehåller avokadoolja och den både ger näring och framhäver färgen på håret.

Cirkapriset för Garnier Nutrisse Truly Blond Extra Light Blonding ligger på 109 kronor.

Medium: L’Oréal Paris Colorista Effects Bleach

Medium: L'Oréal Paris Colorista Effects Bleach

Den intensiva blonderingen L’Oréal Paris Colorista Effects Bleach kan man använda vare sig man har ljust hår eller om man har brunt hår. Vill du så kan du använda denna som en avfärgning innan du färgar håret med en av de hårfärger som finns med i Colorista Washout-serien. Du kan naturligtvis använda den utan att använda en av dessa färger också.

Du väljer själv hur du vill göra med blonderingen. Antingen så kan du använda den i hela håret, eller så kan du göra som så att du börjar några centimeter från rötterna för att få en look som är lite mer nedtonad.

Cirkapriset ligger på 119 kronor för L’Oréal Paris Colorista Effects Bleach.

Lyx: L’Oréal Paris les Blondissimes Préférence Extreme Platinum

Lyx: L'Oréal Paris les Blondissimes Préférence Extreme Platinum

Denna blondering, L’Oréal Paris les Blondissimes Préférence Extreme Platinum, bleker upp till 8 steg, vilket innebär att den passar även dig med mörkt hår. Du får en vackert kall nyans då den är berikad med kallt färgpigment för att motverka att du får gulaktiga toner i håret.

Även efterbehandlingen är anti-yellowing och denna räcker i upp till 6 behandlingar (54 ml), beroende av hur långt hår man har och beroende av hur mycket produkt man använder.

Du kommer att få en platinablond nyans i håret som håller länge och en extra sak med just denna blondering är att den dessutom doftar gott!

Cirkapriset för L’Oréal Paris les Blondissimes Préférence Extreme Platinum ligger på 149 kronor.

Joker: Schwarzkopf Blond Oil-Powered Lightening with OmegaPlex L1++ Extreme Strong

Joker: Schwarzkopf Blond Oil-Powered Lightening with OmegaPlex L1++ Extreme Strong

Denna intensiva blondering är berikad med OMEGAPLEX anti-breakage och olja. Detta leder till att det blir upp till hela 80 % mindre slitage på håret jämfört med andra blonderingar. Dessutom gör detta att hårstrået skyddas från insidan och mikrobindningarna i hårstrået stärks under tiden man blonderar med Schwarzkopf Blond Oil-Powered Lightening with OmegaPlex L1++ Extreme Strong.

Den har anti-yelloweffekt, kraften i hårstrået behålls och hårkvaliteten förbättras. Det är helt enkelt en blondering som sliter mindre på håret och det är såklart något som gör att detta snabbt blir en favorit för många användare.

Cirkapriset ligger på 119 kronor för Schwarzkopf Blond Oil-Powered Lightening with OmegaPlex L1++ Extreme Strong.

Blonderingar som utmanar

Vi kunde bara välja ut en vinnare till bäst i test bland blondering hemma men vi hittande ändå ett antal andra produkter för blondering som förtjänas att lyftas fram i detta test. Nedan är några andra produkter för blondering hemma som vi också kan rekommendera.

L’Oréal Paris Perfect Blonde Maximum

L'Oréal Paris Perfect Blonde Maximum

Om du är ute efter en skräddarsydd blond nyans så är L’Oréal Paris Perfect Blonde Maximum det rätta valet för dig! Med denna blondering kan man få upp till 6 toner ljusare hår och denna produkt passar alla med blont eller ljusbrunt hår.

Resultatet blir ett glänsande och mjukt hår – precis vad man är ute efter!

Cirkapriset för L’Oréal Paris Perfect Blonde Maximum ligger på 135 kronor.

MOOD Intensive Creme Color Blondering 105 Ultrablond Extra

MOOD Intensive Creme Color Blondering 105 Ultrablond Extra

MOOD Intensive Creme Color Blondering 105 Ultrablond Extra är en mycket bra blondering som ger upp till 8 nyanser ljusare hår. Det finns anti-yelloweffekt i produkten, så du kommer att slippa en trist gulaktig nyans i håret när du väljer den här blonderingen.

Cirkapriset ligger på 69 kronor för MOOD Intensive Creme Color Blondering 105 Ultrablond Extra.

Eorol Blonderingsspray Super Strong

Eorol Blonderingsspray Super Strong

Om du vill testa något lite nytt och kul så rekommenderar vi denna blonderingsspray. Eorol Blonderingsspray Super Strong ger ett successivt blondare hår och du kan själv välja hur mycket och hur ofta du vill använda denna spray.

Man kan endast använda den på ofärgat och obehandlat hår, så för er som har färgat hår så är alltså detta inte alls rätt produkt. Det är viktigt att man har koll på vilka produkter som kan användas beroende av ens eget hår. Var alltid extra noggrann med just blondering då det lätt kan bli fel och det är inte roligt om man förstör sitt hår med blondering.

Cirkapriset för Eorol Blonderingsspray Super Strong ligger på 65 kronor.

John Frieda Go Blonder Lightening Spray

John Frieda Go Blonder Lightening Spray

Även John Frieda Go Blonder Lightening Spray är likt ovan nämnda en spray som man använder för att successivt bleka håret. Man kan se resultat redan efter 3-5 användningar och man väljer själv hur ofta och hur mycket man vill gå loss med sprayen.

Det är bra att man kan ha koll på uppljusningen av håret och detta är att rekommendera för er som inte är säkra på att ni vill gå all in med blondering. Det är ett bra första steg om man bara vill känna lite på hur det känns med blonderat hår.

Cirkapriset ligger på 129 kronor för John Frieda Go Blonder Lightening Spray.

Frågor & Svar om blondering hemma

Nu har du kanske redan bestämt dig vilken produkt för blondering hemma som du vill köpa men vi rekommenderar ändå att du först tar del av våra svar på vanliga frågor om blondering först, innan du rusar iväg för att köpa blondering.

Är dyr alltid bättre än billig blondering?

Nej, dyr blondering är inte alltid bättre än billig. Det är dock på det viset att dyrare produkter ofta har ett bättre innehåll och ofta är det också på det viset att man behöver ta mindre av de dyrare produkterna. De brukar ofta vara mer koncentrerade och det gör att priset i många fall visar sig vara mindre dyrt då produkterna räcker längre.

När det kommer till just blondering så tycker vi inte att det är så stor skillnad när man ser till pris, utan det är ofta så att priserna är ganska lika. Det är således bättre att välja vilken man vill använda utifrån andra kriterier. Alltså, den något billigare blonderingen kan i många fall fungera lika bra, men eftersom priserna överlag är låga kan det löna sig med de lite dyrare alternativen.

Var köper jag blondering för hemmabruk?

Man kan köpa blondering i mataffären, i skönhetskedjornas nätbutiker, i de fysiska skönhetsbutikerna med mera. Det är inte svårt att hitta en bra blondering ute i handeln, utan man kan köpa med sig det hem medan man är ute på stan eller om man är i affären och handlar middag.

Varför blondera hemma?

Att blondera hemma är betydligt billigare än om man går och gör det hos en frisör. Det är väldigt stor skillnad och det är definitivt värt det, men man måste veta vad man pysslar med annars går det illa!

Det är inte det lättaste att blondera håret på egen hand, så var noga med att läsa på innan du gör det. Det är också bra att ha sällskap av en kompis då man kan få hjälp med att blondera sig. Det kan vara skönt med lite psykologiskt stöd om det är fösta gången.

Vad gör jag om det går fel med blonderingen?

Om det går fel med blonderingen och håret ser ut som “hej, kom och hjälp” så är et klokt att gå till en frisör för att få hjälp. Visst är det lite synd att man slösat pengar på att köpa en blondering för hemmabruk om man ändå måste gå till frisören efteråt för att få håret fixat, men det är det ju värt om man har otur och hemmablonderingen går fel.

Sammanfattning

Nu har vi kommit till slutet av detta utförliga test av olika produkter för blondering hemma. Här har du kunna läsa om fyra olika bäst i test blonderingar hemma samt ett antal andra blonderingar som utmanar våra vinnare. För att underlätta ditt val av blondering sammanställer vi våra bäst i test blonderingar i en tabell nedan:

KategoriBlonderingCirkapris
Bäst & BilligastGarnier Nutrisse Truly Blond Extra Light Blonding109 kr
MediumL’Oréal Paris Colorista Effects Bleach119 kr
LyxL’Oréal Paris les Blondissimes Préférence Extreme Platinum149 kr
JokerSchwarzkopf Blond Oil-Powered Lightening with OmegaPlex L1++ Extreme Strong119 kr

Källor