Bästa duschcremen 2021 – gör vardagsduschen till en upplevelse

En bra duschcreme är guld värt då det gör att det blir lite extra lyxigt varje dag när man tar en dusch. Det är inte bara en härlig doft som är viktigt, utan det är också på det viset att det ska vara en bra och dryg duschcreme som återfuktar bra.

Att lägga lite mer pengar på både duschcreme och andra skönhetsprodukter är ofta ett bra val. När man betalar lite mer så brukar man också få mer produkt, vilket gör att det blir prisvänligt i längden. Med “mer produkt” menar vi att det är ett mer koncentrerat innehåll. Man behöver alltså bara ta en liten mängd istället för en större mängd med en billigare variant.

Denna artikel om duschcreme innehåller reklam i form av annonslänkar till Kicks.se, Lyko.se, Ahlens.se, Noricfeel.se och Hudoteket.se

Inledning

Alla ni som har testat många olika duschcremer vet hur stor skillnaden kan vara och det är säkert så att många av er har favoriter redan. Vi har sett till att ta med riktigt härliga varianter i vårt test för att ni ska få möjligheten att testa det bästa av det bästa, så det är bara för er att hänga med oss nedan för att se efter vad det bjuds på!

Vår vinnare i kategorin “Bäst & Billigast” är Rituals The Ritual of Hammam Foaming Shower Gel duschskum. Detta är en väldoftande och uppfriskande duschcreme som vi rekommenderar alla att testa! Den har mycket att komma med, helt enkelt!

Vinnaren i kategorin “Medium” är Biotherm Lait de Douche Shower Milk som är extra bra att använda tillsammans med Lait Corporel bodylotion från samma märke. Samma härliga doft och välgörande egenskaper – kan man önska sig mer än det?

Vår lyxiga vinnare är Hermés Le Bain Eau d’Orange Verte Hand & Body Cleansing Gel. Här kan vi verkligen snacka lyx i kubik! Den är helt underbar och den är värd att testas av alla!

V har även med en Joker, precis som vanligt, och det är ingen mindre än Oribe Côte d’Azur Replenishing Body Wash som tog hem vinsten i denna kategori. Vi gillar Oribe i allmänhet, så att vi tog med denna produkt kommer kanske inte som en överraskning direkt.

Rituals The Ritual of Hammam Foaming Shower Gel duschskum

Rituals The Ritual of Hammam Foaming Shower Gel duschskum

Rituals är ett mycket trevligt märke som har mängder av härliga produkter att bjuda på. Deras produkter kommer i serier som har olika dofter. Man kan köpa både exempelvis hudkräm och duschcreme i samma serie, om man vil. Man kan naturligtvis även blanda olika dofter, om man vill göra det.

Just Hammam-serien är fräsch och har en unisex-doft. Den kan med andra ord användas av alla!

Biotherm Lait de Douche Shower Milk

Biotherm Lait de Douche Shower Milk

Vill du ha en klassiker med dig i duschen så är detta ett bra val. Biotherm är riktigt bra på hudvårdsprodukter både vad gäller kropp och ansikte. Just denna godbit doftar fantastiskt gott och den är väldigt bra för huden. En fullträff, med andra ord!

Hermés Le Bain Eau d’Orange Verte Hand & Body Cleansing Gel

Hermés Le Bain Eau d'Orange Verte Hand & Body Cleansing Gel

Om man vill lyxlira så ska man, utan tvekan, välja denna duschcreme från Hermés. Här får man verkligen en läckerhet att duscha med då det är en duschcreme som är både väldoftande och bra för huden. Du kommer att älska den här!

Oribe Côte d’Azur Replenishing Body Wash

Oribe Côte d’Azur Replenishing Body Wash

Att vi väljer att ta med en duschcreme från Oribe är inte så konstigt – vi älskar ju detta märke! De har inte bara underbara hårvårdsprodukter, utan de bjuder även på denna härliga duschcreme. Det är bara att tacka och ta emot!

Vad gör våra tester av duschkrämer pålitliga?

Alla våra tester av duschkrämer och andra skönhetsprodukter är pålitliga av den enkla anledningen att vi har lång erfarenhet och ett stort intresse för skönhetsvård. Vi tycker om precis allting som har med hudvård, makeup och hårvård att göra, så att säga att vi har koll på läget är nästan en underdrift, faktiskt!

Du kan vara 100 % säker på att vi har testat igenom alla duschkrämer fler än en gång. Det behövs ofta att man testar igenom produkterna flera gånger för att man ska kunna jämföra dem på bästa sätt. Det är precis det vi har gjort och resultatet av bästa duschkrämer ser ni nedan!

Förutom att vi själva har testat duschkrämerna är det även på det viset att vi har kollat med personal på de stora skönhetsbutikerna och talat med proffs inom hudvård. Allt för att ni ska få ett så bra bäst i test som möjligt!

Duschcreme – för vem?

Vissa gillar tvål, vissa gillar duscholja och vissa gillar duschcreme. Det är väldigt olika vad man föredrar och det kan ha att göra med hudtyp, hur känslig hud man har och så vidare. Ofta har man ju testat lite av varje innan man hittar sin favorit och det är inte ovanligt med fler än en favorit i duschen.

Man kan ha lite av varje hemma så att man kan skifta mellan duscholja, duschcreme och vanlig tvål. Det kan ju vara så att man exempelvis vill använda olja om man peelar kroppen med en peelingvante, eller liknande, även om man vanligtvis använder en duschcreme.

Alla behöver en eller annan rengöringsprodukt för kroppen och just en duschcreme är ett bra val! Tänk på att köpa en som passar torrare hud om det är så att du är just torr eller känslig i huden.

Hur valde vi vilka duschcremer vi skulle testa?

Duschcreme finns det ett stort utbud av och vi har testat en oändlig mängd genom åren. Då vi är åtta personer som har testat dessa duschcremer så var det ganska lätt att hitta ett stort gäng som var ganska självklara.

Vi har testat dels favoriter som vi ville att de andra skulle prova på och dels var det så att det var duschcreme på marknaden som var nya för oss alla åtta. Det blev med andra ord ett väldigt spännande test!

Då man kan köpa duschcreme i princip varsomhelst idag så är det inte svårt att hitta rätt. Man måste inte köpa sin duschcreme från en skönhetsbutik, utan man kan köpa på apotek, mataffär etcetera. Vill man ha bra kvalitet ska man dock helst främst satsa på de lite dyrare varianterna som man hittar på apotek och i skönhetsbutiker.

Hur utförde vi testerna av duschkrämerna?

När vi gör våra tester så gör vi på det viset att vi åtta som ingår i vår testgrupp provar på produkterna en eller flera gånger (beroende av produkt). De duschkrämer som är med i vårt test har vi alla provat en gång vardera.

Anledningen till att vi endast har testat just duschkrämer en gång vardera är för att det går snabbt att bilda sig en uppfattning om just en sådan produkt. Om det är exempelvis ett serum, en mask eller dylikt kan det krävas att man testar flera gånger och på olika sätt. En duschcreme är dock en duschcreme och man kan avgöra vad man tycker om en duschcreme efter en dusch.

Vi har alla olika hud och olika åsikter om dofter och liknande, så våra vinnare är vinnare just på grund av att många har tyckt till. Tur för er!

Bäst i Test bland alla duschcremer

Efter noggranna tester och utvärderingar av många olika duschcremer kom vi i testgruppen till sist överrens om vilka olika duschcremer som kunde väljas ut som bäst i test duschcreme. En duschcreme valdes som bäst i test inom en av varje kategori, sammanlagt fyra olika som du kan se nedanför.

Bäst & Billigast: Rituals The Ritual of Hammam Foaming Shower Gel duschskum

Bäst & Billigast: Rituals The Ritual of Hammam Foaming Shower Gel duschskum

Detta är en klar vinnare då den ger en otroligt fräsch känsla. Den doftar mycket gott och det är verkligen en känsla av just hammam som infinner sig när man har produkterna från denna serie från Rituals.

Produkten är i skumform och det är lite extra härligt! Det känns lite lyxigt att använda och man känner att huden blir ren på djupet och att den tas omhand på bästa möjliga sätt. Det kan inte bli bättre!

Detta är även en produkt som är dryg och självklart är det så att förpackningen är ursnygg. Rituals har alltid fina förpackningar som ger lite lyxig glans åt badrummet.

Eukalyptus och rosmarin gör att doften får en att kvicka till och man blir rejält uppfriskad!

Cirkapriset för Rituals The Ritual of Hammam Foaming Shower Gel duschskum ligger på 95 kronor för 200 ml.

Medium: Biotherm Lait de Douche Shower Milk

Medium: Biotherm Lait de Douche Shower Milk

Gillar du Biotherm? Då är du långt ifrån ensam! De har alldeles underbara produkter för just kroppsvård, men det är även så att deras hudvårdsprodukter för ansiktet är bra.

En klassiker hos Biotherm är Lait Corporel Body Milk som är en av de bästa hudlotionerna som finns. Lait de Douche är det klockrena valet för alla er som vill ha en duschcreme som påminner om Lait Corporel och om du använder dessa två produkter tillsammans så kommer det garanterat att ge bra resultat!

Cirkapriset för Biotherm Lait de Douche Shower Milk ligger på 199 kronor för 200 ml.

Lyx: Hermés Le Bain Eau d’Orange Verte Hand & Body Cleansing Gel

Lyx: Hermés Le Bain Eau d'Orange Verte Hand & Body Cleansing Gel

Om du gillar Hermés så kommer Hermés Le Bain Eau d’Orange Verte Hand & Body Cleansing Gel att vara ett perfekt val för dig! Detta är en duschcreme som håller vad den lovar och badrummet fylls av en underbar doft när man använder den.

Om man tycker att den är aningen dyr så kan man göra som så att man använder den endast vid speciella tillfällen. Man kan till exempel göra så att man har denna duschcreme när man peelar kroppen, rakar benen och annan storstädning. Då kan det vara kul med en extra läcker duschcreme att njuta av!

I denna duschcreme får man en explosionsartad doftkavalkad med noter av apelsin, citron, mandarin, mynta, svartvinbärsknopp och ekmossa samt patchouli.

Cirkapriset för Hermés Le Bain Eau d’Orange Verte Hand & Body Cleansing Gel ligger på 550 kronor för 300 ml.

Joker: Oribe Côte d’Azur Replenishing Body Wash

Joker: Oribe Côte d’Azur Replenishing Body Wash

Oribe är en härlig duschkräm som är lätt att falla för! Med denna rackare i badrummet så får man inte bara en lyxig flaska, utan man får även ett riktigt lyxigt innehåll. Vad mer kan man begära?

Den doftar av deras signaturdoft Côte d’Azur, så man blir rejält bortskämd vad gäller doften! Ni som har använt Oribes produkter tidigare vet hur härlig denna doft är och den är utan tvekan värd de extra kronorna!

Använda denna duschcreme när du vill lyxa till det lite extra, för med denna så blir huden silkeslen deluxe! Den innehåller sötmandel, ängskrasse, stjärnblomsoljor, bärnstensextrakt, sojabönsolja, risolja och passionsblomolja. Dessa återställer, föryngrar och mjukgör din hud. Dessutom är det på det viset att den skyddar mot torrhet och skador.

Cirkapriset för Oribe Côte d’Azur Replenishing Body Wash ligger på 429 kronor för 250 ml.

Duschkrämer som utmanar

Som vanligt har vi valt att ta med några utmanare bland duschkrämer i vårt test så att det finns lite fler godsaker att välja mellan. Vi är svaga för många duschkrämer och här nedan kommer de fyra som vi i samråd kommit fram till att vi tycker bäst om för tillfället, och gärna kan rekommendera om inga av våra bäst i test duschkrämer passar. Häng med!

Dermalogica Conditioning Body Wash

Dermalogica Conditioning Body Wash

Detta är en klassiker som alla gillar. När man testar denna duschcreme så förstår man hur en bra duschcreme ska vara, så enkelt är det! Den doftar himmelskt och den är bra för huden. Den rengör samtidigt som den balanserar hudens pH-värde och vårdar huden på djupet.

Då det är Dermalogica det handlar om så är det på det viset att doften är ren och fräsch och det är alltid guld värt! Duschcremen innehåller oljor från rosmarin, eukalyptus, tea tree och citron. Dessutom är det vitamin B5, sandelträ, lavendel och salvia bland innehållet.

Du kommer att få en hud som är mjuk och len, smidig och väldoftande. Samtidigt är det så att de friska dofterna gör att man blir uppiggad. En perfekt duschcreme, med andra ord!

Cirkapriset för ligger på 375 kronor för 295 ml.

Biotherm Eau Vitaminée Uplifting Shower Gel

Biotherm Eau Vitaminée Uplifting Shower Gel

Här kommer ännu en produkt från Biotherm. Det är inte så konstigt att vi väljer att ha med två duschcremer från just Biotherm, för precis som vi nämnde ovan så är detta ett märke som är riktigt bra på att producera bra och fräscha kroppsvårdsprodukter.

Den doftar underbart av citron och den har en snyggt gul förpackning. Det är avskalad och stilren lyx i badrummet när den är som bäst som levereras här!

Då man kan köpa detta märke lite överallt så kan man nästan alltid hitta denna duschcreme till ett extra bra pris. Det kan vara rabatt, rea eller vad som helst. Håll ögonen öppna!

Cirkapriset för Biotherm Eau Vitaminée Uplifting Shower Gel ligger på 149 kronor för 150 ml.

Fenjal Classic Shower Creme

Fenjal Classic Shower Creme

För de yngre läsarna kanske detta är en duschcreme som inte känns helt bekant, medan ni som är lite äldre säkert känner igen den. Det är en gammal klassiker som hängt med länge och den är fortfarande lika väldoftande och snygg i sin förpackning.

Detta är en sådan duschcreme som man bara måste testa i sitt liv. Det är ingen risk att man blir besviken över vare sig doft eller de välgörande effekterna.

Cirkapriset för Fenjal Classic Shower Creme ligger på 89 kronor för 200 ml.

Babor Spa Energizing Shower Gel

Babor Spa Energizing Shower Gel

Babor har väldigt väldoftande kroppsvårdsprodukter som känns både välgörande och lyxiga. Man känner sig skönt uppfriskad av denna duschcreme och den innehåller stamcellsextrakt från champagnepäron som ger en anti-age effekt. Vad sägs om det? Knappast något man ser varje dag i en duschcreme!

Med denna duschcreme så behöver du inte oroa dig över att din hud ska bli uttorkad. Det är viktigt att man använder sig av duschcreme som inte torkar ut huden, för det är inte bara huden i ansiktet som ska tas omhand.

Kanske är det på det viset att du har extra torr och känslig hud? Då ska du satsa på en duschcreme som har bra innehåll snarare än att fokusera på att hitta en som är billig. Detta är ett perfekt val för er med torr hud och den är värd varenda krona!

Cirkapriset för Babor Spa Energizing Shower Gel ligger på 290 kronor för 200 ml.

Frågor & Svar om duschcreme

Är dyr duschcreme alltid bättre än billig?

Vare sig man vill eller inte så är det faktiskt på det viset att det ofta är bättre produkter man får när man lägger lite mer pengar på skönhetsvård, så också när det gäller duschcreme. Dels får man ofta ett mer koncentrerat innehåll och dels får man ofta bättre ingredienser.

Man vinner ofta på att betala lite mer, men sedan finns det såklart alltid undantag där man får allt i ett. Testa dig fram för att hitta det som passar dig, men tänk på att det är så att billiga duschcremer och sämre produkter kan leda till att huden blir onödigt torr.

Torkar duschcreme ut huden?

Beroende av vad du väljer för typ av duschcreme så är det på det viset att det är mer eller mindre uttorkande för din hud. Vissa duschcremer ger fukt medan andra verkar uttorkande på din hud.

Vissa har tålig hud som klarar av det mesta, medan andra har mer torr och känslig dito. Har man torr och känslig hud är det viktigt att man tänker sig för så att man inte använder en duschcreme som är uttorkande.

Det är inte svårt att hitta bra duschcreme som passar för torr hud, eller som inte torkar ut huden extra. Det är bara att ta sig en titt ovan och välja ut en av de åtta duschcremer vi har testat!

Vad köper jag duschcreme?

Man kan köpa duschcreme överallt. Vill man ha bra duschcreme som har ett bra innehåll och som inte torkar ut huden så ska man satsa på en duschcreme som finns på apotek eller på skönhetsbutiker istället för sådana som finns i mataffären.

Visst kan det vara så att duschcreme från mataffären funkar, men oftast är det så att de som är riktigt bra finns att köpa på andra ställen som fokuserar på just hudvård och kroppsvård.

Alltid använda samma märke i kroppsvård?

Det är inte alls lika viktigt med samma märke inom kroppsvård som det är med hudvård. När man blandar olika märken (främst syramärken) så kan det gå riktigt illa, men med body lotion, duschcreme med mera så kan man blanda de produkter från olika märken som man tycker om.

Sammanfattning

I denna artikel om duschkrämer har vi redovisat resultatet av våra omfattande tester av olika duschcremer samt tagit fram vilka duschkrämer som är bäst i test just nu, från bäst och billigast duschkräm till dyrare men lyxigare duschkrämer. Nedan hittar du en sammanställning och jämförelse så att ditt val av duschcreme förenklas.

Bäst & Billigast: Rituals The Ritual of Hammam Foaming Shower Gel duschskum, 95 kronor för 200 ml.

Medium: Biotherm Lait de Douche Shower Milk, 199 kronor för 200 ml.

Lyx: Hermés Le Bain Eau d’Orange Verte Hand & Body Cleansing Gel, 550 kronor för 300 ml.

Joker: Oribe Côte d’Azur Replenishing Body Wash, 429 kronor för 250 ml.

Källor

https://www.lyko.se/hudvard/kropp/shower-gel/rituals-the-ritualhammam-foaming-showe
https://www.lyko.se/hudvard/kropp/shower-gel/biotherm-lait-rituallait-de-douche-showe
https://www.kicks.se/hudvard/kroppsvard/duschkram/le-bain-eau-dorange-verte-hand-body-cleansing-gel-300-ml
https://www.hudoteket.se/sv/artiklar/oribe-cote-dazur-replenishing-body-wash-.html
https://www.hudoteket.se/sv/artiklar/dermalogica-conditioning-body-wash.html
https://www.ahlens.se/Skonhet/hudvard/kropp/bad-dusch-15289/biotherm-eau-vitaminee-shower-gel-150-ml-86386109/
https://www.nordicfeel.se/hudvard/kropp/duschcreme/fenjal-classic-shower-creme-47511
https://www.lyko.se/hudvard/kropp/shower-gel/babor-spa-energizingshower-gel-200ml