Bästa elektriska fotfilen 2024 – Motverka spruckna hälar och torra fotdynor

Att ta hand om fötterna är viktigt för oss alla, men det är lite olika hur mycket tid man känner att man vil lägga på att ta hand om just fötterna. Vi anser att det bästa är att fila och göra dem iordning iallafall en gång i veckan är rimligt. Se också till att gå på pedikyr emellanåt så att du får lite extra omvårdnad som du inte kan, eller orkar, göra hemma själv.

Inledning – guide till elektriska fotfilar

Det finns idag många olika sätt att ta hand om fötterna. Både sätten och produkterna är många, det gäller bara att hitta rätt för en själv! Vi tycker att just fotfil är en nödvändighet. Även om man använder exempelvis peeling, eller någon form av exfolierande tvål, svamp eller liknande så behöver man ända fila fötterna ofta för att de ska hålla sig fräscha.

Vissa har mer tur med sina fötter än vad andra har. Vissa behöver fila och smörja ofta på grund av att deras fötter är torra, medan andra knappt behöver göra något alls då de har “enkla” och mjuka fötter. Oavsett vilken kategori du tillhör är det viktigt att smörja sina fötter ofta.

Du kan smörja dina fötter när du ändå smörjer dig med body lotion – då kommer det i i din hudvårdsrutin som en självklarhet och det är väldigt positivt. En bra fotvårdsrutin är lika viktig som en bra hudvårdsrutin både vad gäller ansiktsvård och kroppsvård.

Du kan se till att använda en elektrisk fotfil ungefär en gång i veckan. Man ska inte fila för mycket då det inte är skonsamt att “över-fila” dem. Du kan jämföra det med exfoliering av ansiktet eller kroppen. Någon gång, eller några gånger, i veckan är bra och hjälper huden att må bra, men går man över gränsen så kan man förstöra huden både i ansiktet, på kroppen och fötterna. Lagom är alltså vad som gäller.

Med en elektrisk fotfil går det hela snabbare och man slipper göra ett stort projekt av att fila sina fötter. Dessutom är det väldigt enkelt att använda en elektrisk fotfil – man får allt i ett! Det är också så att elektriska fotfilar idag är både sladdlösa och laddningsbara. Det är alltså bara att köra på.

En elektrisk fotfil hjälper till att göra jobbet betydligt snabbare, så det är definitivt något vi rekommenderar. Det finns ett flertal olika varianter på marknaden idag, så det är bara att hänga med oss nedan och välja ut en av dem vi har testat!

CCS Elektrisk Fotfil

CCS Elektrisk Fotfil

Denna elektriska fotfil är bra på att ta bort gammal hud och förhårdnader, så det är det mycket bra val. Den är både smidig och effektiv och dessutom är det på det viset att den passar perfekt för nybörjare.

Att den är i kul färger gör inte saken sämre, utan det gör bara att det blir ännu lättare att välja just denna fotfil.

Scholl Velvet Smooth Elektronisk Fotfil

Scholl Velvet Smooth Elektronisk Fotfil

Detta är en elektrisk fotfil som tar bort hudförhårdnader samtidigt som den exfolierar torr hud. Detta innebär att man kan alltså välja mellan två olika funktioner, vilket gör att det blir en mycket användarvänlig fotfil.

Man kan antingen sätta på den refill som kallas “Dry Skin Exfoliation Refill”, eller så kan man använda “hard Skin Removal Refill”. Detta är perfekt, eftersom det innebär att man kan ta hand om sina fötter hela tiden, vare sig det bara är lite torr hud som ska bort, eller om det är mer hård hud som behöver tas bort.

Du väljer själv om du vill använda den på torr hud, eller om du vill använda den på fuktig hud. Hur du än väljer att använda den så kommer du att få mjuka och fina fötter på nolltid!

Remington Reveal Perfect Pedi Wet & Dry CR6000

Remington Reveal Perfect Pedi Wet & Dry CR6000

Med denna fotfil får du ett fint resultat varje gång och du väljer själv hur du vill använda den. Den går att använda både på torra och på våta fötter. Detta innebär att du har alla förutsättningar för att få perfekt resultat varje gång.

Det går snabbt att få underbart lena fötter, oavsett om du har spruckna fötter med hård hud eller inte. Du rengör snabbt rullarna och de har även anti-mikrobiellt skydd. Du kan med andra ord använda rullarna vid upprepade tillfällen.

Baby Foot Exfoliation Socks

Baby Foot Exfoliation Socks

Detta är en riktig mirakelprodukt som gör så att dina fötter blir underbart mjuka och lena. Det är bara att ta på sockorna – ha på dem i 1 timme – ta av dem. Sedan väntar man upp till 14 dagar då processen att ta bort de döda hudcellerna tar ett tag.

Detta är ett mycket effektivt och skonsamt sätt att fräscha upp huden på fötterna. Det blir inget slitage på samma sätt som det lätt blir med vanliga fotfilar, utan det är på det viset att man får samma resultat, men utan något som helst filande.

Elektrisk fotfil – för vem?

Att investera i en elektrisk fotfil är bra för alla, oavsett vad man har för erfarenhet av fotvård sedan tidigare. Även om du inte brukar hålla på så mycket med dina fötter i vanliga fal så är det dags att börja med det nu! Alla fötter behöver tas omhand och ju bättre du tar hand om dina fötter, desto finare blir de.

Det är också på det viset att personer som använder elektrisk fotfil får gladare fötter och det ställer vi oss såklart alla bakom! Vem vill ha trötta och ofräscha fötter?

Om det är så att du har problem med dina fötter är det ännu viktigare att du tar hand om fötterna. Med en bra elektrisk fotfil så kan du få vilka fötter som helst att bli mjuka och lena igen!

Hur utförde vi testerna av de elektriska fotfilarna?

Våra testvinnare i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Bäst i Test bland elektriska fotfilar

Efter noggranna analyser linde vi välja ut bäst i test elektrik fotfil, en inom varje kategori. Från en billig elektrik fotfil som samtidigt fungerade utmärkt, till en dyrare men mycket mer premium produkt. Nedan är våra testresultat och recensioner.

Bäst & Billigast: CCS Elektrisk Fotfil

Bäst & Billigast: CCS Elektrisk Fotfil

Denna fotfil, CCS Elektrisk Fotfil, har två olika lägen med olika slipytor och dessa är “fin” och “grov”. Ofta räcker det med att man använder den fina slipytan. Testa därför alltid det först då den grova varianten kan slita på fötterna och ge trist hud istället för att fixa fina lena fötter.

Du blir av både med gammal hud och förhårdnader med denna fotfil. Om du bara är lite torr och inte har särskilt stora bekymmer med dina fötter rekommenderar vi dig att ta det lugnt med fotfilar. Det kan mycket väl vara så att du endast behöver peeling. Är det istället så att du har förhårdnader och mer än bara torr hud så är detta en fotfil som kommer att passa perfekt!

Då det är CCS som ligger bakom så kan man använda andra produkter från samma märke tillsammans med fotfilen. Detta är alltid kul när man kan göra, så det tipsar vi er om att testa!

Medium: Scholl Velvet Smooth Elektronisk Fotfil

Medium: Scholl Velvet Smooth Elektronisk Fotfil

Med denna elektriska fotfil, Scholl Velvet Smooth Elektronisk Fotfil, får man med en särskild borste som är till för att peela huden lite försiktigt. Det är kanon för er som inte har så mycket förhårdnader och dylikt. Den andra rullen som är mer grov är en mer “vanlig” fotfil så den passar för er som vill göra lite mer än att bara exfoliera lite lätt.

Ofta är det så att man använder sig av båda. Det är nämligen så att man ibland har mindre behov av att fila sina fötter, medan det andra gånger är så att fötterna behöver en mer rejäl uppfräschning. Känner ni igen er?

Du kan använda denna fotfil både på våt och på torr hud och den har också två olika hastigheter så att du kan anpassa den efter dina behov.

Detta är också en elektrisk fotfil som är snyggt och praktiskt designad, så det är mycket vi gillar med den.

Lyx: Remington Reveal Perfect Pedi Wet & Dry CR6000

Lyx: Remington Reveal Perfect Pedi Wet & Dry CR6000

Remington Reveal Perfect Pedi Wet & Dry CR6000 är en mycket bra elektrisk fotfil som ger vackra och mjuka fötter på direkten! Det bästa är att den kan användas både i vått och i torrt – en riktigt bra och smidigt fotfil, alltså!

Den är bra på att ta bort både hård, torr och sprucken hud – det perfekta verktyget när man vill ha en rejäl uppfräschning av fötterna. Var försiktig när du använder fotfilen, det blir alltid ett bättre resultat om man ger det lite mer tid istället för att bara hasta igenom det.

Vi gillar också att det är en väldigt snygg fotfil vad gäller design. Det är ju alltid roligt när man får med det som ett extra plus. Den är nätt och fin, men det är inte bara det estetiska som är bra med designen. Det är också på det viset att dess design gör så att man får en bättre överblick över det område man behandlar.

Den har ett mjukt handtag med en anti-glidyta och detta gör så att man får extra mycket kontroll och det är ju alltid bra när man ska fila fötterna.

En annan bra sak med just denna elektriska fotfil är att man kan rengöra rullarna väldigt snabbt och smidigt endast med vanligt vatten. Vidare är den sladdlös och laddningsbar. Mycket bra!

Joker: Baby Foot Exfoliation Foot Peel

Joker: Baby Foot Exfoliation Socks

Vill du ha välskötta fötter på det enklast möjliga sätt? Då ska du spana in dessa exfolierande sockor som sköter jobbet medan du själv kan pyssla med något annat.

Baby Foot Exfoliation Socks är en peeling som tar bort döda hudceller så den funkar lite likt en peeling som man använder i ansiktet. Det är med andra ord inga konstigheter, utan det är ett naturligt innehåll med 17 naturliga extrakt + fruktsyror som tillsammans tränger igenom huden och tar bort de döda hudcellerna.

Dessutom fylls huden på med massor av fukt samtidigt, vilket gör att det blir en toppenbra behandling utan att man behöver anstränga sig det allra minsta. Det är helt klart en produkt som vi tycker att ni ska testa så fort ni får chansen!

Det är inte svårt att använda dessa strumpor. Det är bara att följa följande steg:

  • Tvätta fötterna
  • Torka fötterna
  • Ta på strumporna
  • Stäng strumporna med medföljande tejp
  • Låt sitta i 1 timme
  • Ta bort strumporna
  • Tvätta av fötterna
  • Torka med handduk

Eter ungefär 3-7 dagar börjar hudcellerna att lossa och efter cirka 14 dagar är peelingprocessen klar. Du ska inte försöka påskynda processen genom att pilla på fötterna, utan låt de döda hucellerna lossa av sig själv.

Elektriska fotfilar som utmanar

Inte alla fotfilar kan få utmärkelsen bäst i test, dock fanns det några andra elektriska fotfilar som imponerade och utmanade våra testvinnare, se nedan.

Scholl Velvet Diamond Foot File Pink

Scholl Velvet Diamond Foot File Pink

Vad sägs om en elektrisk fotfil som är i rosa? Inte illa, eller hur? Vem vill inte ha lite extra rosa saker hemma i badrummet? Vi gillar definitivt designen på denna och det vet vi att många av er också kommer att göra!

Detta är också en mycket snabb fotfil som gör jobbet på ett kick – det är bara att fila försiktigt i cirkelrörelser över den hårda huden och sedan är det klart!

Den kan inte användas i duschen, utan den kan endast användas på torr hud.

Philips Foot File

Philips Foot File

Här har vi en mycket lättanvända elektrisk fotfil som kommer i en snygg och stilren design. Den är helt vattentät, vilket gör att den är perfekt för dig som gillar att använda dig av en fotfil medan du är i duschen.

Den har en roterande skiva med slipade kanter, vilket gör att det går lätt att komma åt vid svåra områden. Fötterna blir lena och behagliga och den tar bort både torr och narig hud. Den tar även bort förhårdnader och den är laddningsbar.

Med en elektrisk fotfil som den här så har du bra kvalitet till bra pris. Den är också den typen av produkt som har lång livslängd. Det är med andra ord ett bra köp då den kan användas i många år.

Babyliss Fotfil H700E

Babyliss Fotfil H700E

Denna fotfil har det lilla extra som kan behövas ibland. Den är nämligen utformad på ett sådant sätt att den kan användas på extra trånga ställen. Man kan alltså använda den mellan tårna, till exempel.

Det finns två olika “huvuden” till denna fotfil där den ena är grövre och den andra är till för efterbehandling. Den grova varianten är till för att ta bort torr hud och förhårdnader.

Frågor och svar om elektriska fotfilar

Du har kanske redan bestämt vilken elektrisk fotfil som du ska köpa, men vi rekommenderar ändå att du först läser igenom våra svar på vanliga frågor om elektriska fotfilar nedan.

Varför får man förhårdnader och torra fötter?

De flesta av oss får torra fötter någon gång, men det är inte alla som får förhårdnader. Även om man bara har torr hud ska man dock se till att ha en bra fotvårdsrutin då det inte bara hjälper fötterna att bli mindre torra, det är också bra i förebyggande syfte.

Se till så att du tar hand om dina fötter regelbundet så att det inte blir ett stort projekt varje gång du ska fila fötterna. Beroende av om dina fötter är väldigt torra eller inte så behövs det mer eller mindre avancerad fotvård.

En fotfil bör dock alla ha hemma, oavsett om det bara är att man är lite torr om fötterna. Att peela/exfoliera/slipa/fila huden är alltid bra vare sig det har med ansiktet, kroppen, hårbottnen eller fötterna att göra. På samma sätt som du exfolierar ansiktet ska du fila dina fötter. Det är betydligt roligare att ha fötter som mår bra än att ha trötta fötter med torra hälar.

Om du tror att det här med att fila fötterna, med elektrisk fotfil eller en “vanlig”, bara är något man gör för att fötterna ska se snygga ut så tar du fel. Det är nämligen på det viset att fötter som exempelvis har sprickor i huden kan bli infekterade och det kan leda till sjukdomar. Detta är för att bakterier tillåts slinka in när huden har sprickor.

Hur används en fotfil på bästa sätt?

Det är väldigt mycket beroende av vad du har för typ av fotfil. De flesta tycker att det är smidigt att fila sina fötter i duschen och det kan man göra så länge man har en fotfil som kan användas där det är vått. Idag kan de flesta elektriska fotfilar användas i vatten, så det går oftast bra.

Andra tycker att det är skönt att ta ett fotbad och fila fötterna efter att de fått vila och fräschas upp en stund i fotbadet. Andra vill fila fötterna före ett forbad. Det är väldigt olika hur man vill göra och det går bra att testa sig fram tills man hittar det sätt som funkar för en själv.

När man använder elektriska fotfilar som inte kan användas i vatten är det viktigt att komma ihåg att man ska tvätta fötterna först. Efter att man tvättat dem så ska de torka ordentligt innan man filar med en fil som inte tål vatten.

Beroende vad du föredrar är det alltså på det viset att den ena fotfilen passar dig bättre än den andra. Välj ut en elektrisk fotfil som passar just dig. Då det finns så många bra varianter att välja mellan idag är det inte svårt att hitta en favorit.

Du ska inte gå för hårt mot fötterna med fotfilen, utan låt den göra sitt jobb. Det finns ingen anledning att använda mycket kraft på det, utan det bästa är helt enkelt att låta fotfilen göra jobbet.

Sammanfattning – elektriska fotfilar

Nu har vi kommit fram till slutet av detta omfattande test av elektriska fotfilar. Här har vi tipsat om våra fyra olika bäst i test elektriska fotfilar, från en billig och bra, till en dyrare och mer premium fotfil. Nedan sammanfattar vi våra bäst i test fotfilar för att underlätta ditt val.

KategoriElektrisk fotfilCirkaprisLägsta pris
Bäst & BilligastCCS Elektrisk Fotfil270 krLyko.se
MediumScholl Velvet Smooth Elektronisk Fotfil350 krÅhlens.se
LyxRemington Reveal Perfect Pedi Wet & Dry CR6000600 krLyko.se
JokerBaby Foot Exfoliation Socks230 krÅhlens.se

Källor