Bästa frans- och brynfärgen 2024 – få en fulländad och mer intressant sminkning

Att färga fransar och bryn på egen hand hemma är ett trevligt litet projekt man kan sysselsätta sig med exempelvis under helgen. Det går snabbt, det ger ett bra resultat och det är mer prisvänligt än att gå till salong för att färga.

Att det är viktigt att både ögonbrynen och ögonfransarna är i bra skick för att helhetsintrycket ska bli bra vet de flesta redan om. Ofta ser man inte exakt hur stor skillnad det faktiskt kan göra innan man lägger på frans- och brynfärg, men direkt efter att man har applicerat färgen får man sig en positiv överraskning!

Denna artikel om frans- och brynfärg innehåller reklam i form av annonslänkar till Lyko.se, Kicks.se Nordicfeel.se och Ahlens.se

Inledning

När man färgar sina bryn så slipper man fylla i dem extra när man sminkar sig och det gör att man sparar in på tiden. Om det är så att man har väldigt ljusa bryn och bara vill färga dem någon eller nyanser mörkare för att sedan fylla i dem extra vid sminkning så funkar naturligtvis det också.

Det är inte så att alla som använder ögonbrynsfärg skippar att i fylla i sina ögonbryn vid sminkning, det är helt enkelt något som är upp till var och en att bestämma.

När det kommer till att färga ögonfransarna är det många som väljer att inte använda mascara, men det är också en stor del av dem som färgar sina naturliga fransar som använder mascara dagligen. Även detta handlar om preferenser och vad man själv tycker är snyggast, helt enkelt.

När man precis har använt frans – och brynfärg så blir skillnaden väldigt stor, men sedan vänjer man sig. Om man väljer att göra en färgning hemma på söndagsmorgonen så kan man under eftermiddagspromenaden känna sig nästan sminkad och det är ju lite kul!

Om du tycker om när det ser naturligt ut och om du inte vill ha för mycket krångel så är det ett klokt beslut att använda sig av frans- och brynfärg kontinuerligt. Det är nämligen på det viset att man ser piggare och fräschare ut efter färgning, vare sig man använder mascara och/eller ögonbrynssmink eller inte.

I vårt test har vi tagit med fyra vinnare i olika prisklasser samt fyra utmanare. Vi har alltså plockat fram åtta bra produkter så att ni ska ha mycket att välja mellan.

Vår vinnare i kategorin “Billigast” är RefectoCil Ögonfrans- och brynfärg och vår vinnare i kategorin “Medium” är Maybelline Tattoo Brow Waterproof Gel.

Vinnaren i kategorin “Lyx” är Depend Eyebrow Beauty Kit och vår “Joker” är Depend Eyebrow Pomade Colour Cream. Häng med nedan för att få all den info du behöver om dessa produkter!

RefectoCil Ögonfrans- och brynfärg

RefectoCil Ögonfrans- och brynfärg

Denna frans- och brynfärg är väldigt bra och prisvänlig. Den finns i ett flertal olika färger och nyanser, så det är inte svårt att hitta rätt färg som passar ens egna färger vad gäller hår och hudton.

RefectoCil ger inte bara ett bra resultat direkt efter färgning, utan detta är en färgning som håller sig bra.

Maybelline Tattoo Brow Waterproof Gel

Maybelline Tattoo Brow Waterproof Gel

Detta är en semi-permanent bryngel som håller i upp till 2 dagar. Detta är perfekt för er som inte vill köra på permanent färgning. Man kan testa med denna gel först för att senare testa en mer permanent färgning – perfekt!

Depend Eyebrow Beauty Kit

Depend Eyebrow Beauty Kit

Detta kit innehåller allt man behöver för en snygg färgning av ögonbryn och ögonfransar. Det är enkelt att använda och det ger ett långvarigt resultat som är lätt att vara nöjd över.

Depend Eyebrow Pomade Colour Cream

Depend Eyebrow Beauty Kit

Detta är en riktigt smidig och bra produkt där man får både färg + fixering i ett. Den finns i ett flertal olika färger och nyanser – allt för att alla ska kunna hitta rätt.

Detta är inte en permanent färg, men den är en av de mest hållbara varianterna om man inte vill ha en permanent färg som ändå är hållbar.

Vem ska använda frans- och brynfärg?

Frans- och brynfärg är något som alla kan använda sig av, men det är inte alla som tycker om det. Vissa vill ha sina naturliga fransar och sina naturliga ögonbryn och det är såklart upp till var och en att avgöra hur man vill göra.

Om du har fransar och bryn som du tycker bör färgas så är det bara att testa en av dessa produkter, för det är kul att se resultatet. Var dock lite försiktig om det är så att du inte har använt dig av den här typen av produkt sedan tidigare så att det inte blir en för stor skillnad.

Om du brukar gå till salong så kan det vara på tiden att du testar hemma för att spara in både slantar och tid.

Hur valde vi vilka frans- och brynfärger vi skulle testa?

Det var inte särskilt svårt att välja ut vilka frans- och brynfärger vi skulle testa. Det är som vanligt på det viset när vi gör våra tester att vi har några favoriter som vi gärna vill ha med i testet. Vi har även några produkter som vi inte har testat än som vi är sugna på.

Hur utförde vi testerna av frans- och brynfärgerna?

Våra testvinnare i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Bäst i test bland frans- och brynfärger

När vi analyserat alla produkter kunde vi utse bäst i test frans- och brynfärg i respektive kategori. Från en billig frans- och brynfärg till en dyrare och mer premium produkt. Nedan är våra recensioner och testresultat för frans- och brynfärg.

Bäst & Billigast: RefectoCil Ögonfrans- och brynfärg

Bäst & Billigast: RefectoCil Ögonfrans- och brynfärg

Denna färgning, RefectoCil Ögonfrans- och brynfärg, håller upp till 6 veckor och den finns i ett flertal olika fina färger och nyanser. Detta är väldigt bra då det innebär att det finns passande färg både till ljusare och mörkare hår och hudton. Det finns helt enkelt en passande färg för alla bland färgerna som RefectoCil Ögonfrans- och brynfärg presenterar.

För att man ska kunna använda denna färgning så krävs det att man har RefectoCil Väteperoxid 3 % Flytande eller Oxidant Creme 3 %. Detta är vad du börjar med innan du startar själva färgningen.

Efter att detta är gjort så är det dags att färga och du väljer själv om du vill ha exakt samma nyans både på fransar och bryn, eller om du vill ha en nyans ljusare på ögonbrynen, till exempel. Det är såklart helt upp till dig att avgöra.

Cirkapriset för RefectoCil Ögonfrans- och brynfärg ligger på 79 kronor.

Medium: Maybelline Tattoo Brow Waterproof Gel

Medium: Maybelline Tattoo Brow Waterproof Gel

Denna semi-permanenta brynfärg, Maybelline Tattoo Brow Waterproof Gel, håller upp till 2 dagar, vilket gör att den är perfekt för dig som är ute efter ett snyggt och snabbt resultat som inte stannar kvar lika länge som en vanlig permanent färgning.

Att den är mer permanent än en vanlig ögonbrynspenna eller liknande gör att den platsar i detta test och vi rekommenderar den varmt!

Det enda du behöver göra är att fylla i dina ögonbryn och detta görs med mjuka, korta penseldrag. Jämna ut färgen tills du når önskat resultat och låt sedan torka i 1 minut.

Cirkapriset ligger på 169 kronor för Maybelline Tattoo Brow Waterproof Gel.

Lyx: Depend Eyebrow Beauty Kit

Med Depend Eyebrow Beauty Kit får du allting som du behöver för snygga ögonbryn! Det är lätt att använda sig av denna färg och att den innehåller en skugga för korrigering gör att man kan göra ett misstag utan att det påverkar resultatet för mycket.

Dessutom får man med highlighters som ger både lyft och lyster. Det gör att detta är en produkt som innehåller betydligt mer än en vanlig färg, så här får man mer för pengarna.

Man kan välja mellan fyra olika stenciler vad gäller formen på brynen, så det är inte svårt att hitta en form som man trivs med.

Cirkapriset för Depend Eyebrow Beauty Kit ligger på 329 kronor.

Joker: Depend Eyebrow Pomade Colour Cream

Joker: Depend Eyebrow Pomade Colour Cream

Den här godbiten, Depend Eyebrow Pomade Colour Cream, är väldigt populär och det är inte så konstigt! Man får färg + fixering i ett och man använder en särskilt borste (köps separat) för att applicera produkten.

Man har att välja mellan ett flertal olika naturliga färger och nyanser, vilket gör att alla kan hitta rätt ton. Alla har olika preferenser när det kommer till hur man vill att ens ögonbryn och ögonfransar ska se ut. Med denna kan man antingen ta på lite försiktigt, eller så kan man vara lite mer djärv.

Testa alltid lite försiktigt om det är första gången du använder en sådan här produkt så att det inte blir för mycket direkt. Det är alltid att föredra att ta på mer om man vill ha mer. Det är alltid lättare än att ta bort om man får på för mycket.

Cirkapriset för Depend Eyebrow Pomade Colour Cream ligger på 149 kr.

Våra utmanare bland frans- och brynfärger

Precis som vanligt så har vi naturligtvis sett till att ta med fyra utmanare bland frans- och brynfärger i detta test. Det är alltid kul för oss att kunna presentera flera olika produkter för er i våra tester och då det oftast är på det viset att vi hittar många fler än just fyra favoriter så passar det utmärkt att ha med fyra extra produkter i testerna.

Nedan följer våra utmanare inom frans- och brynfärg. Häng med!

RefectoCil Oxidant 3 % Liquid

RefectoCil Oxidant 3 % Liquid

RefectoCil Oxidant 3 % Liquid är en av de produkter man har att välja mellan när det kommer till extraprodukt som behövs när man använder sig av RefectoCil frans- och brynfärg (se ovan).

Denna väteperoxidlösning räcker till hela 100 appliceringar då man endast behöver 10 droppar att blanda ut med RefectoCils färg.

Cirkapriset ligger på 69 kronor för RefectoCil Oxidant 3 % Liquid.

Coloran Permanentfärgning för ögonbryn

Coloran Permanentfärgning för ögonbryn är en permanent färg som fixar brynen på ett kick! Det är ett klassiskt gammalt märke och när en produkt har funnits så länge på marknaden så betyder det att det är en bra produkt.

Denna färgning finns tillgänglig i ett flertal olika färger och nyanser så att man kan hitta den som är exakt rätt. Du kan själv välja hur länge färgen ska sitta kvar. Vill du ha mer färg så låter du helt enkelt färgen sitta kvar längre och vill du ha mindre färg så tvättar du bort färgen snabbare.

Cirkapriset för Coloran Permanentfärgning för ögonbryn ligger på 89 kronor.

Depend Snabbfärgning för fransar och bryn

Depend Snabbfärgning för fransar och bryn

Med denna snabbfärgning går det verkligen på ett kick att få till bra färg på fransar och bryn. Om du inte gillar att lägga tid på den här typen av saker så är detta rätt produkt för dig – det tar nämligen bara runt 3 minuter att fullfölja det hela!

Först lägger du på aktivatorn – sedan väntar du i 2 minuter. Därefter applicerar du färgen – sedan väntar du i 30 sekunder. Klart!

Cirkapriset ligger på 89 kronor för Depend Snabbfärgning för fransar och bryn.

iQ+Brow Retail Pen Eyebrow Tint

iQ+Brow Retail Pen Eyebrow Tint

Med denna färg slipper man att blanda och hålla på. Det är bara att köra på och man behöver inte ens testa på ett litet område först.

Pennan innehåller varken peroxid eller ammoniak så det är utan tvekan en fräsch och bra produkt som både går snabbt och som ger ett bra resultat.

Cirkapriset för iQ+Brow Retail Pen Eyebrow Tint ligger på 299 kronor.

Frågor & Svar om frans- och brynfärger

Du har kanske redan bestämt dig för vilken frans- och brynfärg som du vill prova men vi rekommenderar ändå att du först läser våra svar på vanliga frågor om frans- och brynfärger.

Är dyrt alltid bättre av billig frans- och brynfärg?

Nja, det beror lite på vad det handlar om. Vissa saker inom skönhetsvård är definitivt bättre om de kommer från de dyrare märkena, men vissa produkter är lika bra även om de är billiga.

Som ni kan se i vårt test så har vi med ett flertal olika frans- och brynfärger som är av det billigare slaget. Dessa är bra, så man behöver inte lägga så stora summor på frans- och brynfärg för att få ett bra resultat.

Var köper jag frans- och brynfärg?

Du kan köpa frans- och brynfärg i alla skönhetsbutiker. Det spelar ingen roll om det är nätbutiker eller om det är fysiska butiker, det finns alltid frans- och brynfärg tillhands.

Hur gör jag för att få ett naturligt resultat?

Det du kan tänka på är att du ska vara försiktig om det är första gången du använder en produkt. Det är inte kul om man får i för mycket färg då det ser onaturligt ut. Det är bättre att ta i lite försiktigt istället för att få i för mycket direkt.

Hur hållbart är resultatet av frans- och brynfärger?

Beroende av vilken produkt du väljer så sitter färgen i mer eller mindre lång tid. Vissa håller några dagar medan andra räcker i månader. Det är bara att välja det som passar just dig bäst.

Sammanfattning

Nu har vi kommit till slutet av detta test av frans- och brynfärger där du fått ta del av våra bäst i test vinnare. För att underlätta till val av frans- och brynfärg sammanställer vi våra bäst i test frans- och brynfärger i tabellen nedan.

Kategori Frans- och brynfärgCirkapris
Bäst & BilligastRefectoCil Ögonfrans- och brynfärg79 kr
MediumMaybelline Tattoo Brow Waterproof Gel169 kr
LyxDepend Eyebrow Beauty Kit329 kr
JokerDepend Eyebrow Pomade Colour Cream149 k

Källor