Bästa hårborttagningen 2024 – bli av med oönskad hårväxt snabbt och enkelt

För er som har oönskad hårväxt är det viktigt att hitta bra produkter att använda för att bli av med oönskat hår på kropp och/eller ansikte. När man har hår som man tycker stör och när man lider av det så ska man såklart ta bort det så länge man gör det för sin egen skull.

Det finns många olika typer av hårborttagning och vi har tagit med ett flertal olika metoder i detta test för att alla ska kunna hitta sin favoritmetod. Vissa gillar vax, medan andra föredrar att använda sig av trimmer, rakhyvel eller liknande. Det är bara att testa sig fram tills man hittar rätt.

Indelning, om hårborttagning

En bra hårborttagningsprodukt ska vara både prisvärd, enkel att använda, lätt att få tag på och hygienisk. De produkter vi har med i detta test uppfyller alla dessa krav.

Vad gäller just priset på hårborttagning ska man inte snåla. Det är på det viset att det är bättre att betala lite extra för en produkt som gör jobbet bra än att använda hårborttagning som inte är bra. Man vill ju få slät hud utan rakfinnar och man vill också vara säker på att det inte blir massa stubb för snabbt och så vidare.

Det är skönt att kunna ta bort oönskad hårväxt hemma. Dels är det väldigt dyrt att göra det på salong och dels är det betydligt smidigare att bara fixa till det när man har tid hemma. Självklart är det så att man kanske delar upp det lite så att man gör vissa saker hemma och andra på salong. Man kan dock, med bra resultat, göra allt hemma.

Vissa använder sig mestadels av vax medan andra föredrar att raka sig. Andra tycker att det är mest praktiskt att använda sig av epilator eller något annat. Beroende av var man har oönskad hårväxt är det också mer eller mindre passande med den ena eller den andra hårborttagnings-produkten.

Många använder sig exempelvis av rakhyvel till armhålor och ben och vax till överläpp och bikinilinje. Detta är bara ett exempel på hur man kan blanda olika produkter – man behöver inte använda en och samma hårborttagning till alla delar av kropp och ansikte.

Veet Easygrip Ready-To-Use Wax Strips Dry Skin

Veet Easygrip Ready-To-Use Wax Strips Dry Skin

Med dessa vaxremsor blir det enkelt och säkert att få mjuk och silkeslen hud. Det bästa är att de är klara använda, det enda du behöver göra är att värma upp remsorna mellan händerna ett par sekunder och sedan är det klara för användning.

Dessa är särskilt framtagna för dig med torr hud, så har du det ska du satsa på dessa vaxremsor. Glöm inte att hålla huden utsträckt så att du slipper få ont vid vaxning.

Remington Wetech BHT6255 Wetech Body Groomer

Remington Wetech BHT6255 Wetech Body Groomer

Om du vill ha en trimmer som är 100 % vattentät ska du satsa på den här! Den har fem olika trimmerkammar, vilket gör det möjligt för dig att anpassa trimmerna efter just dina behov.

Den har en litiumbatteri som gör att den kan användas i upp till 60 minuter helt utan sladd.

Detta är en smidig, lätthanterlig och användbar trimmer med många användningsområden, med andra ord!

Remington IPL6780 iLight

Remington IPL6780 iLight

Detta är en säker och smärtfri hårborttagning som kan användas både i ansiktet och på kroppen. Den ger permanent hårreducering och är mycket enkel att använda.

Den har fem olika inställningar för att du ska kunna ställa in den på det vis som passar för stunden. Den är säker och lämplig för både kvinnor och män.

En epilator som denna är inte billig, men då den sköter sitt jobb på ett så bra sätt och då den har lång livstid så blir detta en mycket prisvärd produkt i det långa loppet.

Hårborttagning– för vem?

När det kommer till hårborttagning är det så att det är en sådan sak som alla som vill bli av med oönskad hårväxt behöver. Om du inte störs av ditt kropps- eller ansiktshår ska du såklart inte heller ta bort det. Det är bara för personer som besväras av sin behåring.

Känner du dig besvärad av din hårväxt ska du inte skämmas för att använda hårborttagning, men du ska inte heller skämmas för att du inte använder dig av hårborttagning.

Hur utförde vi testerna av hårborttagning?

Våra testvinnare i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Bäst i Test bland hårtborttagning

Efter att vi analyserat alla utvalda hårtborttagningar kunde vi välja ut vilka som skulle väljas ut till bäst i test hårtborttagning, en produkt inom varje kategori. Från en billig hårtborttagning som samtidigt presterar riktigt bra, till en lite dyrare men mycket lyxigare och mer premium hårtborttagning. Nedan är våra recensioner från testerna av bäst i test hårtborttagningar.

Bäst & Billigast: Veet Easygrip Ready-To-Use Wax Strips Dry Skin

Bäst & Billigast: Veet Easygrip Ready-To-Use Wax Strips Dry Skin

Att Veet har bra produkter inom hårborttagning vet de flesta redan om, så att dessa strips är av bra kvalitet kommer knappast som en överraskning. De är särskilt framtagna för att passa dig som har en torr hy så har du det ska du tveklöst satsa på dessa.

De är klara att använda direkt – det är bara att ta fram en vaxremsa ur förpackningen och värma upp den mellan händerna i några sekunder. När du känner att den är tillräckligt uppvärmd är det bara att applicera den och avlägsna det hår du vill bli av med.

Du lägger remsan på huden och sedan stryker du med handen upprepade gånger och detta ska du göra i den riktning som håret växer. Efter att detta är gjort ska du dra av remsa snabbt – ju snabbare du drar av den, desto bättre är det.

Kom ihåg att du inte ska dra av remsan utåt då det bryter av hårstrået. Dra istället av håret i motsatt riktning mot hårväxten och kom ihåg att det ska gå snabbt för att du ska undvika onödig smärta.

För att det ska bli ett snyggt och fräscht resultat utan röda partier är det smart att vaxa sig några dagar innan man ska ut på stranden, eller vad det nu kan vara som föranleder att man vill vaxa sig.

Detta är en mycket prisvänlig produkt då den ligger under hundralappen – det är ju alltid positivt när man hittar skönhets- och hudvårdsprodukter som är billiga och bra på samma gång, eller hur?

I förpackningen medföljer 20 vaxremsor + 4 Perfect Finish våtservetter och med dessa produkter får du det perfekta resultatet.

Medium: Remington Wetech BHT6255 Wetech Body Groomer

Medium: Remington Wetech BHT6255 Wetech Body Groomer

Detta är en trimmer som är 100 % vattentät, så den är perfekt för dig som föredrar att sköta hårborttagning i duschen. Du kan naturligtvis använda den även utanför duschen, men det är väldigt bra att den går bra att använda i duschen. Stort plusbetyg för det!

Den kommer med ett rakhuvud och fem trimmerkammar och rostfria stålblad. Trimmerkammarna är i storlekarna 1.5 – 12 mm, så det är verkligen inga svårigheter att hitta rätt kam för rätt tillfälle och behov.

Man får även med ett bra litiumbatteri med långvarig prestanda. Bara det gör att detta är en produkt som vi ville ha med i vår topplista! Det är väldigt praktiskt att den är laddningsbar och att man kan använda den i upp till 60 minuter, tycker vi – sådana saker gör att man gillar en trimmer lite extra. Den har en laddningsindikator så att du kan se hur mycket den är laddad.

Denna trimmer har ett anti-slip grepp som gör att den är väldigt praktisk och enkel att använda. Det är viktigt främst när man är i duschen då det gör att den är lätt att hålla i sin hand. Perfekt!

Vi tycker också att det är väldigt positivt att man har sett till att designa trimmern på ett tilltalande sätt. Det är ju alltid trevligt när man får både funktion och design i ett, eller hur?

Lyx: Remington Wetech BHT6255 Wetech Body Groomer

Lyx: Remington Wetech BHT6255 Wetech Body Groomer

Här har vi en produkt som är till för dig som vill satsa lite extra på hårborttagning – den är lyxig och den är väldigt bra på att sköta sitt jobb. En epilator är en sådan sak som vissa tycker är en självklar investering medan andra tycker att det är lite för dyrt. Om du tillhör den kategori som vill satsa på en epilator är detta den vi rekommenderar.

Denna epilator har många fördelar. Först och främst erbjuder den smärtfri och säker hårborttagning både för ansikte och kropp. Utöver detta så är det även på det viset att den är enkel nog för att man ska kunna använda den hemma på egen hand. Detta gör att man kan spara in mycket pengar på att slippa gå till salong varje gång.

Du får också en hårborttagning som har feminställningar. Detta gör att du själv väljer den styrka som passar just dig. Då den kan användas både i ansiktet och på kroppen är det mycket bra att det finns ett flertal olika inställningar. Det gör det möjligt för dig att anpassa den efter varje situation – kanon!

Du kommer att se skillnad efter cirka tre behandlingar. Då kommer du att märka av skillnaden i hårväxt. Den reducerar håret permanent, vilket är viktigt att komma ihåg när man ska använda den.

Epilatorn har bland annat inbyggda sensorer för hudkontakt och hudton, vilket gör att den är säker att använda. Den kollar helt enkelt av om din hud är lämplig för IPL behandling. Mycket smart!

Hårborttagning som utmanar

Vi kunde bara välja ut tre olika bäst i test hårborttagningar i våra tester, en i varje kategori. Från en billig hårborttagning till en dyrare men mera premium hårborttagning. Det fanns ändå några andra hårborttagningar som gjorde ett intryck under våra tester vilka vi vill rekommendera, om ingen av våra bäst i test hårborttagningar finns på lager eller passar dina behov.

Veet Essential Inspirations Hair Removal Cream

Veet Essential Inspirations Hair Removal Cream

Här har vi en hårborttagningskräm som lämnar din hud både len och återfuktad. Den innehåller bland annat druvkärneolja och den har mjukgörande egenskaper. Den har även en fräsch doft samtidigt som den gör sitt jobb med hårborttagning på ett mycket effektivt sätt.

Den passar alla hudtyper, vilket inkluderar även den mest känsliga huden. Den är snabb och effektiv att använda och den passar bra även för dig som inte är van vid att sköta hårborttagning hemma på egen hand.

Veet Facial Duo Wax

Veet Facial Duo Wax

Med denna hårborttagning fixar du enkelt och snabbt bort oönskad hårväxt i ansiktet. Den ger lång verkan och återfuktad hud och den är designad på ett sätt som gör att den är praktisk att använda.

Använd den för ögonbryn, överläpp, haka eller var det nu kan vara du vill bli av med småhår i ansiktet. Den innehåller bland annat aloe vera, vilket gör att huden hålls återfuktad.

Veet Beauty Styler

Veet Beauty Styler

Veet har med denna lilla trimmer skapat det perfekta verktyget för alla som vill åt skonsam och exakt hårborttagning för kroppens känsligare områden. Den är bra för bland annat ansiktet, bikinilinjen och armhålorna.

Det är extra positivt att dess design gör att du slipper skära dig, så det blir det stort plus för! Den kommer med praktiska tillbehör som gör att det blir enkelt att trimma och styla precis så som du vill.

Braun Face Spa Epilator

Braun Face Spa Epilator

Denna batteridrivna epilator är för ansiktet och den tar snabbt och effektivt bort oönskad hårväxt. Den är mycket prisvärd, så vill du ha en epilator för ansiktet tycker vi att du ska satsa på denna.

Den kommer med en belyst spegel och en bra förvaringspåse – allt i ett, med andra ord! Vi gillar att den har lite extra tillbehör. Det får det att kännas ännu mer proffsigt och exklusivt.

Frågor och svar om hårborttagning

Även om du kanske redan bestämt vilken hårborttagning du ska köpa så rekommenderar vi ändå att du först läser igenom våra svar på vanliga frågor om hårborttagning, för att på så vis kunna göra bästa valet av produkt för hårborttagning för dig.

Ökar hårväxten om man använder hårborttagningsprodukter?

Nej, du får inte ökad hårväxt på grund av att du använder dig av hårborttagningsprodukter. Det finns ingen som helst forskning som tyder på att så skulle vara fallet, så det behöver du inte oroa dig över.

Förvinner håren permanent vid hårborttagning?

Hur länge resultatet håller beror på vilken typ av produkt du använder. Om du använder dig av vax eller epilator kan du räkna med att resultatet håller längre än när du rakar eller använder trimmer.

Anledningen till att epilator och vax är ger ett mer hållbart resultat är för att man, med dessa metoder, drar upp hårstråna med rötterna.

Hjälper hårborttagning mot inåtväxande hår?

Hårborttagning hjälper absolut inte mot inåtväxande hår, utan det kan till och med förvärra situationen.

För att få det bästa resultatet vid hårborttagning ska man peela området – på så vis kan man hålla borta eventuella infektioner.

Tunnas håret ut efter hårborttagning?

Återigen är det på det viset att detta beror på vilken hårborttagningsmetod man använder sig av. Om man använder sig av epilator eller vax är det ofta så att de hår som växer ut tunnas ut. Toppenbra, eller hur?

Sammanfattning

KategoriHårborttagningCirkaprisLägsta pris
Bäst & BilligastVeet Easygrip Ready-To-Use Wax Strips Dry Skin89 krLyko.se
MediumRemington Wetech BHT6255 Wetech Body Groomer599 krLyko.se
LyxRemington IPL6780 iLight3990 krLyko.se

Källor