Bästa hårfönen 2024 – styla och torka ditt hår på bästa sätt

Att ha en bra hårfön är mycket värt då det gör att håret blir torrt snabbt. På så vis kan man fixa sig utan att behöva vänta på att håret ska torka och det är mycket värt. Det är kul att kunna fixa sig i håret precis exakt när man känner för det – det gör nämligen att det både ser snyggare ut och att man känner sig snyggare.

Beroende av hur tjockt hår man har så tar det mer eller mindre tid för håret att bli torrt. Har man tjockt hår så är det i princip tvunget att ha en hårfön då det annars tar halva dagen att få torrt hår medan ett tunt hår blir torrt av sig självt relativt snabbt.

Inledning – hårfön test

Vare sig man vill använda en hårfön, även kallt hårtork, på morgonen så att man är fixad inför dagen, eller om man vill använda det inför en utekväll eller liknande så är en bra hårfön alltid mycket värt.

Men vad ska man satsa på för hårfön? Ska man välja en budgetvariant, eller ska man slå på stort? Oavsett vilket så finns det mängder av bra varianter, det handlar bara om att hitta den som passar en själv till 100 %.

Vi har fixat ett stort bäst i test till er där ni får både topplistans vinnare plus ett gäng utmanare att välja mellan – väljer du en av de hårtorkar vi har med här så kommer du att bli nöjd, så mycket är säkert!

Vår vinnare i kategorin “Bäst & Billigast” är Remington Pro-Air Hårfön som är väldigt prisvärd. Vinnaren i “Medium”-kategorin är OBH Nordica Björn Axén Tools AC 2000 Hair Dryer som är en hårfön som verkligen gör jobbet.

Vår vinnare i kategorin “Lyx” är Cloud Nine The Airshot och vår Joker i testet är ghd Helios Hairdryer – White som vi tog med för att den har så himla snygg design. Lyxliraren tog hem priset då den är precis så lyxig och proffsig som man kan tänka sig.

Denna artikel om hårfönar innehåller reklam i form av annonslänkar.

Remington Pro-Air Hårfön

Remington Pro-Air Hårfön

Här har vi en riktigt läcker hårfön som passar dig som inte vill lägga tusentals kronor på en hårfön. Den är både snygg och bra, så det är ett riktigt kap.

Perfekt för dig som inte riktigt vet hur man ska använda en mer proffsig och stor fön!

OBH Nordica Björn Axén Tools AC 2000 Hair Dryer

OBH Nordica Björn Axén Tools AC 2000 Hair Dryer

Har du använt dig av OBH Nordica Björn Axén Tools tidigare så vet du att det är riktigt proffsiga och bra produkter. De är hållbara och de har bra pris sett till kvaliteten man får med deras produkter – fullträff, alltså!

Designen är både snygg och smart, så här får man allt i ett. Vissa upplevde den som en aning tung, men det är också det enda vi kan klaga på.

Cloud Nine The Airshot

Cloud Nine The Airshot

Cloud Nine har med denna produkt skapat en hårfön som är väldigt kraftfull samtidigt som den är snygg och läcker. Den är behaglig att använda och den känns verkligen lyxig på alla sätt och vis.

Håret blir fint so ett resultat av proffsighet inom värmeverktyg, så grattis till Cloud Nine för den här godbiten!

ghd Helios Hairdryer – White

ghd Helios Hairdryer - White

Detta är vår Joker och den fick denna speciella plats i våra hjärtan för att de är så underbart snygg! Självklart är det också en hårfön som är riktigt bra, eftersom det är ghd som ligger bakom. Mycket i ett här, alltså!

Denna kommer du bli glad av varenda gång du använder den – så snygg är den!

Hårfön – för vem?

Alla som har hår kan ha nytta av en bra hårfön. Framförallt är det ett bra verktyg om man har tjockt hår, eller om man gillar att styla sitt hår mycket. Är det istället så att man har tunt hår som inte stylas är det mindre viktigt med en hårfön.

Om ditt hår självtorkar snabbt och du inte vill styla det på ett sätt so kräver en hårfön så kan du satsa på att ha en billigare variant hemma så att du har en hårfön de gånger du kan komma att behöva det, men om du använder det ofta och fönar håret efter varje tvätt är det klokare att investera i en fön som är lite lyxigare.

Hur utförde vi testerna av hårfönarna?

Våra testvinnare i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Bäst i Test bland hårfönar

När vi analyserat alla produkter kunde vi bestämma vilka hårfönar och hårtorkar som kunde väljas som bäst i test bland hårfönar. Nedan hittar du våra recensioner av bäst i test hårfönerna.

Bäst & Billigast: Remington Pro-Air Hårfön

Bäst & Billigast: Remington Pro-Air Hårfön

Remington Pro-Air Hårfön är en snygg och lättviktig hårfön som är lätt att ta med sig och som är enkel att använda. Om det är på det viset att du inte är van vid hårfönar och om du har tunt hår så är detta ett mycket bra val för dig. Den är nämligen perfekt när man vill ha et enkelt och smidigt.

Den har keramisk grill för att det ska bli en jämn värmefördelning och dessutom har den en motor på 2200W. Detta, kombinerat med att den har kalluftsfunktion, upphängningsögla och koncentrator, gör att det är en mycket prisvärd hårfön.

Hårfönen har även tre värmlägen och två hastigheter samt 90 % mer joner än en standard Remington hårfön. Detta gör att håret bli utan friss.

Cirkapriset ligger på 299 kronor för Remington Pro-Air Hårfön.

Medium: OBH Nordica Björn Axén Tools AC 2000 Hair Dryer

Medium: OBH Nordica Björn Axén Tools AC 2000 Hair Dryer

OBH Nordica Björn Axén Tools AC 2000 Hair Dryer är en riktig superfön som verkligen är värd varenda krona. Tycker du att den känns dyr ska du komma ihåg att detta är en lyxfön till ett mycket bra pris. Den är prisvärd på alla sätt och vis och dess långa livslängd samt den extra långa sladden gör den till en riktig dröm för vilket hår som helst.

Löstagbart filter för enkel rengöring gör att denna hårfön blir extra bra och dess extra smala fönmunstycke möjliggör precision och koncentration vid både styling och torkning. Du får också med ett volymmunstycke.

Fönen har cool-funktion samt tre värmelägen och två hastigheter. Du kan också ta bort filtret om du vill rengöra den.

Cirkapriset för OBH Nordica Björn Axén Tools AC 2000 Hair Dryer ligger på 799 kronor.

Lyx: Cloud Nine The Airshot

Lyx: Cloud Nine The Airshot

Vill du ha en finfin hårfön som osar lyx så är Cloud Nine The Airshot ett bra val. Den är snyggt designad och bara av att titta på den så förstår man att man har att göra med en riktigt bra fön. Bara boxen är snygg och värd att omtalas!

Den har keramiska värmeelement, tre värmeinställningar med en LED temperaturindikator, en shotknapp som möjliggör kylning av håret med mera. Dessutom är detta en kraftfull hårfön på 2000W och bara det är såklart värt mycket!

Cirkapriset ligger på 1699 kronor för Cloud Nine The Airshot.

Joker: ghd Helios Hairdryer – White

Joker: ghd Helios Hairdryer - White

Wow! ghd Helios Hairdryer – White är en så snygg hårfön att man svimmar av! Den är vit och svart med detaljer av roséguld – ja, du hör ju själv! Vem kan tacka nej till så elegant och snygg design? Inte vi!

Inte nog med att detta är en galet snygg hårfön, det är också på det viset att den är lätt och snabb. Med extra mycket kraft i torkningen är det lätt att styla håret precis som man vill ha det på ett enkelt sätt – toppbetyg för det!

Cirkapriset för ghd Helios Hairdryer – White ligger på 1999 kronor.

Hårfönar som utmanar

Förutom våra utvalda bäst i test hårfönar finns det ett antal hårfönar som verkligen utmanade våra vinnare. Vi vill passa på att rekommendera även dessa om ingen av våra vinnande hårfönar passar dig.

BaByliss Super Pro 2300 6714E Hårfön

BaByliss Super Pro 2300 6714E Hårfön

Om du är van vid att använda dig av värmeverktyg så har du säkert koll på BaByliss. Deras produkter brukar vara populära då de är prisvärda, snyggt designade och av bra kvalitet. Man får med andra ord allt i ett när man väljer att använda sig av deras hårfönar och andra stylingverktyg.

BaByliss Super Pro 2300 6714E Hårfön är en kanonbra hårfön på 2300W. Den har en extra lång sladd, AC-motor, knapp för kalluft, tre värmelägen och två hastigheter samt en joniserande effekt för att motverka flygigt och frissigt hår.

Cirkapriset ligger på 999 kronor för BaByliss Super Pro 2300 6714E Hårfön.

HH Simonsen Compact Dryer

HH Simonsen Compact Dryer

HH Simonsen Compact Dryer är valet för dig som vill ha lyx och funktion i ett – denna kompakta hårfön är så mycket mer än bara praktiskt, den är även elegant, kraftfull och enkel att använda.

Den är på 2500W och har två hastighetsinställningar samt tre värmeinställningar, en kylknapp och teknologi som gör håret mindre frissigt och som gör att det blir ett snabbtorkat hår som är både mjukt och lätt.

Cirkapriset för HH Simonsen Compact Dryer ligger på 1799 kronor.

LYKO Hair Dryer Mini

LYKO Hair Dryer Mini

Denna lilla goding från LYKO är väldigt bra och smidig. Att ta med sig LYKO Hair Dryer Mini när man är på resande fot är perfekt och den har både två munstycken och en relativt lång sladd.

Handtaget är vikbart så att det ska vara extra enkelt att ta den med sig och den är på 1000W. Vidare har den två munstycken och två hastigheter och värmeinställningar.

Cirkapriset ligger på 295 kronor för LYKO Hair Dryer Mini.

GA.MA Gama Professional Express ION

GA.MA Gama Professional Express ION

GA.MA Gama Professional Express ION hårfön är på 2400W, den har två hastigheter och hela sex olika temperaturinställningar. Den har också en nedkylningsknapp och en tre meter lång sladd – inte illa, eller hur?

Det är en väldigt prisvärd hårfön då man verkligen får mycket för pengarna och då den har både två munstycken och en diffuser så känns det verkligen lyxigt och som att man får väldigt mycket när man köper denna hårfön.

Cirkapriset för GA.MA Gama Professional Express ION ligger på 699 kronor.

Frågor & Svar om hårfön

Även om du kanske redan bestämt dig för vilken hårfön du vill prova eller köpa, rekommenderar vi att du först tar del av svaren på våra vanliga frågor om hårfön. På så vis hoppas vi att du kan välja den hårfön som passar ditt hår allra bäst.

Dyr eller billig hårfön – vilket är bäst?

När det kommer till hårfönar så är det på det viset att det beror lite på vad du har för typ av hår och hur mycket du stylar håret. Om du inte håller på särskilt mycket med ditt hår så behöver du inte heller överdriva, utan det kan funka bra med en hårfön som är liten, behändig och billig.

Ju mer avancerad styling du håller på med och ju tjockare hår, desto mer krävs det av den hårfön du använder. Testa med en billigare variant av hårfön för att sedan köpa en lyxigare om du tycker att det behövs. Förslag på en bra och billig hårfön hittar du i vår “Bäst & Billigast” kategori.

Var köper jag hårfön?

Du kan köpa en hårfön i princip överallt. Det finns att köpa hos de stora skönhetskedjorna, hemelektronikbutiker, lågprisbutiker, välsorterade mataffärer och så vidare.

Kan alla i hushållet använda samma hårfön?

Ja, om det är så att alla i hushållet har samma behov och trivs bra med en och samma hårfön så kan man dela på den och ha den tillsammans.

Hur länge kan jag ha en hårfön?

Det beror på kvaliteten på den hårfön du köper. Vissa billigare varianter har inte så lång livslängd medan andra, lite finare varianter, kan hålla i väldigt många år.

Sammanfattning av testerna av hårfön

Nu har vi kommit till slutet av detta omfattande test av hårfönar där vi presenterat tre olika bäst i test hårfönar. Från en bra och billig hårfön till en något dyrare och lyxigare hårfön för dig med stora krav på din styling. Även en joker samt fyra utmanare av lyfts fram och recenserats. För att underlätta ditt val av hårfön sammanställer vi våra bäst i test vinnande hårfönar i tabellen nedan.

KategoriHårfönCirkaprisLägsta pris
Bäst & BilligastRemington Pro-Air Hårfön299 krLyko.se
MediumOBH Nordica Björn Axén Tools AC 2000 Hair Dryer799 krKicks.se
LyxCloud Nine The Airshot1,699 krLyko.se
Jokerghd Helios Hairdryer – White1,999 krKicks.se

Källor