Bästa hårtillskottet 2024 – ge ditt hår ny spänst och vitalitet

Att ha problem med att håret känns en aning trist och livlöst är vanligt förekommande och det är därför något som de flesta av oss har varit med om.

Det spelar ingen roll om man har långt svall, eller om man kör på en kortare frisyr – ett välmående hår är alltid eftersträvansvärt. Det finns många olika sätt att få håret att både kännas och se friskt ut, och ett av de bästa sätten att få riktigt fint hår är med ett hårtillskott av något slag.

Håret är lite som en spegel av hur man mår i övrigt. Om håret är friskt och starkt är det också så att det speglar hur man mår. Om man är stressad, eller mår dåligt av andra anledningar så syns det ofta både på huden, håret och naglarna. Det är också på det viset att just hår ofta påverkas när man är i hormonell obalans, när man är gravid ammar eller liknande.

Inledning – om hårtillskott

Bra hårtillskott ger både mindre frissigt och torrt hår, det blir mer glans och liv i håret och dessutom är det så att det blir betydligt starkare. Du kommer att märka av hur styrkan återkommer till håret direkt efter det att du börjar använda ett av nedan tillskott – det är nämligen det de är till för.

Även om du är duktig på att äta bra mat med mycket näring så kan håret ändå balla ur, så ett hårtillskott är bra för alla. Naturligtvis ska du tänka på att äta rätt och dricka mycket vatten med mera, men det är inte alltid det räcker hela vägen. När du märker att du behöver extra tillskott är det ingenting att skämmas för, det är bara att börja använda dig av ett bra hårtillskott för att se skillnad.

Tänk också på att du ska ha bra hudvårdsprodukter. Om du tar hand om håret både från insidan med hårtillskott och från utsidan med schampo, balsam, inpackningar, rätt borste, bra stylingprodukter med mera så kommer håret att tacka dig.

Är det så att du har grymma hårvårdsprodukter och det ändå inte hjälper är det dags för hårtillskott – det kommer med stor sannolikhet att göra susen, oavsett anledning till att ditt hår känns lite tunt, risigt och livlöst.

Det går snabbt att fixa så att håret börjar må bättre med ett bra hårtillskott – vi har med hela åtta produkter inom detta segment nedan för att du snabbt ska kunna bilda dig en uppfattning om vilket hårtillskott som just du ska använda för att få friskt hår tillbaka.

Vi har fixat en topplista med de hårtillskott som vi tycker är de bästa på marknaden för tillfället. Vi har fyra vinnare i vår lista, men vi har även sett till att ta med fyra extra produkter som vi har med som utmanare – allt för att ni ska få så mycket bra grejer som möjligt att välja mellan.

Vår vinnare i kategorin “Premium” är klassikern Original Silicea som tar hand om både hår, hud och naglar. Vår vinnare i kategorin “Medium” är Hair Supply Näring för Håret och vår vinnare i kategorin “Billigast” är Active Care Silica Hår, Hud och naglar.

Vi har även med en “Joker” i vår topplista för bästa hårtillskott och vinnaren i den kategorin är Priorin Kapslar.

Original Silicea Kosttillskott

Original Silicea Kosttillskott

Detta är en riktig klassiker när det kommer till hårtillskott och har du inte redan testat detta är det dags att göra det nu!

Du kommer inte att bli besviken då det är ett kosttillskott som funkar för alla, oavsett hårtyp och hårlängd.

Då detta tillskott inte bara är för håret så kommer även din hud och och dina naglar att bli glada!

Hair Supply Näring för Håret

Hair Supply Näring för Håret

Detta hårtillskott är anpassat efter håret, så om du vill ha en extra boost till ditt hår så kommer du att digga dessa näringsgivande tabletter.

Det är ett mycket bra innehåll i dessa så du kan räkna med att håret kommer att må bättre på ett kick!

Active Care Silica Hår, Hud & Naglar

Active Care Silica Hår, Hud & Naglar

Här kommer ett riktigt prisvänligt och bra hårtillskott som passar dig som inte vill lägga en halv förmögenhet på bra hårprodukter.

Håret kommer att börja växa samtidigt som du kommer att se positiva skillnader även vad gäller hud- och nagelkvalitet. En fullträff, alltså!

Priorin Kapslar

Priorin Kapslar

Detta är ett hårtillskott som innehåller biotin och hjälper dig att bibehålla friskt och normalt hår. Du kan använda det under en längre period och det går att använda det från 11 år och uppåt.

Använd även bra hårvårdsprodukter vid sidan av dessa kapslar för att öka chansen till vackert och välmående hår snabbare.

Hårtillskott – för vem?

Hårtillskott är för alla med hår, egentligen. Det är naturligtvis på det viset att det är extra viktigt att använda sig av ett hårtillskott om man har försämrad hårkvalitet av en eller annan anledning, men det är bra att ha den här typen av tillskott mest hela tiden för att hålla håret friskt och fräscht.

Håret kan lätt bli risigt och av sämre kvalitet under vissa perioder i livet och då är det viktigt att man använder hårtillskott direkt. Vare sig det handlar om hormoner, eller om det är på det viset att man befinner sig i en extra jobbig och stressig period i livet så är ett hårtillskott alltid på sin plats. Det bästa är att det faktiskt hjälper, även om håret är riktigt trött och risigt.

Hur gick testerna av hårtillskott till?

Våra testvinnare i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Bäst i Test bland hårtillskott

När vi analyserat alla hårtillskott kunde vi sammanställa vilka hårtillskott som kunde väljas som bäst i test i våra olika kategorier. Nedan hittar du bäst i test hårtillskott samt recensioner av dessa olika produkter för starkt, spänstigt hår med hög vitalitet.

Premium: Original Silicea Kosttillskott

Premium: Original Silicea Kosttillskott

Detta hårtillskott, Original Silicea, är mycket populärt och har så varit under lång tid. Detta är en klassiker som står sig bra i konkurrensen och trots att det är lite dyrare än vissa andra liknande produkter är det många som anser att det är värt det. Man får nämligen mycket för pengarna om man väljer original Silicea.

Kosttillskottet är inte endast bra för håret, utan det är även en bra produkt för hud och naglar – man får alltså mycket i ett när man väljer detta kosttillskott. Det är alltid bra när det är mycket av det goda i ett och samma kosttillskott då det gör att man inte behöver köpa flera stycken olika varianter.

Original Silicea innehåller bland annat kisel och det är den viktigaste komponenten för tjockare hår och spänstigare hud. Det är med andra ord ett mycket bra tillskott om du vill se skillnad både på huden och på håret.

Räkna med att det tar några månader innan du ser skillnaden. Det syns inte direkt, så bli inte orolig och ge inte upp för tidigt. Ge det några månader så kommer du att se skillnad.

Cirkapriset för Original Silicea Kosttillskott ligger på 259 kronor för 90 kapslar (nätpris).

Medium: Hair Supply Näring för Håret

Medium: Hair Supply Näring för Håret

Är det på det viset att ditt hår behöver lite extra boost och näring så är Hair Supply Näring för Håret ett mycket bra val av kosttillskott. På förpackningen står det “Allt ditt hår behöver och lite till” och de är verkligen exakt på pricken vad detta tillskott bjuder på.

Det innehåller massor av naturliga mineraler, vitaminer och örter som alla bidrar till extra näring för hud, hår och naglar. Bland annat hittar du kalcium, magnesium, K2-vitamin, B-vitaminer, kisel, zink samt extrakt från nässla, åkerfräken och hirs. En riktigt bra cocktail som gör att håret blir starkare, friskare och glansigare. Friskt från insidan och ut!

Ta två kapslar dagligen i samband med måltid.

Cirkapriset ligger på 179 kronor för 72 kapslar (nätpris) för Hair Supply Näring för Håret.

Bäst & Billigast: Active Care Silica Hår, Hud & Naglar

Med hårtillskottet Active Care Silica Hår, Hud & Naglar får du allt du behöver till ett väldigt bra pris. Det är perfekt för dig som har en begränsad budget då du får många kapslar under hundralappen.

Dessa kapslar innehåller bland annat silicakomplex, åknefräkenpulver, tång och öljäst. I innehållet hittar du även zink, vitaminB6 och selen. Det är ett rikt innehåll och ditt hår kommer att tacka dig när du använder dig av dessa kapslar, så mycket är säkert!

Cirkapriset för Active Care Silica Hår, Hud & Naglar ligger på 79 kronor för 150 kapslar (nätpris).

Joker: Priorin Kapslar

Joker: Priorin Kapslar

Priorin Kapslar är mycket populära och de finns att köpa på lite olika ställen. De innehåller biotin, vilket hjälper till att bibehålla normalt hår. Utöver biotin hittar du bland annat hirsextrakt, vetegroddsolja, B-vitaminet pantotensyra och aminosyran L-cystin.

Dessa kapslar ska man ta två stycken av i samband med måltid, eller så kan man dela upp det så att man tar en och en vid olika tillfällen under dagen, om man vill det. Efter tre månader kan man gå ner i dos och ta endast en kapsel om dagen. Det tar oftast några månader att se resultat, så det sammanfaller oftast ganska exakt samtidigt som när man kan gå ner i dos.

Cirkapriser ligger på 819 kronor för 180 kapslar (nätpris) för Priorin Kapslar.

Hårtillskott som utmanar

Förutom våra vinnande bäst i test hårtillskott så finns det ett flertal andra riktigt bra tillskott för hår som vi vill tipsa om. Nedan hittar du hårtillskott som verkligen utmanar våra hårtillskott som vi recenserat ovan.

Apoteket Hår

Apoteket Hår

Apoteket har här tagit fram ett eget hårtillskott, Apoteket Hår, som innehåller bland annat hirsextrakt och biotin. Det är biotin som hjälper till att bibehålla normalt hår och, som det är med de flesta andra hårtillskott, ska man använda det under några månader innan man kan se resultat.

Utöver ovan nämnda ingredienser hittar du även vetegroddsolja, Vitamin B5 och aminosyran L-cystin – ett innehåll likt andra hårtillskott, med andra ord.

Just detta är såklart lite extra bra då det inte bara genomgått Apotekets kvalitetskontroll, utan det är även på det viset att det är Apoteket själva som har tagit fram det.

Cirkapriset ligger på 229 kronor för 60 kapslar (nätpris) för Apoteket Hår.

Hårkontroll BOOST

Hårkontroll BOOST

Om du har ett hår som lever sitt eget liv och inte alltid beter sig som du vill så är Hårkontroll BOOST ett bra hårtillskott att ta i perioder. Detta är ett komplement till det “vanliga” hårtillskottet som kallas Hårkontroll.

Tillskottet innehåller zink, selen, koppar samt andra mineraler och vitaminer. Det innehåller även det patenterade keratinet Cynatine HNS. Dessa ingredienser skapar en perfekt grund för ett friskt och glänsande hår även under perioder då man befinner sig i hormonell obalans, stress eller liknande.

Cirkapriset för Hårkontroll BOOST ligger på 246 kronor (nätpris).

Imedeen Hair & Nails

Imedeen Hair & Nails

Även Imedeen Hair & Nails hårtillskott är perfekt för dig som vill ha ett kosttillskott som ger bättre hår, hud och naglar. Då man ska ta två av dessa dagligen så räcker en förpackning i 2 månader. Det är lagom tid för att hinna se skillnad och sedan ska du fortsätta använda det om du vill behålla ett friskt hår.

Det innehåller bland annat åkerfräken, kisel, biotin, zink samt en massa olika B-vitaminer. Detta är vanliga ingredienser i hårtillskott, så kapslarna gör jobbet bra!

Cirkapriset ligger på 239 kronor för 60 kapslar (nätpris) för Imedeen Hair & Nails.

Gevita Hår, Hud & Naglar

Gevita Hår, Hud & Naglar

Med Gevita Hår, Hud & Naglar hårtillskott får du förbättring vad gäller kvaliteten och mående både vad gäller huden, håret och naglarna. Ofta går ju dessa hand i hand, men även om det bara är håret som känns livlöst så är det ändå bra att boosta naglar och hud när man ändå är i farten!

Detta tillskott innehåller både biotin, kisel och zink. Det är med andra ord ett innehåll som motsvarar de krav man har på ett hårtillskott då alla dessa ingredienser bidrar till bättre hår.

Gevita Hår, Hud & Naglar paketet innehåller 90 tabletter och detta räcker till 1.5 månaders förbrukning.

Frågor & Svar om hårtillskott

Du kanske redan har bestämt dig för vilket hårtillskott som du vill köpa, men vi rekommenderar ändå att du först tar del av våra svar på vanliga frågor om hårtillskott nedan.

Kan hårtillskott användas av barn?

Ja, man kan använda de flesta hårtillskott från det att man är 11 år – kolla alltid ordentligt innan du ger det till ditt barn dock. Det är lite olika beroende av vilket märke man köper.

Påverkas mitt hår negativt av stress?

Ja, precis som du lättare kan få utbrott i huden och att naglarna kan börja skiva sig om du är stressad kan håret påverkas negativt av stress. Om du undrar varför ditt hår ballat ur kan du alltså tillskriva det stress om du haft en jobbig period.

Hårkvalitet och klimakteriet – hör de ihop?

Det är ofta så att hårkvaliteten försämras under klimakteriet. Det är inte bara män som tenderar att få tunnare hår, utan det är även så att många kvinnor får tunnare hår på ålderns höst.

Hårtillskott när jag ammar?

Då graviditet och amning ofta påverkar håret kan det vara så att du antingen får underbart svallande och glänsande hår under graviditeten och trist och livlöst hår efter det att barnet fötts, eller så kanske du inte påverkas alls.

Visa påverkas på andra sätt som syns på håret, så det är vanligt att påverkas under denna tid. Kolla alltid med din barnmorska innan du använder hårtillskott då det kan påverka barnet under amningen.

Sammanfattning

Nu har vi nått fram till slutet av detta omfattande test av olika tillskott för hår, så kallat hårtillskott. Här har vi valt ut och recenserat bäst i test hårtillskott i fyra olika kategorier, från ett billigt hårtillskott som fungerar riktigt bra till ett något dyrare men mycket lyxigare hårtillskott med massor av näring för att stärka ditt hår och ge det vitalitet och spänst.

Nedan sammanställer vi bäst i test hårtillskotten för att underlätta ditt val när du ska köpa tillskottsnäring till ditt hår.

KategoriHårtillskottKapslarCirkapris
PremiumOriginal Silicea Kosttillskott90259 kr
MediumHair Supply Näring för Håret72179 kr
Bäst & BilligastActive Care Silica Hår, Hud & Naglar7979 kr
JokerPriorin Kapslar180819 kr

Källor