Bästa lip plumpern 2024 – fylliga läppar utan filler och injektioner

Om det är på det viset att du vill ha lite fylligare läppar någon gång då och då, eller inte vill göra fillers, så är en lip plumper det rätta valet för dig! Det ger dig tillfälligt fylligare läppar och det är ju kul om man vill ha lite extra volym på läpparna vid ett särskilt tillfälle.

Det är många som vill undvika fillers och liknande och då är det bra att det finns den här typen av tillfälliga lösningar. Då kan man ta till det när man känner för det. Man kanske inte vill gå runt och puta med läpparna hela tiden varje dag, utan det kan vara kul om man använder exempelvis läppstift då och då.

Inledning – om lip plumber

Utöver att en lip plumper gör att läpparna svullnar och blir mer fylliga så finns det även varianter som har en effekt på fina linjer runt munnen. Detta kan vara välkommet för vissa, så om du känner att du vill ha fylligare läppar + en tillfällig lösning för de fina linjerna vid munnen så är detta en bra investering.

Det finns olika typer av lip plumpers. Vissa av dem binder vätska i cellerna och andra har ett innehåll av exempelvis menthol, kamfer, koffein, chili etcetera. Det är med andra ord så att man kan hitta en variant som man tycker passar en själv bra. Det finns något för alla!

Man kan själv välja om man vill ha en lip plumper som är som ett ofärgat läppglans, eller om man vill ha en med färg. Vissa har ett flertal olika färger att välja mellan medan andra endast erbjuder ofärgat eller lätt rosa, för att ta några exempel.

Vare sig du vill använda en lip plumper ensam, eller om du vill ha läppstift över, så blir det ett fint resultat. Vissa lip plumpers ger mer putiga läppar än andra, så man kanske får testa ett par stycken innan man hittar sin egen favorit.

Vi har valt ut åtta lip plumpers som vi tycker är bra. Av dessa är det fyra som hamnade i vår topplista och dessa har vi listat utifrån pris. Vår favorit i kategorin “Bäst & Billigast” är Smashbox O-Plump Intuitive Lip Plumper. Vår vinnare i kategorin “Medium” är Buxom PillowPout Creamy Plumping Lip Powder.

Vår lyxigaste produkt är Helena Rubinstein Collagenist Re-Plump och vår Joker-vinnare är e.l.f. Lip Primer & Plumper Natural.

Häng med oss nu nedan när vi tar er igenom vårt test och berättar med ingående både om de utvalda produkterna och om lip plumpers rent generellt.

Smashbox O-Plump Intuitive Lip Plumper

Smashbox O-Plump Intuitive Lip Plumper

Detta är en lip plumper som är supersnyggt förpackad, så man blir peppad på att testa just denna bara av den anledningen! Det är alltid lika härligt med fina förpackningar och det tycke vi att man ska ta vara på varje gång man har chansen!

Nu är det såklart inte bara en kul förpackning man får med denna lip plumper, utan det är också på det viset att det är en bra och snygg produkt.

Buxom PillowPout Creamy Plumping Lip Powder

Buxom PillowPout Creamy Plumping Lip Powder

Detta är en riktigt härlig produkt! Det är ett krämigt och plumpande läppstift som både täcker och ger en fin semi-matt finish. Att man dessutom får den där läckra plumpande effekten gör att det är en produkt som är lätt att tycka om!

Helena Rubinstein Collagenist Re-Plump

Helena Rubinstein Collagenist Re-Plump

Vill man ge sina läppar en riktigt lyxig lip plumper så är denna härlighet från Helena Rubinstein ett självklart val. Här får man allt man kan önska sig i en och samma produkt och det är såklart riktigt härligt!

e.l.f. Lip Primer & Plumper Natural

Detta är en produkt som är bra på att både ge en plumpande effekt och en bra bas för läppstift. Det är såklart exakt det man vill ha, så här får man mycket i ett! Vi gillar denna kaneldoftande godbit och vi är ganska säkra på att det är många av er som kommer att hålla med!

Denna artikel om lip plumper innehåller reklam i form av annonslänkar.

Lip plumper – för vem?

En lip plumper kan alla som vill “plumpa” sina läppar en aning använda sig av. Det är inte nödvändigtvis så att detta är en produkt endast för personer med mycket tunna läppar. Det kan vara fint med en extra plumpande effekt inför en fest eller liknande, även om man har relativt fylliga läppar.

Vem som helst kan använda sig av en läpp plumper, det finns inga regler som bestämmer om man “kan” använda det eller inte. Känner du för att ge lite extra fyllighet till läpparna är det bara att köra på!

Hur utförde vi testerna av dessa lip plumpers?

Våra testvinnare i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Bäst i test bland lip plumpers

När vi utfört noggranna analyser kunde vi enas om vilket som skulle bli bäst i test lip plumper i varje kategori. Från en billig lip plumper som samtidigt fungerade riktigt bra, till en dyrare med mer premium och lyxigare lip plumper. Nedan är våra utvalda bäst i test lip plumpers samt recensioner av dom.

Bäst & Billigast: Smashbox O-Plump Intuitive Lip Plumper

Bäst & Billigast: Smashbox O-Plump Intuitive Lip Plumper

Smashbox O-Plump Intuitive Lip Plumper är en lip plumper som är en uppföljare till O-Gloss. Bara en sådan sak får ju en att direkt vilja köpa den, eller vad säger ni? Vi tycker att detta är en av de allra snyggaste förpackningarna när det gäller just lip plumpers som finns på marknaden idag. Det vill inte säga lite, det!

I denna produkt finns både Goji Berry-C Complex, Ginkgo Biloba extrakt, antioxidanter från granatäppelfrön, avokadoolja med mera. Den är fullproppad med bra saker, så det är inte bara en putmun man får här, utan läpparna vårdas samtidigt.

Det är Ginger mynta som står för den främsta stimulansen för att göra läpparna fylligare och detta, i kombination med det faktum att man får sin alldeles egna rosa nyans på läpparna, gör att detta är en solklar vinnare!

Cirkapriset ligger på 195 kronor för Smashbox O-Plump Intuitive Lip Plumper.

Medium: Buxom PillowPout Creamy Plumping Lip Powder

Medium: Buxom PillowPout Creamy Plumping Lip Powder

Buxom PillowPout Creamy Plumping Lip Powder är ett härligt puderläppstift som plumpar fint samtidigt som det ger plumpande effekt och en fin finish. Denna produkt finns i massor av olika färger – alla kan alltså hitta rätt nyans och det är aldrig fel!

Formulan är ultralätt och den innehåller bland annat mangofröolja och Vitamin E. Dessutom innehåller den menthol och peptider som gör att läpparna får volym. Man får med andra allt i ett när man väljer just denna lip plumper!

Den är enkel att applicera och det är även på det viset att det går att anpassa färgen efter humör. Vissa dagar kanske man inte vill gå all in, medan andra dagar kräver lite mer djärva läppar. Det är inte svårare än att välja dag för dag och ha lite olika effekt beroende av vilken dag det är.

Cirkapriset för Buxom PillowPout Creamy Plumping Lip Powder ligger på 230 kronor.

Lyx: Helena Rubinstein Collagenist Re-Plump Lip Zoom

Lyx: Helena Rubinstein Collagenist Re-Plump Lip Zoom

Som många av er redan vet så är Helena Rubinstein ett av de märken som verkligen levererar. Det är inte bara dyrt för namnets skull, utan det är också så att produkterna är mycket bra. Deras concealer är ett exempel på hur kombinationen dyr + bra produkt fungerar perfekt. Även denna lip plumper, Helena Rubinstein Collagenist Re-Plump Lip Zoom, passar in i denna kategori.

Detta är både ett antirynk-läppbalsam och en lip plumper i ett. Man får alltså både tillfälligt fylligare läppar och en antirynk-effekt när man använder detta. Självklart är det också så att detta läppbalsam är vårdande då läpparna tillförs fukt och näring vid applicering.

Cirkapriset ligger på 525 kronor för Helena Rubinstein Collagenist Re-Plump Lip Zoom.

Joker: e.l.f. Lip Primer & Plumper Natural

Joker: e.l.f. Lip Primer & Plumper Natural

e.l.f. Lip Primer & Plumper Natural är en prisvärd produkt som ger både en bra bas för läppstift och en fin plumpande effekt. Om man vill ha läppstift ovanpå en lip plumper så är detta därför ett riktigt bra val.

Med en primer som denna så behöver man inte två produkter, utan man får lip plumper + läpp primer i en och samma produkt. Det är bra när man kan ha färre produkter som ger samma resultat, så detta gillar vi lite extra!

Den doftar av kanel och är kanonbra både för att ge fyllighet till läpparna och till att ge en fin naturlig färg. Det är också en produkt som vårdar läpparna, vilket är viktigt då man inte vill torka ut läpparna i onödan.

Cirkapriset för e.l.f. Lip Primer & Plumper Natural ligger på 59 kronor.

Lip plumper som utmanar

Det finns alltid fler än bara fyra härliga lip plumpers, så vi brukar ju göra som så att vi tar med fyra extra produkter i varje test – våra utmanare. Så har vi såklart även gjort i detta test och nedan följer vår lista av lip plumpers som utmanar. Häng med!

Guerlain Superlips Lips Hero

Guerlain Superlips Lips Hero

När det är Guerlain som är med i bilden så är det svårt att bli besviken, så mycket är säkert! Det är ett märke som har fantastiska sminkprodukter och det gäller både innehåll och förpackningar. De är världsmästare på snygga förpackningar!

Guerlain Superlips Lips Hero är en lip plumper som gör läpparna både plumpade, mjuka och fina. Den innehåller druvkärneolja för att vårda torra och spruckna läppar och det är bra att man får både vård och snygg effekt i en och samma produkt.

Cirkapriset ligger på 315 kronor för Guerlain Superlips Lips Hero.

Xlash Xlips Lip Plumper

Xlash Xlips Lip Plumper

Ni som är vana vid Xlash för era ögonfransar vet att detta är ett märke som knappast gör en besviken. De har såklart fixat en kanonbra produkt till läpparna med Xlash Xlips Lip Plumper också och här snackar vi fylliga läppar!

Förutom att dina läppar blir fylligare så är det också på det viset att dina läppar får fin lyster. Det är ju såklart värt mycket bara det!

Cirkapriset ligger på 299 kronor för Xlash Xlips Lip Plumper.

Know Cosmetics No Thin Lips Lip Plumper

Know Cosmetics No Thin Lips Lip Plumper

Know Cosmetics No Thin Lips Lip Plumper är en cool produkt som är fint transparent och läpparna blir fylligare med en gång. Man behöver inte vänta på resultatet, utan man känner den för lip plumpers typiska pirrande känsla direkt.

Produkten innehåller både Vitamin E, Aloe Vera för att dina läppar ska vara återfuktade och mjuka under tiden du använder produkten.

Cirkapriset för Know Cosmetics No Thin Lips Lip Plumper ligger på 199 kronor.

Clinique Moisture Surge Lip Hydro-Plump Treatment

Clinique Moisture Surge Lip Hydro-Plump Treatment

Clinique Moisture Surge Lip Hydro-Plump Treatment kanske får dig att tänka på den kultförklarade ansiktskrämen, eller masken? Inte konstigt, det är ofta det man tänker på när man hör just Moisture Surge, men efter att du testat denna lip plumper så kommer du nog att tänka på denna produkt i första hand! Den är nämligen väldigt bra!

Det är en dryg produkt som gör sitt jobb bra och att den återfuktar så fint gör ju knappast saken sämre!

Cirkapriset för Clinique Moisture Surge Lip Hydro-Plump Treatment ligger på 190 kronor.

Frågor & Svar om lip plumper

Du har kanske redan bestämt dig för vilken lip plumper som du vill köpa men vi rekommenderar ändå att du först tar dig tiden att läsa våra svar på vanliga frågor om lip plumper.

Vad är en lip plumper?

En lip plumper är en produkt som används för att göra så att läpparna tillfälligt blir mer fylliga, eller mer “plumpade”. Effekten försvinner, så om man använder en lip plumper på kvällen så vaknar man med sina vanliga läppar på morgonen. Det är alltså ingenting man behöver vara rädd för att det ska bestå.

Är dyr alltid bättre än billig lip plumper?

Nej, det är inte så att en dyr lip plumper alltid är bättre än en billig. Det är ofta så att man får det man betalar för, så om man köper en produkt som kostar lite mer så kanske man också får en bättre produkt.

Som ni kan se i vårt test ovan så finns det lip plumpers i olika prisklasser och det är alla bra, så det är bara att välja sin favorit! Vill du prova en billig lip plumper som samtidigt fungerar bra, rekommenderar vi att du tittar i vår “Bäst & Billigast” kategori.

Var kan jag köpa lip plumper?

Du kan köpa lip plumper i alla skönhetsbutiker. Det enda man behöver göra är att bestämma sig för vilken man vill ha och sedan är det bara att se efter var den finns att köpa.

Varför ska jag använda lip plumper?

Om du vill ha lite fylligare läppar tillfälligt så är det en lip plumper du ska köpa! Det är nämligen så att anledningen till varför du ska använda en läpp plumper är att man ska få en aning fylligare läppar tillfälligt.

Sammanfattning av lip plumper testet

Nu har vi kommit fram till slutet av vårt test av lip plumper. Vi hoppas informationen varit till hjälp inför ditt val av lip plumper och vi rekommenderar så klart främst någon av våra bäst i test lip plumper som vi lyft fram tidigare. Nedan hittar du en sammafattning av våra bäst i test lip plumpers.

KategoriLip PlumperCirkaprisLägsta pris
Bäst & BilligastSmashbox O-Plump Intuitive Lip Plumper195 krKicks.se
MediumBuxom PillowPout Creamy Plumping Lip Powder230 krKicks.se
LyxHelena Rubinstein Collagenist Re-Plump Lip Zoom525 krKicks.se
Jokere.l.f. Lip Primer & Plumper Natural59 krLyko.se

Källor