Bästa nageloljan 2024 – få starka och friska naglar

Vi är många som drömmer om starka och fina naglar, men det är få förunnat att ha detta naturligt. Det vanliga är att man har naglar som är både torra och som skivar sig och det är allt annat än roligt.

Många går och fixar naglarna på salong, men om man vill fixa hemma istället, eller fixa hemma plus gå på salong så krävs det att man har bra produkter hemma. Man kan inte bara förlita sig på att man ska bli omhändertagen på salong, utan man får kämpa lite på egen hand också!

Att ta hand om sina naglar hemma är inte svårare än att införskaffa bra produkter och att vara noggrann med att använda produkterna på rätt sätt. Har du en nagelolja hemma så kommer du snabbt att märka av en skillnad i nagelkvalitet – det är nämligen naglarnas balsam för själen!

Denna artikel om nagelolja innehåller reklam i form av annonslänkar till Kicks.se, Lyko.se, Ahlens.se och Hudoteket.se

Inledning

Med en bra nagelolja så blir resultatet alltid bra och de starka och snygga naglar du drömt om som kanske känts långt borta tittar plötsligt fram och du kan glamma till dem hur mycket du vill!

Då grunden är att naglarna ska vara starka och friska så är det just det man ska ta hand om innan man tänker på att fixa med lack och andra utsmyckningar – grunden måste vara bra för att naglarna ska klara av manikyr. lack med mera. Det är såklart här nageloljan kommer in i bilden!

Vår vinnare i vår kategori Bäst och Billigast nagelolja blev Depend Myrra & Avokado Nagelolja och i mediumklassen blev det Maria Åkerberg Myrra Nail & Cuticle Oil som tog hem guldmedaljen.

Vår lyx-vinnare blev Scratch Nails Nail Food och vår lilla läckra Joker-vinnare blev CND RescueRXx & SolarOil Duo.

Häng med oss nu nedan när vi guidar er genom våra 4 bäst i test plus våra 4 utmanare (se nedan) inom nagelolja – dessa produkter kommer inte att göra dig besviken!

Depend Myrra & Avokado Nagelolja

Depend Myrra & Avokado Nagelolja

Detta är en godbit i budgetklassen som är svår att motstå! Detta är en perfekt produkt att börja med om det är på det viset att man bara vill testa lite hur det känns med nagelolja. Gillar man den kan man antingen fortsätta med samma, eller så kan man testa en annan, lite dyrare produkt.

Depend har i allmänhet bra produkter, så detta är verkligen en produkt och ett märke som vi rekommenderar för nagelvård!

Maria Åkerberg Myrra Nail & Cuticle Oil

Maria Åkerberg Myrra Nail & Cuticle Oil

Detta är en mycket prisvärd nagelolja som dessutom är ekologisk. Här får man alltså allt i ett! En bra produkt som är ekologisk – det kan inte bli bättre!

Maria Åkerberg har många bra produkter inom många olika kategorier, så du kan även köpa exempelvis hårvård från detta märke. Kvaliteten är alltid på topp!

Scratch Nails Nail Food

Scratch Nails Nail Food

Här är det originalet och succén vi placerar som vinnare. Självklart är det så att vi tar med denna produkt i vårt test – konstigt vore det ju annars!

Vill du ha en riktigt bra som är lite lyxigare nagelolja så är detta den olja du ska välja. Det finns ingen tvekan om den saken!

CND RescueRXx & SolarOil Duo

CND RescueRXx & SolarOil Duo

Vår Joker är också den en riktig storfavorit! Denna prisvinnande duo-produkt ger snabba resultat och den är enkel att använda. Dessutom är den behaglig så man slipper irritation.

Denna nagelolja passar alla som vill ha bättre naglar, så det är bara att köra!

Vad gör våra tester av nagelolja pålitliga?

Först och främst är det så att ni vid det här laget vet att jag är en riktig skönhetsjunkie och det innebär såklart att jag har bra koll på nagelolja och allt annat som har med skönhet att göra. Det är där vi tar vår start, så det är knappast illa!

Nagelolja – för vem?

Nagelolja är för alla som vill bygga upp sina naglar. Då det är vanligt att man har flikiga och torra naglar som lätt går sönder så är nagelolja en riktigt bra produkt som alla kan använda.

Även om man har bra naglar så är det bra att hålla efter dem med en nagelolja, så det är en sådan produkt som är bra för alla naglar.

Hur utförde vi testerna av nagelolja?

Våra testvinnare i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Bäst i Test bland nageloljor

Efter en period av noggranna tester av flera olika nageloljor har vi utsett vilka som blivit bäst i test inom respektive kategori. Från bäst och billigast nagelolja till något dyrare men samtidigt mycket lyxigare och något bättre nagelolja. Nedan hittar du utförliga recensioner av våra vinnare.

Bäst & Billigast: Depend Myrra & Avokado Nagelolja

Depend Myrra & Avokado Nagelolja

Detta är en riktig höjdare som dessutom kommer till ett mycket bra pris. Det finns ingenting att klaga på här, utan det är bara att köpa hem en och testa!

Naglarna blir stärkta, vilket innebär att man slipper flisiga, sköra naglar. Det är såklart en riktig dröm med en såhär bra produkt och det är härligt med ett så bra resultat.

Du masserar in oljan i nagel och nagelband, vilket är ett snabbt och enkelt sätt att snabbt boosta kvaliteten på dina naglar. Gör detta dagligen för bästa resultat. Glöm inte en extra nagelbandscreme från samma märke för ännu bättre resultat!

Depend är ett pålitligt varumärke i dessa sammanhang och vet alla ni som har testat deras produkter sedan tidigare. Det är inte ofta man blir besviken när man väljer just deras produkter, utan det är snarare tvärtom.

Denna olja innehåller både avokadoolja, olivolja och E-vitamin. Detta inte bara stärker naglarna, utan det är även på det viset att det blir en fin fuktbalans i nageln hela tiden.

Har du nagellack så kan du använda oljan över lacket utan problem.

Depend Myrra & Avokado Nagelolja har ett cirkapris på 79 kronor för 8 ml.

Medium: Maria Åkerberg Myrra Nail & Cuticle Oil

Medium: Maria Åkerberg Myrra Nail & Cuticle Oil

Detta är en sådan produkt som får toppbetyg i recensioner överallt och så är det också från vårt håll – detta är en nagelolja som vi verkligen gillar! Vi tycker om allt med denna olja, för det är helt enkelt så att man får allt man kan tänkas vilja ha med denna olja.

Inte bara är det en ekologisk nagelolja, det är också en väldoftande och svensktillverkad produkt. När man väljer Maria Åkerberg så väljer man kvalitet, ekologiskt och svensktillverkat – allt i ett!

Myrraolja och citronolja stärker naglarna och myrran är dessutom inflammationshämmande, vilket är ett stort plus bara det. Som ni ser så är det många fördelar med denna olja, så det är inte konstigt att detta är en av våra självklara favoriter!

Med kallpressad jojobaolja så binds fukten och hudens skyddsbarriär ökar. Detta gör att huden kan återuppbyggas. Med kallpressad olivolja med E-vitamin får man dessutom massa andra godsaker som långsamt kommer in i huden.

Du använder denna olja varje kväll genom att massera in den i naglar och nagelband och vill du öka resultatet kan du alltid lägga till en nagelbandscreme och en fin handkräm som avslut innan lampan släcks.

Maria Åkerberg Myrra Nail & Cuticle Oil har ett cirkapris på 129 kronor för 10 ml.

Lyx: Scratch Nails Nail Food

Lyx: Scratch Nails Nail Food

Vill du har starka och elastiska naglar som inte går sönder och är torra? Vill su slippa akivade naglar? Vill du bli av med mjuka och känsliga naglar? Bra, då ska du testa denna nagelolja!

Då detta är en 100 % naturlig produkt så får du fin naturlig spänst och elasticitet av oljan på det bästa av sätt. Nageln blir flexibel och dess motståndskraft mot yttre påfrestningar ökar markant.

Denna nagelolja innehåller kallpressade sesamfrön, myrra och lavendel. Sesamfröna är vad som konditionerar nageln och huden runt nageln. Myrra och lavendel är antiseptiska och har en både bakteriehämmande och svamphämmande verkan. Dessutom stimuleras blodcirkulationen med denna nagelolja.

Som man kan se ovan så får man allt man kan tänkas behöva med denna produkt, så det är inte konstigt att vi har valt att ta med den i vår lista. Det är långt ifrån bara vi som gillar denna nagelolja – detta är en storfavorit för många!

Om du använder denna produkt 2-3 gånger per dag genom att droppa en droppe på nageln så kommer du att få se en nagel som återfår balans och fuktbalans. Du kommer också att få se en nagel som varken spricker eller skivar sig. Dessutom är det så att din nagel blir mer flexibel samt växer snabbare.

Detta är en olja som också ser till så att du slipper bakterier och svampangrepp då den bildar en ogynnsam miljö för bakterier.

Scratch Nails Nail Food har ett cirkapris på 179 kronor för 10 ml.

Joker: CND RescueRXx & SolarOil Duo

Joker: CND RescueRXx & SolarOil Duo

Vår Joker-vinnare är en riktig höjdarprodukt som ni kommer att älska! Alla i testet gillade denna godbit och den gör verkligen sitt jobb och det med besked!

När du har skadade och torra, eller bara svaga naglar är det en sådan här nagelolja du ska hålla ögonen på. Det finns nämligen ingenting som inte är kanon med denna produkt!

Tycker du att den känns en aning dyr ska du tänka på att det är hela 15 ml + 15 ml man får i detta duo-pack. Det är alltså nästan dubbelt så mycket som i vissa andra nageloljor som är i förpackningar på 8 ml.

Detta är en nagelolja som reparerar skador så som vita fläckar, så det är inte bara en ren uppbyggande nagelolja man får här – man får lite utöver det vanliga! Det är som en exklusiv behandling man gör på salong där nageln återuppbyggs, men skillnaden är att man gör det hemma.

Du kommer att se resultat redan efter en veckas användning, så detta är en nagelolja som passar dig som har dåligt med tålamod.

CND RescueRXx & SolarOil Duo har ett cirkapris på 388 kronor för 15 ml + 15 ml.

Utmanare bland nageloljor

Vi har såklart, som vanligt, sett till så att det finns några extra godbitar för er att välja mellan genom att ge er fyra extra produkter som även de är kanonbra!

Detta är våra utmanare inom nagelolja – häng med!

Isadora Nail & Cuticle Oil

Isadora Nail & Cuticle Oil

Om du tycker att det är kul att testa billigare produkter så är IsaDora alltid ett bra val. De har bra produkter som alltid är väldigt prisvänliga och det är ju knappast något man tackar nej till!

Med denna nagelolja får du en fuktgivare och en mjukgörare i ett. Dina torra och sköra naglar och dina försvagade nagelband kommer att dränkas i en kombination av botaniska oljor som är rika på essentiella fettsyror och näringsämnen. Det är även så att denna olja innehåller både E-vitamin och F-vitamin.

Det enda du behöver göra för att använda denna olja är att applicera den på ordentligt rengjorda naglar och nagelband. Du applicerar den efter att du rengjort naglarna och detta gör du genom att massera in oljan på naglar och på nagelband. Var noggrann så att resultatet blir så bra som möjligt – det tar inte många minuter, så det är bättre att göra det ordentligt.

Isadora Nail & Cuticle Oil har ett cirkapris på 89 kronor för 6 ml.

Sally Hansen Vitamin E Nail & Cuticle Oil

Sally Hansen Vitamin E Nail & Cuticle Oil

Sally Hansen är ett varumärke som många tycker mycket om och med deras bra produkter så är det ingen överraskning!

Just denna nagelolja från detta varumärke är prisvänlig och mycket bra! Den får många bra och positiva recensioner och det får den alltså även av oss – vi tycker alla att denna nagelolja förtjänar en plats i solskenet. Så bra är den!

Då detta är en olja som är fylld till bredden med E-vitamin så får man precis det man behöver för att hålla naglarna i gott skick. Utöver E-vitamin så är det också ett bra innehåll av eterisk olja som kommer från bland annat vetegroddar och aprikoskärnor.

Oljan hjälper till att stärka dina naglar och nagelband på bästa möjliga sätt och du har att se fram emot fina, starka naglar när du använder denna produkt!

Sally Hansen Vitamin E Nail & Cuticle Oil har ett cirkapris på 99 kronor för 13 ml.

Micro Cell Nail Rescue Oil

Micro Cell Nail Rescue Oil

Denna nagelolja innehåller både högkvalitativa vegetabiliska oljor, A-vitamin, B5-vitamin, C-vitamin, E-vitamin och F-vitamin. Dessutom innehålelr den Silica. Denna blandning är en unik kombination som ger skydd och vård till nageln.

Torra naglar med sprickor kommer att bli ett minne blott med denna nagelolja då nageln blir fint återfuktad och bibehåller sin flexibilitet utan att bli för hård. Med bra flexibilitet i nageln så slipper man att nageln bryts av eller att den skivar sig. Detta är precis vad en negelolja ska göra, så det är en väldigt bra produkt som vi klart kan rekommendera.

Vid applicering är det följande som gäller: applicera på omålade och väl rengjorda naglar och massera in oljan mjukt. Tryck inte in oljan i nageln utan använd fjäderlätta rörelser.

Micro Cell Nail Rescue Oil har ett cirkapris på 179 kronor för 12 ml.

L.Y.X Nagelolja

L.Y.X Nagelolja

Även denna nagelolja är en riktig fullträff som vi tycker väldigt mycket om! Denna produkt ser man resultatet av nästan direkt, så det är verkligen kul att använda den! Det är ju alltid roligt när man köper skönhetsvård som visar sig ge resultat snabbt – det blir så mycket roligare att använda produkterna då!

Precis som en nagelolja ska så hjälper denna produkt till att öka flexibiliteten på hårda naglar och förstärka mjuka naglar. Den passar alltså för alla typer av naglar med problem och det visade sig i vårt test. Detta var ännu en produkt som alla i testet visade sig tycka om, så det är lätt för oss att rekommendera er att testa den.

Innehåller består av druvkärnextrakt, olivbladextrakt, ginsengextrakt, echinaceaextrakt samt vitamin E och vitamin F. Detta är ett innehåll som talar för sig själv och så gör namnet – LYX är verkligen rätt namn för denna härliga nagelolja som snabbt ger resultat!

Du ska använda denna olja dagligen och det smartaste är såklart att använda den på kvällen. Använder du den varje dag så kommer du inte bara att få ett fint “wow”-resultat d´snabbt, utan det kommer också vara på det viset att naglar i dåligt skick kommer att vara rehabiliterade inom 3 månader.

L.Y.X Nagelolja har ett cirkapris på 99 kronor för 8 ml.

Frågor & Svar

Innan du rusar iväg till närmaste skönhetssalong eller webbutik online för att köpa nagelolja rekommenderar vi att du tar del av våra svar på vanliga frågor relaterade till att köpa och använda nagelolja.

Nagelolja – bara av estetiska skäl?

Nej, det är viktigt för alla som har naglar av mindre bra kvalitet att använda sig av nagelolja.

När man har torra, spröda, skivade naglar så vill man snabbt få bukt med det. Det handlar inte bara om att det ser snyggare ut med starka naglar som inte skivar sig, utan det är också så att det är viktigt för att man ska slippa obehaget av tunna naglar.

Med starka naglar så blir det enklare med en massa olika saker då man slipper oroa sig över att naglar ska gå sönder och göra ont. Om man har oturen att ha sönder en nagel ordentligt så kan det bli infekterat och mycket obehag kan komma av detta. Av den anledningen är det viktigt att man har nagelolja även för friska naglar – det är inte bara det estetiska som räknas här.

Är nagelolja bara för naturliga naglar?

Nej, du kan använda denna nagelolja även på konstgjorda och lackade naglar. Olika nageloljor är olika bra för olika naglar.

Sedan handlar det också om vad man själv gillar, såklart. Vissa föredrar en nagelolja, medan andra gillar en annan – det är bara att testa sig fram. Väljer du en av de produkter vi har med i detta test så kommer du att vara säker på att få fina resultat, så mycket kan vi lova!

Är dyr nagelolja alltid bättre?

Svaret på den frågan är nej. Det finns många produkter inom skönhet där det faktiskt är så att det är bättre produkter när man väljer dyrare märken, men med nagelolja har vi sett att det finns bra varianter inom alla prisklasser.

Istället för att bara anta att det är en bättre produkt på grund av högre pris tycker vi att ni alltid ska göra lite research och testa billigare produkter också. Välj ut den nagelolja i vårt test som du tycker verka passa just dig och din plånbok bäst.

Hur fungerar nagelolja?

Nagelolja är en olja med små molekyler för att den ska kunna tränga igenom hudens översta epidermislager. Varför, kanske du undrar? Eller kanske undrar du över vad det innebär? Det innebär att oljan kan skapa en djupgående verkan så att den inte bara lägger sin på ytan där den ju knappast gör någon nytta.

Då en nagel som är av sämre kvalitet är “törstig” och behöver fukt så kommer nageloljan som en räddare i nöden och fullkomligen drench nageln i härlig fukt!

Hur använder jag nagelolja?

Nagelolja ska man försiktigt massera in på nagel och nagelband. Man vinner ingenting på att stressa till det och massera in den hårt. Det är betydligt bättre att vara försiktig och låta det ta en liten stund.

Hur ofta ska jag använda nagelolja?

Beroende av vilken nagelolja du väljer så används den på lite olika sätt. Det vanliga är att man ska använda den dagligen, så det är klokt att lägga till det i sin vanliga kvällsrutin.

Man kan ofta öka på användningen om man inte ser resultat, men detta ska man såklart se efter beroende av produkt först. Överanvändning är aldrig bra när det kommer till skönhetsprodukter då det i värsta fall kan backfire.

Kan nagelolja innehålla ämnen som är dåligt för naglarna?

Nej, men nagelolja så är man säker vad gäller just sådana saker. En bra nagelolja är alltid tvärtom något som du kan räkna med när det kommer till att göra dina naglar bättre.

Nagelolja, till skillnad från nagellack, innehåller endast olja, precis som man kan räkna ut av namnet. Man behöver alltså inte vara orolig för att torka ut eller förstöra sina naglar med nagelolja.

Sammanfattning

I detta utförliga test av nageloljor har vi testat de flesta nagelojor på marknaden idag och utsett fyra bäst-i-test vinnande nageoljor samt lyft fram fyra nageloljor som utmanar vinnarna. För att du enkelt ska få en överblick över våra bästa nageloljor presenterar vi en jämförelse tabell nedan. Här framgår också hur mycket respektive nagelolja kostar per milliliter (ml).

KategoriNamnVolymCa prisKr / mlLägsta pris
Bäst & BilligastDepend Myrra & Avokado Nagelolja8 ml79 kr0,89Kicks.se
MediumLanza Healing Style Urban Molding Paste200 ml219 kr1,01Nordicfeel.se
LyxShu Uemura Clay Definer Paste75 ml370 kr4,93Kicks.se
JokerLernberger Stafsing Paste Shape & Texture100 ml199 kr1,99Ahlens.se

Källor