Bästa nagelstärkaren 2024 – starka och sunda naglar hemma enkelt

Det är inte alla som är välsignade med vackra naglar som håller sig fina och starka genom livet. Det är ganska vanligt att man har problem med naglar som bryts eller skivar sig och det är väldigt trist när det händer.

Att slippa det och istället ha naglar som håller sig fräscha är en dröm för många och med rätt nagelstärkare så är det precis det man kan få! Om man bara är envis med sin behandling så kommer naglarna snabbt att gå från dålig kvalitet till bra dito och det är helt naturliga naglar det handlar om!

Inledning, om nagelförstärkare

Har du någon gång funderat över att skaffa fejknaglar av ett eller annat slag på grund av att dina gena naglar helt enkelt är för “svaga” för att klara av vardagen utan att brytas av och skivas? Då kan du tänka om – det behövs inga fejknaglar om man bara använder en bra nagelstärkare!

Det som är så bra med nagelstärkare är att de är genomskinliga. Detta innebär att man kan använda det hela tiden utan att känna att man har klassiskt “målade” naglar. Det ser och känns naturligt och det är såklart kanon.

Vill du så kan du använda dig av nagelstärkare under vanligt nagellack. Det är ett bättre alternativ till vanliga underlack om det är så att du behöver ge naglarnas kvalitet en skjuts på vägen.

Det är inte nödvändigtvis så att dina naglar skivar sig och bryts av, utan det kan också vara så att du har problem med att dina naglar helt enkelt är för mjuka och tunna i största allmänhet. Det är besvärligt då det kan göra att det blir besvärligt i vardagen, så se till att investera i en bra nagelstärkare asap!

Det finns att köpa nagelstärkare lite varstans, så du behöver inte oroa dig över att det ska vara svårt att hitta ett bra alternativ. vare sig du kollar i de vanliga skönhetsbutikerna eller om det är så att du tar dig en titt på vissa apotek eller liknande så kan du faktiskt hitta exakt det du söker.

Det är sällan dyrt med en bra nagelstärkare, så du behöver inte heller oroa dig över att det ska lämna hål i plånboken. En bra nagelstärkare får du för under hundralappen, men det finns även dyrare varianter som kostar lite mer. Här är det dock så att dyrt inte nödvändigtvis är bäst. Vi gillar särskilt den från Depend och den kostar under hundralappen.

Undrar du över hur snabbt man kan få hjälp med sina naglar? Tror du att det är en långdragen process där man får vänta länge innan det händer något? Fel! Det är nämligen på det viset att man märker skillnad redan efter en användning och efter att du haft nagelstärkare på naglarna i några dagar så känner du direkt att naglarna är starkare. Bra, eller hur?

Du kanske blir lite besviken när det kommer till förpackningarna med dessa produkter. De är inte lika “roliga” som många vanliga nagellack är, men det är ju såklart innehållet som räknas – dina naglar blir kanonfina, även om själva förpackningen kanske inte kommer att stå längst fram på hyllan över skönhetsprodukter.

Oavsett märke så finns det bra nagelstärkare. Vi har inte stött på någon nagelstärkare som är direkt dålig, men det finns ju alltid olika grader av bra, eller hur? Vi har tagit med de nagelstärkare som finns på den svenska marknaden idag som vi tycker bäst om, helt enkelt.

Det är bara att hänga med oss nedan och ta er en titt på vilka produkter som är bäst inom detta segment. Ni blir säkert förvånade över hur många bra nagelstärkare som finns på marknaden idag!

Depend Strength Instant Repair Nagelstärkare

Depend Strength Instant Repair Nagelstärkare

Depend är verkligen att “depend on” då deras produkter är riktigt bra! De har ett par stycken olika nagelstärkande produkter och detta är en av dem vi gillar bäst.

Du kommer att märka skillnad direkt, men det tar upp till ett par veckor innan själva slutresultatet är uppnått.

Scratch Nails No Soft Nail

Scratch Nails No Soft Nail

Scratch Nails No Soft Nail är en nagelstärkare som ser till så att nagelns tålighet ökar och dessutom är detta en produkt som återskapar och härdar keratin i nageln.

Använd som baslack, eller använd det som en kur – det är upp till dig att avgöra vad som passar just dig allra bäst.

Micro Cell Nail Repair Nagelförstärkare

Micro Cell Nail Repair Nagelförstärkare

Detta är en nagelstärkare utan formaldehyd och likt andra nagelstärkare kan du använda den som ett vanligt ofärgat nagellack. Skillnaden är att nageln återfår styrka och blir av bra kvalitet. Inte dumt, eller hur?

Den är härligt lyxig och det både syns på förpackningen och känns på nageln att det är en lyxig produkt.

Mavala Mava-Strong

Mavala Mava-Strong

Med detta underlack får sig dina sköra naglar en riktig match! Naglarna stärks på två sätt – dels är det kristalliserat resin som gör nageln plattare och dels är det ett komplex av mikroinkapslade aktiva ingredienser som stärker nageln.

Mavala säljs lite överallt, så det är bara att testa nästa gång du ser en ställning med deras produkter i en butik.

Vad gör våra tester av nagelstärkare påliltliga?

Vi som har testat dessa nagelstärkare är tillhör alla kategorin beautyjunkie, så vi har bra koll på allt inom skönhet, oavsett vad det är för kategori. Vi kan naglar lika bra som hudvård, smink med mera.

Nagelstärkare – för vem?

Nagelstärkare bör användas av alla som har naglar som krånglar. Även om du har relativt starka naglar är det ändå bra att öka på styrkan med en nagelstärkare.

Vare sig det är så att du känner att dina naglar lätt går av, om de skivar sig, om de bara är allmänt tunna och besvärliga eller vad det nu kan vara så är en nagelstärkare ofta svaret på dina problem.

Hur utförde vi testerna av nagelstärkarna?

Våra testvinnare i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Bäst i Test bland nagelstärkare

Efter att noggranna analyser kunde vi välja ut bäst i test nagelstärkare. Från en billig nagelstärkare som samtidigt fungerade riktigt bra, till en lite dyrare men mycket lyxigare nagelstärkare som verkligen gav valuta för pengarna men riktigt fina och starka naglar som resultat. Nedan är våra recensioner av våra bäst i test nagelstärkare.

Bäst & Billigast: Depend Strength Instant Repair Nagelstärkare

Bäst & Billigast: Depend Strength Instant Repair Nagelstärkare

När du har tunna, mjuka, sköra naglar så är detta din bästa kompis! Det är tveklöst ett bra alternativ och dina naglar kommer att vara dig evigt tacksamma. Efter en vecka ser du resultat – simsalabim!

Att detta är ett mycket prisvärt alternativ gör knappast saken sämre – det är alltid härligt med prisvänliga produkter som gör sitt jobb bra. Strength Instant Repair är en sådan produkt och därför är det så lätt för oss att rekommendera den till er.

Du ska använda den på så vis att du applicerar den 2 gånger per vecka. Det är precis som att applicera ett baslack/underlack, så det är inga konstigheter alls. Gå inte överstyr med appliceringen, utan använd den i tunna lager.

Penseln är mycket enkel att applicera med då den är alldeles lagom bred. Det är säkert många av er som har använt både genomskinliga lack, baslack och färgade lack där man gillat själva produkten, eller färgen, men där penseln har varit alldeles för bred eller för tunn. Det slipper man med denna produkt – den är alldeles perfekt!

Medium: Scratch Nails No Soft Nail

Medium: Scratch Nails No Soft Nail

Detta är en nagelstärkare där vi faktiskt gillar förpackningen. Det är en läcker förpackning med lite av en vintage-känsla och det tackar man ju inte nej till!

Penseln är svart och det gillar vi. Vi gillar även att korken är svart och att lacket är rosa transparent. Det blir lite roligare med en svagt rosatonad nyans, så det är bara att tacka och ta emot för det – tack, Scratch Nail – ni har gjort det igen!

Scratch Nails No Soft Nail innehåller acetyl methionin och naturliga aldehyder från citrus. Du hittar inga spår av vare sig formaldehyd, toluen, DBP eller kamfer. En nagelstärkare som gör sitt jobb utan en massa dåligheter i innehållsförteckningen, alltså.

Du väljer själv hur du vill använda denna nagelstärkare. Antingen så kan du använda den som baslack under ett av dina vanliga färgade nagellack, eller så kan du använda den som en 7-dagarskur där du lägger på ett lager om dagen.

Lyx: Micro Cell Nail Repair Nagelförstärkare

Lyx: Micro Cell Nail Repair Nagelförstärkare

Detta är det lack som vi tycker är det bästa att använda som mirakelkur när naglarna är riktigt sköra, mjuka och “flisiga”. Dina naglar blir som nya efter en kur med denna nagelstärkare och när du har den som kur mellan 2-3 veckor så blir resultatet alldeles fantastiskt!

Du använder denna nagelstärkare på så sätt att du applicerar ett lager av produkten i 2 dagar. På dag 3 avlägsnar du produkten med nagellacksremover för att därefter upprepa behandlingen på samma sätt som du gjorde under dag 1-2. Fortsätt sedan göra på det här viset under minst 2-3 veckor.

Har du redan bra naglar och vill försäkra dig om att de håller sig fina så är Micro Cell Nail Repair ett bra val även då. Naglar som redan har fin spänst och bra styrka behöver tas omhand. Om du är smart så ser du till så att dina naglar alltid är väl omhändertagna med denna härliga nagelstärkare.

Du kan med fördel använda dig av denna nagelstärkare varje dag.

Joker: Mavala Mava-Strong

Joker: Mavala Mava-Strong

Mavala är ett sådant märke som alla vi som målar naglarna känner till. Deras små söta nagellack med roliga namn och kul färger finns, eller har funnits, hemma hos de flesta. Med denna nagelstärkare får man bara ännu en bra produkt att ha hemma bland sina nagelprodukter och den är dessutom mycket bra!

Nagelstärkaren Mava-Strong från Mavala innehåller ett komplex av mikroinkapslade aktiva ingredienser + kristalliserat resin. Det är denna kombination som gör så att naglarna blir starkare och som gör så att nageln även blir mer motståndskraftig och tjock – den perfekta kombinationen för en tunn och skör nagel, alltså.

Applicera nagelstärkaren på rengjord och torr nagel och låt det sedan torka in ordentligt innan du antingen målar ett vanligt över, eller tar på handkräm, tvättar händerna eller vad det nu kan vara.

Denna produkt ligger bra till i pris och det är såklart en viktig del av det hela.

Nagelstärkare som utmanar

Vi kan endast välja ut en bäst i test nagelstärkare i varje kategori, men det finns ändå ett antal andra nagelstärkare som vi kan rekommendera om ingen av våra testvinnare går att få tag i eller passar dina behov eller önskemål. Nedan är några nagelstärkare som utmanat våra vinnare.

Trind Nail Repair

Trind Nail Repair

Denna nagelstärkare var vi såklart tvungna att ta med då den har en sådan fin färg – vem tackar nej till en rosafärgad nagelstärkare? Inte vi! Du får ett fantastiskt fint resultat inom 2 veckor.

Dina spröda naglar kommer att vara ett minne blott efter att du använder dig av Trind Nail Repair då den aktiva ingrediensen i denna produkt stärker keratinkedjorna i nageln.

Sally Hansen Complete Care

Sally Hansen Complete Care

Här har vi botemedlet mot torra, svaga naglar som spricker, eller flisar sig. Dina naglar blir inte bara starkare vid användning, utan de blir även fint återfuktade, ljusare, glansigare och längre.

Sally Hansen Complete Care innehåller bland annat avokadoolja, havssalt, extrakt från granatäpple och kalcium. En riktigt bra cocktail för finfina naglar!

Det är bara att applicera den som baslack. Vill du ha färgat lack över så kan du även använda Sally Hansen Complete Care som topplack.

OPI Nail Envy Sensitive & Peeling Nail Strengthener

OPI Nail Envy Sensitive & Peeling Nail Strengthener

OPI Nail Envy Sensitive & Peeling Nail Strengthener är en nagelstärkare från OPI och bara det gör ju att man känner sig ganska säker direkt på att detta är en riktigt bra produkt. Det är det också! Inte bara tomma löften på grund av att det kommer från ett bra märke, alltså.

Den innehåller bland annat vitamin E + kukukui-olja, så det är ett bra komplex för att stärka naglarna man får här. Använd den först under ett par veckor där du applicerar Nail Envy ett lager varannan dag efter första dagen då du applicerar två lager.

China Glaze Nail Lacquer

När du väljer att använda China Glaze så blir dina naglar hårda och motståndskraftiga med hjälp av de “vanliga” nagellacken. Detta gör att China Glaze är det perfekta alternativet för dig som har bra naglarna, men som vill ha lite extra bra vård när du målar dina naglar.

Ett stärkande “vanligt” nagellack som du kan välja i alla möjliga färger. Vad sägs om det? Då China Glaze, enligt oss, har de roligaste och finaste färgerna på nagellack så är det ett riktigt kap!

Frågor och svar om nagelstärkare

Du har kanske redan bestämt vilken nagelstärkare som du ska köpa redan, men vi rekommenderar ändå att du först lägser igenom våra svar på vanligt förekommande frågor relaterat till naglar och nagelstärkare nedan.

Torkar nagelstärkare snabbt?

Jepp, nagelstärkare torkar väldigt snabbt och det är en förutsättning för att det ska vara enkelt att använda sig av det som en kur. Om det tar lång tid för en nagelprodukt att torka så blir det snabbt så att man tröttnar, eller att man måste planera in användningen. Inte med dessa nagelstärkare, inte!

Du kan enkelt ta på nagelstärkare innan du går och lägger dig. Det är ett smidigt sätt att få in det in din vardagsrutin. Efter ett par minuter kan du sussa sött med snygga naglar redo!

Sliter nagelstärkare på naglarna?

En nagelstärkare bygger upp dina naglar, så det fungerar som en antidote mot slitage på dina naglar.

Har du slitit mycket på dina naglar med mycket lack, dåligt underhåll eller om du bara har genetiks otur, så är en nagelstärkare vad du behöver. Du ska alltså inte oroa dig över att en nagelstärkare gör dina naglar slitna – härliga fakta, eller hur? Alltid kul med sådana saker som fungerar utan att man i framtiden får lida för det!

Kan jag boosta mina naglar inifrån?

Det finns absolut vissa saker som kan boosta dina naglar inifrån. Du kan bland annat se dig om efter B-vitaminkomplex och tabletter med öljäst.

Sedan är det alltid bra att dricka mycket vatten, ta det lugnt och ta hand om sig själv både vad gäller motion och mat. På samma sätt som hud och hår kan visa hur vi mår kan även naglarna visa när vi inte tar hand om oss, eller när vi är stressade i vardagen.

Sammanfattning, om nagelstärkare

Nu har vi nått fram till slutet av denna omfattande köpguide för nagelstärkare. Här av vi lyft fram och presenterat våra bäst i test nagelstärkare, samt dess utmanare. Från en billig nagelstärkare som fungerar riktigt bra, till en lyxigare med lite dyrare som funkar helt perfekt med fantastiska naglar som resultat. Nedan är våra bäst i test nagelstärkare summerade för att underlätta ditt val.

KategoriNagelstärkareCirkaprisLägsta pris
Bäst & BilligastDepend Strength Instant Repair96 krLyko.se
MediumScratch Nails No Soft Nail135 krKicks.se
LyxMicro Cell Nail Repair190 krHudoteket.se
JokerMavala Mava-Strong120 krKicks.se

Källor