Bästa nattkrämen 2024 – utvilat och fräscht ansikte hela dagen

Att använda sig av en bra nattkräm är en viktig del av hudvårdsrutinen och har man en bra nattkräm så kan det göra stor skillnad mellan bra hy och mindre bra hy.

Vilken nattkräm ska man då välja? Det är långt ifrån enkelt att ta sig igenom den djungel av hudvård som finns, men då vi älskar att vara i den djungeln, och hittar väldigt bra där, så ska vi reda ut det år er här i denna artikel.

Inledning – välja bästa nattkrämen

Du ska först och främst ha koll på vilken hudtyp du har. Har du torr, kombinerad, fet eller känslig hud? Både torr och känslig? Bara yttorr? Det är svårt att veta. Det som är så bra är att det går snabbt att kolla upp – det är bara att gå till en hudvårdssalong, göra en behandling, få svar på vad man har för hudtyp. Dessutom kan man då få bra tips på produkter som passar just ens egen hudtyp.

Du ska också komma ihåg att tänka på om du vill satsa på exempelvis ett särskilt märke, vegansk hudvård eller vad det nu kan vara. Då det finns så mycket att välja mellan så är det klokt att fundera över vad man tycker är det viktigaste för att man ska känna sig nöjd.

Även om en nattkräm är bra så kan det ju också vara på det viset att den har ett innehåll som du inte gillar. Det kan vara en doft som du ogillar, det kan vara alkohol i produkten, det kanske är testad på djur etcetera.

Det finns med andra ord många saker att ta ställning till när det kommer till vilken nattkräm man ska välja – det är såklart samma sak med dagkräm och andra hudvårdande produkter, så det är inte lätt att hitta rätt.

Priset på en bra nattkräm kan starta väldigt lågt och nå upp till gamla summor. Är det alltid så att dyrast är bäst? Nej, så är det inte. Det är dock på det viset att man ofta vinner på att betala lite extra för att få en nattkräm som har ett bra innehåll.

Vi har valt ut ett gäng nattkrämer som vi gillar lite extra för en topplista. Vår vinnare i lyxklassen är Ole Henriksen Transform Plus Goodnight Glow Retin-ALT Sleeping Cream. Vår mediumvinnare är Elizabeth Arden Eight Hour Cream Nighttime Miracle Moisturizer.

Vår vinnare i kategorin “Billigast” är Lumene Lähde Hydration Recharge Overnight Cream. Vi har även med en mask som med fördel kan användas som nattkräm och det är Rodial Dragon’s Blood Hyaluronic Mask.

Ole Henriksen Transform Plus Goodnight Glow Retin-ALT Sleeping Cream

Ole Henriksen Transform Plus Goodnight Glow Retin-ALT Sleeping Cream

Här har vi en riktig vinnare bland nattkrämer som verkligen har allt man behöver för en extra kick under natten – huden blir otroligt återfuktad samtidigt som den ger massor av näring till huden.

Du vaknar med härlig lyster och allmänt glad hud – ett kap, trots det något höga priset, med andra ord!

Elizabeth Arden Eight Hour Cream Nighttime Miracle Moisturizer

Elizabeth Arden Eight Hour Cream Nighttime Miracle Moisturizer

Elizabeth Arden är alltid att lita på och med denna härliga gelkräm får du härlig återfuktning och en frisk och pigg hy.

Den doftar gott, så det blir det också ett extra plus för. Det är alltid trevligt när hudvårdsprodukter har en behaglig doft, för det är väldigt besvärligt om man ogillar dofterna.

Lumene Lähde Hydration Recharge Overnight Cream

Lumene Lähde Hydration Recharge Overnight Cream

Här har vi ett riktigt bra budgetalternativ till alla er som inte vill lägga en halv förmögenhet på en nattkräm. Den har en behaglig doft och den ger massor av välbehövlig fukt till alla torrisar.

Rodial Dragon’s Blood Hyaluronic Mask

Rodial Dragon's Blood Hyaluronic Mask

Här har vi vår läckra jokervinnare som är en mask som funkar perfekt som nattmask, vilket innebär att man kan använda den istället för en nattkräm.

Den är dryg, den ger fukt och renar huden samtidigt – ännu ett kap, alltså!

Vad gör våra tester av nattkrämer påliltliga?

Vi som utför dessa tester av nattkrämer är först och främst skönhetsjunkies och bara där har du en bra grund vad gäller pålitlighet. Vi testar olika skönhets-, hår- och hudvårdsprodukter och vi läser om det hela tiden. Det är helt enkelt vårt stora intresse och då det alltid finns något nytt att testa så har vi alltid något nytt och spännande att testa, även sant för nattkrämer.

Utöver att vi har koll på det för att vi tycker om att testa nya produkter som nattkrämer hemma så är det också på det viset att vi alltid kollar recensioner på nätet och kollar upp omskrivna produkter.

Nattkräm – för vem?

Alla behöver en nattkräm för att hålla huden i schack. Det är otroligt viktigt att ha just en nattkräm som är bra då det är under natten en kräm har ordentligt med tid att göra underverk.

En nattkräm är oftast betydligt mer rik i sin konsistens än en dagkräm och det har att göra med att man inte ska ha smink på sig plus att det är på det viset att de är fullproppade med godsaker. Vare sig du vill ha en massa fukt, eller om det är lyster eller något annat som din hud behöver så är det under natten de största förändringarna kommer att ske.

Hur utförde vi testerna av nattkrämerna?

Våra testvinnare i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Bäst i Test bland nattkrämer

Efter noggranna analyser kunde vi välja ut bäst i test nattkräm inom varje kategori. Från en billig nattkräm som presterade riktigt bra, till en dyrare och lyxigare nattkräm. Nedan hittar du våra recensioner av bäst i test nattkrämer inom varje kategori.

Lyx: Ole Henriksen Transform Plus Goodnight Glow Retin-ALT Sleeping Cream

Lyx: Ole Henriksen Transform Plus Goodnight Glow Retin-ALT Sleeping Cream

Ole Henriksen Transform Plus Goodnight Glow Retin-ALT Sleeping Cream är en rik sömncreme som verkligen gör sitt jobb – du vaknar upp med en hud som är full av fukt och lyster. Vad mer kan man begära? Du kommer att vakna upp till en riktig drömhy, så det finns inget att klaga på här!

Den innehåller AHA-syra, stamceller från edelweiss och bakuchiol. Detta innehåll gör att såväl fina linjer och rynkor som åldersfläckar minskas och dessutom görs huden mindre känslig mot solen.

Huden får en bättre struktur då ansiktskrämen jämnar ut hudtonen och dessutom får man optimal återfuktning och massor av lyster. Synliga tecken på åldrande bekämpas också med denna kräm då edelweiss stramar upp.

Cirkapriset ligger på 695 kronor för 50 ml Ole Henriksen Transform Plus Goodnight Glow Retin-ALT Sleeping Cream.

Medium: Elizabeth Arden Eight Hour Cream Nighttime Miracle Moisturizer

Medium: Elizabeth Arden Eight Hour Cream Nighttime Miracle Moisturizer

Elizabeth Arden Eight Hour Cream Nighttime Miracle Moisturizer är en härlig nattkräm som har en härlig gelformula. För dig som tycker om det så är detta ett smart val då gelen inte bara är skön mot huden, utan den doftar även friskt från lavendel.

Huden blir djupt återfuktad samtidigt som den skyddas och vårdas ordentligt. När denna nattkräm får verka under natten så lindras din torra hy och på morgonen så kommer du att se resultat.

Den absorberas snabbt och och formulan är härligt silkeslen mot huden. Den friskar upp både med känsla och doft och dessutom så blir huden härligt följsam.

Cirkapriset för Elizabeth Arden Eight Hour Cream Nighttime Miracle Moisturizer ligger på 349 kronor för 50 ml.

Bäst & Billigast: Lumene Lähde Hydration Recharge Overnight Cream

Billigast:  Lumene Lähde Hydration Recharge Overnight Cream

Denna intensiva återfuktare, Lumene Lähde Hydration Recharge Overnight Cream, kommer till ett mycket bra pris och det är en av de saker som gör att den är med i vår topplista. Lumenes produkter innehåller nordiskt källvatten och björksav och hela 88 % av ingredienserna är naturliga.

Det finns varken parabener, mineraloljor eller formaldehydfrigörare i denna nattkräm, så huden kommer att må mycket bra. Testa denna när du får chansen, för den har ett mycket överkomligt pris och den är riktigt bra!

Cirkapriset ligger på 199 kronor för 50 ml Lumene Lähde Hydration Recharge Overnight Cream.

Joker: Rodial Dragon’s Blood Hyaluronic Mask

Joker: Rodial Dragon's Blood Hyaluronic Mask

Denna underbara mask, Rodial Dragon’s Blood Hyaluronic Mask, är en favorit för många av oss och en av oss som gjort testet använder denna som nattkräm varje natt. Den är perfekt även för flygresor och vid andra tillfällen då du vill ha extra fukt.

Utöver att ge massor av fukt så renar den också huden medan den är på huden. Det gör att man vaknar upp till en frisk och klar hud som är djupt återfuktad – en perfekt kombination i en perfekt nattmask, alltså.

Cirkapriset för Rodial Dragon’s Blood Hyaluronic Mask ligger på 505 kr för 50 ml.

Nattkrämer som utmanar

Vi kan bara välja ut en bäst i test nattkräm inom varje kategori i detta test, men vi hittande ändå ett par andra nattkrämer som verkligen utmanade våra vinnare om förstaplatserna. Om du inte hittat en nattkräm bland våra bäst i test nattkrämer rekommenderar vi att du spanar in våra utmanare nedan.

Emma S. Ageless Night Cream

Emma S. Ageless Night Cream

Emma S. Ageless Night Cream är en nattkräm som passar dig med mogen hy då den innehåller Vitamin A-derivat, vilket är en välkänd anti-age vitamin. Som andra produkter från detta märke så har den ingen jobbig doft och den passar bra oavsett om du använder andra produkter från samma märke eller inte.

Har du mogen hy så är detta ett bra val. Emma S. säljs på de stora skönhetsbutikerna, så det är lätt att hitta den så att du kan köpa den.

Cirkapriset ligger på 399 kronor för 50 ml Emma S. Ageless Night Cream.

Filorga Nctf-Reverse Cream

Filorga Nctf-Reverse Cream

Filorga Nctf-Reverse Cream multi-korrigerande nattkräm är ren magi på burk! Den jobbar både med att få fram lyster och fasthet i huden. Dessutom är den full av Vitamin A, Vitamin H och Vitamin E. Vad mer? Massor av hyaluronsyra och kollagen, såklart! Detta, tillsammans med effektivitets-boosters, gör att krämen verkar snabbt.

Den är lika effektiv som en meso-injektion, så det är knappast en nattkräm som kan mäta sig med vilken som helst. Då priset är väldigt högt har vi tagit med den som utmanare, för rots att den är mycket bra så är det lite saftig prislapp.

Du kan använda denna kräm som dagkräm också, om du vill det då det är en 24h-kräm.

Cirkapriset för Filorga Nctf-Reverse Cream ligger på 985 kronor för 50 ml.

Indy Beauty Intense Moisturising Night Cream

Indy Beauty Intense Moisturising Night Cream

Indy Beautys Intense Moisturising Night Cream härliga nattkräm är intensivt återfuktande och mjukgörande och det är precis vad som behövs i en nattkräm. Denna får lite extra plus då den minskar förekomsten av pormaskar samt mattar den huden och avlägsnar döda hudceller.

Du får en boostad och lugnad hy som kommer att tacka dig varje morgon! Den innehåller parfym, så om du inte gillar det ska du välja en annan nattkräm.

Cirkapriset ligger på 199 kronor för 50 ml Indy Beauty Intense Moisturising Night Cream.

Biotherm Aquasource Night Spa Cream

Biotherm Aquasource Night Spa Cream

Gillar du Biotherm så kommer du att gilla denna nattkräm – Biotherm Aquasource Night Spa Cream. Den känns lika fräsch på huden som man kan tro när man ser förpackningen. Den verkar anti-age och det innebär att huden blir både fastare och jämnare.

Den innehåller algen Life Plankton som kommer från de varma termalkällorna i Frankrike och krämen ger såklart massor av fukt till din hud under natten. Den passar alla hudtyper och då det är en bra och effektiv nattkräm så vårdas den ordentligt på djupet!

Cirkapriset för Biotherm Aquasource Night Spa Cream ligger på 425 kronor för 50 ml.

Frågor & Svar om nattkräm

Du har kanske redan valt ut vilken nattkräm som du vill köpa, men innan du trycker på köpknappen rekommenderar vi att du fösr läser igenom våra svar på vanliga frågor om nattkräm.

Är dyr alltid bättre än billig nattkräm?

Det finns många olika nattkrämer på marknaden idag och det finns absolut produkter som är av det lite billigare slaget som också är bra. Det är dock på det viset att när det kommer till hudvård så är ofta de dyrare märkena också bättre.

Varför ska man då satsa på lite dyrare nattkräm? Det handlar både om kvalitet, innehåll och, väldigt ofta, hur dryga produkterna är. De dyrare nattkrämerna är också ofta väldigt dryga så man behöver inte ta mycket av krämerna. Detta gör att det blir prisvänligt i längden + att man får hög kvalitet i ett.

Det finns ändå billig nattkräm som fungerar helt okej, spana t.ex. in vår bäst i test vinnande nattkräm i kategorin Bäst & Billigast nattkräm för en väl fungerande billig nattkräm.

Var köper jag nattkräm?

Du kan köpa nattkräm på alla skönhetsbutiker, på apotek, i mataffären, på lågprisvaruhus med mera – det är helt enkelt en sådan hudvårdsprodukt som är lätt att hitta. Sedan handlar det bara om att testa sig fram tills man hittar rätt. Vårt tips är att testa både billigare och dyrare varianter tills man hittar sin favorit.

Hur vet jag vilken hudtyp jag har?

Många chansar lite när det kommer till att ha koll på sin hudtyp, andra har stenkoll och en tredje grupp tänker inte ens tanken att ta reda på det. Det är dock något man ska veta om för att hålla huden glad och fin.

Ett bra sätt att ta reda på vilken hudtyp man har och därigenom också ta reda på vilka hudvårdsprodukter man ska använda är att gå till en salong och göra en behandling. På så vis får du reda på vilken hudtyp du har genom ett proffs.

Måste jag använda nattkräm?

Svaret är att ja, du ska definitivt använda en nattkräm. Se till att vara noggrann med din hudvårdsrutin. Om du inte vill göra det alltför avancerat kan du åtminstone köra på ansiktsrengöring, toner, dag- och nattkräm. Fyra produkter som är grunden för en välmående hud.

Sammanfattning om nattkrämer

Nu har vi kommit fram till slutet av denna omfattande köpguide till nattkräm. Här har vi presenterat våra utvalda bäst i test nattkrämer inom respektive kategori, från en riktigt lyxig nattkräm tll en billigare men väl fungerande nattkräm. Nedan sammanställer vi våra bäst i test nattkrämer för att underlätta ditt val.

KategoriNattkrämCirkaprisLägsta pris
LyxOle Henriksen Transform Plus Goodnight Glow Retin-ALT Sleeping Cream695 krLyko.se
MediumElizabeth Arden Eight Hour Cream Nighttime Miracle Moisturizer349 krLyko.se
Bäst & BilligastLumene Lähde Hydration Recharge Overnight Cream199 krLyko.se
JokerRodial Dragon’s Blood Hyaluronic Mask505 krKicks.se

Källor