Bästa ögonfransböjaren 2024 – Vackert och naturligt böjda ögonfransar

Behöver dina ögonfransar ett extra litet lyft för att bli sådär drömmigt snygga som du vill ha dem? Vill du helst vara utan lösögonfransar? Då är det klokt att investera i en ögonfransböjare av bra kvalitet.

Det finns massor av olika ögonfransböjare av olika kvalitet och av olika märke. Det är också på det viset att det är lätt att hitta i olika butiker. Man behöver inte anstränga sig för att hitta en bra ögonfransböjare, utan det är bara att köpa en antingen i en skönhetsbutik, eller på något annat ställe som säljer den här typen av produkter.

Inledning, ögonfransböjare

Det är väldigt trist när just ögonfransarna inte känns fina när man sminkar sig, då det är viktigt att ha en bra ögonfransböjare som kan styra upp ett läckert resultat. När man använder dem rätt så får man en mer öppen blick samtidigt som fransarna får mer volym – det är helt enkelt ett sminkverktyg som är perfekt när man vill att ögonen ska få lite extra uppmärksamhet.

Efter att man använt sin ögonfransböjare är det dags att ta fram sin favoritmascara och måla på. Det är inte svårare än att applicera mascaran direkt efter det att man använt sig av sin ögonfransböjare. Detta innebär att det endast är en liten extra grej som läggs till när man börjar använda detta i sin makeup-rutin.

Nedan får ni hänga med oss i vårt test av detta genialiska redskap – vi har tagit fram tre vinnare som bäst i test och sedan har vi även med ett gäng utmanare. Det är med andra ord lätt att hitta sin favorit här. Det är bara att välja en av de produkter som vi har med i testet – de är nämligen alla bra på sitt sätt.

Perplex Ögonfransböjare

Perplex Ögonfransböjare

Detta är en riktig vinnare då det är en lyxig ögonfransböjare till budgetpris – det kan ju knappast bli bättre, eller hur? Vi tycker väldigt mycket om denna produkt och vi vet att det är många med oss som kommer att falla just för denna.

Den är enkel att använda, den är snyggt designad, den är skonsam mot fransarna och man får med alla fransar i ett svep. En kanonprodukt, helt enkelt!

Tweezerman Classic Lash Curler

Tweezerman Classic Lash Curler

Tweezerman är ett märke att lita på och det är tydligt när man tar sig en titt på denna ögonfransböjare! Detta är en superbra produkt och det är den mest sålda av Tweezermans ögonfransböjare.

Det ger vackra fransar utan att skapa hårda veck då den har en tjock och rund silikondyna. Hög kvalitet till lågt pris – precis som det ska vara!

Shiseido Eyelash Curler

Shiseido Eyelash Curler

Med denna godbit från Shiseido får du allt du vill ha vad gäller ögonfransböjare – den ger ett glamoröst resultat med vackert böjda fransar. Det är bara att placera de övre fransarna mellan padsen och trycka ihop – klart!

Dess design förhindrar att fransarna kläms när man använder den och den är värd varenda krona. Den fångar alla fransar utan problem, så du får med alla fransar i ett enda svep!

Vad gör våra tester av ögonfransböjare påliltliga?

Vi som utför dessa test är alla riktiga skönhetsnördar/beautyjunkies och det innebär att vi har bra koll på alla typer av skönhetsprodukter, vare sig det handlar om makeup, hudvård eller hårvård.

Självklart spanar vi också in de produkter som får bra recensioner av användare och som är “på tapeten” för tillfället.

Ögonfransböjare – för vem?

En ögonfransböjare är bra för dig som inte har perfekta, svepande härligt läckra ögonfransar från början. Om du redan har “dock-ögonfransar” så behöver du inte använda dig av en ögonfransböjare, men för dig som har korta, raka eller allmänt “trista” fransar så är en ögonfransböjare svaret på dina böner.

Om du har svårt att hitta en mascara som känns perfekt kan det vara så att det är en ögonfransböjare som behövs. Om du grundar med en bra fransböjare så kommer också mascaran att sitta snyggare samt ge ett snyggare resultat.

Hur utförde vi testerna av ögonfransböjarna?

Våra testvinnare i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Bäst i Test bland ögonfransböjare

Efter att analyserat alla olika ögonfransböjare kunde vi besluta vilka som skulle väljas ut till bäst i test ögonfransböjare, en produkt inom varje kategori. Från en billig ögonfransböjare som samtidigt fungerar kanon, till en lite dyrare men mycket lyxigare och mer premium ögonfransböjare. Nedan är våra recensioner från testerna av bäst i test ögonfransböjare.

Bäst & Billigast: Perplex Ögonfransböjare

Bäst & Billigast: Perplex Ögonfransböjare

Om du känner att du vill ha en ögonfransböjare som ger perfekt resultat utan att det blir stora hål i plånboken så ska du satsa på den här härligheten, Perplex Ögonfransböjare – här får du nämligen både bra kvalitet och bra pris i ett.

Detta var vår favorit i testet med perfekt resultat och enkel användning. Dessutom medföljer en extra gummikudde så att du kan byta ut den gamla när den slits. Vi gillar att denna ögonfransböjare är greppvänlig då det gör att det är enkelt att använda den.

Medium: Tweezerman Classic Lash Curler

Medium: Tweezerman Classic Lash Curler

Denna ögonfransböjare har en tjock och rund silikondyna som ger en intensiv böjning utan att det blir några hårda veck på dina fransar. Det är viktigt att se till så att det blir ett naturligt och mjukt resultat då hårda veck ser onaturligt ut.

Du får med tre silikonkuddar när du köper Tweezerman Classic Lash Curler ögonfransböjare och det är naturligtvis positivt att man får med så många. Ju fler silikonkuddar man har, desto oftare kan man byta och det är viktigt både för resultat och för hygien.

Just den här ögonfransböjaren kostar lite över 200 kronor, vilket kan kännas som ett något högt pris jämfört med många andra. Vi tycker dock att den är värd varenda krona och då man får med tre extra kuddar så blir den prisvänligt i det långa loppet.

Den är enkel att använda då det bara är att trycka till – den tar med alla fransar på en gång och det innebär att du inte sliter på fransarna. Lägg sedan på din favoritmascara och sedan är du klar. Snabbt, snyggt och effektivt!

Lyx: Shiseido Eyelash Curler

Lyx: Shiseido Eyelash Curler

Shiseido Eyelash Curler är en riktigt lyxig ögonfransböjare som inte bara ser snygg ut och känns lyxig på grund av att det är Shiseido som ligger bakom, den är också riktigt bra både vad gäller funktion och design. En riktigt pärla, om ni frågar oss!

Den ser ut som de flesta andra ögonfransböjare gör, men den har det där lilla extra som gör att den sticker ut och som gör att den är värd att betala lite mer för. Den är oerhört behaglig att använda då den aldrig tar med huden när man trycker till. Detta är ju annars lätt hänt med ögonfransböjare av sämre kvalitet, men inte med denna.

Man märker också den höga kvaliteten på att fransarna inte slits eller skadas vid användning. Att den även är precis lagom bred och har en perfekt böj gör att detta är en fransböjare som är ett rent nöje att använda.

När det är dags att byta ut padsen så kan du köpa till extra refiller från samma butik du köpte ögonfransböjaren. Det kan inte bli enklare eller bättre – här ser vi verkligen Shiseido från sin bästa sida få Shiseido Eyelash Curler är en funktionell produkt som är snygg och som dessutom har smarta refiller.

Hur gör man med en ögonfransböjare?

Man ska använda ögonfransböjare på rena och torra fransar. Efter att man använt ögonfransböjaren så använder man mascara, du ska alltså inte göra på omvänt sätt.

Man kan böja sina fransar på lite olika sätt, så det bästa är att testa sig fram tills man hittar rätt teknik som funkar för en själv.

Tips från proffsen

Det viktigaste vad gäller användning av ögonfransböjare är att komma ihåg att de ska användas innan man använder mascara. Om du gör på omvänt sätt är det stor risk att du bryter av dina fransar. Detta handlar om att de blir stela efter att du tagit på mascara. När fransarna är utan mascara är de däremot mjuka och perfekta för att böjas.

Det är också viktigt att komma ihåg att man ska komma åt så långt in mot franskanten som möjligt. Detta gör att resultatet blir bäst. Om man inte böjer långt in så blir resultatet mindre bra, helt enkelt. Det är av denna anledning det är viktigt att välja en variant som inte klämmer huden i onödan.

Ögonfransböjare som utmanar

Vi kan bara välja ut tre olika bäst i test ögonfransböjare i våra tester, en i varje kategori. Det fanns ändå några andra ögonfransböjare som gjorde ett intryck på oss under våra tester vilka vi vill rekommendera om ingen av våra bäst i test ögonfransböjare finns på lager eller passar dina behov.

IsaDora Pro Lash Curler

IsaDora Pro Lash Curler

IsaDora Pro Lash Curler är en bra budgetvariant av ögonfransböjare som lyfter och böjer dina ögonfransar på ett mycket fint sätt. Den har inga skarpa kanter, utan den är mjuk och fin i designen.

Har du raka fransar så är detta den perfekta produkten – dina fransar kommer att bli ordentligt mycket finare när du använder denna och oavsett vad du har för ögonform så kommer det att bli ett kanonfint resultat.

Den är designad på så sätt att den är extra bred och det gör så att man kan få med alla fransar på en och samma gång. Detta gör att man inte behöver klämma och böja flera gånger, vilket är bra för fransarna.

IsaDora Pro Lash Curler är tillverkad i nickelfri, rostfri stål och man får med en extra gummikantsrefill när man köper den.

Ardell Precision Lash Curler

Ardell Precision Lash Curler

Med denna ögonfransböjare får dina fransar genast en fin form och istället för tråkiga, raka fransar så blir det ett direkt lyft. Den är väldigt enkel att använda, så är det så att du inte är van vid att använda ögonfransböjare så kommer detta att vara ett perfekt val.

Du får med en refill när du köper Ardell Precision Lash Curler, så du kan byta ut din pad när det är dags att fräschar upp den.

​Lyko Ögonfransböjare

​Lyko Ögonfransböjare

​Lyko Ögonfransböjare är en äkta budgetvariant av ögonfransböjare – den kostar nämligen under 20 kronor! Det är knappast ett pris man ser varje dag och allra helst inte när det kommer till en produkt som dessutom är bra.

Använd den gärna ihop med en hårfön så att den värms upp innan. På så sätt blir det ett mer hållbart resultat och det är ju alltid positivt! Då den är så billig så kan du passa på att köpa en lite lyxigare mascara. Ta på mascara efter att du tryckt till lite försiktigt och sedan är det klart!

Åhléns Ögonfransböjare

Åhléns Ögonfransböjare

Även här har vi en riktigt prisvänlig produkt. Den kostar under 50-lappen och det är såklart ett riktigt hett pris på en ögonfransböjare!

Åhléns Ögonfransböjare ger väldigt fina och välformade fransar när dy placerar den nära fransraden. Som med andra ögonfransböjare är det bara att trycka till. Silikonkudden ger en säker böj och blicken blir intensiv och vacker med denna ögonfransböjare.

Frågor och svar om ögonfransböjare

Även om du kanske redan bestämt vilken ögonfransböjare som du vill köpa rekommenderar vi att du först läser igenom våra svar på vanliga frågor om ögonfransböjare, för att du på så vis kunna göra bästa valet av ögonfransböjare för just dig.

Vad är en ögonfransböjare?

En ögonfransböjare är ett sminkverktyg som används för att få till en fin böj på annars raka ögonfransar. Du använder den innan du applicerar mascara och resultatet blir ett piggare och mer öppet uttryck i dina ögon. Dessutom kan de se längre ut som en extra bonus och vem tackar väl nej till det?

Hur använder man sin ögonfransböjare på bästa sätt?

En ögonfransböjare ska användas före applicering av mascara. Detta är viktigt att komma ihåg då man skadar sina fransar om man använder en ögonfransböjare ovanpå mascara. Anledningen är att fransarna blir hårda efter mascaran är på medan de är mjuka och elastiska när de är omålade.

Du ska också vara noga med att se till så att dina ögonfransar är torra och rena innan du använder en ögonfransböjare. Vänta alltså lite efter det att du har tvättat ansiktet så att fransarna har hunnit torka innan du böjer dem.

Beroende av vad du har för typ av ögonfransar så blir det lite olika resultat och det kan också vara så att det krävs olika typ av teknik om du har långa eller korta ögonfransar. Ibland kan det krävas att man böjer både längst ut på ögonfransarna och längst in mot franskanten.

Hur länge håller en ögonfransböjare?

En ögonfransböjare kan man ha i många år, så det är en hållbar produkt som man kan ha med i sin sminkväska under en lång tid.

Då man kan byta ut padsen så blir de ännu mer hållbara. Så fort man har nya pads är den redo och fräsch igen.

Vad gäller hållbarhet är det viktigt att komma ihåg att rengöra den ofta. På så vis håller den längre. Dessutom är det mer hygieniskt.

Hur mycket kostar en ögonfransböjare?

En ögonfransböjare kan kosta allt mellan runt tjugo kronor och upp mot flera hundra kronor. Det finns bra varianter i olika prisklasser, så det är inte svårt att hitta en favorit, oavsett storlek på plånboken.

Sammanfattning, om ögonfransböjare

Nu har vi nått fram till slutet av vårt stora test av ögonfransböjare. Här har vi lyft fram tre olika bäst i test ögonfransböjare, från en billig ögonfransböjare som fungerar kanon, till en dyrare men mycket lyxigare och mer premium ögonfransböjare. Nedan sammanställer vi våra bäst i test ögonfransböjare för att underlätta ditt val.

KategoriÖgonfransböjareCirkaprisLägsta pris
Bäst & BilligastPerplex Ögonfransböjare80 krKicks.se
MediumTweezerman Classic Lash Curler219 krÅhlens.se
LyxShiseido Eyelash Curler329 krNordicfeel.se
JokerIsaDora Pro Lash Curler109 krNordicfeel.se

Källor