Bästa ögonkrämen 2024 – hudvård för den känsliga huden runt ögonen

Ögonkräm är en sådan sak som många som är duktiga deluxe använder sig av, men det är också många som redan har en bra hudvårdsrutin som saknar just ögonkräm. Vilken kategori tillhör du? Är en av dem som har en bra hudvårdsrutin, men som inte är så bra på det här med att tänka på att ögonen behöver extra omtanke? Då ska du ta dig en titt nedan – du kommer nämligen att få en massa bra info och tips om just ögonkräm i denna artikel!

Inledning

Ögonkräm ska man börja använda tidigt i livet, det är alltså inte en sådan sak som man ska börja använda efter det att de fina linjerna och rynkorna blir synliga. Om man är noggrann med att ta hand om den känsliga huden runt ögonen från tidiga år så kommer man också att se resultatet av det när man kommer upp lite i ålder. Alla ni som är runt 20 år – kom ihåg detta och investera i en ögonkräm direkt! Detta gäller såklart för alla – det är bara att köpa en ögonkräm asap!

Precis som det är med vanlig hudvård är det så att man behöver byta ögonkräm lite då och då. Man kan inte använda samma hela livet då olika ögonkrämer fokuserar på olika saker. Vissa är inriktade på att ta hand om yngre hud medan andra är mer inriktade på att ta hand om mer mogen hud. Välj den sort som passar just dig.

Är du osäker på vilken ögonkräm du ska använda dig av så är det bara att fråga en hudterapeut, eller någon kunnig i en skönhetsbutik. Det finns alltid någon som kan svara på dina frågor om du vänder dig till hudvårdssalonger eller skönhetsbutiker. Var inte blyg om det är på det viset att du inte har någon koll – det är bara att förklara att man inte vet så mycket om ögonkräm och därför behöver hjälp.

Vad är det då som gör att man behöver ha en extra kräm just för ögonen? Det handlar om att huden runt ögonen är mycket tunnare än huden i resten av ansiktet. Man behöver därför ha en kräm som tar hand om den lite extra. En vanlig ansiktskräm är inte anpassad efter den 10 gånger tunnare huden runt ögonen, utan den är anpassad efter huden i ansiktet.

Då ska vi se vad vi fick för vinnare i vårt test! Vi har, som vanligt, tagit med fyra stycken vinnande produkter. Vår vinnare i kategorin “Bäst & Billigast” är Apoliva Ögoncreme medan vår vinnare i kategorin “Medium” är Clinique All About Eyes Rich.

Vinnaren i kategorin “Lyx” är La Mer Genaissace The Eye & Expression Creme och vinnaren i kategorin “Joker” är By Terry Hydra-Èclat Eye Contour Hydra-Flash Aqua Care.

Denna artikel om ögonkräm innehåller reklam i form av annonslänkar.

Apoliva Ögoncreme

Apoliva Ögoncreme

Detta är en mycket bra ögonkräm som är oparfymerad och som innehåller hyaluronsyra för att återfukta den tunna huden runt ögonen.

Gillar du Apoliva så kommer du att tycka om denna ögonkräm då den känns ren och fräsch samtidigt som de ger bra resultat.

Clinique All About Eyes Rich

Clinique All About Eyes Rich

Detta är en klassiker som är riktigt bra på alla sätt och vis! Dess rika formula vårdar den känsliga huden runt ögonen och funkar både återfuktande och för svullnader och mörka ringar.

Detta tycker vi är en av de produkter inom ögonkräm som alla borde testa minst en gång i livet – så det är bara att göra det!

La Mer Genaissace The Eye & Expression Creme

La Mer Genaissace The Eye & Expression Creme

Här kommer det lyx i kubik i form av en ögonkräm som slår alla rekord vad gäller vacker förpackning! Med denna i badrummet behövs det inget annat för att få det att se fint ut!

Det är såklart på det viset att krämen även är bra, det är inte bara den snygga förpackningen som får oss att ta med den i vår topplista. Den ger både sammetslen hud, ett lyft och fasthet.

By Terry Hydra-Èclat Eye Contour Hydra-Flash Aqua Care

By Terry Hydra-Èclat Eye Contour Hydra-Flash Aqua Care

Detta är en skön vattenliknande gel som tar hand om allt det som behövs tas omhand vad gäller huden runt ögonen. Förpackningen har en metallapplikator som ger en skön känsla och dessutom så får man lite extra lyster!

Vad gör våra tester av ögonkrämer pålitliga?

Förutom att vi har massor av erfarenhet som vi samlat på oss på grund av intresse så har vi såklart även talat med specialister och proffs som verkligen kan mycket om ögonkräm. Vi vill ju ge er ett så utförligt test som möjligt, förstås!

Ögonkräm – för vem?

Alla bör använda en bra ögonkräm. Det spelar ingen roll om man har extraordinärt bra kvalitet på sin hud, eller om man har fantastiska gener, man måste använda en bra ögonkräm.

Det finns, som nämnt, massor av olika ögonkrämer, så det är inte svårt att hitta en favorit som man kan använda sig av under en lång tid. Det är alltid skönt när man hittar rätt inom hudvård då de innebär att man slipper hålla på och leta efter bra produkter. Hittar du en ögonkräm som du tycker om ska du därför se till att alltid ha den hemma!

När ska man börja använda ögonkräm?

Man ska helst börja använda en ögonkräm redan när man är runt 20 år. Om man startar en bra hudvårdsrutin tidigt i livet så kommer man att ha bättre hud att glänsa med senare. Tänk dig själv hur kul att ha bra hud när du är 40 år istället för att panikslaget inse att du sabbat din hud på grund av att du slarvat i unga år.

Det är dock aldrig för sent för att börja använda ögonkräm, så se till att komma igång nu om du inte redan använder det.

Köp inte bara en ögonkräm vilken som helst, utan satsa på en som är bra. Det är ingen idé att köpa dåliga produkter för att de är billiga, utan man ska köpa bra kvalitet på all hudvård.

Hur valde vi vilka ögonkrämer vi skulle testa?

Vi har även tagit med produkter som får höga betyg och bra recensioner i de stora skönhetsbutikerna på nätet samt vissa produkter som proffsen har tipsat oss om.

Hur utförde vi testerna av ögonkrämerna?

Våra testvinnare i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Bäst i Test bland ögonkrämer

Efter att vi gått igenom och analyserat alla olika ögonkrämer så kunde vi besluta vilken ögonkräm som skulle bli bäst i test i respektive kategori. Från en billig ögonkräm som samtidigt fungerar bra till en dyrare men lyxigare ögonkräm. Nedan är resultaten av vilka som blev bäst i test ögonkrämer samt deras recensioner.

Bäst & Billigast: Apoliva Ögoncreme

Bäst & Billigast: Apoliva Ögoncreme

Apoliva Ögoncreme är en ögonkräm som återfuktar och förbättrar hudens elasticitet. Man ska använda den två gånger om dagen – morgon och kväll – för bästa resultat. Här gäller det att inte slarva om man vill att huden runt ögonen ska vara spänstig och rynkfri!

Apoliva Ögonkräm innehåller bland annat hyaluronsyra, Vitamin E och rapsolja. Då den är oparfymerad så är det ingen risk att ögonen blir irriterade vid användning, vilket är bra.

Då detta är en produkt från Apoliva så har den gått igenom Apotekets kvalitetskontroll och det är betryggande. En ögonkräm ska vara aktiv och vårdande samtidigt som den ska vara skonsam och det är precis vad denna ögonkräm är – stort plus blir det, alltså!

Cirkapriset för Apoliva Ögoncreme ligger på 79 kronor för 15 ml.

Medium: Clinique All About Eyes Rich

Medium: Clinique All About Eyes Rich

Clinique All About Eyes Rich är en underbar ögonkräm som tillhör en av de allra mest populära. Det är inte överraskande att detta är en populär produkt. Alla som har testat den vet hur bra den är!

Det är en krämig och skön kräm som tillför massor av fukt till det känsliga ögonområdet. Den tar hand om både svullnader och mörka ringar och att den är så bra på att återfukta gör att det blir lite extra trevligt att använda just den här krämen.

Du ska dutta på en liten mängd produkt efter att du använt dina andra hudvårdsprodukter och även om det kanske inte känns så mycket med just en ögonkräm så gör den mycket nytta!

Cirkapriset ligger på 370 kronor för 15 ml Clinique All About Eyes Rich.

Lyx: La Mer Genaissace The Eye & Expression Creme

Lyx: La Mer Genaissace The Eye & Expression Creme

Med denna ögonkräm, La Mer Genaissace The Eye & Expression Creme, så får huden runt ögonen genast ett uppfriskat utseende där tidens spår blir som utraderade.

Vare sig det är så att du upplever svullnad, fina linjer, mörka ringar eller andra trötthets- och stresstecken så bleknar de bort med La Mer Genaissace The Eye & Expression Creme.

Detta är en sådan ögonkräm som man bara måste testa! Detta är lyx när den är som allra, allra bäst, helt enkelt!

Cirkapriset för La Mer Genaissace The Eye & Expression Creme ligger på 3,580 kronor för 15 ml.

Joker: By Terry Hydra-Èclat Eye Contour Hydra-Flash Aqua Care

Joker: By Terry Hydra-Èclat Eye Contour Hydra-Flash Aqua Care

By Terry Hydra-Èclat Eye Contour Hydra-Flash Aqua Care är en ögonkräm som gör att området runt ögonen får en ny fin lyster. Denna gel minimerar trötthetstecken och ger en uppfriskande och avslappnande känsla. Dessutom så minskar den svullnader, så det är helt enkelt en ögonkräm som gör precis allt en ögonkräm ska göra!

Då det är By Terry som ligger bakom så är naturligtvis förpackningen fantastisk! bara en sådan sak kan ju göra att man vill ha den hemma i badrummet, eller hur? Den är rosa och den är i en fin och praktisk tub.

Cirkapriset ligger på 615 kronor för 15 ml By Terry Hydra-Èclat Eye Contour Hydra-Flash Aqua Care.

Ögonkrämer som utmanar

Vi kan bara välja ut en bäst i test ögonkräm i varje kategori men vi hittade ett antal andra ögonkrämer som vi ändå vill lyfta fram och rekommendera i detta test. Nedan hittar du fyra ögonkrämer som ger våra bäst i test vinnande ögonkrämer en match om förstaplatsen.

Filorga Optim-Eyes Eye Contour Cream

Filorga Optim-Eyes Eye Contour Cream

Filorga Optim-Eyes Eye Contour Cream är en väldigt populär ögonkräm som minskar svullnader, mörka ringar och fina linjer i ett nafs! Huden runt ögonen får en energiboost och med fuktbindande hyaluronsyra får man både massor av fukt och en utslätande effekt.

Krämen har en lätt och fräsch konsistens som snabbt smälter in i huden. Den innehåller bland annat Chrysin som bekämpar pigmentförändringar och mörka ringar och peptider som verkar uppstramande och minskar svullnader.

Cirkapriset ligger på 445 kronor för 15 ml Filorga Optim-Eyes Eye Contour Cream.

Dermalogica Total Eye Care SPF15

Dermalogica Total Eye Care SPF15

Dermalogica Total Eye Care SPF15 är en lätt färgad ögonkräm som slätar ut, mjukgör, återfuktar och skyddar den känsliga huden runt ögonen. Detta är en ögonkräm som passar alla hudtyper och hudtillstånd, så även om du har känslig hud så kan du med fördel använda dig av Dermalogica Total Eye Care SPF15.

Denna ögonkräm innehåller växtextrakt. Detta är bra för det känsliga ögonpartiet då det motverkar påsighet. Krämen innehåller även ett ljusspridande medel som döljer eventuella mörka ringar under ögonen.

Cirkapriset för Dermalogica Total Eye Care SPF15 ligger på 545 kronor för 15 ml.

Mizon Snail Repair Eye Cream

Mizon Snail Repair Eye Cream

Ni som har testat produkter från Mizon vet att detta är ett härligt märke som verkligen har bra produkter. Med Mizon Snail Repair Eye Cream ögonkräm kommer du inte att behöva oroa dig över att huden runt ögonen inte ska må bra, utan det kommer bli ett snabbt lyft direkt!

Den innehåller snigelsekret, EGF, mandelextrakt med mera. Det finns mycket godsaker i denna ögonkräm och huden kommer att återfuktas rejält samtidigt som den repareras och förbättras på alla sätt.

Cirkapriset ligger på 239 kronor för 25 ml Mizon Snail Repair Eye Cream.

Origins GinZing Refreshing Eye Cream

Origins GinZing Refreshing Eye Cream

Gillar du Origins? Då kommer du att tycka om den här ögonkrämen! Origins GinZing Refreshing Eye Cream är en uppfräschande kräm som tar hand om påsighet och som dessutom ljusar upp – man får med andra ord mycket i ett!

Den innehåller koffein, panax ginseng, magnoliaextrakt och naturliga optiska blekmedel. Du ser ju själv – en ögonkräm som tillhandahåller allt man kan tänkas vilja ha ut av en kräm!

Cirkapriset för Origins GinZing Refreshing Eye Cream ligger på 330 kronor för 15 ml.

Frågor & Svar om ögonkräm

Även om du kanske redan har valt ut den bästa ögonkrämen för just dig och din plånbok redan så rekommenderar vi ändå att du läser igenom våra svar på vanliga frågor om ögonkräm.

Är dyr alltid bättre än billig ögonkräm?

I vissa fall är det så med hudvård som ögonkräm att det som kostar lite mer faktiskt är bättre. Detta betyder inte att det alltid är så, men i många fall får man det man betalar för.

När det kommer till ögonkrämer tycker vi att ni ska ta och titta runt och göra research innan ni bara köper första bästa billiga ögonkräm – det lönar sig ofta att betala lite extra för en bra produkt!

Det finns dock en och annan billig ögonkräm som fungerar bra, titta t.ex. på den i vår kategori Bäst & Billigast.

Varför behöver jag ögonkräm?

Du behöver ögonkräm för att huden är mer känslig och tunn runt ögonen. Det räcker inte med en vanlig ansiktskräm, utan man behöver en kräm anpassad till just området runt ögonen om man vill ha ett synligt resultat.

Var köper jag ögonkräm?

Du kan köpa ögonkräm hos alla skönhetsbutiker, vare sig du handlar i fysiska butiker, eller om du handlar på nätet. Du kan också köpa ögonkräm på hudvårdssalonger och i vissa välsorterade mataffärer. Det beror helt på vilket märke du vill ha.

Hur använder jag ögonkräm?

Du använder ögonkräm som en del av din vanliga dagliga hudvårdsrutin. På samma sätt som du applicerar ansiktskräm och serum med mera så applicerar du ögonkräm runt ögonen.

Ögonkräm för känsliga ögon

Har du extra känsliga ögon ska du alltid dubbelkolla innan du köper en ögonkräm. Det bästa är att tala med personal där du köper din ögonkräm så arr du inte råkar ut för en kräm som du är överkänslig mot.

Sammanfattning

Nu har vi nått slutet av detta stora test av ögonkrämer. Här har du kunnat läsa om våra bäst i test ögonkrämer i varje kategori. Från billig till dyrare och lyxigare ögonkräm. För att sammanfatta och underlätta ditt val av ögonkräm hittar du nedan våra bäst i test ögonkrämer i en tabell.

KategoriÖgonkrämCirkaprismlLägsta pris
Bäst & BilligastApoliva Ögoncreme79 kr15 mlApoteket.se
MediumClinique All About Eyes Rich370 kr15 mlLyko.se
LyxLa Mer Genaissace The Eye & Expression Creme3,580 kr15 mlKicks.se
JokerBy Terry Hydra-Èclat Eye Contour Hydra-Flash Aqua Care615 kr15 mlAhlens.se

Källor