Bästa pincetten 2021 – ett bra verktyg till alla typer av hårstrån

Med en bra pincett kan man räkna med att ha fina ögonbryn varje dag. Det finns mängder av olika pincetter på marknaden idag och det gäller att hitta den som man tycker bäst om. Det är inte det lättaste, men vi hoppas att denna artikel ska kunna hjälpa er att kunna tränga igenom den annars så stora djungeln av produkter.

Vi har valt ut ett par favoriter i olika prisklasser som alla är bra på sitt eget sätt. Det finns en pincett för varje smak. Vare sig du vill använda den endast till ögonbrynen, eller om du vill använda den för att även ta bort andra småhår i ansiktet så finns det ett bra alternativ, oavsett vilken prisklass du tycker är lämplig och som passar din plånbok.

Inledning, om pincetter

Om du tycker att det här med pincetter inte verkar vara din grej har vi bara en sak att säga – du har inte testat en pincett som är tillräckligt bra ännu. När man hittar sin favorit så kommer det att bli en av de mest värdefulla sakerna bland skönhetsprodukterna. En bra pincett är nämligen guld värt, det är ingen tvekan om den saken!

En bra pincett gör också jobbet betydligt mindre besvärligt då en bra pincett gör att det aldrig gör ont när man ska ta bort hårstrån. Ju bättre pincett, desto lättare är det att plocka bor hårstrån och det, i sin tur, gör att det inte gör ont.

Det är viktigt att en pincett kan greppa tag om hårstråna ordentligt, även om det handlar om de allra minsta hårstråna. Om man testar endast på längre hår är det inte så stor skillnad, men så fort man testar och jämför när man tar bort små strån så ser man skillnaden direkt.

Det är viktigt att man köper ny pincett efter ett tag, eftersom de mister sitt grepp efter ett tag. Det är dock inte förrän efter ett par år de behöver bytas ut. Ju bättre kvalitet man köper, desto längre håller de sig sin höga kvalitet. Det är med andra ord smart att se till så att man investerar i en pincett som är riktigt bra, även om den kostar lite mer än de billigaste varianterna. Det är helt enkelt klart värt det i slutändan.

Tweezerman Slant Tweezer Classic

Tweezerman Slant Tweezer Classic

Här har vi en pincett som verkligen gör jobbet! Den tar bort även de minsta stråna utan några som helst problem och den är helt klart värd sitt pris flera gånger om. Denna pincett kan du använda i många år utan att den mister sin skärpa – resultatet blir lika bra varje gång du använder den.

Brow Gal Tweezer

Brow Gal Tweezer

Detta är en fantastisk pincett som är skräddarsydd för att forma dina ögonbryn exakt så som du vill ha dem. Vare sig du har tjocka eller tunnare bryn så kommer denna pincett väl till pass så fort det är dags att fräscha upp brynen.

Kvaliteten är hög och även om du har supertunna små strån så kommer denna pincett att klara av att ta bort dem exakt så som du önskar.

Morris & Luca Precision Tweezer

Morris & Luca Precision Tweezer

Ännu en pincett av högsta kvalitet som dessutom kommer med soft touch-grepp. Den är perfekt vinklad för att du ska kunna få ett perfekt grepp när du använder den. Dess tunna spets gör att du kommer nära roten och det gör att du kan plocka dina ögonbryn på ett mycket effektivt sätt.

Den har vunnit priser och det kommer den att fortsätta att göra – detta är helt enkelt en mycket bra pincett som alla borde testa!

Tweezerman Ingrown Hair/Splinter Tweezer

Tweezerman Ingrown Hair/Splinter Tweezer

Detta är originalet från Tweezerman och den är av kirurgisk kvalitet. Rostfritt stål med avsmalnande spets gör att den är lika bra för att ta bort hårstrån som att ta bort taggar, glassplitter med mera.

Med denna pincett krävs det att man får in rätt teknik och när man får det så är det en underbar produkt att ha i hemmet! Att enkelt kunna ta bort inåtväxande hår hemma är verkligen något som ger stort plus.

Vad gör våra tester av pincetter pålitliga?

Vi som utför dessa tester är alla skönhetsnördar så är du en beautyjunkie likt oss så har du troligtvis lite koll på både pincetter och annat inom detta segment redan. Vi har dock tagit oss tiden att välja ut och testa produkter så att ni ska slippa göra det. Ni kan istället kolla vårt test av pincetter och välja ut den som ni tycker verkar passa just er bäst.

Förutom att vi har kunskap genom vårt stora skönhetsintresse så har vi naturligtvis även sett till att kolla med proffs inom skönhet inför detta test. Vi har med andra ord både våra egna åsikter och proffsens tips i ett i detta test – den perfekta blandningen!

Pincett – för vem?

En bra pincett ska finnas i alla hem, beautyjunkie eller inte. Först och främst kan en bra pincett användas till ögonbrunen, men sedan kan man även välja specialare för inåtväxande hår, flisor med mera. Det är med andra ord en sådan sak som har flera användningsområden.

En bra pincett kan även användas för lösögonfransar med mera. Ett annat tips är att köpa en som är mindre vass och mer trubbig för rengöring under naglar, exempelvis. Det finns ingen anledning att endast ha en pincett. Det är klokt att ha flera stycken som är bra för olika saker.

Hur valde vi vilka pincetter vi skulle testa?

Dels har vi själva kommit med förslag och dels har vi frågar proffsen. Vi har också kollat upp vilka pincetter som är mest populära i nätbutiker och i vanliga fysiska butiker, vilka pincetter talas det om på skönhetsforum och så vidare.

Det finns vissa klassiker som vi ville att ni skulle få ta del av och så finns det även specialprodukter som såklart också de fått plats i vårt test. Då vi vet att det är många av er som vill ha lite av varje att ta del av så har vi sett till att ta med just det – lite av varje, alltså.

Hur utförde vi testerna av pincetterna?

Vi som varit med i testet har provat de olika pincetterna i en vecka vardera. Vi väntade med att använda och testa pincetterna tills dess att vi hade småhår att plocka bort. Detta innebär att vi väntade lite mellan de olika pincetterna. Det är viktigt att det finns just små hårstrån när man testar en pincett. Att plocka längre strån är sällan en match även för en dålig pincett, nämligen.

Alla i testet har provat varje pincett och då vi alla har olika hårväxt, olika typer av ögonbryn, mer eller mindre grova strån med mera så har detta test allt man kan behöva för att skapa sig en uppfattning om hur bra de är.

Bäst i Test bland pincetter

Efter att vi alla slutfört våra tester av alla utvalda pincetter samlades vi för att enas om vilka som skulle väljas ut till bäst i test pincett, en produkt inom varje kategori. Från en billig pincett som samtidigt fungerar riktigt bra, till en något dyrare mer premium pincett. Nedanför är våra recensioner från testerna av bäst i test pincett.

Bäst & Billigast: Tweezerman Slant Tweezer Classic

Bäst & Billigast: Tweezerman Slant Tweezer Classic

Om du är ute efter att testa en riktig klassiker bland pincetter så ska du helt klart satsa på denna godbit från Tweezerman. Den är världskänd för sin precision och så fort man testar den förstår man varför den är populär och varför den är en storsäljare i varje butik!

Den handfilade tippen greppar tag i alla hårstrån, även de allra minsta, utan minsta problem och det bästa är att den håller är efter år. Detta är definitivt ett bra val för dig som vill ha bra kvalitet utan att det kostar skjortan.

Medium: Brow Gal Tweezer

Medium: Brow Gal Tweezer

Här har vi ännu en fantastisk pincett som greppar tag även i de allra minsta och tunnaste hårstråna utan minsta problem. Vill du testa en högkvalitativ och lyxig pincett för första gången så tycker vi att du ska satsa på denna godbit – du kommer inte att bli besviken!

Istället för att testa sig fram bland budgetvarianter är det bättre att satsa på en pincett av hög kvalitet från början och detta är en pincett av väldigt hög kvalitet, det är ingen tvekan om den saken!

Om du inte har hört talas om just denna pincett så mycket är det dags att du gör det nu, för detta är faktiskt en riktigt magisk pincett som uppfyller alla krav plus lite till. Vare sig du vill bli av små irriterande tunna strån, eller om det är mer tjocka hår som ska bort så är detta det rätta valet.

Man behöver inte rycka fler än en gång med Brow Gal Tweezer, utan det är bara att rycka till så kommer hela hårstrået med rot och allt i ett. Alla de hårstrån som du brukar tycka är lite svåra att få tag i kommer att följa med så fort du knipsar tag i dem och rycker.

Tycker du att dess pris är lite magstarkt ska du tänka om! Detta är en pincett som du kan använda i år efter år utan att den mister sin charm eller förmåga. Det är helt enkelt en investering för livet. Vem vill inte ha en pincett som klarar sig i konkurrensen flera år efter att man köpt den?

Lyx: Morris & Luca Precision Tweezer

Lyx: Morris & Luca Precision Tweezer

Att denna pincett har soft touch-grepp är utan tvekan en av de saker som gör att den står ut bland de andra produkterna och vi älskar den!

Vinklingen på denna pincett är perfekt och det gör att du kan använda den till vartenda litet irriterande hårstrå som brukar vara svårt att få tag i. Det är bara att köra på och ta vara på den tunna spetsen som gör att du kommer åt alla de hår du vill ta bort.

Den är handslipad och bara en sådan sak gör ju att man blir imponerad, eller hur? Den är tillverkad i Italien och är gjord av stål av allra högsta kvalitet. Den är hållbar och långvarig, vilket gör att den är mycket prisvärd. Den kostar under 200 kronor och den kommer att vara vid din sida i många år!

Med denna pincett får du också en mycket snyggt designad produkt och det är såklart mycket värt.

Joker: Tweezerman Ingrown Hair/Splinter Tweezer

Joker: Tweezerman Ingrown Hair/Splinter Tweezer

Med denna kirurgiskt precisa pincett får du en pincett som kan hjälpa dig med inåtväxande hårstrån och det är naturligtvis något som alla borde ha hemma. Det är lätt hänt att man får denna typ av bekymmer och då är det väldigt praktiskt att ha en bra pincett som kan ta hand om problemet.

Dess spets är otroligt smal och det är detta som gör att den blir speciell jämfört med andra pincetter. Du får snabbt ut både inåtväxande hårstrån, taggar och till och med glassplitter, bara för att nämna några saker.

Var noga med att rengöra området innan du använder pincetten då det är viktigt att desinficera huden innan man gör den här typen av “ingrepp” på egen hand hemma.

Pincetter som utmanar

Vi kan bara välja ut fyra olika bäst i test pincetter i våra tester, en i varje kategori. Det fanns ändå några andra pincetter som gjorde ett intryck på oss under våra tester. Dessa rekommenderar vi om ingen av våra bäst i test pincetter finns på lager eller passar dina behov.

Anastasia Tweezers

Anastasia Tweezers

Denna pincett har en smart design med en sned spets och en skarp kant. Allt för att du ska kunna få tag i även de minsta och tunnaste hårstråna. Den är av hög kvalitet och tillhör en av de mest populära pincetterna på marknaden.

Med denna pincett får du en hållbar pincett som du kan ha under många år. Dessutom är den både smidig att använda och lyxig, man får med andra ord allt i ett med denna! Den finns att köpa på flera olika ställen, så det är inte svårt att hitta den när du känner att det är dags att testa den!

Vitry Pincett Sned

Vitry Pincett Sned

På tal om klassiker så har vi en riktig klassiker här med Vitry! Den finns i ett flertal olika färger och det är alltid kul att känna det lite som att man designar sin egen pincett. Det är kul att man kan välja mellan pastellfärger, eftersom det är lite trist att ha metall- eller svartfärgade saker till allting, eller hur?

Den är i rostfritt stål och framtagen för att ansa dina ögonbryn på bästa sätt. Du kommer att bli nöjd då den får med både de tunnaste och minsta stråna och de större hårstråna.

Den har en platt och vinklad design för att det ska bli extra lätt att få ett bra grepp om hårstråna.

Rubis Pincett

Rubis Pincett

Här kommer ännu en bra pincett som även den är bra för dig som vill ha maximal precision. Den är mycket bekväm att använda samtidigt som den är av extremt bra kvalitet. Det är helt enkelt en pincett som är lätt att rekommendera!

Den har en snett skuren/slanted topp, vilket gör att den är perfekt att använda både för ögonbryn och för annan hårborttagning på ansiktet eller på kroppen.

Maria Åkerberg Tweezer Slanted Stainless Steel

Maria Åkerberg Tweezer Slanted Stainless Steel

Denna rostfria pincett är en högkvalitativ produkt som kommer till ett väldigt bra pris. Här får man bra kvalitet både vad gäller material och konstruktion och dessutom får man den i ett jättefint fodral och det är ju värt mycket bara det!

Den är mycket hållbar och har lång livslängd så köper du denna pincett har du en pincett för många år framöver.

Frågor och svar om pincetter

Även om du kanske redan bestämt vilken pincett du ska köpa rekommenderar vi att du först läser igenom våra svar på vanliga frågor om pincetter, för att på så vis kunna göra bästa valet av pincett för just dig.

Hur ofta bör man plocka ögonbrynen?

Plocka ögonbrynen kan man göra i princip hur ofta man vill, men det är bra att man inte gör det alltför ofta. Det är inte så bra för din hud om du håller på att plocka hela tiden och det är inte heller så enkelt att ta bort hårstrån som inte hinner växa sig långa.

För att det ska bli enklare att plocka dina ögonbryn är det klokt att begränsa sig så att man inte håller på att plocka varje dag. Gör så att du bestämmer att plocka dem högst en gång i veckan, men det är bra om du kan vänta några veckor mellan plockningarna för att du inte ska slita på huden.

Det blir enklare ju längre man väntar mellan plockningarna av ögonbrynen då man ser håren bättre när de tillåts växa ut lite. Kom ihåg att de hårstrån du ser när du står och tittar i förstoringsspegel knappast syns med blotta ögat, så du kan gott vänta lite, även om det känns som att du har vildvuxna ögonbryn.

Hur formar man ögonbrynen med pincett?

Det viktigaste att komma ihåg är att man ska plocka sina ögonbryn underifrån. Man ska aldrig plocka sina ögonbryn från ovansidan. Då tar man bort formen på brynen och det ser väldigt konstigt ut.

Ta det lugnt när du plockar så att du inte drar med mer än ett hårstrå i taget. Även om det känns som att det tar väldigt lång tid att plocka hårstråna ett och ett så är det värt det vad gäller resultat.

Tänk också på att du ska plocka dina ögonbryn i samma riktning som de växer för bästa resultat.

Hur rengör och steriliserar man en pincett?

Att rengöra sin pincett är lika viktigt som att rengöra sina makeupborstar. Det krävs att man gör det ofta för att det inte ska samlas smuts och bakterier då den skadar huden, vare sig det handlar om pincetter eller om det handlar makeupborstar.

För att rengöra sin pincett krävs det inte mer än kokande vatten. Låt den ligga i kokande vatten i cirka fem minuter så blir den ren igen. Om du vill sterilisera den lite extra så kan du använda dig av rengöringssprit – låt den då ligga i spriten i cirka en kvart så blir den steriliserad och fräsch på nytt.

Kom ihåg att rengöra din pincett ofta. För att vara på den säkra sodan är det bästa att man tar för vana att rengöra sin pincett efter varje användning.

Hur vässar man en pincett?

Om man köper en pincett från ett lite mer exklusivt märke så erbjuds det i vissa fall slipning av pincetter, men det är inga konstigheter, eller svårigheter, att göra det hemma på egen hand. Det krävs inte ens tålamod, eftersom det går både snabbt och smidigt.

Det går att vässa en pincett på ett flertal olika sätt. Du kan använda dig av sandpapper, eller så kan du använda dig av en nagelfil modell tjockare. Detta är enkla och effektiva sätt att få pincetten nyslipad och den blir som ny igen efter att man har slipat den ordentligt.

Du måste vara noga när du väljer både sandpapper och nagelfil så att du använder en variant som inte skadar din pincett. Samtidigt är det viktigt att det sätt du väljer att slipa pincetten på verkligen fungerar, så det är lite av en balansgång mellan för “mesigt” och för “hårt”.

Får man ta med sig pincett i sitt handbagage när man flyger?

Tro det eller ej, men man får faktiskt ta med sig pincett i handbagaget. Idag är det många saker man inte får ta med sig, vilket gör att det kan vara lite svårt att resa utan incheckat bagage, men just pincetten får alltså hänga med, så det är bara att packa den!

Sammanfattning

Nu har vi nått fram till slutet av vårt omfattande test av pincetter. Här har vi lyft fram 4 olika bäst i test pincetter, från en billig pincett som fungerar bra, till en lyxigare och mer premium pincett. Nedan sammanställer vi våra bäst i test pincetter för att underlätta ditt val.

KategoriPincettCirkaprisLägsta pris
Bäst & BilligastTweezerman Slant Tweezer Classic149 krMeds.se
MediumBrow Gal Tweezer299 krKicks.se
LyxMorris & Luca Precision Tweezer175 krLyko.se
JokerTweezerman Ingrown Hair/Splinter Tweezer209 krNordicfeel.se

Källor

  • https://www.meds.se/tweezerman-mini-slant-tweezer-classic-stainless
  • https://www.kicks.se/the-browgal/makeup/sminkverktyg-tillbehor/pincett/tweezers-tweezer
  • https://www.lyko.se/morris-luca/morris-luca-precision-tweezer-80-1
  • https://www.nordicfeel.se/makeup/applikatorer/pincett/tweezerman-ingrown-hair-splintertweezer-45989
  • https://www.ahlens.se/Skonhet/hudvard/ansikte/tillbehor-15244/anastasia-beverly-hills-tweezers-33927153
  • https://www.lyko.se/vitry/vitry-sned-pincett-pastellgron
  • https://www.lyko.se/rubis/rubis-pincett-duo-rod-1
  • https://www.lyko.se/maria-akerberg/maria-akerbergtweezer-slanted