Bästa schampot för lockigt hår 2024 – friska och glansiga lockar under hela dagen

Att hitta rätt schampo är inte det lättaste, men om man ser till att köpa ett schampo som är till för den hårtyp man själv har så brukar resultatet bli bra. Oftast är det kanske svårt att veta vad man ska välja då man kan ha exempelvis både lockigt, blont och slitet hår på en och samma gång.

Just schampo för lockigt hår finns det ganska mycket av och det bästa är att det finns väldigt bra produkter. Idag kommer det fram mer och mer bra hårvårdsprodukter på marknaden till rimliga priser och det är såklart något vi ger en stor tumme upp för!

Inledning – schampo lockigt hår

Idag kan man köpa ett lyxigt schampo för lockigt hår utan att det lämnar stora hål i plånboken. Då det är på det viset att ett bra schampo är värt sitt pris är det också många som satsar på de lite dyrare varianterna idag. Med “dyra”menar vi de schampon som kostar mer än ett vanlig mataffärs-schampo.

Att vara noga med att köpa rätt typ av hårvårdsprodukter till just ditt hår gör att håret både mår bättre och ser bättre ut. Har du lockigt hår ska du alltså lätt satsa på ett bra schampo som tar hand om just dina lockar på bästa möjliga sätt.

Ofta är det så att ett bra, lite lyxigare, schampo för lockigt hår ser till så att håret även är återfuktat. Har du torrt och lockigt hår är det alltså så att ett schampo för lockigt hår även kommer att ta hand om att ge ditt hår fukt.

Vi har valt ut några schampon för lockigt hår som vi tycker är kanonbra – dessa har vi med i vår topplista. Vi har även tagit med fyra extra produkter i form av utmanare. Väljer du ett av dessa schampon så kommer du att vara mer än nöjd!

Vår vinnare i kategorin “Bäst & Billigast” är John Frieda Frizz Ease Dream Curls Shampoo som är ett mycket prisvänligt alternativ. Vår mediumvinnare är Loréal Professionnel Serie Expert Glycerin Curl Contour Shampoo.

Lyxvinnaren är förstås underbara Davines Love Curl Shampoo. Vi har även en kul joker och vinnaren i den kategorin är Briogeo Curl Charisma Rice Amino + Avocado Hydrating Shampoo. Ett bra gäng med produkter där alla kan hitta en favorit!

John Frieda Frizz Ease Dream Curls Shampoo

John Frieda Frizz Ease Dream Curls Shampoo

Detta schampo är anpassat efter lockigt hår och det gör dina lockar snygga och återfuktade på samma gång.

Ditt hår blir lättare att styla och det får en skön mjuk och fräsch känsla efter tvätt. Ett perfekt schampo, med andra ord!

Loréal Professionnel Serie Expert Glycerin Curl Contour Shampoo

Loréal Professionnel Serie Expert Glycerin Curl Contour Shampoo

Med detta näringsgivande schampo får dit lockiga hår allt det behöver för att må bra och se friskt och glänsande ut.

Det reparerar och ger dina lockar definition och fyllighet. Dessutom är det såklart även ett schampo som återfuktar rejält.

Davines Love Curl Shampoo

Davines Love Curl Shampoo

Vill du ha ett schampo för lockigt hår som verkligen gör underverk tycker vi att du ska ta dig en titt på detta schampo från Davines.

Schampot gör dina lockar alldeles underbart snygga och du får också fin volym samt spänst och kontroll.

Briogeo Curl Charisma Rice Amino + Avocado Hydrating Shampoo

Briogeo Curl Charisma Rice Amino + Avocado Hydrating Shampoo

Detta är ett behagligt och återfuktande schampo som varken torkar ut eller tynger ner dina lockar.

Håret får fin fukt samtidigt som strukturen förbättras. Det är också på det viset att schampot är sulfatfritt, vilket alltid är positivt.

Schampo för lockigt hår – för vem?

När det handlar om schampo som är för en såhär specifik hårtyp som lockigt hår är det så att produkten är bäst lämpad att användas av personer med just lockigt hår.

Då de produkter vi har med i detta test är så bra så är det naturligtvis på det viset att de inte bara ger fina lockar, utan det är också så att de ger fukt och näring till håret.

Det är personer med lockigt hår som kommer att ha störst nytta av dessa produkter, men vill du testa någon av dem så är det såklart fritt fram även om du inte har lockigt hår.

Hur utförde vi testerna av dessa schampon avsedda för lockigt hår?

Våra testvinnare i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Bäst i Test – schampo för lockigt hår

Efter att vi analyserat alla produkter kunde vi sedan välja ut bäst i test schampo för lockigt hår. Från ett billigt schampo som ändå gav bra resultat vid tvätt av lockigt hår, till ett dyrare och lyxigare schampo för lockigt hår.

Nedan är våra recensioner av våra vinnande bäst i test schampon för lockigt hår.

Bäst & Billigast: John Frieda Frizz Ease Dream Curls Shampoo

Bäst & Billigast: John Frieda Frizz Ease Dream Curls Shampoo

John Frieda Friss Ease Dream Curls är ett bra och prisvänligt val. Du kan köpa till både balsam och stylingprodukter i samma serie, eller från samma märke. Det finns mycket bra hårvård från John Frieda och helst deras Frizz Ease-serie, vare sig det är den som är för just lockigt hår, eller om det är någon av de andra produkterna.

Du får bra med hjälp med dina lockar när du använder detta schampo, så du kommer att vara mer än nöjd. Du märker resultat redan efter första tvätten och dessutom doftar detta schampo väldigt gott!

Cirkapriset för John Frieda Frizz Ease Dream Curls Shampoo ligger på 99 kr för 250 ml.

Medium: Loréal Professionnel Serie Expert Glycerin Curl Contour Shampoo

Medium: Loréal Professionnel Serie Expert Glycerin Curl Contour Shampoo

Om du är ute efter fylliga lockar med massor av fukt så är Loréal Professionnel Serie Expert Glycerin Curl Contour Shampoo schampot för dig! Det inte bara återfuktar och fixar vackra lockar, det är också på det viset att det är ett reparerande schampo.

Det är berikat med en mikroemulsion av olja och det är detta som ligger bakom att dina lockar behåller fin form under lång tid.

Flaskan är snyggt designad i en härligt blå färg och det gör att det är ännu mer läckert att använda detta schampo – design gör mer än vad man kanske kan tro.

Cirkapriset ligger på 189 kr för 300 ml Loréal Professionnel Serie Expert Glycerin Curl Contour Shampoo.

Lyx: Davines Love Curl Shampoo

Medium: Loréal Professionnel Serie Expert Glycerin Curl Contour Shampoo

Davines gör ingen besviken, oavsett vilken av deras produkter man väljer. Davines Love Curl Shampoo schampot, som har tillhörande balsam, inpackning och stylingprodukter, är perfekt för alla med lockigt hår och då menar vi verkligen perfekt!

Schampot ger spänst och kontroll till dina lockar samtidigt som håret blir återfuktat, mjukt, lätt och fyllt av härlig volym! Detta är en riktig vinnare och vi rekommenderar er alla att testa detta schampo!

Cirkapriset för Davines Love Curl Shampoo ligger på 269 kr för 250 ml.

Joker: Briogeo Curl Charisma Rice Amino + Avocado Hydrating Shampoo

Joker: Briogeo Curl Charisma Rice Amino + Avocado Hydrating Shampoo

Briego Curl Charisma Rice Amino + Avocado Hydrating Shampoo innehåller avokadoolja som återfuktar, risaminosyror som motverkar frizz och tomatextrakt för bättre struktur på dina lockar.

Det är ett sulfatfritt schampo som varken tynger ner eller torkar ut ditt hår. Dina lockar blir fint “studsiga” och resultatet blir extra fint när du använder det tillhörande balsamet.

Cirkapriset ligger på 219 kr för 237 ml Briogeo Curl Charisma Rice Amino + Avocado Hydrating Shampoo.

Våra utmanande schampon för lockigt hår

Vi kan ju bara välja en bäst i test vinnare av schampo för lockigt hår i varje kategori, men det finns ändå ett par schampon som kom nära till att knipa förstaplatserna från våra vinnare. Nedan är några andra hårprodukter för lockigt hår som vi varmt kan rekommendera.

Noughty Wave Hello Curl Defining Shampoo

Noughty Wave Hello Curl Defining Shampoo

Detta är ett trevligt schampo, Noughty Wave Hello Curl Defining Shampoo, som kommer i en oemotståndlig rosalila tub med neonfärgad text – en alldeles underbar design som gör vilket badrum som helst lite roligare!

Schampot innehåller 97 % naturliga ingredienser. Du hittar bland annat avokadoolja, tång och karragenan bland ingredienserna och du slipper både parabener, silikoner och sulfater. Ett riktigt bra schampo med exakt rätt ingredienser, med andra ord!

Detta schampo kan användas dagligen utan problem – det är tillräckligt milt för det och du behöver inte vara orolig över att det torkar ut vare sig hårbotten eller hår.

Cirkapriset för Noughty Wave Hello Curl Defining Shampoo ligger på 99 kr för 250 ml.

Sachajuan Curl Shampoo

Sachajuan Curl Shampoo

Här har vi ett behagligt schampo som kommer att göra dina lockar glada! Sachajuan Curl Shampoo är ett schampo som innehåller Ocean Silk Technology och veteprotein, vilket ger näring till håret och bygger upp det med både glans och styrka.

Det finns många olika produkter från Sachajuan som är bra och vill du ha just detta schampo kan du använda det tillsammans med balsamet i samma serie.

Cirkapriset ligger på 220 kr för 250 ml Sachajuan Curl Shampoo.

Unite Boing Curl Shampoo

Unite Boing Curl Shampoo

Unite har många bra produkter. Unite Boing Curl Shampoo schampot har de tagit fram för alla med lockigt hår och det är en av alla deras toppenbra hårvårdsprodukter som vi verkligen rekommenderar!

Det funkar mycket bra för dina lockar som blir friska och återfuktade helt utan frizz. Självklart får du även fin glans och elasticitet till dina lockar, så det är ett schampo som bistår med allt på en och samma gång.

Det innehåller bland annat kokosnötsextrakt, kamomill och havre för att lugna, ge en mild rengöring och återställa hårets pH-balans.

Cirkapriset ligger på 269 kr för 236 ml Unite Boing Curl Shampoo.

R+Co Cassette Curl Shampoo

R+Co Cassette Curl Shampoo

Vill du ha en skonsam rengöring av ditt lockiga hår så har du ett mycket bra val med detta schampo från R+Co. Du kommer att kunna se fram emot skonsam rengöring samtidigt som dina lockar definieras, mjukgörs och får fin glans.

Använd R+Co Cassette Curl Shampoo schampo tillsammans med tillhörande balsam för bästa resultat – det kommer att bli ett kanonfint resultat!

Cirkapriset för R+Co Cassette Curl Shampoo ligger på 329 kr för 241 ml.

Frågor & Svar om schampo för lockigt hår

Du har kanske redan valt ut vilket schampo du ska köpa till ditt lockiga eller vågiga hår redan, men innan du trycker på köp-knappen rekommenderar vi att du läser igenom nedan svar på vanliga frågor om schampo för lockigt hår.

Är dyrt alltid bättre än billigt schampo för vågigt eller lockigt hår?

Det är ofta så att det är bättre produkter när det kostar lite mer. Det är inte bara märket eller den snygga förpackningen som gör att många bra schampon för lockigt hår kostar en slant, utan det handlar främst om innehållet.

Ett lite dyrare schampo är ofta renare i sitt innehåll och det är ofta så att det är naturliga ingredienser som inte sliter på håret, utan som bara verkar närande på håret.

Vidare är det också så att du slipper parabener, sulfater med mera när du väljer ett lite bättre schampo.

Om du vill prova ett billigt schampo för lockigt eller vågigt hår rekommenderar vi schampot i kategorin Bäst & Billigast ovan.

Var köper jag schampo för lockigt hår?

Du kan köpa schampo för lockigt hår på alla de stora skönhetskedjorna, på frisörsalonger och på andra ställen där det säljs bra hårvård. Det är med andra ord inte svårt att hitta ett schampo för lockigt hår.

Måste jag använda balsam för lockigt hår?

Det är lite olika hur man vill tvätta sitt hår. Vissa använder bara schampo medan andra alltid använder balsam. Sedan finns det andra som använder sig av balsammetoden och andra som bara tvättar håret med schampo + inpackning/mask.

Du väljer själv hur du vill tvätta ditt hår, men enligt oss är det bra att använda sig av balsam.

Hur ofta kan jag tvätta håret?

Även detta är upp till dig. Om du vill tvätta håret varje dag är det klokt att välja ett schampo som är skonsamt mot håret, annars blir det lätt att du torkar ut både håret och din hårbotten.

Sammanfattning om schampo för lockigt hår

Nu har vi nått fram till slutet av detta omfattande test med recensioner och omdömen av bästa schampon för lockigt hår. Här har vi presenterat bäst i test schampo för lockigt hår, från ett billigt schampo som fungerar utmärkt för lockigt hår, till ett mer lyxigt schampo som slår alla schampon som inriktat sig mot lockigt och vågigt hår. Nedan sammanställer vi våra bäst i test schampon för lockigt hår.

KategoriSchampo lockigt hårmlCirkaprisBästa pris
Bäst & BilligastJohn Frieda Frizz Ease Dream Curls Shampoo250 ml99 krAhlens.se
MediumLoréal Professionnel Serie Expert Glycerin Curl Contour Shampoo300 ml189 krLyko.se
LyxDavines Love Curl Shampoo250 ml269 krKicks.se
JokerBriogeo Curl Charisma Rice Amino + Avocado Hydrating Shampoo237 ml219 krAhlens.se

Källor