Bästa serumet 2024 – ansiktslyft utan några knivar

Serum är hudvårdens superhjältinna som stolt fixar alla våra behov genom att tränga ner på djupet i huden. Skillnaden mellan serum och krämer är att ett serum har betydligt högre koncentration av godsakerna som alltid finns i bra hudvård – härligt, eller hur?

Anledningen till att ett serum kan tränga längre ner i hudens lager är helt enkelt att de är uppbyggda av mindre molekyler. Innehållet består av olika vitaminer och antioxidanter.

När man applicerar ett serum så ger man resten av hudvårdsrutinen en extra kick. Man kan se det som morgonkaffe då det är lika mycket studs i serum som i den där första klunken kaffe på morgonen. Serumet fungerar likt en katalysator för resten av hudvården, vilket innebär att exempelvis nattkräm eller dagkräm blir mer effektiv än utan ett serum under.

Inledning

Man applicerar serum efter rengöring och toner och före eventuell mask, dag- eller nattkräm och efter eventuell essence. Hur många olika hudvårdsprodukter du vill använda dig av är helt upp till dig, men det är klokt att tala med et proffs för att få hjälp med en hudvårdsrutin som passar bra till ens egen hudtyp och ens egna behov.

Utöver serum som ger dunderbra med fukt så finns det även serum som hjälper till att jämna ut hudtonen, lugna känslig hud, dämpa rodnad, verka för att sakta ner åldersprocessen och så vidare.

Det finns bra serum som man kan använda för att exakt rikta in sig på det hudproblem man behöver hjälp med, det handlar bara om att först ha koll på vad det är man behöver. Här är det bara att, som nämnt ovan, ta kontakt med antingen en hudvårdsterapeut eller tala med personal på en skönhetsbutik. Då får man hjälp med att hitta rätt till hundra procent.

Ibland behövs det att man har olika serum som man använder för olika hudtillstånd. Det är också vanligt att man använder olika serum på dagen och på natten.

Vår vinnare i lyxkategorin är Bioeffect EGF serum som är en riktig kanonbra produkt som är värd all hype! Vår vinnare i mediumklassen är Benton Snail Bee Ultimate Face Serum som är alldeles underbart!

Vår vinnare i kategorin Bäst & Billigast är från The Ordinary och det är deras Hyaluronic Acid 2% + B5 som vann! Vår lilla joker är Elixir Cosmeceuticals Niactil 4% som är en liten läckerbit som vi starkt rekommenderar er att testa!

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5

Det är inte många som kan ha undgått hypen kring The Ordinary då detta är ett märke som tagit oss alla med storm den senaste tiden. Har du inte testat ännu? Gör det!

Detta är en perfekt produkt att starta med och då det är så prisvänliga produkter så kan man testa utan att det blir hål i plånboken – perfekt, alltså!

Benton Snail Bee Ultimate Face Serum

Benton Snail Bee Ultimate Face Serum

Alla ni som har testat Snail Bee Essence från Benton fattar hur härligt detta serum är – det är nämligen som deras essence, men med ännu högre koncentration av både snigelsekret och bigift. Hur härligt är inte det?

Du kommer att märka av de positiva effekterna snabbt och då det är ett väldigt behagligt serum så är det på det viset att det passar alla.

Bioeffect EGF Serum

Bioeffect EGF Serum

Här har vi en modern klassiker inom hudvård som alla måste testa! Vi som har gjort detta test har aldrig hört något negativt från någon som testat detta serum och vi fullkomligen älskar det!

Tycker du att det känns dyrt? Tänk då på att det både är drygt och otroligt bra! Det är värt varenda krona!

Elixir Cosmeceuticals Niactil 4%

Elixir Cosmeceuticals Niactil 4%

Detta serum är väldigt behagligt då det är i gelform. Man får fukt, fukt och ännu mera fukt – precis vad alla, oavsett hudtyp, behöver! Det fungerar även för att reducera stora porer, ger lyster och en massa andra härliga saker som gör att huden kommer att tacka dig många gånger om!

Vad gör våra tester av serum pålitliga?

Ni som brukar titta in här hos oss vet att vi som utför testerna har väldigt lång erfarenhet och ett väldigt stort intresse för skönhetsprodukter. Vi älskar allt som har att göra med skönhet, vare sig det är hudvårdsprodukter som serum, hårborstar, mascara eller något annat kul!

Vår erfarenhet och vårt stora intresse gör att vi har full koll på både nyheter och gamla klassiker, så ni får alltid en bra blandning av produkter i våra test – allt för at ni ska få det bästa av det bästa att prova hemma!

Serum – för vem?

Alla som tar väl hand om sin hy vet att det är viktigt att använda ett serum. Det är ingen som har en bra hudvårdsrutin som skippar steget med serum, utan det är en självklarhet att man har med det steget.

Är det så att du inte har haft en bra hudvårdsrutin, men vill börja med det, så är det nu det perfekta tillfället att ta i akt nu – det är bara för dig att välja ut ett av de bästa serum vi har med i vårt test och kicka igång en strålande hy!

Om du är osäker och vill testa olika serum för att se hur de känns på just din hud så är det bara att gå till en av de stora skönhetsbutikerna och prova lite på handen. Då kan du snabbt bilda dig en uppfattning om vilket serum som känns bäst för dig.

Hur valde vi ut vilka serum vi skulle testa?

Det finns en stor mängd härliga serum som vi såklart ville att ni skulle få ta del av så det var inte särskilt svårt för oss att välja ut just de serum som vi har med i testet.

Självklart blev det en blandning av gamla favoriter och nya godbitar då det alltid är kul att kunna blanda. Vi som älskar hudvård är såklart alltid lika peppade på att testa diverse hudvårdsprodukter.

Hur utförde vi testerna av dessa serum?

Våra testvinnare i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Bäst i Test bland serum

Efter att vi gjort analyser av alla utvalda serum för tester kunde vi välja fram vilka serum som blev bäst i test inom varje kategori. Nedan hittar du recensioner av våra vinnare bland serum, från bäst och billigast serum till något dyrare men lyxigare serum.

Bäst & Billigast: The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5

Bäst & Billigast: The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5

Om du inte känner igen detta märke så har du sussat sött under en sten den senaste tiden. Detta är nämligen en av de stora älsklingarna sedan en tid tillbaka, så vi ville naturligtvis ta med detta serum för att ni skulle få veta vad vi tycker om det.

Det är roligt att testa produkter som är både billiga och bra. Det händer inte så jätteofta när det gäller skönhetsvård och hudvård. Ofta är det så att man faktiskt får det man betalar för – men i detta serum får man betydligt mer än vad man betalar för – hur härligt?

Det är fullt av hyaluronsyra och det gör att man blir ordentligt återfuktad. Alla hudtyper behöver mycket fukt, så om du har fet hy och har fått för dig att du inte behöver det så måste du genast tänka om! Sök alltid efter bra återfuktande produkter, så kommer din hud att vara tacksam och glad!

Med en koncentration av hyaluronsyra på 2% ger The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 perfekt med fukt, så det är bara att applicera och njuta av frisk och fräsch lyster!

Cirkapriset för The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 ligger på 89 kronor för 30 ml.

Medium: Benton Snail Bee Ultimate Face Serum

Medium: Benton Snail Bee Ultimate Face Serum

Benton har alldeles underbara produkter som är särskilt sköna för blandhy. De är lätta samtidigt som de ger massor av fördelar för huden. Om man inte är förtjust i tunga produkter, oljor med mera så kommer man att älska detta serum!

Benton Snail Bee Ultimate Face Serum är en klar vinnare och alla vi som har gjort detta testa har detta serum hemma. Det är så skönt och det ger så fina resultat att man inte kan göra annat än att hoppa högt!

Med snigelsekret som dämpar inflammation, är antiseptiskt och läkande kan man tro att man har fått det man behöver. Det tar dock inte slut där, utan det är även bigift i detta serum och det innebär att det är ett anti-aging serum. Vad mer? Jo, det är även niacinamide i serumet som syftar till att klara upp pigmentering och förminska porerna.

Grönt te och aloe vera lugnar stressad hud och resultatet av regelbunden användning ger huden får mer lyster, elasticitet och den blir också klarare. Detta serum är perfekt för er som har känslig och/eller irriterad hud.

Cirkapriset för Benton Snail Bee Ultimate Face Serum ligger på 380 kronor för 35 ml.

Lyx: Bioeffect EGF Serum

Lyx: Bioeffect EGF Serum

Även här har vi en produkt som alla vi som gjort testet har hemma – det är en riktig vinnare bland serum! Om du tycker att det känns som ett saftigt pris ska du tänka om direkt. Det är värt sitt pris då det är något av det bästa du kan ge till din hud!

Detta serum har vunnit en rad priser och utmärkelser och vi som har testat är knappast överraskade – det är ett serum som man genast blir besatt av då det ger en allt man kan önska sig från en hudvårdande produkt!

Man får fin återfuktning, huden blir återupplivad och återställd och det verkar även anti-aging. Fina linjer och rynkor reduceras och dessutom får man maxad lyster och utjämnad hudton. Wow, är det enda man kan säga!

Cirkapriset för Bioeffect EGF Serum ligger på 1299 kronor för 15 ml.

Joker: Elixir Cosmeceuticals Niactil 4%

Joker: Elixir Cosmeceuticals Niactil 4%

Detta är ett serum som passar väldigt bra för alla typer av hudtillstånd. Det återfuktar på ett riktigt härligt sätt och sedan är det även så att det tar hand om såväl förstorade porer, rodnad, akne, pormaskar och allt annat trist man vill bli av med.

Serumet är även bra på att ta hand om oren hud, fina linjer och pigmenteringar med mera. Du kan räkna med att huden får en jämnare yta och att du får en massa härlig lyster!

Den är i gelform och passar mycket bra till rosaceahud. Är din hud irriterad av en eller annan anledning så kommer detta serum att ordna det. Vi gillar detta serum väldigt mycket och det är vi säkra på att även ni kommer att göra!

Cirkapriset för Elixir Cosmeceuticals Niactil 4% ligger på 360 kronor för 30 ml.

Serum som utmanar vinnarna

I våra tester väljs det ut fyra serum som blir utnämnda som bästa serum inom fyra olika kategorier. Det finns ändå ett antal andra serum som gav våra vinnare en rejäl match om förstaplatserna, vilka vi också kan rekommendera.

Exuviance Vespera Bionic Serum

Exuviance Vespera Bionic Serum

Detta serum ger huden massor av fukt, men om man är en riktig torris så behövs det att man tar fler än några pump. Då rekommenderar vi att man tar dubbelt upp med detta serum.

Det har en mycket trevlig doft och som vanligt med Exuviance är det så att man får ett innehåll som är mycket bra för huden. Det ger mycket fin lyster och torrhetslinjerna reduceras.

Detta serum passar alla hudtyper och alla åldrar, så man kan ha det hela livet med bra resultat! Det innehåller PHA-syra som fungerar som en superantioxidant och det är naturligtvis en sådan sak som ger toppbetyg direkt!

Serumet är inte oljigt, utan mycket fräscht även på blandhy och fet hy. Du kommer inte att känna dig kladdig, utan det är bara fräscht och går snabbt in i huden.

Cirkapriset för Exuviance Vespera Bionic Serum ligger på 599 kronor för 30 ml.

Estée Lauder Advanced Night Repair Recovery Complex ll

Estée Lauder Advanced Night Repair Recovery Complex ll

Här har vi ett serum som vi vet att många tycker om och så är det även för oss. Har du inte testat detta serum tidigare så tycker vi att du ska göra det nu.

Det finns i 30 ml, 50 ml och 75 ml. Man kan alltså testa det för att sedan köpa en riktigt stor förpackning som inte är så vanligt när det kommer till just serum – härligt, eller hur?

Detta serum är utrensande, stärkande, återuppbyggande och förebyggande. Det tar helt enkelt hand om precis allting som ett serum ska ta hand om.

Att detta serum har vunnit priser och utmärkelser förstår man så fort man testar det!

Cirkapriset för Estée Lauder Advanced Night Repair Recovery Complex ll ligger på 715 kronor för 30 ml.

Clarins Double Serum

Clarins Double Serum

Detta serum från Clarins är den perfekta anti-age behandlingen. Serumet ger återfuktning, näring, syresättning, skydd och cellförnyelse. Vad sägs om det? Knappast ett serum som inte kommer att ge huden exakt vad den behöver!

Serumet behandlar förlorad fasthet och lyster, fina linjer, rynkor och förstorade porer. Det är en produkt som passar för såväl yngre hud som mer mogen hy – en perfekt kompis i badrummet som man kan ha många år, med andra ord!

Serumet innehåller bland annat grönt te och grön banan, pistage, nyponolja och kiwi. En riktigt härlig blandning av ingredienser som fixar till huden på ett kick!

Cirkapriset för Clarins Double Serum ligger på 895 kronor för 30 ml.

By Terry Cellularose Detoxilyn City Serum

By Terry Cellularose Detoxilyn City Serum

Nu snackar vi lyx! By Terry levererar alltid, även om man kan tycka att det är aningen dyra prislappar på deras produkter, kanske. Men varje gång man använder deras hudvård eller makeup så blir man tacksam för att man valt just detta märke – det är lyx som verkligen funkar!

Att det är en rosa vacker förpackning gör inte saken sämre, utan det är bara en extra grej som man får när man väljer detta serum. Det innehåller stamceller från Alpin Rose och bara en sådan sak gör ju att man vill ha det på momangen!

Detta serum verkar för att förebygga effekterna av utsläpp, avgaser och andra miljömässiga faktorer. Det passar med andra ord er som bor i större städer bättre än för er som bor på landet.

Cirkapriset för By Terry Cellularose Detoxilyn City Serum ligger på 1350 kronor för 30 ml.

Frågor & svar om serum

Innan du bestämmer dig för vilket serum du ska köpa rekommenderar vi att du först läser igenom våra svar på vanliga frågor om serum och hudvård nedan.

Är dyrt serum alltid bättre än billigt serum?

Det finns bra serum till bra pris, vilket ni kan se i detta test. Beroende av vad man behöver och beroende av hudtillstånd så behöver man mer eller mindre effektiv hudvård, men fukt behöver alla, så det är klokt att rikta in sig på det även om man inte har några direkta problem med sin hud.

Ofta är det på det viset att man får det man betalar för, så det är klokt att tänka på att det kan vara värt att köpa ett dyrare serum än att testa billigare av ren snålhet. Satsa hellre på färre hudvårdsprodukter av bra kvalitet än billiga varianter.

Alltid använda samma märke för all hudvård?

Man kan i princip blanda hur man vill, men man ska alltid komma ihåg att man inte ska blanda olika märken som innehåller syra. Detta är väldigt viktigt då det kan ge väldigt dåliga resultat.

Idag är det vanligt med syra i hudvård, så det är bra att vara extra noggrann i sina val. Är det så att du vill ha syra i din hudvård (detta måste man inte bara för att det är populärt) så välj ett märke och håll dig till det.

Har du inte syraprodukter kan du ofta blanda i hög grad, men det finns vissa produkter som inte funkar bar ihop, så kolla alltid med personalen på den butik du handlar i innan du köper hem produkter från olika märken.

Var köper jag serum?

Du kan köpa serum i alla de stora skönhetsbutikerna och på hudvårdssalonger. Beroende av vad du har för märke på dina hudvårdsprodukter kan du köpa dem på fler eller färre ställen.

Idag är det vanligare att man kan köpa bra hudvårdsmärken på de stora skönhetsbutikerna, så man måste inte gå till hudvårdssalonger idag.

Hur använder jag serum?

Ett serum ska användas efter rengöring och toner och efter eventuell essence. Efter serum ska man applicera eventuell nattmask, dag- eller nattkräm.

Det är ofta så att man använder olika serum på dagen och på natten, men det finns även serum som kan användas både dag och natt.

Serum i solen?

Det man ska tänka på när man är i solen är att man måste ha solskydd och det ska vara SPF30 eller SPF50. Ju högre solskydd, desto bättre. Slarva aldrig med detta!

Det är extra viktigt att tänka på solskydd om man använder sig av syramärken, för syra ska inte användas i solen!

Vilket serum för vilken hudtyp?

Det finns många serum som passar bra för alla olika hudtyper, men det finns även serum som riktar in sig främst på anti-age och det passar exempelvis inte så bra om man är yngre. Som ung är det bättre att satsa på mycket fukt så att huden inte är uttorkad när man blir äldre.

När det kommer till serum som jobbar med att främst ge massor av fukt så passar det alla. Att tänka på att ha rejält återfuktande hudvårdsprodukter är väldigt viktigt, så kom ihåg det!

Måste jag använda serum?

Tycker du att det verkar onödigt med serum? Då är det dags att tänka om! Ett serum gör huden betydligt mer välmående och det är ju något vi alla är ute efter!

Sammanfattning

I denna utförliga köpguide med tester och recensioner av olika serum för ansiktet har vi utsett fyra serim till bästa serum inom olika kategorier, samt lyft fram ett antal andra serum som utmanar toppen just nu. Här nedan sammanfattar vi namn, pris och fakta om de bästa serum som finns just nu.

KategoriSerumCirkaprisKr/mlLägsta pris
Bäst & BilligastThe Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5, 30 ml89 kr2,97 krLyko.se
MediumBenton Snail Bee Ultimate Face Serum, 35 ml380 kr10,86 krKicks.se
LyxBioeffect EGF Serum, 15 ml1,299 kr86,60 krKicks.se
JokerElixir Cosmeceuticals Niactil 4%, 30 ml360 kr12,00 krLyko.se

Källor