Bästa silverschampot 2024 – motverka gul blondering när du tvättar håret

Silverschampo är en riktig räddare i nöden om man har gula/orange toner i sitt blonderade hår. Det är också ett bra sätt att få till en bra nyans på ett grått hår – det är alltså inte bara de gula tonerna som fixas till med ett silverschampo!

Har man gått till en bra frisör för att färga håret i en blond nyans (och då menar vi verkligen BRA) så är det stor chans att den färg man fått är allting annat än gultonad. I sådana fall så behöver man inte ett silverschampo. Tror du inte att det är sant? Det är det!

Inledning om silverschampo

Vi är tre i detta test som det senaste året börjat hos samma frisör och sedan vi bytte har vi har aldrig behövt använda silverschampo, trots att vi alla tre färgar håret i blonda toner. Vi har dock använt det mycket tidigare, så vi har bra koll på silverschampon ändå! De resterande fem som varit med och testat använder alltid silverschampo då de färgar hemma, eller på salong där det kostar lite mindre, men blir mer gula toner. En bra blandning av testare här, alltså!

Silverschampo innehåller lila/blå pigment och det är det som gör att håret får en kallare nyans där det varma och gula försvinner vid användning. Det kan lätt se lite “billigt” ut om man har ett blont hår som är gulaktigt.

För att få en snyggare och fräschare nyans på håret krävs det att man antingen betalar mycket på en bra frisörsalong, eller att man använder sig av silverschampo. Självfallet kan man använda silverschampo även om man går till en bra frisör, men det finns ett flertal frisörer som inte rekommenderar det. De menar att det inte behövs om man bara färgar det på rätt vis.

Silverschampo har, som allting annat inom hårvård och skönhetsvård, väldigt olika priser beroende av vilket märke man väljer att köpa. Man kan hitta bra och billiga varianter och man kan också göra som så att man väljer de “finare” märkena. I vissa fall är det befogat att betala extra för att man ska få extra bra kvalitet och det tycker vi oss märka ganska mycket när det kommer till silverschampo.

Vi har plockat ut silverschampo i lite olika prisklasser nedan för att ni ska kunna välja det som passar er plånbok bra. Det är bara att hänga med oss nedan för att se efter vad det finns för olika silverschampon på marknaden idag!

Vår vinnare i kategorin “Bäst & Billigast” är L’Oréal Paris Elvital Color-Vive Purple Shampoo Anti-Yellow. Vinnare i kategorin “Medium” är Matrix Total Results So Silver Shampoo.

Vår vinnare i kategorin “Lyx” är Davines Alchemic Silver Shampoo och vår “Joker” är Redken Brews Silver Shampoo. Ett bra gäng trevliga silverschampon att välja mellan, alltså! Nu återstår bara att se vilket som blir just din favorit!

Vi har valt att inte ta med det populära silverschampot från Fudge – Clean Blonde Damage Rewind Shampoo – då vi vet att det är många av er som redan har koll på att detta är en godbit! Vi ville tipsa om andra produkter så att ni skulle få upp ögonen för lite annat som finns på marknaden idag. Självklart gillar vi Fudge och vi rekommenderar er naturligtvis att testa det!

Denna artikel om silverschampo innehåller reklam i form av annonslänkar.

L’Oréal Paris Elvital Color-Vive Purple Shampoo Anti-Yellow

L'Oréal Paris Elvital Color-Vive Purple Shampoo Anti-Yellow

Detta är ett silverschampo som man kan hitta lite varstans och det gör dessutom sitt jobb bra! Det är alltid kul när man hittar ett silverschampo som har ett bra pris och det har detta.

Vi gillar även designen på flaskan och trots att det inte är något “lyxlirar-schampo” så fungerar det alldeles utmärkt!

Matrix Total Results So Silver Shampoo

Matrix Total Results So Silver Shampoo

På tal om design så är detta en riktig höjdare. Som så många andra silverschampon så är detta en lila flaska och innehållet neutraliserar gula toner på ett kick!

Om du brukar använda andra produkter från Matrix så kommer du att gilla detta schampo – det är nämligen en fullträff!

Davines Alchemic Silver Shampoo

Davines Alchemic Silver Shampoo

Davines är alltid ett pålitligt märke när det kommer till hårvård. Det vet alla ni som har testat någon av deras produkter. Detta är ett märke som vet vad de gör och allt det de gör blir en fullträff!

Om du inte testat Davines tidigare är det ett ypperligt tillfälle att testa deras silverschampo!

Redken Brews Silver Shampoo

Redken Brews Silver Shampoo

Redken har alltid varit ett lite “coolt” varumärke och Redken Brews har inte tänkt ändra på den saken! Både förpackning och marknadsföring ger detta silverschampo en rejäl klick coolhet och att det dessutom är ett bra schampo gör ju knappast saken sämre!

Silverschampo – för vem?

Svaret på den frågan är att silverschampo är för alla som vill ha bort trista gulaktiga nyanser i sitt blonda hår. Det är också bra att använda ett silverschampo om man har naturligt grått, eller färgat grått hår. Det livar upp en eventuell trist ton i ett grått hår och det tar bort de varma gula/orangea tonerna i ett blont hår.

Hur valde vi vilka silverschampon vi skulle testa?

Vi gjorde som så att vi valde ut silverschampon som är populära på nätet, produkter som vi själva har testat och ville att andra skulle testa samt silverschampon som frisörer och personal på skönhetsbutikerna tipsade om.

Hur utförde vi testerna av silverschampo?

Våra testvinnare i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Bäst i Test bland silverschampo

Bäst & Billigast: L’Oréal Paris Elvital Color-Vive Purple Shampoo Anti-Yellow

Bäst & Billigast: L'Oréal Paris Elvital Color-Vive Purple Shampoo Anti-Yellow

Detta schampo ska du använda en gång i veckan. Du ska använda L’Oréal Paris Elvital Color-Vive Purple Shampoo Anti-Yellow tillsammans med andra produkter i samma serie så att du får det bästa resultatet som möjligt.

Du kommer att märka en skillnad direkt efter användning. Det kan lätt bli att man vill överdosera på grund av resultatet, men det ska man inte göra då det torkar ut håret i onödan. Det blir inte ett bra resultat om man använder det oftare än en gång i veckan, så håll dig till det.

Formulan innehåller UV-filter och håret blir rengjort samtidigt som de gula/orange tonerna neutraliseras. Ett kanonbra silverschampo, helt enkelt!

Cirkapriset ligger på 75 kronor för 200 ml L’Oréal Paris Elvital Color-Vive Purple Shampoo Anti-Yellow.

Medium: Matrix Total Results So Silver Shampoo

Medium: Matrix Total Results So Silver Shampoo

Matrix har många bra produkter och Matrix Total Results So Silver Shampoo är en av dem. Precis som andra silverschampon så neutraliserar detta schampo gula och orange toner på ett tillfredsställande sätt. Det är också ett schampo som är vårdande för håret, så man får både rengjort hår, kallare nyans och bra vård i ett.

Har du grått eller vitt hår så kommer detta schampo att tillföra fin glans, så det är inte bara för att ta bort gula toner detta schampo kan användas.

Använd ett av deras balsam efteråt för att få ett så bra resultat som möjligt. Ibland kan man känna att håret känns torrt efter att man använt ett silverschampo, så se till att välja ett bra balsam efter att du använt ett silverschampo.

Cirkapriset för Matrix Total Results So Silver Shampoo ligger på 119 kronor för 300 ml.

Lyx: Davines Alchemic Silver Shampoo

Lyx: Davines Alchemic Silver Shampoo

Här har vi ett härligt lyxigt silverschampo som ger fukt och glans samtidigt som man får bort de där trista guldaskiga tonerna man vill bli av med i håret. Att det är återfuktande och skyddande samtidigt som det gör det som ett silverschampo ska göra gör att detta är ett mycket bra val.

Davines Alchemic Silver Shampoo har 97 % nedbrytbara ingredienser varav 88 % har naturligt ursprung. Det har även 100 % naturliga tensider. pH-värdet ligger på 5.3 och om man använder detta tillsammans med Davines Alchemic Conditioner Silver så kommer det att bli ett mycket fint resultat.

Cirkapriset ligger på 279 kronor för 280 ml Davines Alchemic Silver Shampoo.

Joker: Redken Brews Silver Shampoo

Joker: Redken Brews Silver Shampoo

Redken Brews Silver Shampoo är en liten godbit som kanske är lätt att glömma bort bland alla andra silverschampon, men det är definitivt ett silverschampo som man ska spana in och testa när tillfälle ges.

Kanske är det så att den coola flaskan i sig bör inköpas bara på grund av att den är så snyggt designad – det blir ett trevligt inslag i badrummet, så mycket är säkert!

Cirkapriset för Redken Brews Silver Shampoo ligger på 209 kronor för 300 ml.

Silverschampo som utmanar

Förutom de silverschmpon som valts ut som bäst i test ovan vill vi gärna tipsa om några andra silverschampon som verkligen utmanade våra vinnare i detta test. Nedan hittar du andra silverschampon som vi också kan rekommendera.

L’Oréal Paris Colorista Silver Shampoo

L'Oréal Paris Colorista Silver Shampoo

Vill du ha ett smidigt silverschampo som fräschar upp så är L’Oréal Paris Colorista Silver Shampoo ett bra val! Man kan använda detta schampo hur mycket man vill, men då måste man komma ihåg att använda balsam eller mask/inpackning efteråt.

Detta schampo kommer i en snygg tub och det är alltid kul med den här sortens förpackningar. Det går oftast att se en skillnad på håret redan efter en gång, så man behöver inte vänta länge på resultat!

Cirkapriset ligger på 75 kronor för 200 ml L’Oréal Paris Colorista Silver Shampoo.

Creightons Sunshine Blonde Tone Correcting Paket

Creightons Sunshine Blonde Tone Correcting Paket

Precis som ovan schampon så korrigerar Creightons Sunshine Blonde Tone Correcting Paket oönskade varma toner i blont hår. Här får man både schampo och balsam i ett och samma paket, vilket är både prisvänligt och trevligt.

Detta silverschampo innehåller pigment från viol och UV-filter för en ljusare blond nyans. Schampot innehåller även arganolja och extrakt från grönt te. Dessa ingredienser mjukgör och vårdar ditt hår på bästa sätt.

Cirkapriset för Creightons Sunshine Blonde Tone Correcting Paket ligger på 98 kronor för 200 ml + 200 ml.

OGX Lavender Platinum Shampoo

OGX Lavender Platinum Shampoo

OGX är ett märke som bjuder på en mängd bra schampon, så detta är inte det enda som är lätt att rekommendera. Om det är silverschampo du är ute efter så är det dock just OGX Lavender Platinum Shampoo det du ska satsa på. Det är ett väldoftande och behagligt schampo som innehåller både lavendelolja och kamomillextrakt.

De gula tonerna försvinner från håret och samtidigt får du fin lyster och glans när du använder OGX Lavender Platinum Shampoo.

Cirkapriset ligger på 129 kronor för 385 ml OGX Lavender Platinum Shampoo.

Maria Nila Sheer Silver Shampoo

Maria Nila Sheer Silver Shampoo

Maria Nila Sheer Silver Shampoo är, likt så många andra av Maria Nilas produkter, en riktig storsäljare och klassiker. Det är både sulfat- och parabenfritt och det tar effektivt bort gula toner från håret.

Schampot har violetta pigment och innehåller björnbärsextrakt som tar bort de oönskade varma och gula tonerna i ett blont hår. Det är även vårdande och ger både styrka och glans till håret. Detta är ett bra val om du har lite extra slitet och skadat hår.

Cirkapriset för Maria Nila Sheer Silver Shampoo ligger på 239 kronor för 350 ml.

Frågor & Svar om silverschampo

Du har kanske redan valt ut vilket silverschampo som du ska köpa eller gärna önskar dig, men vill ändå rekommendera att du läser våra svar på vanliga frågor om silverschampo först.

Är dyrt alltid bättre än billigt silverschampo?

Det är såklart så att det inte alltid är bättre produkter bara för att de kostar mer, men det är också sant att man ofta får vad man betalar för.

Som ni ser i vårt test så finns det bra silverschampon i olika prisklasser, så det är inte svårt att hitta en prisklass som passar ens egen plånbok. Om du vill prova ett billigt silverschampo som fungerar bra rekommenderar vi vår bäst i test vinnare i kategorin “Bäst & Billigast Silverschampo”.

Var köper jag silverschampo?

Du kan köpa silverschampo överallt numera. Dels kan du hitta det i stora matbutiker som har ett stort utbud och dels kan du hitta silverschampo på de stora skönhetsbutikerna och hos frisörer.

Blir håret torrt av silverschampo?

Håret blir ofta lite torrt av silverschampo, så man ska alltid tänka på att använda en vårdande mask/inpackning efteråt. Har man ett bra balsam så kan det vara nog, men det är bättre att använda inpackning eller mask.

Hur ofta ska jag använda silverschampo?

Hur ofta du kan använda silverschampo är lite olika beroende av vad man har för hårtyp och kvalitet på håret. Man kan använda silverschampo så ofta som varje dag under en tid, men det är inte rekommenderat att alltid använda det ofta. En gång i veckan är bra att hålla sig efter.

Sammanfattning – silverschampo

Nu har vi nått fram till slutet av detta stora test av silverschmpo och vi hoppas du hittat bra med information inför ditt köpa av silverschampo. Från billigt silverschampo som fungerar bra, till lyxigare och mer premium silverschampo har vi gjort recensioner av. Nedan sammanställer vi våra bäst i test vinnande silverschampon så att ditt val underlättas.

KategoriSilverschampoCirkaprisLägsta pris
Bäst & BilligastL’Oréal Paris Elvital Color-Vive Purple Shampoo Anti-Yellow75 krKicks.se
MediumMatrix Total Results So Silver Shampoo119 krLyko.se
LyxDavines Alchemic Silver Shampoo279 krKicks.se
JokerRedken Brews Silver Shampoo209 krNordicfeel.se

Källor