Bästa sminkspegeln med belysning 2021

Att hitta det perfekta ljuset när man sminkar sig är inte alltid det lättaste. Har man tur så har man åtminstone ett rum hemma som ger bra ljus för sminkning, men det är inte något man kan räkna med.

Med en sminkspegel med belysning så får man alltid bra ljus, eftersom man kan välja själv var man placerar den och vilken styrka på lamporna man vill ha.

Denna artikel om sminkspeglar med belysning innehåller reklam i form av annonslänkar till Kicks.se, Ahlens.se, Nicebeuty.se och Lyko.se

Inledning

En bra sminkspegel kan gärna få kosta lite, eftersom man kan ha den väldigt länge. Det är bättre att ha en spegel som är av bra kvalitet som man kan ha länge än att köpa billigare (och i många fall sämre) speglar bara för att snåla in. Det finns även sminkspeglar utan belysning men dessa ger långt ifrån lika bra resultat som en med belysning.

Det är klokt att tänka igenom om man vill ha spegeln på ett bord eller om man vill ha den på en vägg. Det är lika viktigt med placering av spegeln som det är med hur man vill att den ska se ut och vad för typ av belysning man vill ha.

När det kommer till lamporna ska det vara högst 20W då det ger en bra känsla för hur resultatet blir. Det är viktigt att det är rätt ljus av många olika anledningar, men en av de viktigaste sakerna är att man inte blir översminkad. Det kan hända om man har för mörkt och det kan också vara så att man “mesar” för mycket om man har det alltför ljust.

En sminkspegel fungerar som bäst med LED-lampor eller glödlampor. Den stora fördelen med LED-lampor är att som blir inte alls så varma som vanliga glödlampor.

Man kan välja mellan stora och små sminkspeglar med belysning och glödlampor då det finns både och. Har man en bra spegel hemma så kan man ha den både till rakning, fix av ögonbryn, sminkning och annat. Det blir helt enkelt en sådan sak som man har svårt att klara sig utan efter det at man vant sig.

Värt att fundera på är också om du ska köpa en sminkspegel med dimmer till belysningen. Detta gör att du enkelt kan anpassa belysningen efter vilken behov av belysning du har för stunden.

Vår vinnare i kategorin “Bäst & Billigast” är Tweezerman Led Lighted Mirror som är bra och som man kan köpa hos bland annat Kicks. Vår vinnare i kategorin “Medium” är BaByliss Ultra Slim Beauty Mirror. Denna finns bland annat att köpa hos Åhléns.

Vår lyxigaste vinnare är Milluminate New York Makeup Mirror som finns hos bland annat Nicebeauty.se och vår Joker-vinnare är Gillian Jones Table LED Light Mirror.

Tweezerman Led Lighted Mirror

Tweezerman Led Lighted Mirror

Led Lighted Mirror från Tweezerman är en perfekt spegel för alla er som är ute efter en spegel som kan vara till hjälp när man vill lägga en felfri makeup. Tweezerman kanske främst förknippas med pincetter, men detta är en spegel som är lika bra till bryn som till smink.

BaByliss Ultra Slim Beauty Mirror

BaByliss Ultra Slim Beauty Mirror

Ultra Slim Beauty Mirror från BaByliss är en riktig snygging bland speglar, så mycket är säkert! Den har en vacker färg och gör att det blir lite extra snyggt i rummet så fort man tar fram den. Man kan i och för sig alltid ha den framme, om man vill det!

Milluminate New York Makeup Mirror

Milluminate New York Makeup Mirror

Här har vi en riktig läckerbit som passar i alla hem! Vill man ha en riktigt bra spegel med belysning så är det denna man ska välja. Att Milluminate New York Makeup Mirror både är snygg och praktisk gör bara saken ännu bättre – stort plus i kanten blir det!

Gillian Jones Table LED Light Mirror

Gillian Jones Table LED Light Mirror

Denna spegel ville vi ha med, eftersom den är så cool. Den är väldigt high-tech och det är ju kul i dagens samhälle att till och med ha en sminkspegel som doftar just högteknologi, eller hur?

LED Light Mirror sminkspegeln från Gillian Jones kommer du att bli helnöjd med om du väljer just den, för den har mycket att ge!

Vad gör våra tester av sminkspeglar med belysning pålitliga?

Vi som har testat speglarna i detta test är alla väldigt intresserade av smink och skönhetsvård. Vi har provat alla möjliga olika sätt att sminka oss på, både vad gäller sminkspeglar med belysning och speglar utan belysning.

Vi har gemensamt kommit fram till att vi föredrar sminkspeglar med belysning då det är dessa som ger det bästa ljuset för en bra sminkning.

Vi har även talat med en rad olika makeup-artister och personal på skönhetsbutiker för att vi ska kunna ge er ett mer proffsigt test – allt för att det ska vara så bra som möjligt för er som tar del av vårt test!

Sminkspegel med belysning – för vem?

Vi tycker att alla som använder sig av makeup borde ha en sminkspegel med belysning, antingen med LED-lampor eller glödlampor. Att investera i en sådan är helt enkelt det bästa man kan göra om man vill ha ett snyggt resultat av sin sminkning.

Då det är på det viset att proffs så som makeup-artister använder sig av den här typen av speglar så är det egentligen ganska självklart att även vi andra borde ha det hemma. Man vill ju ha så bra resultat som möjligt när det kommer till sminkning och för att uppnå det så krävs det att man har bra ljus.

Har du inte testat ännu så tycker vi att det är dags för dig att göra det – med rätt spegel med belysning kommer du att se en stor skillnad i resultat.

Hur valde vi vilka sminkspeglar med belysning vi skulle testa?

Vi hade redan några favoriter som vi ville testa så de sminkspeglarna tog vi naturligtvis med i testet. Utöver dessa speglar har vi även kollat runt lite efter speglar som många gillar och som får bra recensioner. Det finns vissa sminkspeglar med belysning som det talas mycket om och detta har vi såklart också tagit fasta på.

Resultatet är detta tests vinnare – en blandning av vår kunskap, proffsens kunskap och andra som köpt och recenserat speglar med belysning.

Hur utförde vi testerna av sminkspeglarna?

Vi som utfört detta test är åtta personer. Vi testade helt enkelt en sminkspegel var under en vecka. Vi både sminkade oss, tog hand om brynen och tog hjälp från män i vår närhet för att de skulle testa hur speglarna funkade vid rakning. Ett komplett test, alltså!

Vi testade framförallt hur användarvänliga speglarna var och hur de funkade i jämförelse med varandra när det kommer till sådana saker som typ av lampor som används, energiförbrukning med mera. De flesta av oss föredrog LED-lampor till sminkspeglarna, men många uppskattade också vanliga glödlampor, då gärna med dimmer.

Bäst i Test bland sminkspeglar

Efter noggranna tester och analyser av ett stort antal olika sminkspeglar med belysning samlades vår testgrupp och enades om vilka fyra speglar för sminkning som skulle utses till bäst i test. En bäst i test sminkspegel utsågs till varje kategori och nedan hittar du utförliga recensioner av våra vinnande sminkspeglar med belysning.

Bäst & Billigast: Tweezerman Led Lighted Mirror

Billigast: Tweezerman Led Lighted Mirror

Tweezerman Led Lighted Mirror är en spegel som är perfekt för alla som gillar speglar med sugproppar. Med sugproppar på baksidan så kan man fästa spegeln på alla släta, rena ytor och det är väldigt praktiskt.

Vare sig du ska sminka dig, plocka ögonbrynen, sätta i dina linser, eller raka dig så kommer denna spegel att komma väl till pass. Det bästa är att man kan flytta runt spegeln från ett rum till ett annat då det bara är att ta bort spegeln från den yta man fästa den på och sätta fast den på en annan.

Denna spegel har LED-lampor och man använder batterier för att den ska funka. Det är med andra ord väldigt smidigt och praktiskt, eftersom man inte behöver någon elektricitet för att använda den.

Cirkapriset för Tweezerman Led Lighted Mirror ligger på 399 kronor.

Medium: BaByliss Ultra Slim Beauty Mirror

Medium: BaByliss Ultra Slim Beauty Mirror

Denna skönhet, BaByliss Ultra Slim Beauty Mirror, har LED-belysning och en avtagbar kompakt spegel med x10 förstoring. Denna spegel fäster man sedan magnetiskt på spegelns yta när man vill använda den. När man inte vill använda den så kan man enkelt lägga den på spegelns bas. Hur praktiskt är inte det?

Vi älskar denna spegel av flera olika anledningar och att det är så fin färg på den är en av dessa anledningar – den är helt enkelt superfin! Det är roligt med en sminkspegel med belysning som gör jobbet samtidigt som den är fin att titta på.

Den har en sladd på 1,8 meter så det är inte särskilt svårt att placera denna spegel på rätt plats.

Cirkapriset ligger på 1,299 kronor för BaByliss Ultra Slim Beauty Mirror.

Lyx: Milluminate New York Makeup Mirror

Lyx: Milluminate New York Makeup Mirror

Denna underbara spegel ger verkligen det perfekta ljuset när det är dags för sminkning, så här får man vad man betalar för. Milluminate New York Makeup Mirror är dessutom ursnygg att titta på, vilket aldrig är fel när det kommer till stora speglar hemma.

Spegeln har 12 LED-lampor i stor storlek och detta gör att det är omöjligt att misslyckas med sin makeup. Man kan ändra mellan varmt ljus och kallt ljus, dagsljus samt mer dämpat ljus – allt för att man ska kunna få exakt det ljus man är ute efter.

Spegeln är på fot och detta är en sådan spegel som kommer att bli en stor favorit så fort du får hem den. Det blir omöjligt att sminka sig utan den när man väl har testat!

Cirkapriset för Milluminate New York Makeup Mirror ligger på 1,867 kronor.

Joker: Gillian Jones Table LED Light Mirror

Joker: Gillian Jones Table LED Light Mirror

Gillian Jones Table LED Light Mirror sminkspegel är väldigt smart och funktionell och dess design är hypermodern. Om man gillar modern stil så kommer detta att bli en favorit. Spegeln har en tillhörande x10 förstoringsspegel, vilket alltid är bra att få med. Ibland vill man ju använda spegeln till exempelvis att plocka bryn eller liknande.

Man kan själv justera ljusstyrkan och man kan luta den i 90 graders vinkel. Man kan därför använda den överallt där man sitter och dessutom är det på det viset att man får med 4 stycken AA-batterier när man köper spegeln.

Den är 30 cm hög och 17 cm bred, vilket är en bra storlek för en sminkspegel. Då den kommer från Gillian Jones kan man räkna med att det är bra kvalitet och smarta funktioner man får med spegeln.

Cirkapriset ligger på 570 kronor för Gillian Jones Table LED Light Mirror.

Sminkspeglar med belysning som utmanar

Vi har såklart tagit med fyra stycken utmanare i vårt test för att ni ska få fler än endast de fyra vinnarna att spana in. Det är alltid kul när det finns mycket att välja mellan och med dessa åtta speglar så kan ni vara säkra på att det är bra kvalitet som gäller!

Häng med nedan för att se efter vilka fyra utmanare som vi valt ut att ha med i vårt test!

Gillian Jones Makeup Artist Mirror

Gillian Jones Makeup Artist Mirror

Denna spegel är både fin och praktisk och den är perfekt lämpad inte bara för sminkning, utan den är lika bra när man vill fixa ögonbrynen, raka sig, kolla upp eventuella pormaskar och finnar med mera. Gillian Jones Makeup Artist Mirror är en multifunktionell spegel, med andar ord!

Du får en modern spegel som är effektiv och snygg på samma gång. Dess LED-lampor kan ge både varmt ljus och kallt ljus. Det är också så att man kan justera ljusstyrkan efter behov och man slipper sladdar och bök då den funkar tillsammans med fyra stycken AA-batterier. Man kan såklart använda den medföljande sladden om man vill, så det är bara att välja hur man vill ha det.

Spegeln kan roteras i 360 grader, vilket innebär att man alltid kan ha den i en vinkel som passar en själv bra.

Cirkapriset ligger på 1,284 kronor för Gillian Jones Makeup Artist Mirror.

BaByliss Ljusspegel

BaByliss Ljusspegel

BaByliss är ett märke med bra produkter, oavsett om det handlar om speglar eller andra saker. BaByliss Ljusspegel, som är utrustad med åtta LED-lampor är bara en av alla dessa bra sminkspeglar.

Sminkspegeln har både en vanlig spegelsida och en sida som har x8 förstoring, så man kan själv välja efter behov vilken sida av spegeln man ska använda. Detta är väldigt praktiskt och man kan enkelt vända på den beroende av vad man ska använda den till.

Denna spegel kommer med en medföljande nätkabel och den har även en stadig bas som är helt halkfri. Den står med andra ord alltid stadigt och det är en stor fördel med en spegel.

Cirkapriset ligger på 1,099 kronor för BaByliss Ljusspegel.

Gillian Jones Wall Mirror with Arm & Lights

Gillian Jones Wall Mirror with Arm & Lights

Gillian Jones Wall Mirror with Arm & Lights är en superbra sminkspegel som är multifunktionell och fantastiskt praktisk. Den har en rund LED-lampa som ger bra spegelbild och man kan enkelt montera upp den på väggen.

Dess “arm” kan man dra ut hela 31 cm och den är även dubbelsidig med en sida med x1 förstoring och en sida med x10 förstoring. Du kan rotera denna spegel i 360 grader och man använder fyra AAA-batterier till den.

BaByliss Spegel x10 med Belysning

BaByliss Spegel x10 med Belysning

Denna lilla rackare till spegel kommer från BaByliss och den har både belysning och x10 förstoring. Man kan fästa BaByliss Spegel x10 med Belysning på alla släta underlag och man kan flytta runt den beroende av vilket rum man vill använda den i.

Den är perfekt för sminkning och plockning av bryn, men den är också bra för att ansa eller raka skägg med mera. Man kan helt enkelt ha den till vad man vill!

Cirkapriset för BaByliss Spegel x10 med Belysning ligger på 129 kronor.

Frågor & Svar om sminkspeglar med belysning

Innan du bestämmer dig för vilken sminkspegel med belysning som blir bäst för dig rekommenderar vi att du läser igenom våra svar på vanliga frågor relaterade till sminkspeglar.

Måste jag ha en sminkspegel med belysning?

Nej, det finns ingen som tvingar dig till det, men det är på det viset att det blir ett bättre resultat när man använder den här typen av speglar.

För bästa resultat och för att se ordentligt hur sminket ser ut så är det ett klokt beslut att införskaffa en av de ovan åtta, av oss, testade speglarna.

Var köper jag sminkspegel med belysning?

Man kan köpa den här typen av speglar i skönhetsbutiker och i många andra butiker. Det smidigaste är att söka efter det på nätet och sedan välja den butik som har bäst pris på just den spegel som du vill använda dig av.

Är en dyr sminkspegel med belysning alltid bättre än en billig?

Ofta är det så att man får vad man betalar för, men i detta test har vi med några bra alternativ för dig som inte vill lägga för mycket pengar på en sminkspegel.

Nackdelar med sminkspegel med belysning?

Det finns bara fördelar med en spegel av den här sorten. Man ska dock ha koll på hur varma lamporna blir och inte hänga något på lamporna då det kan börja brinna då.

Se till att rengöra den ofta för att den ska vara så bra som möjligt – då håller den sig fräsch!

Sammanfattning

Nu har vi redogjort för hela resultatet av vår stora test av sminkspeglar med belysning och gått igenom vilka som är bäst i test just nu samt vinnarnas utmanare. För att underlätta ditt val av sminkspegel med belysning sammanfattar vi vilka sminkspeglar som utsågs till bäst i test i tabellen nedan.

KategoriSminkspegel med belysningCirkapris
Bäst & BilligastTweezerman Led Lighted Mirror399 kr
MediumBaByliss Ultra Slim Beauty Mirror1,299 kr
LyxMilluminate New York Makeup Mirror1,867 kr
JokerGillian Jones Table LED Light Mirror570 kr

Källor

https://www.kicks.se/makeup/sminkverktyg-tillbehor/speglar/led-lighted-mirror
https://www.ahlens.se/Skonhet/har/accessoarer-tillbehor-15285/babyliss-ultra-slim-beauty-mirror-90911298/
https://nicebeauty.se/milluminate-new-york-makeup-mirror-black.html
https://nicebeauty.se/gillian-jones-table-led-light-mirror-1-7295-00.html
https://nicebeauty.se/gillian-jones-make-up-artist-mirror.html
https://www.lyko.se/babyliss/babyliss-ljusspegel-8438e-2-sid-x8x1-1
https://nicebeauty.se/gillian-jones-wall-mirror-w-arm–lights.html
https://www.lyko.se/babyliss/babyliss-spegel-x10-med-belysning