Bästa vågtången 2024 – alltid fin i håret till vardags som till fest

Att vara fin i håret är alltid kul och med en vågtång så får man både volym och lite schyssta vågor. Många föredrar en vågtång framför en locktång då dessa två ger olika resultat.

Det är viktigt att man gör lite research innan man köper stylingverktyg för det finns så många olika funktioner idag. Det går i princip att skräddarsy styling idag både vad gäller stylingverktyg, stylingprodukter, hårvårdsprodukter och värmeskydd. Alla kan hitta exakt rätt produkter för ens hårtyp, men det innebär såklart att man får pussa ett par grodor först…

Denna artikel om vågtång innehåller reklam i form av annonslänkar till Nordicfeel.se och Ahlens.se

Inledning

När det kommer till lite mer dyra saker så som stylingverktyg, t.ex. vågtång, så är det viktigt att man inte köper en utan att ha koll på om det är en bra produkt eller inte. Om man köper ett läppstift bara för att testa så är det ju mindre irriterande om det inte lever upp till förväntningarna då det är betydligt billigare. Kolla därför igenom vårt test samt lite recensioner med mera på nätet. På så sätt blir du mer säker på vad du ska välja för vågtång. Ett synonymt begrepp till vågtång som ofta används är våffeltång, oftast menar man då samma sak som en vågtång.

Vi har gjort ett test där vi har kollat igenom åtta olika vågtänger så att ni ska få ett stort antal att välja mellan. Vi har redan testat dessa, vilket innebär att vi kan garantera att de är bra. Det är alltså betydligt smartare att välja en av de vågtänger som är med i detta test än att själv ge sig ut på äventyr och försöka hitta en i den stora djungeln av stylingverktyg.

Vi har valt ut fyra vinnare som bäst i test bland vågtång i olika kategorier och den vågtång som vann i kategorin “Bäst & Billigast” är GA.MA Fairy Waves Hair Iron, Vinnaren i kategorin “Medium” är Obh Nordica Creative Wave Maker.

Vår vinnare i kategorin “Lyx” är ghd Curve Classic Wave Wand och vår “Joker” är HH Simonsen ROD VS5 Deep Waver.

GA.MA Fairy Waves Hair Iron

GA.MA Fairy Waves Hair Iron

Denna vågtång är både prisvänlig och bra. Designen är snygg och du kommer att få till exakt rätt vågor i håret när du använder den.

Den blir snabbt varm, vilket alltid är positivt och dessutom så är det på det viset att värmeplattorna har kemisk beläggning.

Obh Nordica Artist Pro Creative Wave Maker

Obh Nordica Artist Pro Creative Wave Maker

En perfekt vågtång för alla som vill ha perfekt vågigt hår! Du kan testa flera olika stilar med denna vågtång då det går att använda den till många olika varianter av vågor i håret – en produkt som passar alla stilar, med andra ord!

ghd Curve Classic Wave Wand

ghd Curve Classic Wave Wand

Med den här produkten får du snabbt mer hälsosamt hår som dessutom ger fina och glansiga lockar. Den erbjuder perfekt temperatur för hårstyling och plattorna är keramiska.

HH Simonsen ROD VS5 Deep Waver

Denna vågtång ger fina vågor i ditt hår och den värms upp inom 15 sekunder – allt för att det ska bli så enkelt som möjligt för dig att få till en snygg och härlig känsla i håret.

Vågtång – för vem?

Har du hår så kan du använda en vågtång, så enkelt är det! Nu är det naturligtvis inte alla som är så peppade på att använda sig av en vågtång, men det passar alla typer av hår, om man är sugen på att testa. Med en vågtång kan du få stora vågor i håret samt generellt vågigt hår.

Det är lite olika vilken av de vågtänger som finns på marknaden som är bäst för olika typer av hår, men det kan man enkelt ta reda på så att man får en som passar ens eget hår på bästa sätt.

Vill du ha den här typen av effekt i håret istället för stora lockar så är det ett klokt beslut att införskaffa en vågtång istället för en locktång. Självklart är det på det viset att man kan både och hemma! Det är kanske så att man tycker om att växla lite mellan olika typer av hår och fix. Vissa tycker att det är roligt att prova på nya saker med håret och då kan detta vara ett roligt stylingverktyg att testa!

Hur utförde vi testerna av vågtänger?

Våra testvinnare i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Bäst i Test bland vågtänger

När alla vågtänger analyserats noga kunde vi välja ut vilken vågtång som blev bäst i test inom varje kategori, från billig vågtång som funkade bra till dyrare men mer premium och lyxig vågtång. Nedan är vår sammanställning och recensioner av bäst i test vågtänger.

Bäst & Billigast: GA.MA Fairy Waves Hair Iron

Bäst & Billigast: GA.MA Fairy Waves Hair Iron

GA.MA Fairy Waves Hair Iron är en vågtång som är speciellt utformad med breda keramiskt belagda värmeplattor. Du kommer att få perfekt skulpterat hår med denna fantastiska vågtång – ett riktigt kap, med andra ord!

Den har vida plattor som gör att håret blir vågigt i stora passager istället för att man håller på med mindre delar av håret hela tiden. Det går snabbt och man får mycket hår fixat snabbt. Det kan ju inte bli bättre!

Den fixar även friss-fritt hår på grund av Keramic Ion teknik, hur bra är inte det? Dessutom har den har höga temperaturer med låg strömförbrukning och energisparsystem. Tången når den rätta temperaturen inom några sekunder, så man behöver knappast sitta och vänta innan man kan kicka igång!

Cirkapriset ligger på 495 kronor för GA.MA Fairy Waves Hair Iron.

Medium: Obh Nordica Artist Pro Creative Wave Maker

Medium: Obh Nordica Artist Pro Creative Wave Maker

Här har vi det ultimata stylingverktyget för alla er som vill ha möjligheten att fixa till många olika varianter av vågor i håret. Det är ju alltid kul när man kan ha lite olika typer av frisyrer och att man kan ordna dem med ett och samma stylingverktyg, eller hur?

Resultatet håller hela dagen och snyggt blir det också! Lockarna kommer att stråla och det gör at hela du strålar lite extra – inte dumt! Detta är en vågtång för alla som vill vara säkra på ett läckert resultat och inte nog med det, detta är en väldigt prisvänlig vågtång!

Cirkapriset för Obh Nordica Artist Pro Creative Wave Maker ligger på 599 kronor.

Lyx: ghd Curve Classic Wave Wand

Lyx: ghd Curve Classic Wave Wand

Med en vågtång som den här så får man vackra lockar som både är djupa och hållbara. Dessutom är det på det viset att de glamorösa lockarna du får av ghd Curve Classic Wave Wand kommer att ha fin rörelse, vilket är viktigt för helhetskänslan.

Den har sex stycken snabbtänkande sensorer som säkrar en temperatur på 185°C, vilket är den perfekta temperaturen för all typ av värmestyling.

Vågtången passar bäst för dig med längre hår, så det är bara att köra på och locka till en läcker frisyr om du har ett längre hår!

Cirkapriset ligger på 1,699 kronor för ghd Curve Classic Wave Wand.

Joker: HH Simonsen ROD VS5 Deep Waver

Joker: HH Simonsen ROD VS5 Deep Waver

Med denna vågtång skapar man underbara och härliga lockar som håller bra och som ger dig ett fint lyft. Det är alltid kul när man kan fixa till sitt hår med hjälp av bra stylingverktyg. Denna vågtång är just ett bra verktyg för styling och det är dessutom av väldigt bra kvalitet!

Vi tycker att denna vågtång platsar bra i vår bäst i test lista eftersom den har mycket bra saker att erbjuda. Till exempel är det så att den har en snabb uppvärmning på 10-15 sekunder och sedan har den en 3 meter sladd med pivotfunktion.

Cirkapriset för HH Simonsen ROD VS5 Deep Waver ligger på 1,035 kronor.

Vågtänger som utmanar

Vi har naturligtvis tagit med ett gäng vågtänger som utmanare våra bäst i test vinnare för att ni ska få lite mer att välja mellan. Spana in de fyra vågtänger som vi har valt ut som utmanare till de fyra vinnarna – kanske är det en av dem som blir just din favorit? Vem vet?

BaByliss Easy Waves

BaByliss Easy Waves

BaByliss Easy Waves är en vågtång som är enkel att använda och det är såklart alltid ett stort plus. Det ska vara enkelt att styla sitt hår, annars blir det lätt så att man struntar i det. Bestämmer man sig för att man ska börja använda stylingverktyg så ska man naturligtvis välja den typen som är smidiga att använda och då är detta det perfekta köpet!

Denna vågtång har tre olika temperaturer så att den ska passa olika hårtyper. Den har keramisk beläggning för skonsam styling och plattorna är värmeisolerade.

Cirkapriset ligger på 599 kronor för BaByliss Easy Waves.

Cera DeepWaver Waver Iron

Cera DeepWaver Waver Iron

Cera DeepWaver Waver Iron är en vågtång som har en digital display. Denna visar temperaturen och man kan reglera den mellan 130-230 grader. Den har också en keramisk yta och den skapar djupa vågor och fin volym.

Vare sig du är ute efter en lite rufsig stil, eller om det är på det viset att du vill ha en mer “fin” frisyr så funkar denna vågtång bra.

Cirkapriset för Cera DeepWaver Waver Iron ligger på 645 kronor.

Paul Mitchell Neuro Unclipped

Paul Mitchell Neuro Unclipped

Vill du ha en vågtång som ger bra precision och fin styling så är Paul Mitchell Neuro Unclipped rätt val för dig. Den ger dig både fina beach-vågor och lösa större lockar. Det är upp till dig att avföra vad för typ av lockar du ska ha – med denna vågtång så får du till vad du vill för fin styling!

Cirkapriset ligger på 1,899 kronor för Paul Mitchell Neuro Unclipped.

Obh Nordica Easy Waves

Obh Nordica Easy Waves

Här har vi en vågtång som ger dig både glansigt och vågigt hår. Obh Nordica Easy Waves håller en jämn temperatur och du kan själv välja temperaturen mellan fem olika inställningar.

Den har keramisk beläggning och det gör att den har en snabb uppvärmning. Det är en vågtång som är skonsam för ditt hår, vilket innebär att du kan använda den ofta utan att det sliter onödigt mycket på håret.

Cirkapriset för Obh Nordica Easy Waves ligger på 499 kronor.

Frågor & Svar om vågtänger

Är en dyr alltid bättre än en billig vågtång?

I vissa fall är det på det viset att det är bättre att köpa dyrare produkter när det kommer till just skönhetsprodukter. Vad gäller vågtänger är det så att det finns bra varianter även bland de billigare varianterna och det är positivt! SOm billig vågtång rekommenderar vi vår vinnare i kategorin Bäst & Billigast om du vill ha en vågtång som är både billig och bra.

Man behöver inte alltid köpa den dyraste, utan man kan komma undan relativt billigt med en vågtång som är kanonbra!

Var köper jag vågtång?

Du kan köpa en vågtång lite varstans, så det är bara att passa på när du hittar en som det är bra pris på.

Du kan hitta vågtänger på de stora skönhetskedjorna (både i nätbutikerna och i fysiska butiker), i butiker som exempelvis Clas Ohlson och så vidare.

Vad är en vågtång?

En vågtång är som en locktång, men håret blir vågigt istället för lockigt. De ger även bra volym så vill du ha antingen vågor eller volym så ger en vågtång riktigt schyssta resultat.

Sliter vågtång på håret?

Alla värmeverktyg sliter på håret, det är något man får acceptera. Det är viktigt att man tar hand om sitt hår med bra hårvårdsprodukter och bra värmeskydd. Om man ser efter sitt hår ordentligt så blir det mindre slitage, så se till att göra det.

Sammanfattning

Nu har vi nått slutet av detta utförliga test av vågtänger och hoppas att du har hittat en vågtång som passar dig, dina behov samt din budget. Vi har haft med både en billig vågtång som fungerar bra till en vågtång i det dyrare slaget som dock presterar i toppklass och ger riktigt toppenresultat. För att underlätta ditt val av vågtång sammanställer vi våra bäst i test vågtänger i tabellen nedan.

KategoriVågtångCirkapris
Bäst & BilligastGA.MA Fairy Waves Hair Iron495 kr
MediumObh Nordica Artist Pro Creative Wave Maker599 kr
Lyxghd Curve Classic Wave Wand1,699 kr
JokerHH Simonsen ROD VS5 Deep Waver1,035 kr

Källor