Fudge Silverschampo – recension av silverschampot från Fudge

Fudge Silverschampo Köpguide – test & recension

Det är många med blont hår som har problem med oönskade gula toner. Vad kan man då göra för att bli av med detta problem? Jo, man kan använda diverse silverprodukter som tar bort de varma tonerna och istället ger en kall ton. Detta är möjligt eftersom denna typ av produkter har lila pigment som tar fram de kalla nyanserna i håret.

Med rätt silverschampo kan du enkelt få den eftersträvansvärda svala blonda looken på ett kick – det är bara att tvätta håret med Fudge Silverschampo istället för att använda vanligt schampo! Schampot kommer att balansera tonerna i ditt hår så att det ser fräscht ut istället för den där lite “billiga” gula färgen som gör att man känner sig ofräsch.

Det är faktiskt inte endast blondiner som kan använda sig av ett silverschampo, utan det funkar även på en brunett som vill ta fram mer kalla pigment i håret. Om det blivit lite för mycket åt kopparfärg vid färgning av brunt hår kan silverschampo funka och detsamma gäller om det har blivit för mycket rödbrunt i färgen.

Däremot är det på det viset att ett väldigt missfärgat hår inte kan räddas endast genom användning av silverschampo. Då får man ta till det starkare kavalleriet och färga om och det helst på en salong för att komma till bukt med problemet.

Test av fudge silverschampo.

Det är viktigt att vara noggrann med vilket silverschampo man väljer att använda. Idag finns det massor av olika varianter ute på marknaden och det bästa är att satsa på kvalitet framför kvantitet. Var alltså inte “dumsnål” i ditt val, utan satsa på ett bra schampo som detta från Fudge för bäst resultat.

Ett silverschampo torkar ut håret och det är ju det sista ett blekt/blonderat hår behöver. Ofta är det ju redan så att håret blivit torrt och sprött av blekning eller blondering, men mer ett silverschampo av bra kvalitet så slits håret minimalt. Väljer du däremot ett sämre schampo så kan det bli svinto-känsla av alltihop.

Kom ihåg att även använda inpackning/hårmask och balsam efter att du tvättat ditt hår med den här typen av schampo. Det finns ett flertal olika varianter som faktiskt tar bort gula toner. Detta innebär att du kan ha en hel uppsättning hårvårdsprodukter som alla tar bort oönskade gula toner istället för att endast ha ett silverschampo.

Välj Fudge Silverschampo för extra vård och fukt och se till att vara försiktig så att du inte trasslar sönder ditt hår med för mycket produkter och styling.

Fudge Silverschampo

Detta är en kändis inom hårvårdsprodukter och särskilt inom silverschampo. Det är helt klart ett av de silverschampon som de flesta som haft oönskade gula toner i håret har testat någon gång och det är inte konstigt. Det säljs i princip överallt, det har ett bra pris och det är bra för håret.

Att detta är ett schampo som får många positiva recensioner är kanske inte heller det en nyhet för er, men vi vill lägga till ännu en sådan. Detta är nämligen ett mycket bra val av den här typen av schampo, vare sig du har kort, långt, lockigt eller rakt hår. Det inte bara tar bort de varma gula tonerna, du kan också räkna med att ditt hår kommer att slitas så lite som möjligt.

Ett stort plus för Fudge Silverschampo är att schampot har tillsatt Optiplex, vilket är en patenterad teknologi för just Fudge. Detta gör att håret stärks och skyddas på ett mycket bra sätt. Det är ett vegetabiliskt protein och det är just det som stärker håret. Resultatet blir ett återfuktat hår.

Schampot innehåller inga sulfater och det är väldigt positivt då sulfater torkar ut håret. Du slipper med andra ord det som är extra uttorkande i ett silverschampo. Då dessa schampon redan är uttorkande i sig själva är extra tillsatser av sulfater något av det värsta som kan finnas bland ingredienserna.

Applicera silverschampo, gör så här

Först och främst vill vi ge er tipset att använda tunna plasthandskar eller liknande när ni använder silverschampo. Det funkar jättebra med den typen av handskar man får med när man köper hårfärg. Anledningen till varför det är klokt att använda sig av plasthandskar är att den lila färgen ofta färgar av sig. Detta gäller både hud och naglar och det försvinner inte så lätt. Ett par handskar skyddar händerna så du kan få perfekt resultat i håret utan att behöva få lilatonade händer.

Applicera fudge silverschampo.

Utöver ovan tips är det på det viset att du ska applicera Fudge Silverschampo i vått hår. Var försiktig med hur mycket produkt du tar, det är bra att inte snåla, men du ska såklart inte ta för mycket heller. Vidare är det viktigt att ha koll på verkningstiden. Ju kallare nyans du vill ha, desto längre ska du ha i schampot. Om du främst vill ha bort det gula ska du låta schampot vara i en kortare stund än om du är sugen på att det ska se lite mer grått ut. Kom ihåg att resultatet inte är permanent. Om du tar i för mycket, eller för lite vid ett tillfälle kan du reglera det bättre vid nästa schamponering.

Det är klokt att använda ett vanligt schampo först och gärna ett djuprengörande sådant. Det finns ett flertal olika varianter av djuprengörande schampon so är bra att använda innan man tar i silverschampo. På detta vis får du bort alla rester av stylingprodukter innan du använder silverschampot och då kan schampot verka på bästa möjliga sätt. Det gör också att det blir mer jämnt resultat.

Efter att du tvättat håret med vanligt schampo kan du handdukstorka det innan du applicerar Fudge Silverschampo. Då är håret lagom fuktig för att det ska bli ett bra resultat av Fudge Silverschampo. Applicera jämnt i hela håret utan att massera in schampot för hårt.

Vad gäller verkningstiden är det olika beroende av vad du är ute efter för resultat. Är det första gången är det smart att låta schampot verka under en korstare tid. På så vis blir det inte för mycket plus att du kan lära dig att avväga hur länge schampot ska verka för att just du ska bli nöjd med resultatet.

Om du har extremt torrt och frissigt hår så kommer silverschampot att sugas in extra mycket på de områdena av håret. Det kan med andra ord bli på det viset att du får mer lila eller grått i topparna, om du har kluvna sådana, än vad det blir i resten av håret. Nyklippt och välvårdat hår ger bäst resultat medan ett torrt och slitet hår ger ett sämre resultat.

Extra vårdande balsam för efterbehandling

Efter att du har använt dig av Fudge Silverschampo är det av stor vikt att du använder en vårdande efterbehandling. Här är det lite upp till dig att välja vad för typ av efterbehandling du vill använda.

Det bästa är att du använder dig av en riktigt bra inpackning eller mask för att sedan avsluta med ett balsam. Här kan du välja antingen vanliga vårdande produkter, eller så kan du välja att använda dig av silverbalsam och silverinpackning. Det finns många bra produkter av bra och välkända märken som bjuder på både balsam och inpackning som har lila färgpigment. Använder du dig av sådana produkter får du en extra skjuts vad gäller att bli av med gula varma pigment, vilket kan vara bra.

Vårdande fudge silverschampo för håret. Före och efter.

Vill du använda dig av en efterbehandling som inte innehåller pigment går det naturligtvis lika bra det. Det viktiga är att komma ihåg att satsa på produkter av bra kvalitet. Då silverschampo inte är så bra för håret är det viktigt att se till att efterbehandlingen ger väldigt mycket fukt och extra vård.

Du kan hitta fina bra produkter som är veganska, ekologiska, som varken innehåller parabener, sulfater eller andra onödiga ämnen. Det finns något för alla vad gäller inpackningar och balsam, då det är bara att välja det som känns bäst för dig och din plånbok.

Produktfakta, Fudge Silverschampo

Fudge har hängt med ett bra tag och det är ett välkänt och populärt märke som gillas i de flesta läger. Deras silverschampo är deras super-produkt och det är den produkt som de flesta tänker på när man nämner Fudge.

Fakta om Fudge Silverschampo

Det är hög kvalitet på deras produkter och schampot gör exakt det so det ska göra utan att tillföra några onödiga ingredienser som sliter på håret.

Sammanfattning

Fudge är populärt av en bra anledning. Det är helt enkelt ett silverschampo som vinner priser och utmärkelser på grund av att det är ett bra val för alla som vill bli av med oönskade gula toner i håret.

Ska du testa ett silverschampo för första gången är det klokt att välja just Fudge då det är prisvänligt, väl beprövat och populärt. Att det är lätt att hitta det i många olika butiker gör att det blir ett ännu bättre val.

Hur gick testerna av Fudge Silverschampo till?

Resultaten är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Källor

Fudge Silverschampo

9.3

Pris

9.5/10

Design

8.5/10

Livslängd

10.0/10

Kvalitet

9.3/10