Hur använder man Olaplex? Guide till att utföra salongsvård hemma

Med Olaplex får ditt hår en verkligt god vän som kommer att göra så att håret får ett verkligt lyft. Håret blir vackrare, mer välvårdat och, inte minst, mer glansigt. Vem vill väl inte ha ett härligt och friskt hår? Att Olaplex är hypat är inte så konstigt och är du, som oss, en beautyjunkie, är det högst otroligt att du inte hört talas om Olaplex.

Olaplex finns både på frisörsalonger och som hemmabehandling. Det är samma produkt med samma innehåll, oavsett om du använder behandlingen hemma eller om du gör den på salong. Du kan räkna med att håret får en boost som gör att håret repareras från både blekningar och från för mycket värmestyling med mera. Har du gått illa åt ditt hår har du alltså en lösning och denna lösning är just Olaplex!

Det bästa är att detta är en mycket effektiv behandling. Ditt hår stärks på djupet och då Olaplex ger håret alla de vitaminer och mineraler som behövs för ett välmående hår ger Olaplex ditt hår all återhämtning det behöver.

Använda Olaplex hemma

Ett stort plus i kanten är att Olaplex är fritt från sulfater, silikoner och konserveringsmedel. En ren och härlig hårvårdsprodukt som utför underverk likt magi. Det spelar ingen roll om ditt hår är kort, långt, lockigt, rakt, färgat eller något annat. Olaplex fixar iordning alla typer av hår och alla typer av hårproblem.

Så här använder du en Olaplex-behandling

Att använda Olaplex är inte svårt. Det är en av anledningarna till att det är så många som väljer att göra behandlingen hemma istället för på salong. Vi gillar alltid den här typen av hårvård där man får både bra kvalitet och enkelt utförande i ett.

Olaplex är lite som en “mellan-behandling” som appliceras efter schampo och före balsam. Schamponera håret ordentligt så att ditt hår blir rent på djupet. Skölj ur schampot som vanligt innan du applicerar Olaplex. Låt behandlingen sitta i 10 minuter.

Efter att detta steg är avklarat är det dags för balsam. Om du vill kan du använda en inpackning också innan balsam så att du får en riktig dunderkur med massor av härligheter för håret!

Olika steg i en Olaplex-behandling

Olaplex är en behandling som ger håret näring i flera olika steg. Det är inte bara vilken behandling som helst, utan detta är en mycket högkvalitativ behandling som kommer ge snabba resultat. Du ser redan efter en användning hur hela håret väcks till liv och det är naturligtvis något vi alla vill åt i ett enda steg!

Olaplex behandling

Olaplex no 1, no 2 och no 3 hjälper bland annat håret att återhämta sig efter färgning och/eller blekning och det är även på det viset att hårets balans återställs med hjälp av Olaplex. Håret får helt enkelt all den hjälp som behövs får härlig vård och fina resultat.

Tid som behövs: 25 minuter

Använd Olaplex på detta vis

 1. Steg 1

  Innan du drar igång med att använda Olaplex är det viktigt att du använder dig av ett bra schampo som verkligen rengör på djupet och som är vårdande och bra för håret. Detta krävs för att produkten ska kunna tränga in i hårfibern på ett effektivt sätt.

  Det är viktigt att det är ett djuprengörande schampo då det gör att alla gamla rester från hårvårdsprodukter försvinner. På så sätt kan Olaplex-behandlingen tränga in ordentligt och göra sitt jobb till 110 %.

 2. Steg 2

  Handdukstorka sedan ditt hår lite lätt efter schamponering. Anledningen till att du ska göra det är för att Olaplex inte bara ska rinna av ett blött hår, utan istället kunna tränga in ordentligt.

  Det behövs inte mycket produkt, utan det är bara att applicera en liten mängd i håret. Det behövs inte mer än typ en femkronas storlek, så ta inte för mycket i onödan.

  För att hela håret ska få behandlingen krävs det att du kammar igenom håret efter det att du applicerat Olaplex. Låt det sedan sitta i cirka 10 minuter och efter att detta är gjort så har ditt hår fått sig en kraftig och potent vårdande produkt.

 3. Steg 3

  Nu i det sista steget är det bara att skölja ur håret så att Olaplex försvinner. Efter det använder du schampo en gång till och sedan använder du sig av hårinpackning eller balsam alternativt både och.

  Se till att du är noggrann med alla de steg som krävs för att din Olaplex-behandling ska bli så bra som möjligt.

Varför är det viktigt med svavelbindningar för håret?

Det finns en problematik runt brutna svavelbindningar och trots att industrin under många år har försökt komma fram till en bra lösning för att ordna detta. Hårets egna svavelbindningar bryts ner varje gång man färgar, tonar, permanentar och värmestylar håret. Det är också på det viset att hårvårdsprodukter som exempelvis hårmousse, spray med mera gör sitt till nedbrytningen.

Svavelbindningar i håret

Vem ska då få cred för Olaplex? Jo, det är två forskare vid namn Eric Pressly och Craig Hawker som ligger bakom Olaplex och den molekyl som finns i Olaplex. Molekylen i Olaplex är vad som gör så att hårets svavelbindningar repareras och återställs. Sedan var det Dean Christal som såg till att föra in denna molekyl i skönhetsbranschen, så även han ska få cred, såklart. Detta gjorde att molekylen med dess underbara verkan blev tillgänglig för den stora allmänheten.

En kul grej är att det faktiskt var av en slump man upptäckte denna härligt reparerande molekyl. Man ville från början ta fram en silikon som var solbeständig och som kunde sitta kvar i håret i upp till hela 25 tvättar. Det var i denna process man fann molekylen som alltså återställer trasiga svavelbindningar i ditt hår.

En sak är säker och det är att Olaplex var en revolutionerande produkt när den kom ut på marknaden och den fortsätter att vara en fullträff. Detta har gjort att Olaplex blivit en så stor framgång och namnet på allas läppar (och produkten i allas hår).

Återfuktning och proteiner

Att ha ett läckert återfuktat hår är väldigt viktigt inte bara för att det ser friskt och fräscht ut, utan det handlar naturligtvis även om att håret blir friskt och fräscht. Det finns massor av olika sätt att återfukta håret på och det är väldigt olika hur man vill göra det.

Det finns massor av bra återfuktande hårvårdsprodukter på marknaden idag och många av dem är helt och hållet inriktade på att först och främst återfukta håret. Vissa vill använda schampo, balsam, inpackning och andra återfuktande produkter från en bra hårvårds-serie medan andra föredrar balsammetoden.

Om du använder balsammetoden är det på det viset att håret blir lika rent som när du använder dig av schampo, men att håret inte blir uttorkat på samma sätt som sker vid användning av schampo. Du struntar helt enkelt i steget med schampo och använder istället endast balsam. Håret blir mer återfuktat och dessutom växer det mer.

Oavsett vilken typ av metod du väljer för att tvätta ditt hår och ta hand om ditt hår i allmänhet så är det viktigt att komma ihåg att använda bra produkter. Satsa hellre på kvalitet än kvantitet då det är på det på viset att bra hårvård är viktigt. Ett bra tips är att använda produkter från en och samma serie – det ger det bästa resultatet.

Olaplex bör alltid finnas i badrumsskåpet

Det finns många bra hårvårdsprodukter att ha hemma och Olaplex är tveklöst en av dessa produkter. Ju mer du håller på med färg, styling med mera, desto viktigare är det att du har bra hårvårdsprodukter som fixar så att håret är i så bra ordning som möjligt.

Olaplex i badrummet

Då det är lätt att hitta Olaplex i butiker och hos frisörer behöver man inte leta länge innan man hittar en förpackning till bra pris. Tycker du att det känns lite dyrt ska du komma ihåg att detta är en riktig dunderkur som verkligen ser till så att håret blir kanonfint! Istället för att satsa på ett flertal olika hårvårdsprodukter som gör lite av varje är det bättre att satsa på Olaplex då det är en hårbehandling som styr upp allt som håret behöver.

Att alltid ha en förpackning hemma innebär att håret alltid kan få den där extra skjutsen som behövs för att fräscha upp håret. Då detta är en lyxig produkt har man valt att satsa på innehåll snarare än cool design och det gillar vi väldigt mycket. Det känns faktiskt lyxigare med den här avskalade designen än en bjärt och guldig variant.

Använder du denna behandling regelbundet så kommer ditt hår att tacka dig. Det blir en stor skillnad efter att man sätter igång med Olaplex och om man hela tiden ser till att fylla på förrådet med en ny när den ena börjar ta slut så kan man också lova sitt hår att det ska få må bra hela tiden.