Hur tar man bort lösnaglar? Spara tid & pengar med våra tips!

Naglar och nagelvård har kommit att bli väldigt populärt och det gäller både för naglar med naturlig look och för naglar som har roliga färger, former och utsmyckningar. Det är väldigt kul att hålla på och fixa med naglarna och det är lätt hänt att man alltid vill fixa sina naglar efter det att man gjort det första gången.

Är du en nagelnörd, eller en allmänt skönhetsintresserad beautyjunkie, så vet du hur roligt det är med naglar. Är du nybörjare och sugen på att testa lösnaglar så kan vi starkt rekommendera dig att prova på det – du kommer inte att bli besviken!

Hur tar man bort lösnaglar?

Nu är det ju inte bara att få på lösnaglarna som man kan behöva hjälp med, utan det är också på det viset att det behövs hjälp med att veta hur man ska ta bort dem. Om man vill göra det hemma på egen hand så är det lite svårare än om man väljer att fixa sina naglar på salong – det är en hel del att hålla reda på så att det blir som det ska vara.

Mest populärt inom Naglar just nu:

i samarbete med PriceRunner

 

Att fixa naglarna själv blir betydligt billigare och det sparar även tid, om man tycker sig vara tillräckligt bra på det är det alltså klokt att testa att göra det hemma istället för att gå till en dyr salong.

Det är lättare att gå på salong både vad gäller att sätta fast och ta bort lösnaglar, men om man vill ta bort naglar som man satt fast på en salong så går det, även om det inte är särskilt lätt. Att betala för att ta bort naglar om man går till en salong är inte alltid en särskilt rolig kostnad, men om man tar bort dem hemma så sparar man in den kostnaden.

Det finns ju olika typer av lösnaglar och när det kommer till just gelenaglar är det på det viset att de är svårare att ta bort än lösnaglar i plast. Var försiktig så att du inte sliter och pillar på dina lösnaglar. När de börjar lossna är det dags att ta bort dem “på riktigt” och hur du gör det ska vi tala om för dig nu nedan.

Hur löser man upp gelenaglar?

Att lösa upp gelenaglar låter mer avancerat än vad det är. Det är bara att köpa ett upplösningsmedel för gelenaglar och dra igång! Det finns upplösningsmedel till bra pris hos de vanliga skönhetskedjorna, så det är bara att välja en produkt som känns passande vad gäller pris och resultat.

Upplösning av gelenaglar

Det är inte bara att applicera produkten dock, utan det är smart att täcka in nagel genom att applicera upplösningsmedlet på en bomullsrondell för att sedan vira in den i aluminiumfolie.

Borttagning av gelenaglar, steg för steg

När det är dags att ta bort gelenaglar så är det viktigt att först och främst klippa ner dem så gott det går. Detta kan du göra med en helt vanlig nagelsax. Du kan även använda dig av en nagelfil för att fila ner dem ordentligt.

Var försiktig när du klipper så att du inte klipper för mycket, eller klipper ner din naturliga nagel. Även om du vill klippa din naturliga nagel så ska du vara försiktig då det sliter på den naturliga nageln när man tar bort gelenaglar.

Mest populärt inom Naglar just nu:

i samarbete med PriceRunner

 

Efter att du klippt och filat nageln är det dags att slipa ovansidan på nageln med en grövre nagelfil. Även här gäller det att vara försiktig så att du inte filar ända ner på dina naturliga naglar då det gör att du får mindre material att jobba med eftersom det gör gelen tunnare.

Nu är det dags att använda dig av nagellacksremover/upplösningsmedel för gelenaglar. Gör precis som vanligt när du tar bort nagellack på dina naturliga naglar – blöt en bomullspad och linda den runt nageln. Sedan är det dags att linda in fingertoppen (med den indränkta bomullen på) i aluminiumfolie. Låt detta sitta på i en halvtimme ungefär och kom ihåg att vara noggrann så att du får ett fint resultat och inte behöver göra det två gånger på grund av slarv.

Ta bort lösnaglar hemma, med medföljande pinne.

Efter att du haft bomull + aluminiumfolie på under en halvtimme tar du av den och sedan är det bara att skrapa bort resterna.

Ett bra tips är att fixa en hand i taget då det ger dig möjligheten att ha en hand fri som du kan arbeta med.

Efter borttagning av gelenaglar

Att ta bort gelenaglar är inte en särskilt trevlig upplevelse för dina naturliga naglar så det är viktigt att ge dem massor av fukt och att låta dem vila och återhämta sig. Istället för att bara smörja in dem med en vanlig handkräm så ska du satsa på en som är extra vårdande (här är det dock inte bara fett som är viktigt, utan det är viktigt med en återfuktande handkräm), och du ska helst använda dig av tunna handskar/vantar i bomull under natten.

Efter att du har tagit bort gelenaglarna så är det av stor vikt att du smörjer in naglar och händer med en handkräm av bra kvalitet. Var också noga med att ta hand om nagelbanden med en bra nagelolja.

Nagelolja och handkräm är bra efter borttagning av lösnaglar.

Det finns massor av olika handkrämer och nageloljor på marknaden idag. Vi har sett att det ofta kan vara värt att betala lite extra för handvårdsprodukter av bra kvalitet, så investera i lite “finare” krämer och oljor. Det kommer du att vara tacksam över och det kommer att bli väl värt det då bra kvalitet alltid blir prisvärt i längden.

Hur vårdar man sina naglar på bästa sätt?

Att ha fina naglar och händer ger ett välvårdat och fräscht intryck. Det är värt att lägga både tid och pengar på sina naglar då det är väldigt tillfredsställande att ha fina händer och naglar. Om du tycker att det behövs lite uppfräschning så är det först och främst viktigt att se till så att naglarna är rena.

Det är inte särskilt svårt, men ju längre naglar man har desto svårare blir det att hålla dem rena. var därför extra noggrann varje gång du tvättar händerna och använd gärna en nagelborste så att du kan rengör under längre naglar. Har du väldigt långa naglar så kan det vara smart att använda en ren och ny tandborste som endast används till att rengöra under naglarna.

Att använda en nagelfil för rengöring är också ett bra tips, men det bästa är såklart att göra allt detta så att naglarna hålls ordentligt rena.

Nagelvård med nagelfil.

Att skippa aceton är också en viktig del av nagelvården. Aceton är direkt dåligt för dina naglar, så se till att de nagellacksremovers du använder är utan aceton. Idag är det vanligt med removers utan aceton, så det är inte svårt att hitta.

Undvik att bita på naglarna

En av de viktigaste sakerna när det kommer till nagelvård är att komma ihåg att låta dem vara ifred från pillande, bitande med mera. De mår bäst av att lämnas ifred då det gör att de får möjlighet att växa och bli fräscha och snygga naturligt.

Försök att fila naglarna regelbundet

Att fila naglarna är lite som att peela ansiktet då man blir av med döda hudceller genom att fila naglarna, precis som med peeling på huden. Du håller med andra ord dina naglar i fin form genom att fila dem regelbundet, så se till att göra det!

En nagelfil kostar inte särskilt mycket, så det är ett billigt och bra sätt att ta hand om sina naglar. Det finns olika kvalitet och olika pris precis som man allting annat, så satsa på en som du tycker är bra och som kommer till ett pris som känns överkomligt för din plånbok.

Mest populärt inom Naglar just nu:

i samarbete med PriceRunner

 

Du kan även använda dig av en nagelslip att polera naglarna med. Likt en fotfil så finns det en grov sida och en finare del som man avslutar med. Börja alltså med den grova delen för att sedan fortsätta med den finare delen för bästa resultat. Naglarna blir fint blanka och det är såklart kanon!

Genom att polera nageln så blir man av med det yttersta lagret och det leder till att trista bakterier, smuts och annat ofräscht försvinner och istället får man fram en frisk och ljusare nagel. Perfekt då det ger snabbt resultat utan att det krävs särskilt mycket arbete, det är bara att fixa det samtidigt som du kollar på film, lyssnar på en ljudbok eller liknande.

Fila naglarna så fäster nagellack bättre

När du polerar dina naglar är det också så att ditt nagellack, oavsett om du vill ha ofärgat eller färgat, kommer att sitta bättre på naglarna.

Unna dig och naglarna en manikyr

Manikyr är kul och det ger ett fint resultat. Numera är det inte ens särskilt dyrt att gå på manikyr, utan det är något som alla kan unna sig. När man låter ett proffs ta hand om naglarna så kan man räkna med att naglarna blir både starkare och snyggare och sedan har man såklart det extra plusset med att man känner att man lyxar till det lite.

Man behöver inte springa och göra manikyr hela tiden för att hålla sina naglar fräscha och starka, utan det räcker att gå några gånger om året för att hålla dem i schack. Detta är ett kul litet treat som man gott kan unna sig, så det är bara att planera in det i ett par gånger per år och slappna av och låta proffsen fixa till naglarna.

Manikyr är bra för dina naglar.

När du har varit på manikyr är det inte bara att strunta i att ta hand om naglarna efter det. Det är viktigt att använda både handkräm och olja när man tar hand om såväl naglar som huden på händerna. När du smörjer dina händer är det viktigt att komma ihåg att smörja sina naglar ordentligt – på detta vis hålls de fräschar, rena och snygga.

Underlack är bra för dina naglar

Ett bra underlack är väldigt viktigt för att dina naglar ska må bra. Här är det smart att satsa på ett som är av bra kvalitet och kanske kostar en liten extra slant. Det är detta lack som är närmast din nagel, vilket innebär att det är det lack som påverkar nageln. Om man sedan har ett billigare lack ovanpå så gör det ingenting om det är lite sämre kvalitet.

Med ett bra underlack så får dina naglar vård och det gör också att nagellacket man använder ovanpå sitter bättre. Inte nog med det – naglarna skadas inte på samma sätt som de gör utan underlack. Du som gillar mörka färger på ditt nagellack vet säkert hur svårt det kan vara att få bort de sista resterna av exempelvis svart lack. Med ett underlack blir det en helt annan sak och man kan med gott samvete använda sina favoritfärger, även om det är mörka sådana.

Ett underlack stärker nageln och gör så att nageln kan stå emot yttre påfrestningar på ett helt annat sätt. Dessutom är det snyggt om man bara vill ha ett diskret lack då det ser mer fixat ut än att inte ha något lack alls.

En annan positiv sak med just underlack, eller baslack, är att det inte blir fult och flagnar på samma sätt som färgade lack. Kom ihåg att även använda dig av baslack

Ta bort lösnaglar hemma är enkelt

Att ta bort sina lösnaglar på egen hand är, som ni kan se ovan, inte svårt. Det är inte heller på det viset att du behöver gå illa åt naglarna. Det enda är att du behöver ha koll på hur du ska ta hand om naglar och händer. Om du ser till att smörja dig ordentligt åtminstone varje kväll så kommer händerna vara fräscha och välmående.

Mest populärt inom Naglar just nu:

i samarbete med PriceRunner

 

Att ta bort lösnaglar hemma kan kännas som ett stort projekt innan man drar igång, men så fort man drar igång märker man att det är ganska smidigt ändå. Det är bara att planera in det och se till att göra det när man bestämt sig för det. Efter att man gjort det första gången så kommer man att uppskatta hur enkelt det är och då blir det lättare att planera in samma projekt vid senare tillfällen.