Vad är gellack?

Gellack är ett måste för alla som gillar att ta hand om sina naglar. Det blir ett resultat som räcker länge och det är såklart eftersträvansvärt när det kommer till nagellack i största allmänhet.

När man har gellack så kan man vara säker på ett annat sätt än vad man är med “vanligt” nagellack, för visst är det trist när det skavs av? Det är ju faktiskt väldigt irriterande!

Om du har äkta naglar så är gellack det perfekta valet, eftersom det är på det viset att det stärker naglarna samtidigt som det ger ett perfekt resultat. Självklart är det också på det viset att det finns gellack in alla möjliga härliga färger – det är bara att välja din favorit!

Är det istället så att du har lösnaglar i gelé eller i akryl så kommer du att vara lika nöjd med gellack då – det är perfekt även för lösnaglar. Det passar helt enkelt alla typer av naglar. Man behöver inte alls vara en person som diggar just långa naglar för att använda sig av gellack. Det är lika fint att ha detta nagellack på korta naglar. Som sagt, detta är ett nagellack som passar för alla!

Naglar med gellack

Du kan gå loss med “pynt” till naglarna när du använder gellack. Kanske vill du bara ha en färg på naglarna utan något extra piff? Då går det alldeles utmärkt! Vill du ha lite av varje, så som glitter eller liknande? Då är det bara att köra på det!

Inte bara för lösnaglar

Som vi nämnde ovan så är detta ett lack som alla kan använda, det är inte bara för personer som vill stoltsera med superlånga naglar, utan även du som har korta naglar kan med fördel använda gellack – det blir ett superfint resultat på alla!

Att ett gellack håller betydligt längre är den främsta fördelen, men det är också på det viset att det finns mycket annat som är bra med denna typ av lack. En sak som är bra är att du får ett stärkande skydd samtidigt som du får en färg. Det är alltså inte som en vanlig ofärgad nagelstärkare, utan det är som en nagelstärkare, fast fin och piffig på samma gång.

Om du har lösnaglar så har du kanske lite mer koll på gellack och andra lack också, för den delen. Ofta är det så att om man har lösnaglar så är man också intresserad av att ha långa naglar, men det kan också vara så att man har korta naglar som man alltid vill ha snygga och fräscha.

En fin sak med att använda gellack är att man kan vara lite mer kreativ tack vare dess långa hållbarhet Även om du inte använder lösnaglar så kan du få konstfulla motiv på naglarna samt göra dom härligt glittriga, i kombination med en lång hållbarhet.

Har du inte testat så tycker vi att du ska göra det, resultatet är nämligen väldigt fint och när man väl har vant sig så vill man inte använda sig av “vanligt” nagellack mer.

Gellack är inte samma sak som gelnaglar

Man bör inte blanda ihop gellack med gelnaglar då detta är två skilda saker. Gelnaglar är en form av lösnaglar som skupteras fram i kombination med plasttippar. Gellack är däremot en slags tjock färg som fixeras på naglarna eller lösnaglarna med en speciell typ av värmelampa.

Bli inte förvirrad att tro att det endast är till för gelnaglar. Visst kan man tro det med tanke på namnet, men så är alltså inte fallet. Det är vad man skulle kunna kalla för ett inkluderande nagellack som passar alla som vill ha ett hållbart resultat.

Man kanske i och för sig skulle kunna säga sig ha “gelnaglar” när man använder gellack, men det är alltså inte samma sak. Det kan vara förvirrande i djungeln av naglar och nagelprodukter idag, men det går att reda ut om man bara sätter sig in i det en aning.

Vad är gelnaglar?

Det är väldigt lätt att man hamnar i en stor förvirring när det gäller naglar. Det finns helt enkelt för mycket att välja mellan. Det är inte konstigt att det är svårt att navigera sig fram bland akrylnaglar, gelnaglar, gellack, vanligt nagellack med mera. Det är mycket att välja mellan och det är mycket man ska ta med i beräkningen när man väljer vad som är rätt för en själv.

Vi har alla olika preferenser och det märks både på längd, kvalitet, färg, extra “piff” och annat som har med naglar att göra. Vi vill helt enkelt ha olika resultat när det kommer till naglar och det bästa med det är att det finns mycket att välja mellan idag.

Så, vad är då gelnaglar och varför är det inte samma sak som naglar målade med gellack? Jo, gelnaglar är, precis som akrylnaglar, gjorda av akrylater, men med gelnaglar är det så att processen går till som så att man bygger på i flera lager.

Gelformen på naglarna är unika i sitt slag och man kan hitta bra varianter om man är känslig. Ofta är det så att den här typen av saker kan irritera känslig hud och känsliga naglar, men gelnaglar är snälla mot allergiker och känsliga personer. Mycket bra, alltså!

Gellack håller länge

Gellack består av en blandning av nagellack och gelé. Denna vätska stelnar under UV-ljus och bildar då en hållbar och stärkande hinna på den egna nageln utan att förlänga den. Numera finns det gellack i mängder av olika nyanser och färger, alla vilka du kan välja mellan när du vill applicera gellack hemma eller i en salong.

UV-lampa eller LED-lampa för gellack

För att man ska få det där superfina resultatet ska man använda sig av UV-lampa eller LED-lampa. Man kan köpa en att ha hemma så att man kan fixa med sitt gellack helt på egen hand hemma.

Det är ju kul att slippa gå på salong, men gillar man det så kan man ju bara skippa att göra det hemma. Det kan vara bra att ha en hemma och att gå på salong ibland – att blanda är alltid kul! Det bästa är att man då kan skippa salongen de gånger man inte är på humör för det.

Hur länge behöver man då sitta under lampan med naglarna? Det tar bara cirka 30 sekunder, så det är inte särskilt påfrestande för tålamodet. Det är inte heller skadligt för vare sig naglar, hud eller ögon medan man har naglarna under ljuset.

Gellack är väldigt populärt

Det är inte helt ovanligt att ha naglar som nagellack har svårt för att fastna rikigt bra på. Vissa av oss arbetar mycket med händerna och då ofta sliter på nagellacket. Då rekommenderar vi att man verkligen överväger att använda gellack istället för nagellack.

Gellack är helt perfekt för dig som badar mycket, simtränar eller är tvungen att tvätta händerna ofta under dagen. Har du ett jobb där naglarna ofta blir utsatta för påfrestningar är också gellack perfekt.

Det finns idag ett stort utbud av fantastiska gellacker att köpa, både för hemma- och proffsbruk. Om din nagelssalong är välsorterad kommer dom kunna erbjuda dig gellack som är neon-, matta- och mettallicfärgade.

Gellack för hemmabruk

Gellack hemma

Gellack var ett proffslack från början och tidigare var det endast proffs som använde sig av gellack. Ville man har gellack så fick man bege sig till en salong för att fixa det, helt enkelt – det var inte svårare än så.

Idag är det andra bullar som gäller då det är enkelt att fixa gellack hemma. Trots att det går att fixa det hemma idag så är det fortfarande en lite lyxig känsla att använda sig av just gellack. Det känns helt enkelt lite mer piffigt än ett vanligt lack. Det kommer du att märka så fort du testar det, eller så vet du redan det om du redan har testat.

Då man fixar gellack hemma är det mindre hållbart än när man gör det på salong, men snyggt blir det förstås ändå! Det kan dock vara bra att ha med i beräkningen att det är på det viset att det blir ett mer hållbart resultat när man inte gör det själv hemma.

Det kan med andra ord vara så att det kan bli billigare att göra det på salong då det räcker längre, men det kan man snabbt avgöra själv vada man föredrar och vad man tycker blir mest ekonomiskt.

Lyxigt med nagelsalong

Det är ju alltid en skönt lyxig känsla när man går till en nagelsalong för att fixa sina naglar. Det är precis som när man går till frisören, eller när man går till en hudvårdssalong för en härlig ansiktsbehandling – man känner sig lyxig!

Tycker du kanske att det är roligt att göra naglarna själv? Då är det bara att investera i lampa och olika lack och kicka igång nagel-äventyret! Kul kommer du att ha, det är ingen tvekan om den saken!

Den starka ytan på nageln får man oavsett om man gör det själv, eller om man går till en salong. Det handlar om preferenser, helt enkelt.

Att ta bort gellack

Det är inte lika enkelt att ta bort gellack som vanligt nagellack. Med vanligt nagellack är det ju ett ganska smärtfritt projekt att ta bort det – i vissa fall kan man ju till och med skrapa av det utan att ens använda sig av nagellacksborttagning. Så är det inte med gellack!

Ta bort gellack

Gellack ska man ta bort med de särskilda kit som är till för att ta bort just gellack. Det är viktigt att inte dra loss det, eftersom det kan göra så att man får av den skyddande delen av din nagel. Detta försvagar den väldigt mycket och det är såklart aldrig bra med sköra och tunna naglar.

Nu är det ju så att gellack gör att din nagel blir starkare, så du bygger upp din nagel direkt när du får på lacket, men det finns ingen anledning att utsätta sin nagel för detta. Man ska ta hand om sina naglar då det är på det viset att det är både obehagligt och opraktiskt om man har naglar som är sköra.

Vill du inte ta bort gellacket själv så kan du göra som så att du alltid går till en salong för att ta bort det. På så vis är du säker på att dina naglar tas omhand på bästa sätt och det är alltid bra och tryggt.

Ta bort gellack själv

Det är en ganska komplicerad sak att ta bort gellack på egen hand. Som med vanligt nagellack behövs det bomullsrondeller och nagellacksborttagning. Det finns såklart särskilt anpassad sådan för just gellack och det är den man ska använda sig av.

Utöver ovan ska man även se till att ha aluminiumfolie hemma för detta projekt. Man behöver folie som man sedan klipper i 5×5 cm bitar.

Hur går man då sedan tillväga? Jo, man dränker bomullsrondellen i nagellacksborttagning och därefter lägger man den på nageln. Foliebitarna placerar man ovanpå bomullen och sedan liksom “virar” man in nageln i folie.

Hur du vill gå tillväga, alltså vilken hand du gör först, eller vilka fingrar du gör först, är helt upp till dig. Du kommer snabbt att hitta ett sätt som passar just för dig, det gör alla.

Du ska alltid vara noga med att ta hand om naglar, huden på händerna och nagelbanden efter att du tagit bort nagellack. Det är starka grejer och det skadar hud, naglar och nagelband och torkar ut dem.

Bäst är att använda en fet och bra kräm och sova med den. Man kan enkelt ta på sig ett par tunna vantar över natten för att påskynda processen så att naglar och hud mår bra igen.

Piffa med gellack på egen hand

Om man väljer att använda sig av gellack hemma så är det på det viset att det finns mycket man kan hitta på! Man kan använda sig av tunna penslar för att måla på saker på nageln, man kan låta färg fade out på ett coolt sätt, man kan sätta fast kul grejer på nageln och så vidare i all oändlighet.

Gellack olika färger - kul att fixa med gellack hemma, själv på egen hand.

Med gellack är allting möjligt och det är bara att sätta igång och låta fantasin flöda! Självklart är det på det viset att det endast är en sak som sätter stopp för allting man kan göra med sina gellacksnaglar och det, mina damer och herrar, är fantasin. Det är bara att gå loss och göra dina naglar så personliga som du bara kan.

Det är ju kul att ha riktigt unika naglar och det får man såklart lättast genom att göra dem själv. Det är det säkraste sättet att få sina naglar att vara unika.

Kom ihåg att våga testa olika roliga saker när du gör sina naglar hemma. Det är ju lite trist att bara måla dem helt vanligt med en färg eller liknande. När man har möjligheten att “spåra ur” så kan man ju göra det ordentligt, eller hur?

Ta hand om dina naglar

Oavsett om det är gellack eller annat nagellack du använder så är det viktigt att du tar väl hand om naglarna. Man ska alltid se till så att de är återfuktade och att de mår bra.

Detsamma gäller huden runt nageln, hela handen faktiskt (investera i en bra handkräm) och nagelbanden. Idag finns det väldigt många bra produkter som är till för just naglar och nagelband – se till att välja sådana som är rekommenderade av proffs för att vara på den säkra sidan.

Det är ofta värt att lägga lite extra pengar på denna typ av produkter. Det är värt mycket att hålla ordning på naglarna och huden runt dem. Gör man det så kan man vara helt säker på att resultatet när man målar blir tipp topp.

Man ska inte slarva, för dåligt skötta naglar är en av de saker som ser riktigt trist ut. Tänk på att det ofta är det som är det första man ser och tänker på med en ny människa.