Bästa ögonfransserum 2021 – få enkelt täta och långa ögonfransar

Denna artikel om ögonfransserum innehåller reklam i form av annonslänkar till Kicks.se, Lyko.se och Ahlens.se

De senaste åren har det kommit mycket nytt på skönhetshyllorna och ögonfransserum är en storfavorit för många av oss – det är ju självklart att man vill ha de där svepande läckra fransarna även utan mascara och lösfransar, eller hur?

Med ett av de åtta serum vi har tagit med i vårt test så kommer dina ögonfransar att förvandlas från trötta bleka utan någon som helst “studs” till att få mer färg och bättre kvalitet i ett nafs!

Det är inga konstigheter att använda ett ögonfransserum och det finns att köpa i alla skönhetsbutiker – det är med andra ord bara att slå till på det du tycker verkar vara bäst!

Inledning

Många av er har säkert koll på en mängd olika serum redan, men kanske har ni missat att det finns bra ögonfransserum både från stora sminkföretag och från mer specialinriktade varumärken. Detta gör att utbudet blir större för oss och det tackar vi och tar emot för!

Vi har testat totalt åtta ögonfransserum i detta testa och vinnaren i vår “Billigast-kategori är Maybelline Lash Sensational Serum som ger ett mycket bra resultat och som dessutom är väldigt prisvärd! Vår vinnare i mellanklassen blev Xlash PRO Ögonfransnäring som också den ger ett tillfredsställande resultat!

Den lyxigaste produkten vi tog med är RevitaLash Advanced som är en riktig pärla och som vi alla föll pladask för! Jokern är en godbit från Swiss Clinic – Eyelash Growth Serum. Även denna produkt är en riktig vinnare!

Maybelline Lash Sensational Serum

Maybelline Lash Sensational Serum

Detta ögonfransserum är ett klockrent val för er som vill testa på det, men som känner att det är lite mycket begärt att betala upp mot tusentals kronor för en liten förpackning. Ett perfekt budgetval som ger bra resultat!

Man hittar detta serum överallt där det säljs produkter från Maybelline, så det är enkelt att få tag på här i Sverige.

Xlash PRO Ögonfransnäring

Xlash PRO Ögonfransnäring

Här kommer ett ögonfransserum som är väldigt populärt och som ger bättre fransar inom en månad! Även detta är ett varumärke som du kan hitta lite varstans, så det är bara att kolla runt och välja den butik som har bäst pris för närvarande.

Med hjälp av naturliga ingredienser tillförs mineraler som främjar cellförnyelsen och vidare hittar vi både oljor och antioxidanter i detta serum – mycket godsaker som ryms i 6 ml!

RevitaLash Advanced

RevitaLash Advanced

Vill du lyxa till det så är RevitaLash Advanced produkten för dig! Detta är det ögonfransserum som tog hela världen med storm och det är inte svårt att förstå varför – det är helt enkelt ett riktigt bra serum som är to die for!

Om du kan tänka bort prislappen så är detta vår rekommendation, för här får man verkligen en riktigt lyxig produkt som ger riktigt bra resultat!

Swiss Clinic Eyelash Growth Serum

Swiss Clinic Eyelash Growth Serum

Swiss Clinic är ju alltid ett tryggt och pålitligt val när det kommer till den här typen av produkter, så att deras Eyelash Growth Serum är en höjdarprodukt är ingen överraskning.

Testa denna produkt om du vill ha ett bra ögonfransserum till ett pris i mellanklassen – dina fransar kommer att bli längre, tjockare och vackrare fransar!

Vad gör våra tester av ögonfransserum pålitliga?

Vi som har testat dessa ögonfransserum är, som ni vet vid det här laget, väldigt stora beautynördar. Detta innebär att den kunskap vi besitter är gedigen efter väldigt många år av intresse inom detta segment.

Då vi genom åren har testat så många olika skönhetsprodukter så är det lätt för oss att veta hur vi ska göra när vi utför våra tester. Vi har helt enkelt bra koll, så oss kan du lita på i alla lägen när det kommer till skönhetsprodukter!

Ögonfransserum – för vem?

Vem vill väl inte ha långa och täta ögonfransar? Det vill väl alla! vare sig man gillar att sminka sig eller inte, vare sig man är ung eller gammal, så är ett par riktigt snygga ögonfransar ett väldigt lyft och det tackar man ju inte nej till, direkt!

Vårt svar på frågan gällande vem som ska använda ögonfransar är således det enkla ALLA! Tänk att ha fina fransar utan att krångla runt med mascara varje dag! bara en sådan sak!

Hur valde vi ut vilka ögonfransserum som skulle testas?

Då alla vi som utförde testet, totalt 8 personer, har testat ögonfransserum sedan tidigare och redan har lite favoriter så var det inte så svårt. Dessutom är det ju så att vi ständigt spanar in vad som händer bland nyheter inom skönhetsprodukter, så det var lätt för oss att välja ut vad för ögonfransserum vi skulle testa.

Det finns massor av olika ögonfransserum att välja mellan idag. Utvecklingen går otroligt snabbt inom denna typ av skönhetsprodukt numera, så det är ständigt nya produkter som vi ser fylla hyllorna och det är härligt! Det blir bara bättre och bättre och vi är ständigt där redo för att testa nya produkter, vare sig det handlar om ögonfransserum eller något annat.

Vi har även kollat upp vilka ögonfransserum som får bäst recensioner och frågat personal på de större skönhetskedjorna. Full koll, med andra ord!

Hur utförde vi testerna av de olika ögonfransserumen?

Vi var tvungna att vara ganska många i detta test, eftersom vi ville se resultat efter en månad. Det tar ju väldigt lång tid om man är färre som testar när det är så många som ska testas.

Vi testade ett ögonfransserum vardera och gav sedan våra utlåtanden. Det var väldigt kul att testa och vi valde ut vilket serum som skulle testas av vem helt på måfå, vilket var det mest rimliga för att testet skulle bli så rättvist och korrekt som möjligt.

Efter att månaden var slut samlades vi och spanade in våra nya pigga fransar för att se hur det såg ut. Vi var mycket nöjda och belåtna med resultatet och det kommer även du att bli!

Det är flera olika ögonfransserum i detta test som flera av oss har testat sedan tidigare, men vi testade bara sådana som var nya för var och en av oss i just detta test.

Bäst i Test bland ögonfransserum

Efter noggranna tester och långa underhållande och fnittriga samtal kom vi till sist överrens om vilka ögonfransserum som skulle utses till bäst i test inom våra olika kategorier. Från det bästa och samtidigt billigaste ögonfransserumet till något dyrare men mycket mer lyxigare serumet. Nedan kan ni ta del av våra recensioner av bäst i test bland ögonfransserum just nu.

Bäst & Billigast: Maybelline Lash Sensational Serum

Bäst & Billigast: Maybelline Lash Sensational Serum

Först och främst är detta för många av oss den klara vinnaren när det kommer till förpackningen. Det kommer i en fantastisk rosa nyans, nämligen. Vad ska man säga annat än tack! Det är alltid lika kul med fina förpackningar – det är ju, som känt, viktigare i ens val än vad man kanske förstår.

Nåväl, till produkten – vad är det vi har här framför oss? Jo, vi har ett ögonfransserum som innehåller aktiva ingredienser som aminosyror och näring i form av vitamin B5. Detta är de ingredienser som gör att fransarna blir stärkta och som ger dem längre livslängd.

Detta serum ger även mjuka och blanda ögonfransar, så här får man allt i ett – både stärkta fransar och “ytligt” vackrare. Ett serum som jobbar både på djupet och på ytan – det blir inte bättre!

Maybelline Lash Sensational Serum har ett cirkapris på 199 kronor för 4,5 ml.

Medium: Xlash PRO Ögonfransnäring

Medium: Xlash PRO Ögonfransnäring

Vill du ha fylligare och längre ögonfransar inom en månad? Vill du att dina ögonfransar ska vara omöjliga att missa? Då ska du ta dig en närmare titt på detta serum från Xlash.

Detta är en storfavorit hos flera i vårt testgäng som har testat detta serum innan vi gjorde vårt test. Det är även en favorit bland många andra och vi kan inte annat än att säga att det är väldigt lätt att förstå varför det är på det viset.

Med detta serum får fransarna ökad kvalitet med hjälp av naturliga ingredienser så som korallextrakt som tillför viktiga mineraler och som främjar cellförnyelsen. Det som främjar tillväxten av hårsäckarna runt ögonfransarna och som gör fransarna mörkare är olja, antioxidanter och aminosyra.

Xlash PRO Ögonfransnäring hat ett cirkapris på 599 kronor för 6 ml.

Lyx: RevitaLash Advanced

Lyx: RevitaLash Advanced

För er som tycker att det är värt att lägga lite mer pengar på skönhetsprodukter så är detta ögonfransserum en klar vinnare. Det finns ingen i vår testpanel som inte tycker om detta serum. Detta är ett av de ögonfransserum som vi alla åtta har testat vid ett eller annat tillfälle och vi älskar det!

Visst är prislappen en aning hög, men man får väldigt mycket för pengarna. Detta är ett prisvinnande serum som tillhör toppsäljarna. För alla som testar det blir det lätt att förstå varför det säljer så bra och varför det vinner utmärkelse efter utmärkelse.

Dess effektiva formula med Biopeptin Complex (patenterad formula) består av biotin, extrakt av grönt te, peptider och lipider. Vad gör då denna formula? Den hjälper till att skydda mot slitage och skörhet och dina fransar kommer att kännas både mer glansfulla och mer flexibla.

Det krävs endast en applicering då det är en så koncentrerad formula, vilket är bra. Det innehåller även Curl Effect som lyfter och lockar ögonfransarna på ett naturligt sätt.

Detta ögonfransserum är allergivänligt, ej testat på djur, godkänt av hudläkare och ögonläkare icke-irriterande och kliniskt testat.

RevitaLash Advanced har ett cirkapris på 1,359 kronor för 3,5 ml.

Joker: Swiss Clinic Eyelash Growth Serum

Joker: Swiss Clinic Eyelash Growth Serum

I detta ögonfransserum är det på det viset att de bevisat aktiva ingredienserna Redensyl, Biosaccarides och Capixyl tillsammans arbetar för att ge vackra och friska ögonfransar. Man får både stimulerad ögonfranstillväxt och förbättrad volym – det är helt enkelt ett väldigt bra serum!

Redensyl har i studier visat sig ha över 200% högre ögonfranstillväxt efter 10 dagar jämfört med ögonfransar som är obehandlade. Inget dåligt resultat, eller vad säger ni? Denna ingrediens vann 2014 pris under “In-Cosmetics Awards”.

Väljer du detta ögonfransserum så förlängs fransarna, spröda fransar förstärks, fransfästet förstärks och håravfall motverkas. Det är ett serum som ger allt man kan tänkas vilja ha av ett ögonfransserum.

Capixyl är en kombination av peptiderextrakt och rödklöverextrakt och dessa två ingredienser ökar hårtillväxt och förebygger håravfall.

Att detta ögonfransserum är det som är Sveriges mest sålda är alltså inte konstigt.

Swiss Clinic Eyelash Growth Serum har ett cirkapris på 549 kronor för 6 ml.

Utmanande ögonfransserum

I våra tester av ögonfransserum utser det en vinnare som blir bäst i test i var och en av våra fyra kategorier. Det finns ändå ett antal andra serum som verkligen utmanar våra vinnare om sina platser som bäst i test, dom ser ni nedan.

Filorga Optim Eyes Lashes & Brows

Filorga Optim Eyes Lashes & Brows

Detta är en produkt som man använder både på fransar och bryn med riktigt bra resultat. Du använder detta serum i två steg. I det första steget är det ett stimulerande serum som förstärker tillväxt och förhindrar håravfall. Det är kanske inte något du är medveten om, men både fransar och bryn tappar hår med åren och dessutom mister de sin färg.

I steg två är det näring och volym till dina ögonfransar som gäller och detta steg funkar även som primer. Förpackningen har öppning på båda hållen, så det är lätt att veta vilken man ska ta på först. De är märkta med “Step 1” och “Step 2”.

Om du tycker att prislappen känns en aning stor så tänk på att et är hela 13 ml i denna förpackning. Många av de andra har betydligt mindre innehåll, så vill du köpa ett billigt serum så är det klokt att räkna per ml istället för att bara snabbt kolla på prislappen.

Filorga Optim Eyes Lashes & Brows har ett cirkapris på 575 kronor för 13 ml.

Depend Eyelash Fortifying Growth Serum

Depend Eyelash Fortifying Growth Serum

Detta stärkande ögonfransserum innehållande peptider och aminosyror fixar längre och fylligare fransar inom några veckor. Dina ögonfransar ges näring samtidigt som dina fransar blir återfuktade.

Om du gillar Depend sedan tidigare är det på det viset att du kommer att ta till dig även denna produkt. Det är nämligen samma höga kvalitet och pålitliga innehåll som vi hittar i andra produkter från detta varumärke.

Depend Eyelash Fortifying Growth Serum har ett cirkapris på 399 kronor för 6 ml.

LashFood Natural Eyelash Enchancer

LashFood Natural Eyelash Enchancer

Detta eko-certifierade ögonfransserum är en favorit hos många och allra helst bland oss som gillar att använda oss av ekologiska skönhetsprodukter. Den är naturligtvis inte heller testad på djur.

Detta serum innehåller Phyto-Medic Complex, vilket är ett säkert och effektivt alternativ för ökad franstillväxt. Man får alltså både en ekologisk produkt och en produkt som är kraftfull och som ger önskat resultat. vad mer kan man begära?

Med detta serum får man både tätare, längre och tjockare ögonfransar. Dessutom är det en icke-irriterande formula. Vad innehåller detta serum då, kanske du undrar? Jo, det innehåller, förutom Phyto_Medic Complex, lavendelvatten, pionrot komplex, arginin, adenosin, Sojaprotein och Risprotein.

LashFood Natural Eyelash Enchancer har ett cirkapris på 995 kronor för 3 ml.

Loreal Paris Clinically Proven Lash Serum

Loreal Paris Clinically Proven Lash Serum

Detta serum ger dig förbättrade ögonfransar inom en månad och det är ju knappast lång tid att vänta på svepande fransar, eller hur? Detta är ett serum som flera av oss har testat med goda resultat, så det är lätt för oss att rekommendera er just detta ögonfransserum.

Man ska använda det två gånger om dagen, så man använder det alltså både morgon och kväll och man ska applicera det på rena fransar. På morgonen ska du torka av fransarna lite innan du applicerar mascara.

Loreal Paris Clinically Proven Lash Serum har ett cirkapris på 249 kronor för 2 ml.

Frågor & Svar om ögonfransserum

Innan du rusar iväg för att köpa dig en ny flaska med ögonfransserum rekommenderar vi att du först tar del av våra svar på vanliga frågor.

Vad är ögonfransserum?

Ögonfransserum är ett serum som är anpassat för dina ögonfransar. Precis som andra serum så är det effektivt, vilket man kan se på resultatet. Ofta ser man relativt direkta resultat, men man kan definitivt räkna med att se en skillnad inom 4 veckor.

Är dyra ögonfransserum bättre?

Nej, det finns många prisvänliga ögonfransserum (som ni kan se i vårt test ovan). Tänk på att kolla efter hur många milliliter en förpackning innehåller innan du avfärdar det som dyrt.

Om man räknar pris per milliliter så kan resultatet av vad man ansåg vara dyrt ändras snabbt, eftersom vissa har ett betydligt större innehåll än andra.

I allmänhet är det dyrt med alla typer av serum, men tänker man på hur snabba resultaten är så är det värt det!

Hur använder jag ögonfransserum?

Det är inte svårt att använda sig av serum för fransarna, det är bara att applicera på fransarna. De flesta av de ögonfransserum som finns på marknaden ska man applicera en gång om dagen (bäst på kvällen). Det är klokt att bara lägga in det som en del av sin kvällsrutin då det bara tar ett litet kick att stryka på det.

Finns det ekologiska ögonfransserum?

Svaret på den frågan är ja! Vi har med ett av de ekologiska ögonfransserumen som finns på marknaden i vårt test ovan. Detta är ett mycket bra val, så även om det är lite dyrt så är det värt det.

Vad innehåller ögonfransserum?

Det är lite olika beroende av vilket man väljer. Det är viktigt att man kollar upp vad det är för innehåll innan man köper ett ögonfransserum.

Är det så att man har extra känsliga ögon är det viktigt att göra en extra noggrann koll, för det kan vara så att något i innehållet kommer att verka irriterande just på dina ögon.

Hur viktigt är det att applicera ögonfransserum dagligen för önskat resultat?

Det är väldigt viktigt att man ser till att applicera varje dag, eftersom det är på det viset att om man börjar slarva så kommer resultatet också att bli sämre.

Då det är så enkelt att stryka på ett ögonfransserum så är det knappast svårt att se till att man gör det dagligen.

Slutsats

I denna utförliga genomgår av våra tester av olika ögonfransserum har vi presenterat fyra utvalda serum som bäst i test i respektive kategori, samt pekat ut fyra andra serum till ögonfransar som ger våra vinnare en fajt om förstaplatserna. Nedan är våra slutsatser sammanställda i en tabell så att ni enkelt kan jämföra de olika ögonfransserumen.

KategoriÖgonfransserumCirkaprisPris / ml
Bäst & BilligastLash Sensational Serum199 kr44,22 kr/ml
MediumXlash PRO Ögonfransnäring599 kr99,93 kr/ml
LyxRevitaLash Advanced1,359 kr388,29 kr/ml
JokerEyelash Growth Serum549 kr91,5 kr/ml

Källor

  • https://www.ahlens.se/Skonhet/hudvard/ansikte/serum-specialbehandling-15239/maybelline-lash-sensational-serum-90226194/
  • https://www.lyko.se/hudvard/ansikte/fransnaring/xlash-pro-ogonfransnaring-6ml
  • https://www.kicks.se/revitalash/hudvard/ansiktsvard/ogonfransserum-ogonfransnaring/revitalash-advanced-35-ml
  • https://www.lyko.se/hudvard/ansikte/fransnaring/swiss-clinic-eye-lash-enhancer-serum-6ml
  • https://www.lyko.se/filorga/filorga-cream-optimeyes-lashes–brows
  • https://www.kicks.se/depend/hudvard/ansiktsvard/ogonfransserum-ogonfransnaring/eyelash-fortifying-growth-serum
  • https://www.lyko.se/hudvard/ansikte/fransnaring/lashfood-natural-eyelash-enchancer-3ml
  • https://www.lyko.se/hudvard/ansikte/fransnaring/lp-clinically-provenlash-serum-universel