Bästa värmeskyddet 2024 – var rädd om ditt hår vid värmestyling

De flesta av oss har någon form av värmeverktyg hemma och det gör att vi även behöver värmeskydd. Det är just värme som ofta behövs för att man ska få till den där stylingen som man vill åt. Trots att vi alla gillar olika frisyrer och stil på håret så har vi ofta det gemensamma behovet av ett värmeskydd.

Denna artikel om värmeskydd innehåller reklam i form av annonslänkar till Ahlens.se, Lyko.se, Nordicfeel.se och Ginos.se

Inledning

Att hålla på med håret för mycket sliter väldigt mycket och detta har nog alla varit med om – att ha ett slitet och torrt hår, alltså. Även om man tar hand om sitt hår väldigt bra så är det ofrånkomligt att det slits på hårstråna och detta kan man se både vad gäller kluvna hårtoppar och andra delar av håret.

Även om man inte använder värmeverktyg eller andra stylingverktyg så slits håret och det är viktigt att man tänker på att ta hand om sitt hår väl. Idag finns det väldigt många olika bra produkter som tar hand om håret och har man bra hårvårdsprodukter hemma och kanske lägger en extra slant på hårvård av lite bättre kvalitet så kommer håret att må bra.

Med styling och värmeverktyg så skyndar man på det oundvikliga, alltså att håret blir slitet, men med något av de värmeskydd vi har med i detta test så kommer håret att må betydligt bättre än utan värmeskydd.

Om du får för dig att det inte fungerar, eller att det bara är ännu en onödig grej i badrumshyllan så har du fel. Ett bra värmeskydd är alltid något vi behöver, så har du inte redan en favorit tycker vi att du ska välja ut en av de produkter vi presenterar nedan!

Vår vinnare i kategorin “Lyx” är Oribe Gold Lust Balm d’Or Heat Styling Shield och det är verkligen en riktigt härlig produkt som vi rekommenderar er alla att testa! Vår vinnare i kategorin “Bäst & Billigast” är Toni & Guy Heat Protection Mist som också det är en sådan produkt som vi rekommenderar.

Vår vinnare i kategorin “Medium” är Kérastase Résistance Ciment Thermique och vår Joker är Cloud Nine Magical Quick Dry Potion Spray.

Toni & Guy Heat Protection Mist

Toni & Guy Heat Protection Mist

Detta är en mycket bra produkt och den har dessutom ett mycket bra pris! Det är alltid lika kul när man hittar produkter som är bra och prisvänliga, så här blir det full pott!

Kérastase Résistance Ciment Thermique

Kérastase Résistance Ciment Thermique

Ni som gillar Kérastase kommer att digga denna produkt. Den är riktigt härlig och bra för håret. Det är också på det viset att den doftar härligt, så man får allt i ett när man väljer detta värmeskydd.

Oribe Gold Lust Balm d’Or Heat Styling Shield

Oribe Gold Lust Balm d'Or Heat Styling Shield

Oribe är ett märke som har produkter som ger håret allt det behöver. Använder man detta värmeskydd så kan man vara på den säkra sidan vad gäller att hålla håret friskt, trots styling.

Cloud Nine Magical Quick Dry Potion Spray

Cloud Nine Magical Quick Dry Potion Spray

Denna läckerhet till värmeskydd både tar hand om håret och snabbar på föningstiden. Man får med andra ord både ett värmeskydd som tar han om håret + en produkt som gör att man inte behöver hålla på så länge med att “värmestyla”.

Vad gör våra tester av värmeskydd pålitliga?

Våra tester av värmeskydd för hår är pålitliga av den enkla anledningen att vi har 110 % koll på beautyvärlden. Vi har alla ett stort intresse och därmed även mycket kunskap inom området, vare sig det handlar om värmeskydd, bronzer, serum eller något annat.

Den samlade kunskap vi har plus det faktum att vi alltid rådfrågar proffs när vi gör våra tester gör att detta är ett test som är att lita på från alla håll och kanter.

Då vi som gjort testet använder mycket värmeskydd och har gjort det under lång tid så har vi testat många genom åren. Detta har lett fram till att vi vet vad vi vill ha ut av ett värmeskydd. Det innebär också att vi vet vad vi absolut inte vill ha.

Man märker snabbt om ett värmeskydd är bra och om det passar ens eget hår. Tänk på att alla har olika typ av hår och att en produkt som passar din bästis eller din syster kanske inte passar alls för just dig.

Värmeskydd – för vem?

Värmeskydd är något som alla som använder värmeverktyg bör och ska använda. Varje gång man använder sig av värmeverktyg så ska man ha i värmeskydd, det är inte svårare än så!

Om du inte brukar använda dig av värmeskydd så är det på tiden att du börjar göra det. Det är så onödigt att slarva med sitt hår, för det är så enkelt att bara köpa hem bra värmeskydd och sedan ha i det innan man stylar med sitt värmeverktyg.

Svårt att välja? Då är du inte ensam – det är svårt att hitta rätt i skönhetsdjungeln, oavsett vad det gäller för typ av produkt. Ta dig en titt på de produkter vi har med i vårt bäst i test, för här kommer du utan tvekan att hitta en favorit!

Hur valde vi vilka värmeskydd vi skulle testa?

Vi hade såklart redan ett par stycken favoriter som vi ville ha med i testet av värmeskydd, så dessa produkter har vi tagit med. Vi har också tagit med produkter som proffs tipsat oss om när vi frågat.

Det är viktigt att man har med produkter som dels vi själva vill ha med och dels den typen av produkter som proffsen talar om. Vi gör alltid på det viset och sedan brukar vi såklart också kolla upp vilka produkter som får bra recensioner på skönhetssajterna – allt för att så många som möjligt ska få säga sitt!

Hur utförde vi testerna av värmeskydd?

Våra testvinnare i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Bäst i Test bland värmeskydd

Värmeskydd bäst i test. Efter att hela testgruppen gjort klart sina tester av värmeskydden kunde vi samlas för att gå igenom alla deltagares testreultat, för att tillsammans kunna välja ut vad som blev bäst i test bland värmeskydd. Från billigt värmeskydd som samtidigt fungerade riktigt bra, till ett dyrare men mycket mer lyxigt värmeskydd fär håret. Nedan hittar du våra recensioner av de värmeskydd som blev bäst i test inom respektive kategori.

Bäst & Billigast: Toni & Guy Heat Protection Mist

Bäst & Billigast: Toni & Guy Heat Protection Mist

Vill du ha en bra produkt som dessutom är billig så ska du köra på Toni & Guy Heat Protection Mist. Den gör jobbet bra, så du kommer att bli positivt överraskad när du väljer denna produkt!

Förpackningen är snygg och det är enkelt att applicera värmeskyddet i håret. Du applicerar genom att spraya jämnt över handdukstorkat hår och kamma igenom.

Efter att du har fönat håret och innan du ska använda locktång så sprayar du ytterligare en gång i det nu torra håret.

Cirkapriset ligger på 99 kronor för 150 ml Toni & Guy Heat Protection Mist.

Medium: Kérastase Résistance Ciment Thermique

Kérastase Résistance Ciment Thermique

Kérastase Résistance Ciment Thermique är en riktigt härlig behandling för håret! Du använder den i handdukstorkat hår och ju mer värme du tillsätter till ditt hår, desto djupare tränger produkten in i ditt hår.

Precis som alla andra produkter från Kérastase så är det en snygg förpackning den kommer i. Det är alltid lika kul med snygga och fräscha förpackningar, så det är bara att tacka och ta emot!

Ditt hår blir mjukt och lent och självklart är det så att den doftar underbart! Den stärker håret så har man skadat hår så hjälper den samtidigt som den skyddar mot värme. En sådan produkt som fixar till håret på ett fantastiskt sätt!

Cirkapriset för Kérastase Résistance Ciment Thermique ligger på 299 kronor för 150 ml.

Lyx: Oribe Gold Lust Balm d’Or Heat Styling Shield

Lyx: Oribe Gold Lust Balm d'Or Heat Styling Shield

Nejmen, alltså här snackar vi wow-effekt när det är som bäst! Oribe levererar alltid och självklart gör de det även med detta värmeskydd, Oribe Gold Lust Balm d’Or Heat Styling Shield!

Det är en fjäderlätt produkt som innehåller olja från svarta vinbär, sandelträ och maracuja. Den både skyddar, ger näring och ger en härlig lyster.

Detta värmeskydd är utan tvekan en stor favorit för oss som gjort detta test och när du känner att du vill lyxa en aning så är detta den produkt du ska vända dig till.

Den fixar också så att du slipper friss och flygigt hår, den mjukar upp håret och gör at det blir lättare att forma och styla. En produkt med en massa bra egenskaper, alltså!

Cirkapriset ligger på 479 kronor för 100 ml Oribe Gold Lust Balm d’Or Heat Styling Shield.

Joker: Cloud Nine Magical Quick Dry Potion Spray

Joker: Cloud Nine Magical Quick Dry Potion Spray

Detta är en liten favorit vi har och vi har placerat den som Joker i vårt test. Detta värmeskydd är lika magiskt som namnet säger oss, för här går det lite extra snabbt, minsann!

Ditt hår skyddas mot slitage och ditt hår blir mjukt, utan friss och glansigt. Vad sägs om att få allt det på en och samma gång? Inte illa!

Vi är lite extra förtjusta i förpackningen, för den är enkel och cool med en lite turkos färg som genast ger sommarkänsla och andra härliga känslor. Det är ju viktigare än vad man kanske vill erkänna det här med förpackningar, så det är lika bra att erkänna – vi faller för snygga förpackningar, så enkelt är det!

Cirkapriset för Cloud Nine Magical Quick Dry Potion Spray ligger på 299 kronor för 200 ml.

Värmeskydd som utmanar

Vi tar ju alltid med utmanare i våra tester för att ni ska få lite mer att välja mellan och det hoppas vi att ni uppskattar. Att få många olika produkter att gå loss bland är aldrig fel, eller vad säger ni?

Häng med oss nedan för att se efter vilka värmeskydd vi valt att ta med som utmanare!

Davines Your Hair Assistant Blowdry Primer

Davines Your Hair Assistant Blowdry Primer

Åh! Davines! Denna underbara rosa förpackning går inte av för hackor, minsann! Det är en fröjd att titta på den och dessutom är det på det viset att det som finns inuti flaskan är kanonbra!

Davines har väl aldrig gjort någon besviken? De vet vad de pysslar med och detta värmeskydd kommer ni att bli nöjda med!

Du sprayar den på handdukstorkat hår och sedan stylar du utan att skölja ur produkten. Den skyddar mot fukt och värme och med denna produkt i håret så kommer du att uppnå den perfekta föningen!

Cirkapriset ligger på 298 kronor för 250 ml Davines Your Hair Assistant Blowdry Primer.

Maria Nila Style & Finish Cream Heat Spray

Maria Nila Style & Finish Cream Heat Spray

Maria Nila Style & Finish Cream Heat Spray är en vårdande värmespray återuppbygger skadat hår och tar hand om kluvna toppar innan de ens uppstår – en riktigt bra grej, alltså!

Förutom att du får värmeskydd så kommer du även får glänsande och friskt hår utan friss. Inte nog med det, Colour Guard Complex skyddar ditt hår mot fria radikaler och UV-strålning.

Det är 100 % veganska ingredienser i denna produkt och det är såklart väldigt positivt!

Cirkapriset för Maria Nila Style & Finish Cream Heat Spray ligger på 249 kronor för 150 ml.

Revlon Uniq One All in One Treatment Spray

Revlon Uniq One All in One Treatment Spray

Revlon Uniq One All in One Treatment Spray är en riktigt bra produkt som har allt man kan tänkas vilja ha i en leave-in produkt. Ditt hår kommer inte bara att skyddas från värmeverktyg, utan det kommer att återuppbyggas, bli av med friss och massor av annat som gör att håret ser och blir friskare.

Detta är kanske inte den mest intressanta designen, men innehållet är desto bättre!

Cirkapriset ligger på 169 kronor för 150 ml Revlon Uniq One All in One Treatment Spray.

Redken One United Styling

Redken One United Styling

Redken One United Styling är en kanonbra produkt som kommer från Redken. Gillar ni deras produkter så kommer detta att vara ett perfekt val!

Förpackningen är snygg, håret ges näring och kontroll, du slipper torrt hår, dina hårtoppar blir mindre kluvna och så vidare.

Det är helt enkelt en sådan produkt som har massor av bra saker i ett och det är alltid skönt när man slipper ha en massa olika produkter.

Cirkapriset för Redken One United Styling ligger på 239 kronor för 150 ml.

Frågor & svar om värmeskydd

Innan du stressar iväg till närmaste butik för att köpa värmeskydd till ditt hår rekommenderar vi att du först läser våra svar på vanliga frågor om värmeskydd för hår.

Hur använder jag värmeskydd?

Du använder det oftast i nytvättat och handdukstorkat hår. Det finns dock olika varianter, så det är alltid bra att kolla upp exakt hur den produkt du ska använd dig av funkar.

Hur fungerar värmeskydd för hår?

Det är en väldigt smart produkt som helt enkelt lägger sig som en skyddande hinna runt hårstrået. Detta gör att värmen från ett stylingverktyg inte kommer i kontakt med hårfibrerna och det gör att håret inte skadas.

Är dyrt värmeskydd alltid bättre än billigt?

Nej, så är det inte, men som vi brukar säga är det dock på det viset att man ofta får det man betalar för. Vad betyder då detta? Jo, det betyder att de dyrare produkterna ofta har ett bättre och mer koncentrerat innehåll. Likväl finns det billigt värmeskydd som fungerar utmärkt, se vår vinnare i kategorin Bäst & Billigast.

Finns det veganska värmeskydd?

Ja, till exempel är det så att det värmeskydd vi har med i testet från Maria Nila är 100 % veganskt. Det är bara att kolla upp innehållet innan du köper för att vara säker.

Sammanfattning

Nu har vi gått igenom vilka värmeskydd som är bäst i test just nu, samt tipsat om några andra riktigt bra värmeskydd för ditt hår. För att underlätta ditt val av värmeskydd, billigt som dyrt, har vi sammanställt och sammanfattat resultaten av våra “bäst i test” resultat i tabellen nedan.

KategoriVärmeskyddCirkaprisKr/ml
Bäst & BilligastToni & Guy Heat Protection Mist99 kr0,66
MediumKérastase Résistance Ciment Thermique299 kr1,99
LyxOribe Gold Lust Balm d’Or Heat Styling Shield479 kr4,79
JokerCloud Nine Magical Quick Dry Potion Spray299 kr1,50

Källor