Bästa rakhyveln 2021 – silkeslen hud istället för hårväxt

En bra rakhyvel är guld värt för de flesta av oss, men hur ska man veta vilken av alla rakhyvlar därute som är bäst? Det är inte alltid så lätt, men man kan utgår från hur känslig hud man har, var på kroppen man ska raka sig med mera.

Denna artikel om rakhyvlar innehåller reklam i form av annonslänkar till Kicks.se, Lyko.se, Nordicfeel.se och Ahlens.se

Inledning

Vi har testat tio olika rakhyvlar i detta test och de flesta av våra vinnare kommer från Gillette, men det är inte så konstigt. Det är det varumärke i Sverige som det finns mest rakhyvlar från och dessutom är det på det viset att de håller väldigt hög kvalitet. Vi har även med ett par andra varumärken som ni kan ta er en titt på. Det finns nämligen några bra produkter på den svenska marknaden som kommer från andra varumärken!

Vår vinnare bland de billigare rakhyvlarna blev Gillette Venus Tropical som är en riktigt bra engångshyvel som inte bara är supersnygg, den doftar även magiskt!

I mediumklassen föll vårt val på Gillette Comfortglide Breeze Razor som ger ifrån sig en härlig doft och som är vårdande för huden.Lyxvinnaren kommer även den från Gillette och det är ingen mindre än Gillette Venus Swirl Extra Smooth som tar hem priset i denna prisklass.

Vår härliga Jokervinnare är Venus Snap från Gillette. En riktigt bra rakhyvel för alla som vill ha en bra och snygg rakhyvel on the go!

Gillette Venus Tropical

Gillette Venus Tropical

Denna lilla godbit är extra rolig att ha med i vårt bäst i test för rakhyvlar. Varför? För att det är en engångshyvel som har tagit det ett steg längre. Den skyddar mot jack och sår och dessutom så har den Aloe Vera-fyllda remsor för bra glid.

Detta är alltså en riktigt bra rakhyvel som dessutom är snygg och det vet vi ju alla att även det spelar roll, eller hur?

Gillette Venus Comfortglide Breeze Razor

Gillette Venus Comfortglide Breeze Razor

Här har vi en riktig favorit som verkligen gör skäl för sitt namn – comfort är nämligen exakt vad man får här! Den är mycket behaglig att raka sig med och den lila färgen är perfekt!

Man behöver inte ens använda rakgel med denna rakhyvel och dessutom passar den alla Venus-handtag.

Gillette Venus Swirl Extra Smooth

Gillette Venus Swirl Extra Smooth

En rakhyvel som anpassar sig efter kroppens konturer? Jepp! Det är precis vad vi får med denna rakhyvel från Gillette. Detta är en riktig höjdare som är väl värd varenda krona, så låt inte priset avskräcka dig.

Man blir len och fin precis som det ska vara och man behöver inte vara rädd för att skära sig – en kanonbra rakhyvel, med andra ord!

Gillette Venus Snap Extra Smooth

Gillette Venus Snap Extra Smooth

Detta är en liten resvänlig rakhyvel som är störtläcker i färgerna och riktigt bra! Det lilla fodralet är en extra bonus som gör att den blir enkel att ta med sig och det blir det pluspoäng för!

Detta är en rakhyvel som vi tycker att alla borde ha hemma, för den är så himla praktisk och liten. Den är jättebra även om man inte ska resa.

Vad gör våra tester av rakhyvlar för kvinnor pålitliga?

Vi som har testat rakhyvlarna för kvinnor som är med i detta test har stenkoll på skönhetsprodukter i allmänhet och just rakhyvlar har vi alla testat många av genom åren.

Då vi gillar att testa allt som är nytt inom skönhet så testar vi alltid nya rakhyvlar med mera – vi är alltså ständigt uppdaterade! Dessutom har vi många års erfarenhet, så vår kunskap är gedigen.

Rakhyvel – för vem?

Många gillar att ta bort hår exempelvis på benen och under armarna. Medan vissa gillar vax eller laser så finns det väldigt många andra som föredrar att använda sig av just rakhyvlar.

Det är snabbt och smidigt med rakkhyvlar och det är inte många som saknar en i badrummet. Kanske gillar man att vaxa exempelvis bikinilinjen, men föredrar att raka sig under armarna? Då är det perfekt! man behöver ju inte välja att raka sig överallt, utan man kan bland lite olika metoder för hårborttagning.

Det finns såklart ingenting som säger att du tvunget måste raka dig. Vill du ha ditt kroppshår kvar är det bara att köra på!

Hur valde vi ut vilka rakhyvlar som skulle testas?

Vi har dels tänkt igenom vilka favoriter vi själva redan har (som fortfarande finns på marknaden) och dels så har vi kollat igenom vilka rakhyvlar som får bra recensioner på skönhetssajterna och om det talas om någon speciell rakhyvel på bloggar, i skönhetsmagasin med mera.

Det är inte så svårt att se efter vilka rakhyvlar man vill testa då det i Sverige främst är Gillette som gäller. Det är bara att kolla upp de rakhyvlar som de saluför samt spana in hur utbudet av andra varumärken ser ut. Vi valde ut de rakhyvlar som vi tyckte var de bästa, helt enkelt.

Hur utförde vi testerna av rakhyvlarna?

Det tar bara en (eller kanske två) gånger av rakning innan man kan säga vad man tycker om en rakhyvel, så detta var ett av de test vi gjort som gick snabbt.

Det är kul att kunna testa en produkt och direkt kunna säga om man tycker den är bra eller inte. Med exempelvis viss hudvård eller liknande så tar det ju lång tid innan man ser resultat – men inte med rakhyvlar!

Vi har i detta test haft tio rakhyvlar att testa och vi fem som har testat dem har testat två var. På så sätt gick det snabbt att se efter hur alla tio gjorde ifrån sig.

Vi testade två var och det vi gjorde var att varje testperson rakade ett ben och en armhåla med den ena man skulle testa och sedan använde man den andra på det andra benet och den andra armhålan. Detta gjorde att resultatet och jämförelsen gick på ett kick!

Bäst i Test bland rakhyvlar för kvinnor

Efter nogranna tester och långa samtal har vi i testgruppen utsett en rakhyvel som bäst i test inom varje av våra fyra olika kategorier. Från den bäst och billigaste rakhyveln för kvinnor till den något dyrare men mycket lyxigare modellen.

Nu ska vi ta och berätta för er mer ingående om varje rakhyvel som är med i vårt bäst i test, så det är bara att hänga med oss nu nedan!

Bäst & Billigast: Gillette Venus Tropical

Bäst & Billigast: Gillette Venus Tropical

Denna rakhyvel är ett bra val om man vill få in lite semesterkänsla när man rakar sig – den tropiska doften är nämligen en riktig höjdare! Om man är känslig mot dofter är detta dock inte det bästa alternativet, utan då är det bättre att välja en utan doft.

Denna rakhyvel är inte som vilken engångsrakhyvel som helst. Man behöver inte stå ut med allt det negativa som följer med när man använder billiga engångshyvlar från bensinstationen eller liknande. Istället får man riktigt hög kvalitet på sin rakhyvel!

Gillette Venus Tropical har MoistureRich-remsor med aloe vera, vilket ger ett bra glid och dessutom har rakhyveln mjuka skyddskuddar. Detta gör att man skyddas mot små jack och små sår. En engångshyvel som är lika bra som vilken annan rakhyvel som helst, alltså!

Cirkapriset för Gillette Venus Tropical ligger på 89 kr.

Medium: Gillette Venus Comfortglide Breeze Razor

Medium: Gillette Venus Comfortglide Breeze Razor

Vill du ha en behaglig rakning där du även får en snygg rakhyvel att använda? Då ska du välja den här godbiten! Den doftar härligt av freesia och man verkligen omsluter sin hud med komfort precis som man kan räkna ut av namnet.

Det är en 3 bladig rakhyvel som ger en nära rakning och den glider dessutom väldigt lätt. Det är viktigt att det är bra glid om man ska slippa små sår och jack, för det är ju det värsta som kan ske när man rakar sig.

När man rakar sig med denna rakhyvel kan man vara säker på att få len och fin hud – en riktigt höjdare, alltså!

Cirkapriset för Gillette Venus Comfortglide Breeze Razor ligger på 199 kr.

Lyx: Gillette Venus Swirl Flexiball Extra Smooth

Lyx: Gillette Venus Swirl Flexiball Extra Smooth

Här är det verkligen, helt utan tvekan, massor av lyx som är gällande! Denna rakhyvel är, precis som namnet antyder, flexibel och det innebär att den anpassar sig efter kroppens konturer – knappast något man ser varje dag!

Denna rakhyvel har flertalet av oss som gjorde testet provat på sedan tidigare så just denna rakhyvel från Gillette är det många som diggar!

Den har allt man kan önska sig då den anpassar sig individuellt. Den kommer med andra ord att passa lika bra för dig som för någon annan och alla som använder sig av denna rakhyvel kommer att känna sig extra omhändertagna.

Din hud blir slät, mjuk och len och du behöver knappast oroa dig över att det är några hårstrån som missas här, inte!

Cirkapriset för Gillette Venus Swirl Flexiball Extra Smooth ligger på 229 kronor.

Joker: Gillette Venus Snap Extra Smooth

Joker: Gillette Venus Snap Extra Smooth

Det finns mycket att säga om denna rakhyvel och det är bara positiva saker – det är en sådan produkt som man bara faller för direkt och sedan fortsätter man att falla! Det är kärlek vid första ögonkastet och när man sedan använder den så blir man bara ännu mer kär!

Den är supersnygg och dessutom är det på det viset att den är urgullig då den är så liten. Man kan enkelt ta den med sig och det lilla fodralet som kommer med den gör att det blir extra kul att ha den i väskan. Perfekt!

Den är fembladig och denna minirakhyvel är både praktisk, trendig och läcker. Man kan inte få nog av den! Det är inte bara ett underbart resultat man får av den här rakhyveln, det är också på det viset att man blir lite glad när man ser dess coola färger och design – inte illa!

Cirkapriset för Gillette Venus Swirl Flexiball Extra Smooth ligger på 159 kronor.

Våra utmanare bland rakhyvlar

Det utses i våra tester en vinnare bland rakhyvlar för kvinnor i varje kategori men det finns ändå flera andra rakhyvlar värda att nämnas.

Vi har naturligtvis ett gäng utmanare i vårt test också, det är minsann många bra rakhyvlar som finns ute på marknaden! Spana in de extra fem rakhyvlar vi har testat här nedan!

Gillette Venus Divine Sensitive

Gilette Venus Divine Sensitive

Denna rakhyvel har 3 blad och återfuktande remsor med vårdande botaniska oljor. Detta innebär att man får en mycket skön och behaglig rakning som snabbt lockar fram den lena och fräscha huden under de oönskade små håren.

Detta är en av de rakhyvlar som har ett mycket bra handtag, så det är lätt att raka sig med Gillette Venus Divine Sensitive. Det är en av de viktigaste sakerna när man ska välja rakhyvel, eftersom själva greppet påverkar hur enkel och skön själva rakningen blir.

Cirkapriset för Gillette Venus Divine Sensitive ligger på 149 kr.

Gillette Embrace Sensitive

Gillette Embrace Sensitive

Detta är en av de mest klockrena rakhyvlarna som finns på marknaden så självklart har vi valt att ta med den i vårt bäst i test! Glöm hudirritation när du använder denna rakhyvel – du kommer nämligen att bli bortskämd utöver det vanliga om du väljer Gillette Embrace Sensitive!

Den är perfekt för alla, eftersom den är så snäll mot huden. Det är viktigt att man använder rakhyvlar som har fuktremsor även om man inte har särskilt känslig hud – det är alltid bättre att vara på den säkra sidan och att ta hand om sin hud ordentligt. Tänk på det!

Med en rakhyvel som denna så kan du raka dig utan att vara orolig för att det ska bli vare sig sår eller jack under rakningen. Den är fembladig och den har Aloe Vera i de skyddande fuktremsorna. Det är detta som gör att det blir ett så mjukt glid under rakningen. Här är det bara att lyfta på hatten och tacka och ta emot!

Cirkapriset för Gillette Embrace Sensitive ligger på 189 kr.

Wilkinson Sword Extra 3 Beauty Dam

Wilkinson Sword Extra 3 Beauty Dam

Dessa rakhyvlar i läcker rosa färg har en mjukgörande remsa med Aloe Vera och ett rörligt huvud för att rakningen ska bli både nära och skön.

Här får man både prisvänlighet, komfort och bra kontroll – en riktigt bra rakhyvel, alltså!

Cirkapriset för Wilkinson Sword Extra 3 Beauty Dam ligger på 39 kr.

Silky Skin Smooth Satin

Silky Skin Smooth Satin

Detta är en fembladig rakhyvel som har en mjukgörande Micro matri-remsa med Aloe Vera och sheasmör. Detta innebär att rakningen utan tvekan är behaglig och man kan dessutom räkna med len och fin hud efter att man använt just denna rakhyvel.

Man kan köpa till rakblad separat, vilket är väldigt bra. Då kan man ha kvar sitt handtag och bara byta ut rakbladen. Detta är det vanliga även för Gillette, så det är något som vi ser i princip överallt och det gillar vi!

Cirkapriset för Silky Skin Smooth Satin ligger på 119 kr.

BIC Soleil Easy

BIC Soleil Easy

BIC är ett varumärke som många av oss har testat och vi kände att vi ville ha med en av deras rakhyvlar i vårt test – det är de värda!

Just denna rakhyvel har tre blad och en mjukgörande remsa. När man vant sig vid mjukgörande remsa så är det på det viset att det inte går att använda sig av “vanliga” rakhyvlar efter det. Varför? För att det dels ger en väldigt behaglig rakning och dels för att man inte riskerar att skära sig.

Med denna förpackning får man ett handtag och fyra rakhuvuden. Man kan alltså använda denna rakhyvel med minst fyra byten av rakhuvuden. Det är flexibelt huvud till denna rakhyvel och dessutom är det ett långt och ergonomiskt handtag så att det är lättare att ha bra kontroll.

Cirkapriset för BIC Soleil Easy ligger på 59 kr.

Estrid – det nya rakhyvelsmärket som tagit oss med storm

Estrid rakhyvel

Har ni hört talas om Estrid? Rakhyvelsmärket som hyllar kroppsbehåring? Inte? Då ska vi ta och berätta om dem lite snabbt för er!

Grundarna av Estrid, Amanda och Nadia, säger att de blir provocerade av den gamla vanliga hårborttagningsreklamen där redan hårlösa ben med mera rakas. Det är ju sannerligen dumt och självklart är det så att det i rimlighetens namn borde vara hår på de ben som i reklamen ska rakas, eller hur?

Estrid gör just detta – har kvinnor med håriga armhålor och så vidare i sin reklam och dessutom säger de att de inte lägger någon värdering i hur, var eller om man rakar sig.

Som det ser ut nu så är Estrid en prenumerationstjänst. I startpaketet får man hyvel, vägghållare och två rakblad. Detta kostar 95 kronor. Sedan är priset 119 kronor för fyra rakblad som man har som refill till sin rakhyvel.

Rakbladen är fria från animaliska ingredienser och de smörjande remsorna är 100 % veganska. Som om inte detta vore nog så är det även så att 1 % av deras intäkter går till organisationen Kvinna till Kvinna – man gör med andra ord gott i och med köp av dessa rakblad.

Frågor & Svar om rakhyvlar för dam

Hur mycket kostar rakhyvlar för dam?

Priset på rakhyvlar riktade till damer och kvinnor är lite olika beroende av vad för typ av rakhyvel man är ute efter. Om man vill ha engångshyvlar så blir det genast billigare då man då lätt kan hamna runt 50-lappen och till och med billigare än så.

Vill man inte ha engångshyvlar så får man räkna med ett pris på runt 100 kronor och uppåt. Här ska man komma ihåg att det blir billigare i längden då man köper nya rakblad och återanvänder själva rakhyveln.

Var kan jag köpa rakhyvlar för dam?

Rakhyvlar för dam sälja i princip överallt, så du kan köpa dem från mataffären, på apoteket med mera. Det är alltså en väldigt lättillgänglig produkt.

Då rakhyvlar säljs på så många olika ställen så är det klokt att spana runt på exempelvis Apoteket.se, Lyko, Kicks, Åhléns, Nordicfeel.se med flera. De stora svenska skönhetssajterna har alltid spännande och bra erbjudanden på lite av varje. Ofta går det att hitta erbjudande på att köpa rakhyvlar för dam på rea i olika webbutiker.

Det är onödigt att betala mer för en produkt som det är rabatt på hos en annan butik. Dessutom tar det ju bara några minuter att kolla runt för att se efter vart den rakhyvel du är ute efter är billigast för tillfället.

Kan jag räkna med bra resultat med en rakhyvel?

Ja, så länge du köper bra rakhyvlar som har mjukgörande remsa och som har flera blad så kan du vara säker på att du kommer att få en fin rakning utan sår eller liknande.

Tänk på att det är viktigt att du inte slarvar, för även om du har en rakhyvel med bra glid och en bra rakgel så kan det ändå bli så att det blir ett litet sår om man stressar. Låt istället rakningen ta någon minut extra och var noga och ta det lugnt för bästa resultat.

Varför mjukgörande remsa?

Med en mjukgörande remsa så blir det genast tryggare och mer behagligt att raka sig. En bra rakhyvel har mjukgörande remsor, vilket du kan se i vårt test.

Ofta är det ett innehåll av Aloe Vera man stöter på i dessa sammanhang och det är ju alltid lika bra för huden! Se till att alltid köpa en rakhyvel med mjukgörande remsa för då är du trygg med att huden mår bra även under rakning.

Var köper jag extra rakblad till min rakhyvel?

Det säljs på samma ställen som rakhyvlar. Det är bara att passa på och köpa när man hittar rakblad som passar ens hyvel till bra pris.

Hur ska jag raka mig på bästa sätt?

Det är lite olika hur man väljer att raka sig, men det viktiga är att man tänker på att återfukta både under rakning och efter rakning.

Ett bra tips är att peela huden innan rakning och man ska också tänka på att vara i duschen en stund innan man börjar raka. På så sätt rengörs och mjukas huden upp en aning först.

Man ska undvika att torraka då det ökar risken för inåtväxande hår och andra otrevligheter. Man ska även tänka på att raka medhårs då det minskar risken för inåtväxande hår.

Man ska inte trycka när man rakar sig, utan det är en lätt touch som gäller för att få det bästa resultatet. Om man vill slippa irritation, röda prickar med mera så är ovan mycket goda tips man bör följa!

Hur ofta ska jag byta rakhyvel?

Det är viktigt att byta rakhyvel ofta då det samlas bakterier på den. Inte bara det, det kommer även att påverka resultatet då en slö och gammal rakhyvel lättare irriterar huden.

När man har en rakhyvel med mjukgörande remsa så känner man när “glidet” börjar bli sämre. Det är då man ska passa på att byta sin rakhyvel.

Hur ofta det blir att man ska byta beror såklart på hur ofta man rakar sig, men det är bara att i rimlighetens namn känna efter och tänka efter hur gammal rakhyveln är. Om man vet att den borde bytas, men att man snålar lite på grund av att man tycker att det är dyrt att köpa en ny rakhyvel så ska man tänka på att det är mycket värt då det kommer att ge ett mycket bättre resultat helt utan irriterad hud.

Vad kan jag göra år rakfinnar?

Om du får rakfinnar ska du absolut inte vara och pilla på dem. Vi vet att det kan vara svårt, men för hudens skull – låt dem vara!

Det du ska göra är att låta huden vila, så om det är i armhålorna till exempel så är det klokt att ha en lös tröja, eller ett löst sittande linne på sig efter rakning. Man ska även tänka på att ha rena material så som bomull, på sig direkt efter rakning.

Om du tänker på att peela huden så brukar det lösa problemet och en annan sak är att man ska ha en rakgel av bra kvalitet. Tänk också på att använda någon form av efterbehandling så som after shave. Det finns olika varianter att välja mellan som inte tvunget gör att du luktar som din pappas kind efter rakning av dina armhålor.

Vilken rakgel är bäst?

Här ska man ofta se till att satsa på de lite dyrare märkena. Det är viktigt att det är ett bra innehåll och att din rakgel återfuktar bra innan du börjar raka dig. ta också gärna lite för mycket än för lite.

Du ska INTE använda dig av duschkräm eller tvål och tro att det funkar lika bra – det gör det helt enkelt inte. Det finns en anledning till varför rakgel existerar.

Sammanfattning

Nu har vi gått igenom hela vår stora och illustrerade test av vilka rakhyvlar för dam och kvinnor som just nu anses vara bäst i test. Fyra vinnare i varje kategori har utsetts och du har kunnat ta del av recensioner av varje vinnande rakhyvel. Nedan hittar du vår sammanfattning av alla fyra vinnare så att du enkel ska kunna jämföra dom.

KategoriRakhyvelCirkapris
Bäst & BilligastGillette Venus Tropical89 kr
MediumGillette Venus Comfortglide Breeze199 kr
LyxGillette Venus Swirl Flexiball Extra Smooth229 kr
JokerGillette Venus Snap Extra Smooth159 kr

Källor

  • https://www.ahlens.se/Skonhet/hudvard/kropp/harborttagning-15295/venus-tropical-engangsrakhyvlar-3-pack-89725364/
  • https://www.lyko.se/skonhetsapotek/harborttagning/rakning/gillette-venus-breeze-2
  • https://www.kicks.se/venus/hudvard/kroppsvard/harborttagning/swirl-flexiball-rakhyvel-for-kvinnor-swirl-extra-smooth-rakhyvel-for-kvinnor-med-ett-blad
  • https://www.nordicfeel.se/hudvard/rakning/rakhyvel-rakblad/gillette-venus-snap-31063
  • https://www.kicks.se/venus/hudvard/kroppsvard/harborttagning/divine-sensitive-damrakhyvel-sensitive-divine-rakhyvel-for-kvinnor-med-2-blad
  • https://www.lyko.se/skonhetsapotek/harborttagning/rakning/gillette-venus-embrace-sensitive-rakhyvel
  • https://www.lyko.se/skonhetsapotek/harborttagning/rakning/wilkinson-sword-xtra3-beauty-dam-4st
  • https://www.ahlens.se/Skonhet/hudvard/kropp/harborttagning-15295/silky-skin-damrakhyvel-silky-skin-5-bladig-88339826/
  • https://www.lyko.se/bic/bic-soleil-easy
  • https://estrid.com/sv/