Bästa antirynkkrämen 2021 – slipp stressrynkor och kråksparkar

Vår hud är ständigt utsatt för mycket. Beroende av var man bor och beroende av livsstil så är det lite olika hur huden påverkas. Det är även på det viset att vi har olika gener, vilket också det påverkar vad för typ av hud man har.

Om man bor i ett varmt land med mycket sol så påverkas huden av det, bor man i ett kallare klimat är det istället kylan som kommer att påverka och dessutom påverkar naturligtvis vind med mera också vår hud.

Denna artikel om antirynkkräm innehåller reklam i form av annonslänkar till Lyko.se, Nordicfeel.se och Kicks.se

Inledning

Om man inte tar hand om sin hud, eller om man har en osund livsstil, så kommer detta att synas på huden. Både rökning, mycket socker, onyttig mat, smink och hudvårdsprodukter av dålig kvalitet påverkar huden på ett negativt sätt. Är det istället så att man tar hand om sig bra och både äter bra, använder bra sminkprodukter med mera så kommer detta att synas på huden.

Det är ingen som vill se grådaskig ut i ansiktet och det är inte många som längtar efter att rynkor ska dyka upp heller. Vad gäller det förstnämnda så kan man klara sig om man exfolierar och använder bra hudvård, men rynkor är det lite svårare att råda bot på. Det finns dock bra antirynkkrämer som kan ge lite hjälp på traven och dessa ska man naturligtvis testa!

Olika hudtyper behöver olika saker för att må bra, men när det kommer till just antirynkkrämer så är det en av de saker som de flesta kommer att använda sig av någon gång i sitt liv. Det finns mycket man kan göra för att förebygga rynkor redan från yngre år och det är klokt att ta hand om de kommande rynkorna innan de kommer. Tänk därför på att alltid ta hand om din hud ordentligt redan från unga år.

Vi har testat åtta olika antirynkkrämer i detta test och vi är åtta personer som har testat dem. Det finns en uppsjö av den här typen av produkter ute i handeln, så det finns mycket att välja mellan. Vi har valt ut ett gäng som vi tycker är lite extra bra och som är värda att testa. Du kommer garanterat att kunna hitta en favorit bland de antirynkkrämer vi har med i vårt test nedan!

Vår vinnare i kategorin “Billigast” är Nivea Q10Plus Anti-Wrinkle Moisturizing Day Cream. Detta är en perfekt kräm för er som inte vill lägga stora summor på hudvård. Vår vinnare i kategorin “Medium” är Filorga Time-Filler Absolute Wrinkles Correction Cream som är en riktigt bra produkt värd pengarna!

Vår vinnare i kategorin “Lyx” är Shiseido Benefiance Wrinkle Resist 24 Intensive Nourishing & Recovery Cream. Shiseido levererar alltid, så denna kräm är såklart superbra!

Vår Joker i detta test är Kiehls Powerful Wrinkle Reducing Cream SPF30 som även den är kanon!

Nivea Q10Plus Anti-Wrinkle Moisturizing Day Cream

Nivea Q10Plus Anti-Wrinkle Moisturizing Day Cream

Denna antirynkkräm är, likt många av Niveas andra produkter, en bra och prisvänlig produkt som fyller sin funktion.

Om du gillar Nivea och om du inte vill lägga mycket pengar på hudvård så är detta det rätta valet för dig!

Filorga Time-Filler Absolute Wrinkles Correction Cream

Filorga Time-Filler Absolute Wrinkles Correction Cream

Detta är en kräm som gör vad den ska och det är inte bara vi i vår testgrupp som tycker mycket om denna produkt. Det är en kräm som är populär av flera olika anledningar så den både är behaglig på huden, har en bra doft och tar hand om rynkorna på bästa sätt.

Filorga är ett märke som alla borde testa, så varför inte låta denna kräm bli det första du provar på?

Shiseido Benefiance Wrinkle Resist 24 Intensive Nourishing & Recovery Cream

Shiseido Benefiance Wrinkle Resist 24 Intensive Nourishing & Recovery Cream

Shiseido är alltid pålitligt, vilket alla ni som använt deras produkter är väl medvetna om. Det är inte bara snygga förpackningar med dyra prislappar det handlar om, det är riktigt bra produkter man får från detta märke!

Om du väljer att testa denna kräm så kommer du troligtvis att fastna för Shiseido och då är det bara att fortsätta med fler produkter från samma märke. Du kommer inte att ångra dig!

Kiehls Powerful Wrinkle Reducing Cream SPF30

Kiehls Powerful Wrinkle Reducing Cream SPF30

Kiehls har många bra produkter, det är det ingen tvekan om. Många har åtminstone en av deras produkter hemma i badrummet och ofta är det så att man har en favorit från deras hudvårdsserier som man använder sig av.

Om man redan har fallit för Kiehls så är det bara att köra på med denna antirynkkräm – den ger hudvårdsrutinen en extra liten kick!

Vad gör våra tester av antirynkkrämer pålitliga?

Vi som gör dessa tester av antirynkkrämer är alla väl insatta i allt som har med skönhetsvård att göra. Vi har stor erfarenhet både inom makeup, hudvård, hårvård med mera. Vårt intresse för skönhet har vi haft sedan unga år, så det är många års samlad erfarenhet som ligger bakom.

Förutom att vi själva har bra koll på antirynkkrämer så har vi naturligtvis också kontakt med både frisörer, hudterapeuter, makeup-artister och proffs som arbetar på olika skönhetsbutiker inför de olika testerna vi gör. Detta gör att våra tester av antirynkkrämer inbegriper åsikter från såväl oss “amatör-proffs” med ett brinnande intresse som från de riktiga proffsen. En bra blandning, helt enkelt!

Antirynkkräm – för vem?

Antirynkkräm är för alla som vill ta hand om sin hud på bästa möjliga sätt. Rynkorna brukar börja göra sig påminda i 30-40 års åldern hos de flesta och det är ofta också under dessa år som många börjar med mer “aktiv” hudvård.

Det är alltid bra att vårda huden ordentligt och det är även på det viset att det ger resultat när man använder sig av hudvård som exempelvis riktar in sig på, som i detta fall, rynkor. Om man hittar rätt produkter inom hudvård så kan man räkna med att det syns på huden och om man använder en riktigt bra antirynkkräm så kommer man att se resultat.

Hur valde vi vilka antirynkkrämer vi skulle testa?

Vi valde antirynkkrämer som vi själva har testat, krämer vi velat testa sedan tidigare plus krämer som olika proffs hjälpte oss att välja ut. Resultatet av denna blandning av antirynkkrämer ser ni i detta test och som ni kan se så är det många olika märken som vi letat fram. Det är alltid kul när det är mycket att välja mellan, så det har vi sett till att fixa!

Att det är både proffs från skönhetsbutiker och vi själva som har valt ut vilka antirynkkrämer som ska vara med i testet gör att det är ett test som har en bra blandning. Vissa av krämerna är mer avancerade medan andra är enklare – allt för att alla ska kunna hitta en kräm som passar en perfekt.

Hur utförde vi testerna av antirynkkrämer?

Vi som har gjort detta test av antirynkkrämer är en testgrupp bestående av åtta personer i åldrarna 30-50 år. Vi testade krämerna under en vecka var, så alla i testgruppen har testat varje kräm som är med i testet.

Vi har jämfört med våra vanliga ansiktskrämer och vi har även jämfört resultatet med ansiktskrämer som inte är antirynkkrämer, utan bara “vanliga” ansiktskrämer. På detta sätt har vi kunnat se skillnaderna på ett enkelt sätt.

Bäst i Test bland antirynkkrämer

Efter att alla vi i testgruppen testat våra olika antirynkkrämer noga kunde vi samlas för att gå igenom och prata om våra olika testresultat. Detta för att kunna besluta om bäst i test av antirynkkrämer. Vi valde ut bäst och samtidigt billigast antirynkkräm som vinnare i kategorin Bäst & Billigast, en medium och en något dyrare med samtidigt mycket lyxigare antirynkkräm som vinnare i kategori Lyx.

Bäst & Billigast: Nivea Q10Plus Anti-Wrinkle Moisturizing Day Cream SPF15

Bäst & Billigast: Nivea Q10Plus Anti-Wrinkle Moisturizing Day Cream SPF15

Denna kräm, Nivea Q10Plus Anti-Wrinkle Moisturizing Day Cream SPF15, innehåller Q10 som är en del av ett system för just rynkor. Krämen aktiverar huden inifrån så att rynkor i hudens djupare lager bekämpas. Hudens egen energiomsättning kickas igång av Q10 och djupare rynkor minskas på 4 veckor.

Krämen går lätt in i huden och den doftar behagligt. Vissa upplevde att den blev lite blank och att det tog lite längre tid för den att sjunka in. Detta är lite beroende av vad man har för hudtyp med mera.

Då den har SPF15 så får man det “på köpet” och det är såklart bra. Vill du ha en bra budgetkräm så ska du satsa på den här. Den gör sitt jobb och du kommer att bli nöjd!

Cirkapriset ligger på 145 kronor för 50 ml Nivea Q10Plus Anti-Wrinkle Moisturizing Day Cream SPF15.

Medium: Filorga Time-Filler Absolute Wrinkles Correction Cream

Medium: Filorga Time-Filler Absolute Wrinkles Correction Cream

Detta är en kräm som tar hand både om mimiska rynkor, djupa rynkor, ytliga rynkor och uttorkningsrynkor. Filorga Time-Filler Absolute Wrinkles Correction Cream behandlar med andra ord alla typer av rynkor, så du kan använda den vare sig du har ytliga eller djupa linjer.

Du kan använda denna kräm både morgon och kväll. Du kan antingen ha den som dagkräm, nattkräm, eller så kan du ha den både på natt och på morgon. Det är upp till dig att avgöra vilket som passar just dig bäst.

Krämen är väldigt härlig och du kan se de mindre djupa linjerna nästan försvinna när du applicerar den. Vissa i testgruppen som hade den på morgonen tog ingen primer de dagar de testade och det gav samma resultat som en bra primer.

Cirkapriset för Filorga Time-Filler Absolute Wrinkles Correction Cream ligger på 725 kronor för 50 ml.

Lyx: Shiseido Benefiance Wrinkle Resist 24 Intensive Nourishing & Recovery Cream

Lyx: Shiseido Benefiance Wrinkle Resist 24 Intensive Nourishing & Recovery Cream

Shiseido Benefiance Wrinkle Resist 24 Intensive Nourishing & Recovery Cream är en kräm som har en extra rik textur. Om du gillar lättare textur på dina krämer så är detta inte ett särskilt bra val, utan det är bättre att du väljer en annan. För dig som tycker om rika krämer så kommer detta att vara ett perfekt val.

Fina linjer suddas ut och huden blir härligt återfuktad och mjuk. Den är perfekt för alla som har mogen hud och som vill ha fukt i en tjockare kräm som tar hand om rynkor.

Om du känner att huden behöver en liten skjuts i rätt riktning så är detta ett riktigt bra val – testa den och du kommer att bli frälst!

Cirkapriset ligger på 1005 kronor för 50 ml Shiseido Benefiance Wrinkle Resist 24 Intensive Nourishing & Recovery Cream.

Joker: Kiehls Powerful Wrinkle Reducing Cream SPF30

Joker: Kiehls Powerful Wrinkle Reducing Cream SPF30

Kiehls Powerful Wrinkle Reducing Cream SPF30 är en kräm som stärker hudens elasticitet och som ger din hud ett slätare och fastare utseende. Den bidrar även till att ge huden frisk och sund lyster och det är ju något vi alla är ute efter!

Att krämen dessutom innehåller SPF30 är ett plus då det innebär att man får en kräm som både är rynkbekämpande och som har SPF – en riktig vinnarkombination, alltså!

Krämen innehåller Calcium PCA och Copper PCA. Krämen minskar dina linjer och dessutom så gör den att hudens textur förfinas.

Cirkapriset för Kiehls Powerful Wrinkle Reducing Cream SPF30 ligger på 495 kronor för 50 ml.

Antirynkkrämer som utmanar

I våra tester av antirynkkrämer har vi bara plats för en vinnare i varje kategori men vi vill ändå gärna lyfta fram ett antal utmanare till våra bäst i test vinnare bland antirynkkrämer. Nedan hittar du antirynkkrämer som vi också kan rekommendera.

Beauté Pacifique Métamorphique Vitamin A Anti-Wrinkle Creme

Beauté Pacifique Métamorphique Vitamin A Anti-Wrinkle Creme

Denna härliga A-vitaminkräm från alltid lika pålitliga Beauté Pacifique behandlar kollagenförlust orsakad av sol och ålder. Krämen stärker förtida åldrad hud och tunn hud och den ger ett föryngrande resultat.

Krämen minimerar rynkor och fina linjer, ger rikligt med fukt, är rik på antioxidanter så som A-vitamin och E-vitamin och den förbättrar elasticiteten i din hud.

Detta är en kräm som snabbt går in i huden och den lämnar efter sig en skön och behaglig känsla som man känner av länge.

Cirkapriset ligger på 589 kronor för 50 ml Beauté Pacifique Métamorphique Vitamin A Anti-Wrinkle Creme.

Philosophy Anti-Wrinkle Miracle Worker Line Correcting Moisturizer

Detta är en magisk produkt som kombinerar både fuktkräm, nattkräm och ögonkräm i en och samma kräm! Det är ett väldigt kraftfullt komplex som jämnar ut dina fina linjer och dessutom är det på det viset att krämen kommer i en härlig glasburk.

Den innehåller C-vitamin, hyaluronsyra, peptider med mera. Dess innehåll gör så att huden blir avstressad, att hudbarriären stärks och skyddas, synligheten av rynkor och fina linjer minimeras. Samtidigt skyddas huden mot miljöskador och åldrad hud återställs.

Cirkapriset för Philosophy Anti-Wrinkle Miracle Worker Line Correcting Moisturizer ligger på 590 kronor för 60 ml.

Darphin Prédermine Anti Wrinkle Cream

Darphin Prédermine Anti Wrinkle Cream

Denna härliga lyxkräm verkar uppstramande för huden samtidigt som den är utslätande och spänstgivande. Huden stimuleras till att bli mer fast, smidig och full av lyster.

Krämen ger 24 timmars återfuktning och man kan använda den både på morgonen och på kvällen. Fina linjer reduceras och huden får ett mer plumpat och “fylligt” utseende.

Cirkapriset ligger på 1399 kronor för 50 ml Darphin Prédermine Anti Wrinkle Cream.

Peter Thomas Roth Un-Wrinkle Night

Peter Thomas Roth Un-Wrinkle Night

Denna härliga kräm från Peter Thomas Roth innehåller Aloe Vera, A-vitamin, E-vitamin, C-vitamin, retinol, Pro Vitamin B5 och glukolsyra.

Den skyddar huden mot yttre påfrestningar, minimerar porernas storlek, bevarar fukten och gör så att huden blir frisk och fräsch. Den ökar hudens lyster samtidigt som den tar hand om rynkorna och de fina linjerna i huden.

Använd denna kräm på kvällen efter rengöring för ett silkeslent resultat.

Cirkapriset ligger på 1,299 kronor för 28 gram Peter Thomas Roth Un-Wrinkle Night.

Frågor & svar om antirynkkrämer

Vi rekommenderar att du läser igenom våra svar på vanliga frågor om antirynkkrämer innan du beger till till närmaste apotek eller butik för att köpa en antirynkkräm.

Är dyr antirynkkräm alltid bättre än billig?

Vi brukar säga att det är på det viset att det inte nödvändigtvis är så att det är en bättre produkt bara för att den kostar mer, men ofta är det så att det är ett bättre innehåll i de dyrare produkterna. Det brukar också vara så att det är mer dryga krämer om de kostar lite mer, vilket innebär att de räcker under en längre tid.

Ekologisk antirynkkräm?

Jepp, självklart finns det ekologiska antirynkkrämer! Det är bara att välja ut en från ditt favoritmärke!

När ska jag börja använda antirynkkräm?

Då det är en kräm som tar hand om rynkor så är det inte någon idé att rikta in sig på den här typen av produkter innan man har några rynkor. Det är dock viktigt att man tar hand om sin hud från unga år, för om man gör det så uppstår det färre rynkor och fina linjer.

När man är runt 30-40 år så är det rimligt att börja med den här typen av produkter.

Var köper jag antirynkkräm?

Du kan köpa antirynkkräm på apotek, i de stora skönhetsbutikerna, på mindre parfymerier som säljer hudvård, i mataffären och lite varstans. Det beror på vad det är för typ av märke du vill använda dig av.

Sammanfattning

Nu har vi kommit till slutet av detta stora test av antirynkkrämer där vi tagit fram bäst i test antirynkkräm i fyra olika kategorier. Från billig antirynkkräm som samtidigt är riktigt bra, till något dyrare men lyxigare antirynkkräm. Nedan har vi sammanställt våra bäst i test antirynkkrämer för att underlätta ditt val.

Kategori AntirynkkrämCirkaprisKr/ml
Bäst & BilligastNivea Q10Plus Anti-Wrinkle Moisturizing Day Cream SPF15145 kr2,90
MediumFilorga Time-Filler Absolute Wrinkles Correction Cream725 kr14,50
LyxShiseido Benefiance Wrinkle Resist 24 Intensive Nourishing & Recovery Cream1005 kr20,10
JokerKiehls Powerful Wrinkle Reducing Cream SPF30495 kr9,90

Källor

  • https://www.kicks.se/nivea/hudvard/ansiktsvard/anti-aging/q10-plus-anti-wrinkle-moisturizer-day-spf-15
  • https://www.kicks.se/filorga/hudvard/ansiktsvard/nattkram/time-filler-absolute-wrinkles-correction-cream-50-ml
  • https://www.nordicfeel.se/hudvard/ansikte/dagkram/shiseido-benefiance-40253
  • https://www.kicks.se/kiehls/hudvard/ansiktsvard/anti-aging/powerful-wrinkle-reducing-cream-spf-30-powerful-wrinkle-reducing-cream
  • https://www.lyko.se/beaute-pacifique/beaute-pacifique-metamorphique-vitamin-a-anti-wrinkle-creme-50ml-1
  • https://www.lyko.se/philosophy/philosophy-miracle-worker-a-wrinkle-moisturizer-60-ml
  • https://www.lyko.se/darphin2/darphin-predermine-anti-wrinkle-cream–
  • https://www.lyko.se/peter-thomas-roth/peter-thomas-rothun-wrinkle-night