Bäst body lotion 2021 – stärk och återfukta din hud

När det kommer till body lotion så är det på det viset att vi alla brukar ha någon favorit sm vi återkommer till, men visst är det kul att testa lite nya grejer? Det tycker iallafall vi, så vi hoppas att vi har med ett par stycken i vårt test som du inte har testat redan!

Att återfukta sin hud är väldigt viktigt, det är inte bara ansiktet det gäller, utan det är såklart lika viktigt att använda body lotion som det är att använda serum, krämer och annat i ansiktet.

Det är ganska lätt att hitta en favorit både vad gäller textur/konsistens och doft, men det krävs att man provar ett par olika innan man kan avgöra vilken som blir ens favorit.

Denna artikel om rakhyvlar innehåller reklam i form av annonslänkar till Hudoteket.se, Kicks.se, Lyko.se, Nordicfeel.se, Ahlens.se och Apoteket.se

Inledning

Vill man ha fruktig doft och tunn konsistens? Kanske vill man ha en fetare body lotion med en mer “parfymig” doft? Är det kanske oparfymerad body lotion man är ute efter? Allt finns – och i ärlighetens namn finns det allt plus lite till när det kommer till just body lotion!

Vad det än är för body lotion man faller för så är det på det viset att man kan hitta både när man reser på flygplatser, man kan hitta till bra pris när det är jul eller liknande, det kan vara rabatter och en massa annat kul!

Man kan nästan alltid räkna med att hitta sina favoriter inom hudvård till bra pris lite då och då så se till att fylla upp med just din favorit när det är bra pris!

Vår vinnare i kategorin “Bäst & Billigast” är från Eucerin och den kallas Eucerin pH5 Lotion. Den är en riktig vinnare då den är så bra på alla sätt och vis! Vår vinnare i mediumklassen är från Biotherm och det är deras klassiker Lait Corporel som tar hem vårt pris!

I lyxklassen är det Clarins Moisture-Rich Body Lotion som vinner. Den är helt enkelt alldeles underbar och den passar perfekt för vintern!

En liten joker har vi såklart också med och vinnaren i denna klass blev en liten kul produkt från Davines. Det är deras Authentic Moisturising Balm Face/Hair/Body som vi har med som joker. Den är nämligen ljuvlig!

Eucerin pH5 Lotion

Eucerin pH5 Lotion

Detta är en alldeles förträfflig body lotion till mycket bra pris! Man hittar den på apotek och ibland finns den även i andra butiker.

Det är den perfekta återfuktaren för vilken torris som helst och dessutom doftar den fräsch. (Den finns även oparfymerad).

Biotherm Lait Corporel

Biotherm Lait Corporel

Har du lyckats missa denna goding har du nog levt under en sten, kan vi tro! Det är i princip omöjligt att missa Lait Corporel – det är en riktig ikon när det kommer till body lotion och vi rekommenderar er alla att testa denna asap!

Clarins Moisture-Rich Body Lotion

Clarins Moisture-Rich Body Lotion

Med denna body lotion får du en riktig fullträff. Den kan vara lite mycket under sommaren, men under de kallare månaderna är detta den bästa body lotion man kan tänka sig!

Davines Authentic Moisturising Balm Face/Hair/Body

Davines Authentic Moisturising Balm Face/Hair/Body

Davines är ett varumärke vi gillar och deras Authentic Moisturising Balm Face/Hair/Body är en väldigt spännande och rolig produkt. Du kommer inte att bli besviken på denna body lotion, det kan vi lova!

Vad gör våra tester bodylotion pålitliga?

Vi som testat alla dessa härliga body lotions har alltid bra koll på skönhetsprodukter då vi alla är härligt besatta av allt som har med skönhetsvård att göra!

Vare sig det är en ny bronzer som tittar ut på marknaden, en klassiker i nytappning eller en härlig trotjänare som vi tar del av så har vi alltid vår delade erfarenhet som spänner sig över decennier. Det betyder att du alltid kan lita på våra tester.

Vi har både erfarenheten och sedan har vi såklart det stora intresset gemensamt som gör att vi dagligen spanar runt efter nyheter. Detta, i kombination, ger ett klockrent resultat i våra tester – både ny info och gammal är perfekt för att göra bra tester.

Body lotion – för vem?

Alla behöver body lotion och allra helst om man bor i ett klimat som det vi har i Sverige. Det är viktigt att återfukta sin hud, vare sig det är ansiktet eller kroppen det handlar om.

Många punktbehandlar sig med body lotion lite då och då, men det är betydligt bättre att alltid se till att smörja sig efter varje dusch, eller varje bad.

Om man endast använder body lotion när man känner sig extra torr så låter man inte sin body lotion göra det viktiga jobbet som det innebär att hålla huden konstant smidig och återfuktad.

Har man en bra body lotion som används hela tiden så blir man sällan extra torr då man helt enkelt är ständigt återfuktad.

Om man får vissa områden på kroppen som blir extra torra under exempelvis vintern så kan man istället punktbehandla med en fetare kräm. En body lotion är och förblir något man ska använda sig av dagligen, så enkelt är det!

Hur valde vi vilka body lotions som skulle testas?

Om det är en sak som vi som testat produkterna i detta test har gemensamt så är det att vi använder body lotion ofta och mycket!

Vi har såklart några favoriter sedan tidigare, men vi har även en hel del läckra nyheter som vi delar med oss av – allt för att ni ska få det bästa av det bästa att välja mellan!

Vi har även kollat upp om våra favoriter även tillhör de mest sålda på de stora skönhetsbutikerna. Det är ju viktigt att vi kollar av vilka som är mest populära inte bara bland oss!

Vi har fått till en perfekt blandning av body lotions i detta test och vi är så glada och peppade över att få dela med oss av vårt resultat till er!

Hur utförde vi testerna av body lotions?

Att testa body lotion är ganska enkelt. Man kan dock inte räkna med att testa lite på handen i en butik och bilda sig en bra uppfattning om huruvida man kommer att gilla resultatet.

Det är bra att testa på handen för att testa om man gillar doften, men för att se efter om man tycker att det är en bra body lotion så krävs det att man testar produkten på hela kroppen.

Vi har testat alla produkterna två gånger vardera. Då vi är åtta personer så blir det ett resultat som bygger inte bara på en hudtyp, utan vi har både torrisar och personer med mer normal hud som varit med i testet.

Bäst i Test av body lotion

Efter noggranna och utförliga tester av alla utvalda body lotions samlades vi för att ta fram och besluta vilka bodylotions som skulle bli bäst i test. En body lotion valdes ut till bäst i test inom varje kategori, från bäst och billigast body lotion till något dyrare men mycket lyxigare. Nedan är våra vinnare!

Bäst & Billigast: Eucerin pH5 Lotion

Bäst & Billigast: Eucerin pH5 Lotion

Detta är en body lotion som vi tycker borde finnas i alla svenska hem, faktiskt. Den lätta, men ändå rika konsistensen är fantastiskt bra och för det priset så är det galet bra produkt man får!

Den har en bekväm doseringspump, vilket gör att det blir väldigt smidigt och trevligt att använda den. En body lotion som denna passar både normal hud, torr hud och till och med känslig hud. En vinnare för alla typer av hud, alltså!

Eucerin pH5 Lotion absorberas snabbt och huden känns verkligen smidig efter att man smort in sig. Då den har ett optimalt pH-värde så återställs hudens naturliga försvar, vilket minskar hudens känslighet mot yttre faktorer. Man får väldigt mycket för priset här!

Cirkapriset för Eucerin pH5 Lotion ligger på 119 kronor för 400 ml.

Medium: Biotherm Lait Corporel

Medium: Biotherm Lait Corporel

Biotherm Lait Corporel är en sådan produkt som man ser i många badrum och vi är ganska säkra på att många av er har testat den, eller iallafall har sett den hemma hos andra många gånger.

Den är en sådan där klassisk skönhetsprodukt som man bara måste testa innan man dör. Det är ingen någon av oss känner som hittills inte gillat denna.

Inte nog med att det är en bra produkt, den doftar också himmelskt! Det är ju faktiskt viktigare än vad man kanske kan tro. Det är ju ändå då att body lotion faktiskt är överallt på kroppen!

Cirkapriset för Biotherm Lait Corporel ligger på 249 kronor för 400 ml.

Lyx: Clarins Moisture-Rich Body Lotion

Lyx: Clarins Moisture-Rich Body Lotion

Detta är ännu en klassiker som är en perfekt body lotion. Den är extra bra att använda när det är dags för vintern att titta fram. Den är en aning kraftig under sommaren (det tycker även våra torraste testare).

Den doftar underbart och huden blir mjukare direkt! Den ger även en lättare peeling vid användande, men det är inget du ska bli rädd för – det känns inte, det bara finns där som en extra liten bonus.

Den innehåller både apelsinblomsvax, persikoextrakt, sheasmör, keratoline och candelnötsolja. En riktigt bra mix, alltså! Du kommer att bli supernöjd med denna body lotion, det kan vi lova!

Detta är en sådan body lotion som ofta finns i specialstorlek till billigare pris, så kolla det innan du köper originalstorleken. Det är inte bara på flygplatser man hittar specialstorlekar numera, utan det finns hos de stora skönhetssajterna också.

Cirkapriset för Clarins Moisture-Rich Body Lotion ligger på 395 kronor för 200 ml.

Joker: Davines Authentic Moisturising Balm Face/Hair/Body

Davines Authentic Moisturising Balm Face/Hair/Body

Detta är en multiprodukt som man kan använda både till ansiktet, håret och till kroppen. Inte illa, eller vad säger ni? Det är helt enkelt en sådan produkt som passar för allt – härligare kan det ju inte bli!

Detta är en produkt som är ett milt och fuktgivande oljebaserat balsam. Vill man använda den som body lotion så blir det en mycket effektiv sådan, eftersom det är en så rik konsistens.

Den är både skonsam och extremt återfuktande. Dessutom är det på det viset att hela 98 % av ingredienserna är naturliga! man får både ekologisk safflorolja, jojobaolja. solrosolja och en massa andra härligheter.

Man kan ha den som ansiktsrengöring, som hårbalsam eller som body lotion, eller kroppsmask är ett mer korrekt ord då det är så intensiv återfuktning som gäller. Du kommer att att älska den här, vad du än väljer att använda den till!

Cirkapriset för Davines Authentic Moisturising Balm Face/Hair/Body ligger på 239 kronor för 150 ml.

Våra utmanare bland body lotion

Vi har såklart, precis som vanligt, valt att ta med utmanare i vårt test – allt för att ni ska få så mycket att välja mellan som möjligt!

Det finns mängder av bra body lotions ute på marknaden, så vi kan lugnt säga att de produkter vi har med i detta test bara är åtta exempel på hur mycket bra grejer det finns där ute idag. Det är väldigt kul att testa just body lotion, eftersom man kan använda dem ofta och mycket.

Här kommer våra utmanare som gav våra bäst i test body lotion av match om förstaplatsen!

Clinique Deep Comfort Body Lotion

Clinique Deep Comfort Body Lotion

Detta är ännu en favorit som är lätt att falla pladask för, så mycket är säkert! Den ger både balans och fin återfuktning och trots att den är härligt krämig i konsistensen så absorberas den snabbt in i huden.

Även denna brukar finnas i specialstorlek där man får 400 ml för samma pris som för 200 ml, så tänk på det! Det är ju väldigt trist om man köper en liten förpackning när man hade kunnat köpa dubbelt så mycket till samma pris!

Med denna body lotion så är det både långvarig återfuktning och direkt skön känsla som gäller. Man får med andra ord allt man kan tänkas vilja ha av denna body lotion – inget mer att tillägga!

Cirkapriset för Clinique Deep Comfort Body Lotion är 255 kronor för 200 ml.

L’Occitane Shea Butter Ultra-Light Body Cream

L'Occitane Shea Butter Ultra-Light Body Cream

Gillar du L’Occitane så ska du satsa på denna body lotion – den är helt enkelt en fullträff alla kategorier. Den är ultralätt samtidigt som man får riktigt skön återfuktning. Perfekt för alla som vill ha en lättare body lotion som ändå gör sitt jobb som den ska!

Denna body lotion passar särskilt er med känslig hud, vilket innebär att den är bra för alla. Om man väljer en body lotion för känslig hud så kan man vara säker på att det kommer att vara en bra produkt som inte kommer att irritera huden och det är alltid en av de viktigaste sakerna man ska kolla upp med en body lotion.

Cirkapriset för L’Occitane Shea Butter Ultra-Light Body Cream är 325 kronor för 200 ml.

Kerstin Florian Essential Body Care Satin Lotion

Kerstin Florian Essential Body Care Satin Lotion

Vill du lyxa till det så ska du testa denna body lotion! Med den här i badrummet är huden ständigt säker på att bli väl omhändertagen och dessutom skyddar denna till att skydda huden mot ålderstecken. Det kan knappast bli bättre!

Använder du denna dagligen efter duschen eller badet så har du en perfekt kompanjon!

Cirkapriset för Kerstin Florian Essential Body Care Satin Lotion ligger på 549 kronor för 400 ml.

The Body Shop Body Yoghurt Mango

The Body Shop Body Yoghurt Mango

Detta är en helt magisk body lotion för alla er som gillar Body Shop och att dofta som en fruktsallad. Vem gillar inte det? Vi har alla våra favoriter från Body Shop och detta är en riktigt bra produkt om man vill ha en lättare produkt än deras vanliga body butter.

Cirkapriset för The Body Shop Body Yoghurt Mango ligger på 145 kronor för 200 ml.

Frågor & Svar om body lotion

Innan du glatt skuttar iväg till närmaske varuhus, apotek eller webbutik för att köpa ny bodylotion rekommenderar vi att du först tar del av svar på vanliga frågor om body lotion nedan.

Hur stor skillnad blir det om jag peelar kroppen före body lotion?

Precis som när det handlar om ansiktsvård så är peeling viktigt även vid kroppsvård. man ska se till att peela sig ofta, om än inte varje dag. Om man peelar för mycket så kan det bli motsatt effekt och det är knappast något att eftersträva.

Om du alltid är noga med att smörja in dig efter att du peelar dig så kommer det att bli en vinnande kombination och du kommer att se skillnaden direkt. Det är stor skillnad på att peela kroppen före användning, så investera i en bra peeling när du ändå ska köpa en body lotion.

Jag gillar inte att känna mig “kladdig” – vilken body lotion ska jag ha?

L’Occitane Shea Butter Ultra-Light Body Cream som vi har med i detta test är ett bra val om du har svårt för body lotions som är mer rika i konsistensen.

Ett bra tips till alla er som tycker om lite lättare produkter är att välja body lotions och ansiktskrämer med mera som det står “gel” på. Det innebär alltid en lättare och fräachare konsistens.

Du ska inte satsa på en body lotion som presenteras som “rik” i konsistensen, då kommer du troligtvis att känna dig alltför “kladdig”.

Kan jag använda samma kräm till ansikte och kropp?

Detta är ingenting vi rekommenderar, men har du en bra body lotion som passar din hudtyp så kan det gå i nödfall.

Man ska ha ansiktsvård som är anpassad efter huden i ansiktet, inte en body lotion, men som sagt, om det krisar så kan det väl gå an någon gång.

OM man är torr i ansiktet så kan man ha en normal hud på kroppen och man kan ha en känslig hud på kroppen med eksem, till exempel medan man har strålande hy i ansiktet.

Slutsats? Vi tycker INTE att man ska använda samma till ansikte och kropp förutom i något enstaka nödfall.

Är dyr body lotion alltid bättre?

Nej, så är det inte! Det är dock så att det ofta är bättre innehåll i de dyrare produkterna. Det kan exempelvis vara så att billigare produkter är mer vattniga än dyrare produkter. Detta kan man se tydligt när man jämför exempelvis duschkräm. Testa en från exempelvis Biotherm och jämför med en vanlig billig från ICA så får du se vilken som räcker längst!

Bodylotion med parfym i solen?

Nope! Tänk alltid på vad du har för typ av produkter i ansikte och på kropp innan du är i solen.

Man ska vara väldigt försiktig med detta då det är väldigt trist om det blir så att man får fläckar på huden för att man har varit oförsiktig.

Sammanfattning

I detta stora test av body lotions har vi valt ut och testat många av marknadens bodylotions och till sist valt ut fyra som vunnit bäst-i-test i varsin kategori samt lyft fram fyra utmanare som förstaplatserna. För att underlätta ditt val av bodylotion sammanställer vi nedan information om våra vinnare.

KategoriBody lotionCirkaprisKr / ml
Bäst & BilligastEucerin pH5 Lotion (400 ml)199 kr0,50 kr
MellanBiotherm Lait Corporel (400 ml) 249 kr0,62 kr
LyxClarins Moisture-Rich Body Lotion (200 ml)395 kr0,51 kr
JokerDavines Authentic Moisturising Balm Face/Hair/Body (150 ml) 239 kr1,59

Källor

  • https://www.apoteket.se/produkt/eucerin-ph5-lotion-parfym-400-ml-flaska-696120/
  • https://www.kicks.se/hudvard/kroppsvard/body-lotion/lait-corporel-anti-drying-body-milk-400-ml
  • https://www.kicks.se/clarins/hudvard/kroppsvard/body-lotion/moisture-rich-bodylotion-200-ml
  • https://www.hudoteket.se/sv/artiklar/davines-authentic-moisturising-balm-face--hair--body-150-ml.html
  • https://www.ahlens.se/Skonhet/hudvard/kropp/bodylotion-kroppsoljor-15290/clinique-deep-comfort-body-moisture-19291459/
  • https://www.nordicfeel.se/hudvard/kropp/kroppslotion/loccitane-shea-butter-48875
  • https://www.lyko.se/hudvard/kropp/bodylotion/kerstin-f.-satin-lotion-400ml
  • https://www.ahlens.se/Skonhet/hudvard/kropp/bodylotion-kroppsoljor-15290/the-body-shop-body-yoghurt-mango-90136250/
  • https://www.eucerin.se/produkter/sensitive-skin/ph5-lotion
  • https://biotherm.se/