Bästa ansiktskrämen 2022 i test – få enkelt smidig och len hud

En ansiktskräm är en av de saker som alla behöver. Det spelar ingen roll om du har torr hud, fet hud, problemhud, blandhud, känslig hud eller vad det nu kan vara – en ansiktskräm behövs helt enkelt för alla.

Det finns en riktigt stor djungel när det kommer till just ansiktskräm och det handlar helt enkelt om att det finns en ansiktskräm för alla. Vare sig du har bra koll på hudvård eller inte så har du med stor sannolikhet koll på ansiktskräm. Det är en av de hudvårdsprodukter som är mest basic, helt enkelt. Även om du kanske inte håller på med en massa olika hudvårdsrutiner så har du troligtvis iallafall en ansiktskräm av ett eller annat slag hemma. Stämmer? Trodde väl det!

Denna artikel om antirynkkräm innehåller reklam i form av annonslänkar till Ahlens.se, Lyko.se och Kicks.se

Att inte ta hand om sin hud och att skippa en sak som ansiktskräm är att göra sig själv en stor otjänst. Det är viktigt att man tar hand om huden ordentligt hela tiden. Man ska inte skjuta det på framtiden när man är ung, utan den hudvårdsrutin man har som ung är grunden för hur huden kommer att må när man kommer upp i 30-40 års åldern. Har man skött sig bra så kommer det att vara lättare att få till en bra hud utan större problem. Om man är lat under sina unga år så kommer huden istället att vara i behov av betydligt mer avancerad hudvård och då är det inte vilken ansiktskräm som helst som kommer att funka.

Det är bra att kolla upp ansiktskrämer som är av lite bättre kvalitet, eftersom det gör att huden kommer att må bättre. Det är sällan tillräckligt med “bara” en ansiktskräm man hittar på mataffären, men för vissa är detta tillräckligt. Det beror på hur avancerad hudvård man är ute efter.

Vi som har gjort detta test älskar all typ av skönhetsvård och därför gått igenom en massa olika ansiktskrämer genom åren. Ofta är det så att man använder fler än en parallellt och det gör att det kan bli så att man får kasta burkar/flaskor/tuber innan innehållet är slut, men det är något man får räkna med om man vill testa många olika hudvårdsprodukter. Tänk på att du alltid kan ge bort krämer och andra grejer. Det är alltid ett bättre alternativ än att slänga iväg produkterna.

Vi har valt ut 4 vinnare och 4 utmanare i detta test. Spana in vårt test nedan för att få reda på vilka produkter som vann och vilka som är tillräckligt bra för att hamna bland utmanarna. Vi startar med den billigaste och sedan följer vinnare i klasserna medium, lyx samt en joker.

Cetaphil Facial Moisturizer

Cetaphil Facial Moisturizer

Cetaphil är ett märke som har riktigt bra produkter som är perfekta för alla som har en känslig hud. Även om man har en tålig hud ska man vara snäll mot den, så Cetaphil Facial Moisturizer är en ansiktskräm som alla kan använda.

Det är det perfekta valet för alla som inte vill lägga för stora summor på hudvård. Man får en bra produkt för pengarna, helt enkelt.

Clinique Moisture Surge 72-hour Auto-Replenishing Hydrator

Clinique Moisture Surge 72-hour Auto-Replenishing Hydrator

Här har vi en riktig klassiker som alla borde testa! Om du inte har testat denna underbara ansiktskräm ännu är vårt tips att du genast går till en butik och provar en liten plutt av den på handen – du kommer direkt att känna hur behaglig den är på huden!

Med denna ansiktskräm kommer du att vara på den säkra sidan vad gäller bra återfuktning, så det är den perfekta krämen vare sig du har smink över eller om du är osminkad.

La Mer Créme De La Mer

La Mer Créme De La Mer

Vill du lyxlira? Då är det såklart La Mers klassiska ansiktskräm du ska köpa! Det är inte bara tomt prat och ett kultförklarat märke vi har att göra med här – det är en lika bra produkt som man kan förvänta sig när man ser till priset.

Testa denna godbit i första bästa butik för att se efter om det är en ansiktskräm som är för dig. Det är ju ett ganska saftigt pris om man köper den utan att ha provat först, så gör det.

Too Cool For School Egg Mellow Facial Cream

Too Cool For School Egg Mellow Facial Cream

Här har vi en spännande ansiktskräm från K-Beauty märket To Cool For School. Det är en ansiktskräm som kommer att överraska dig ordentligt både vad gäller kvalitet och känsla på huden.

Gillar du K-Beauty så ska du satsa på den här godbiten och har du inte testat några produkter inom K-Beauty ännu så är detta ett bra val för den första produkten som du testar.

Ansiktskräm – för vem?

En ansiktskräm är en sak som alla behöver och som alla borde ha. Man ska använda ansiktskräm både på morgonen och på kvällen efter rengöring. Antingen kan man välja att ha en dagkräm och en nattkräm, eller så kan man välja 24h-kräm. Det är upp till var och en att bestämma vilket man tycker känns bäst.

Även om du tycker att du inte har problem med din hud så ska du använd dig av en ansiktskräm. Du behöver inte gå all in med en avancerad hudvårdsrutin om du inte vill, men du ska åtminstone ha en ansiktskräm som ger huden fukt. Det är det minsta man kan göra för sin hud.

Hur utförde vi testerna av ansiktskrämerna?

Våra testvinnare i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Bäst i test bland ansiktskrämer

Efter noggranna analyser kunde vi enas om vad som kunde utses till bäst i test bland ansiktskrämer, inom respektive kategori. En billig ansiktskräm som samtidigt fungerade riktigt bra valdes som bäst i test i kategorin bäst & billigast. En i medium prisklass samt en dyrare med avsevärt lyxigare ansiktskräm valdes också ut, samt en joker. Nedan är våra recensioner av bäst i test bland ansiktskrämer.

Bäst & Billigast: Cetaphil Facial Moisturizer

Bäst & Billigast: Cetaphil Facial Moisturizer

Cetaphil Facial Moisturizer ger snabb och bra återfuktning och man känner av dess effekt direkt när man applicerar krämen i ansiktet.

Denna ansiktskräm är väldigt bra för den känsligare och torrare huden, men då den inte är onödigt rik/fet i konsistensen så funkar den även på blandhud eller en lite fetare hud.

Den innehåller Vitamin E och glycerin och den täpper inte till dina porer. Den fyller på med fukt samtidigt som den hjälper till att minska förlusten av fukt. Den perfekta fuktkrämen, alltså!

Cirkapriset ligger på 119 kronor för 50 ml Cetaphil Facial Moisturizer.

Medium: Clinique Moisture Surge 72-hour Auto-Replenishing Hydrator

Clinique Moisture Surge 72-hour Auto-Replenishing Hydrator är en ansiktskräm som alla vi som gjort detta test har älskat under lång tid. Det är en perfekt ansiktskräm som gör sitt jobb direkt vid applicering och det är såklart något man tacksamt tar emot!

Detta är en ansiktskräm som är perfekt till en torr och känslig hud, men den är även bra för mer tåliga och/eller fetare hudtyper då den inte ger en fet känsla. Den ger precis lagom med fukt och krämen stärker hudens fuktbarriär när man använder den kontinuerligt.

Du kan använda den antingen morgon och kväll, eller så kan du ha den som dagkräm om du föredrar exempelvis en nattmask eller en annan typ av kräm för natten, det är helt upp till dig. Kanske vill du ha den endast som nattkräm? Även det går bra, såklart!

Cirkapriset för Clinique Moisture Surge 72-hour Auto-Replenishing Hydrator ligger på 360 kronor för 30 ml.

Lyx: La Mer Créme De La Mer

Lyx: La Mer Créme De La Mer

Wow! Detta är en av hudvårdens klassiker som man bara måste testa innan man dör. Det finns vissa hudvårdsprodukter som är kultklassiker och La Mer Créme De La Mer är en av dem. Testa den så fort du får chansen!

Denna kräm är perfekt för torr hud, men den är för mycket av det goda om man har fetare hud. Har du torr hud ska du dock satsa på den här godingen, för den är den bästa produkten för att fixa torr hud.

Man behöver endast en liten mängd av denna kräm för hela ansiktet och halsen, så man behöver inte ens ta mycket av den för att man ska bli återfuktad. Det höga priset blir därför mindre högt, eftersom man tar så lite produkt.

Cirkapriset ligger på 1590 kronor för 30 ml La Mer Créme De La Mer.

Joker: Too Cool For School Egg Mellow Facial Cream

Joker: Too Cool For School Egg Mellow Facial Cream

Denna läckra produkt är både ansiktskräm, toner, serum, ögonkräm och mask i samma burk! När man använder Too Cool For School Egg Mellow Facial Cream så får man med andra ord allt man kan tänkas behöva och det märks på huden också!

Huden blir ordentligt återfuktad och ansiktskrämen ger intensiv näring till huden. Den innehåller 3 % ägguleextrakt, albuminextrakt samt Inka omega olja.

När du applicerar denna ansiktskräm ska du tänka på att applicera lite extra på de områden i huden där du har fina linjer. Ta på flera tunna lager på de områden där du har fina linjer och ett lager i resten av ansiktet.

Cirkapriset för Too Cool For School Egg Mellow Facial Cream ligger på 389 kronor.

Utmanande ansiktskrämer

Vi har sett till att ta med fyra extra ansiktskrämer i detta test för att ni ska få lite mer att välja mellan. Vi har alltid med utmanare i våra tester då det gör att det finns mer för er att välja mellan. Dessutom är det så att vi ofta hittar fler än bara fyra produkter som vi vill ha med i testen. Det finns ju så många härliga ansiktskrämer!

Häng med oss nedan för att se efter vad vi har att bjuda på när det kommer till ansiktskrämer som utmanar!

Dermaceutic K Ceutic

Dermaceutic K Ceutic

Denna kräm, Dermaceutic K Ceutic, är det perfekta valet för er som har känslig hud, torr hud, rosacea och så vidare. Ansiktskrämen passar bra för vissa med blandhud där den kan göra underverk, men för andra kan den vara lite för rik i konsistensen.

Den återfuktar på ett underbart sätt och dessutom så ger den fin lyster. Detta är en ansiktskräm som dämpar rodnad och den fungerar även vid solsveda och liknande.

Dermaceutic K Ceutic är väldigt rik i konsistensen, så det ska man vara förberedd på. Gillar du inte det så är det bättre att kolla efter en annan ansiktskräm, även om du har problemhud.

Cirkapriset ligger på 525 kronor för 30 ml Dermaceutic K Ceutic.

Kiehls Ultra Facial Cream

Kiehls Ultra Facial Cream

Detta är en av Kiehls storsäljare och den är väldigt populär bland personer med olika typer av hud. Kiehls Ultra Facial Cream funkar både till en torrare hud och till en fetare hud. Har du blandhy så kommer detta att vara en bra produkt och detsamma gäller om du har torr och känslig hud.

Dess doft är ren och fräsch utan att störa på något sätt och det är alltid skönt när det kommer till ansiktskräm. Den återfuktar i 24 timmar och den innehåller både antarcticine, Cylindrica och squalane, vilka alla bidrar till fukt av hög kvalitet som dessutom stannar kvar i huden.

Cirkapriset för Kiehls Ultra Facial Cream ligger på 275 kronor för 50 ml.

Dermalogica Active Moist

Dermalogica Active Moist

Denna ansiktskräm från Dermalogica är doftfri och passar dig med blandhy, normal hy eller fet hy. Dermalogica Active Moist är alltså inte för de med riktigt torr hy, men annars passar den de flesta.

Som med de flesta av Dermalogicas produkter så blir man knappast besviken, utan det är snarare tvärtom så att denna ansiktskräm blir en favorit i badrumshyllan direkt. Man får fukt utan att det är någon olja i krämen, vilket känns väldigt behagligt.

Cirkapriset ligger på 419 kronor för 50 ml för Dermalogica Active Moist.

Peter Thomas Roth Cucumber Detox Bouncy Hydrating Gel

Peter Thomas Roth Cucumber Detox Bouncy Hydrating Gel

Peter Thomas Roth Cucumber Detox Bouncy Hydrating Gel är en fantastiskt skön ansiktskräm som är gelbaserad och oljefri. Den har en mycket lätt konsistens, vilket gör att den passar även en fetare hud. Den passar för alla hudtyper, men om du gillar ansiktskräm med rikare konsistens så finns det andra krämer som passar bättre.

Krämen bidrar till jämn och behaglig fuktnivå under hela dagen och den innehåller såväl gurkextrakt som hyaluronsyra, C-vitamin och E-vitamin. Huden blir inte bara återfuktad, utan den blir också lugnad och avgiftad.

Cirkapriset ligger på 575 kronor för 50 ml Peter Thomas Roth Cucumber Detox Bouncy Hydrating Gel.

Frågor & svar om ansiktskrämer

Innan du beslutar dig för vilken ansiktskräm du ska köpa och beger dig till närmaste butik för att shoppa kräm, rekommenderar vi att du först tar del av våra svar på vanliga frågor om ansiktskrämer.

Är dyr alltid bättre än billig ansiktskräm?

Det är ofta så att man får bättre kvalitet och ett bättre innehåll när man betalar lite mer för en ansiktskräm, men det är också på det viset att det finns ett flertal bra budgetalternativ. Den ansiktskräm från Cetaphil som är med i detta test är ett exempel på en billig ansiktskräm som samtidigt är riktigt bra..

När det är lite dyrare krämer är det ofta så att man inte behöver använda lika mycket produkt, så det jämnar i vissa fall ut sig.

Var köper jag ansiktskräm?

Du kan köpa ansiktskräm i princip överallt idag. Vissa märken kan man köpa från mataffären. Det finns många bra ansiktskrämer på apoteken och sedan är det såklart alla de stora skönhetsbutikerna, de mindre parfymerierna och hudvårdssalongerna som tillhandahåller oss med mängder av härliga hudvårdande produkter.

Finns det ekologisk ansiktskräm?

Ja, visst finns det ekologiska alternativ bland ansiktskrämer! Det finns ett flertal olika märken som har bra ekologiska ansiktskrämer, så är det ute efter det så kommer du att kunna välja mellan ett flertal olika produkter.

Kan jag blanda olika hudvårdsmärken?

Man kan blanda olika hudvårdsmärken så länge det inte är syramärken det handlar om. Det är bara det man inte ska blanda, annars kan man välja olika produkter från olika märken tills man hittar sin favoritblandning.

Sammanfattning

Nu har vi kommit fram till sista delen av detta utförliga test av ansiktskrämer där vi kunnat lyfta fram fyra olika bäst i test ansiktskrämer, en i varje kategori. Från en billig ansiktskräm som fungerar riktigt bra, till dyrare men avsevärt lyxigare ansiktskräm. För att underlätta ditt val av ansiktskräm kan du titta i tabellen nedan som sammanfattar vår vinnande bäst i test ansiktskrämer.

KategoriAnsiktskrämCirkaprisKr/ml
Bäst & BilligastCetaphil Facial Moisturizer119 kr2,38
MediumClinique Moisture Surge 72-hour Auto-Replenishing Hydrator360 kr12
LyxLa Mer Créme De La Mer1,590 kr53
JokerToo Cool For School Egg Mellow Facial Cream389 kr

Källor