Bästa röda hårfärgen 2024 – färga håret med en klassisk röd hårfärg

Att färga håret hemma är kul och dessutom blir det ju väldigt mycket billigare än att gå till salong och göra det. Just röd hårfärg är det många som gillar och det bästa är att det är betydligt lättare att passa i rött hår än vad man kanske kan tro.

Det finns många olika nyanser av rött, vilket innebär att det finns en röd hårfärg för var och en. Vissa passar i en kall nyans medan andra ska ha en varmare röd och vissa passar i mörkare rött medan andra passar bättre i en ljusare röd färg.

Vare sig du har kort eller långt hår, rakt eller lockigt, så kommer en röd kalufs att göra att du ser fin ut i håret – det är dessutom en hårfärg som lyser upp och det är ju aldrig fel! Det är också så att rött hår ger ett fint lyft då det ger härlig färg som framhäver ansiktet på ett fint sätt.

Då det finns många olika röda hårfärger att välja mellan har vi tagit fram ett härligt bäst i test till er. På så sätt kan ni smidigt välja ut en av de hårfärger vi rekommenderar för att få ett vackert resultat. Det finns många bra varianter på marknaden idag, så det är inte svårt att få ett fint resultat.

Rött hår sticker ut lite från mängden, vilket innebär att man måste vara redo att bära upp det. Det är en beautyjunkies dröm att få ett perfekt rött hårsvall åtminstone en gång i livet, så har du inte testat än så är det dags att göra det nu!

Schwarzkopf Pure Color 7.7 Red Ginger

Schwarzkopf Pure Color 7.7 Red Ginger

Här blir man peppad redan när man tar sig en titt på förpackningen och det är såklart alltid ett stort plus! Denna ginger-färg blir väldigt fin och ger ett fräscht resultat. Då ginger är en hårfärg som många vill ha, men som är få förunnat naturligt så är det kul att se att det finns en sådan bra hårfärg som ger exakt det resultatet.

Att det är Schwarzkopf som ligger bakom det hela gör att det är pålitligt och tryggt att använda färgen.

Feria by Preference 6.66 Extra Intensiv Röd

Feria by Preference 6.66 Extra Intensiv Röd

Denna hårfärg ger en betydligt mer djup röd färg än ovan. Medan en röd hårfärg som går åt ginger-hållet är mer orange är denna färg mer ordentligt röd i sin ton. Den kallas inte för “intensiv” röd utan anledning. Vill du ha en riktigt cool röd färg är detta alltså den färg som du ska välja.

Du kan räkna med ett intensivt och mycket fint resultat som dessutom är varaktigt. När man färgar håret rött kan det snabbt kännas lite dassigt, men väljer du denna färg kan du räkna med att färger ser fräschare ut under längre tid.

Hårfärgen är även väldigt lätt att använda, så den passar alla. Även om du inte är van vid att färga håret hemma så kommer detta att vara en sådan hårfärg som är enkel för dig att fixa.

Wella Color Touch Kit 66/45 Red Satin

Wella Color Touch Kit 66/45 Red Satin

Detta är en så kallad intensivtoning, vilket innebär att färgen tvättas ur gradvis. Det är med andra ord inte en helt permanent färg, utan det är en semi-permanent färg. Detta är ett bra val för dig som gillar att testa lite av varje då färgen går ur snabbare.

Håret får inte bara fin färg, utan du kan även räkna med att få extra glans. Håret kommer att se fräscht och välmående ut och dessutom är färgen skonsam.

Garnier Olia Hårfärg 6.66 Extra Deep Red

Garnier Olia Hårfärg 6.66 Extra Deep Red

Detta är en oljebaserad hårfärg som ger ett väldigt fint resultat. Det är den första permanenta hårfärgen från Garnier som har just olja som främsta ingrediens. Istället för att det är ammoniak i färgen är det alltså istället en olja som är bra för håret.

Håret får bättre kvalitet samtidigt som färgen blir kanonfin när du använder denna hårfärg och den passar alla hårtyper och hårfärger. Du ska naturligtvis testa lite först precis som du gör med annan färg, om det är så att du är känslig eller allergisk.

Passar alla med rött hår?

Alla passar i rött hår så länge man väljer en röd ton som stämmer överens med ens hudton och hudnyans. Detta är lättare för vissa medan det är svårare för andra. Har du en hudton/hudnyans som är lätt att matcha har du tur då det innebär att du kan välja fritt mellan olika typer av rött.

Har du en “svårare” hudton/hudnyans kanske det bara finns ett par stycken röda hårfärger som passar just dig. Hur som helst – det finns alltid minst en röd hårfärg som passar dig!

Finns det någon hud- eller kroppstyp som bör undvika rött hår?

Det är, som nämnt, en hårfärg som passar alla. Det enda som man ska tänka på är att det inte ser så fint ut med rött hår om man har väldigt mycket rynkor då röd hårfärg kan förstärka rynkorna.

Om det är så att du är van att ha rött hår och vill fortsätta ha det, trots att du har mogen hud kan du göra som så att du väljer en röd färg som är mindre stark. En mildare och ljusare nyans av rött lyfter snarare än drar ner, så det finns en möjlighet att ha fint rött hår hela livet!

Röd hårfärg är lite kaxigare än många andra hårfärger så det är viktigt att hitta en röd färg som passar dig, din personlighet och din stil. Det som är så härligt med röd hårfärg är att en och samma färg ser så olik ut beroende av vem som färgar sitt hår.

En bra röd hårfärg passar alla, men det kommer såklart se väldigt olika ut beroende av vad du har för hudfärg, ögonfärg med mera. En kul färg att experimentera med är det iallafall, ingen tvekan om den saken!

Det är med andra ord på det viset att det går bra med röd hårfärg, oavsett hudton, ögonfärg och stil. Det enda är att kanske ändra till en ljusare ton när rynkorna blir lite djupare.

Hjälp din röda hårfärg att hålla sig över tiden

Då det är så att en röd hårfärg behöver hållas fräsch för att se fin ut så är det viktigt att komma ihåg att ta hand om sitt hår ordentligt efter att man färgat rött.

Om man är van vid exempelvis blont hår sedan tidigare är det ganska stor skillnad eftersom ett blont hår ofta ser ganska likt ut oavsett om man pepprar med färgbomber eller inte. Med ett rött hår är det dock inte på samma sätt, utan det krävs att du använder färgbevarande hårvårdsprodukter plus extra produkter som tar hand om både färg och glans.

Idag finns det underbara produkter som är både vårdande på djupet och som ser till så att din röda hårfärg behåller sin styrka, glans och nyans. Det kan vara smart att vara redo att betala lite extra för bra produkter. Satsa hellre på högkvalitativa produkter så att du vet att ditt hår kommer att hålla sig så fint det bara går.

Om man redan har rött hår

Beroende av vilken typ av röd hårfärg du har så kan det vara mer eller mindre “behövligt” med färgning. Då det är så fint med rött hår så är det få rödhåriga som väljer att färga håret, men det kan exempelvis vara så att håret bleks med åren eller på grund av solen. Då kan det vara en god idé att färga håret en aning så det får ett lyft.

Hur färgar man håret rött lyckat?

Det är alltid lite nervöst när man ska färga håret hemma själv, för även om man gör det på löpande basis kan det ändå vara lite läskigt. Kanske blir det ett misslyckat resultat den här gången? Man vet ju aldrig.

Det finns dock en massa läckra knep och tips för att du ska lyckas bra med att färga ditt hår rött. Vi ska dela med oss av våra tips till er så att ni kan få håret att bli precis så underbart som ni vill ha det. Det är bara att hänga med oss nu nedan!

Osugen på en dramatisk förändring?

Om du vill ha rött hår, men känner att du inte vill gå från 0 till 100 direkt så finns det många bra tips. Många tycker att det är trist med utväxt och ju längre ifrån sin naturliga hårfärg man färgar, desto mer utväxt blir det. Vill du slippa utväxt ska du alltså välja en hårfärg som är lik din egen naturliga.

Att hitta en röd hårfärg som ligger nära ens egen hårfärg är inte särskilt svårt. Det finns ju, som ni fått lära er nu, en röd hårfärg för alla. Om du känner dig osäker och är orolig över att det kommer att bli för mycket av det gosa så kan du rådfråga en frisör, eller så kan du fråga personalen på den butik du köper hårfärgen från.

Hårolja för bra resultat

Att använda hårolja är bra i allmänhet, så även om du inte ska färga håret rött är det viktigt att använda det. Du ska kika efter håroljor som har ett högt innehåll av E-vitamin och det bästa är att det ofta är vanliga oljor som funkar bäst till håret. Bland dessa hittar vi bland annat avokadoolja, mandelolja och kokosolja.

Fixa slitet hår innan du färgar håret

Om du ska färga ditt hår är det viktigt att komma ihåg att du ska ha friskt och nyklippt hår. Det är en mycket dålig idé att färga håret om håret är slitet och trött, så klipp håret först och färga efteråt.

Har du allmänt slitet hår som behöver vila, trots att du klippt dig så ska du låta håret återhämta sig. Många gillar att fixa med håret och det kan ibland betyda att man förstör håret. Exempel på sådana saker som sliter på håret är värmeverktyg, dåliga hårvårdsprodukter, för mycket styling och färgning och toning för ofta.

Varför ska man då fixa slitet hår innan man färgar? Jo, ett frissigt och dassigt hår suger åt sig färg olika mycket och det gör att färgresultatet blir ojämnt och fult.

Vad betyder siffrorna på hårfärgen?

Ja, det är inte lätt att veta hur allt hänger ihop när man ska färga håret på egen hand. En av de saker som är svårt att veta något om är numreringarna på förpackningarna. Det är dock väldigt enkelt att ta reda på vad dessa siffror betyder.

Den första siffran beskriver hur mörk färgen är. Ju lägre siffra, desto mörkare färg. Den andra sifferkoden visar undertonen på färgen.

Färga håret rött hemma

Att färga håret rött hemma är ingen konst idag. Numera är det smidigt för de flesta, men om du inte har någon som helst erfarenhet så kan det såklart vara lite svårt första gången. Det är dock på det viset att det går som en dans så länge man bara håller sig till instruktionerna som alltid följer med när man köper hårfärg.

Kom ihåg att först och främst vara noga med vilken nyans du väljer och sedan är det också viktigt att välja rätt mellan toning och permanent färg. Vissa gillar permanent färg medan andra föredrar toning. Om det är första gången du ändrar din hårfärg kan det vara klokt att satsa på en toning först för att se efter om du gillar färgen.

Hur gick testerna av röd hårfärg till?

Våra testvinnare i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Bäst i Test bland röd hårfärg

Efter att vi alla slutfört våra tester av alla utvalda röda hårfärger samlades vi för att enas om vilka som skulle väljas ut till bäst i test röd hårfärg, en produkt inom varje kategori. Från en billig röd hårfärg som samtidigt fungerar riktigt bra, till en lite dyrare men mycket lyxigare och mer premium röd hårfärg. Nedan är våra recensioner från testerna av bäst i test röd hårfärg.

Bäst & Billigast: Schwarzkopf Pure Color 7.7 Red Ginger

Bäst & Billigast: Schwarzkopf Pure Color 7.7 Red Ginger

Detta är en härlig röd hårfärg som ger en läcker färg som passar många olika hudtoner/hudnyanser och ögonfärger. Med denna hårfärg får du den där supersnygga typiska djupa orange färgen som är så populär.

Den är dessutom väldigt hållbar, så den tvättas inte ut i första taget. Du ska såklart se till att använda färgbevarande hårvårdsprodukter för att det ska bli ett perfekt resultat. Färginpackningar och färgbomber är smart att lägga till som en extra grej när man har denna hårfärg då det gör att färgen bevaras extra länge.

Detta är en gelfärg som har en fuktgivande och vårdande formula. Den innehåller bland annat jojoba, aloe vera och kaktus. Dessa ingredienser gör att ditt hår blir glansigt och att det får fin volym och bra vård. Kaktus har en antibakteriell funktion som gör att hårfärgen är bra för din hårbotten.

Du kan räkna med att slippa trist utväxt och det är även så att denna hårfärg inte bleks i första taget. För att få exakt det resultat som visas på förpackningen ska du ha ett blont hår. Du kan naturligtvis bleka håret för att sedan använda färgen, men då måste du vänta lite mellan blekning och färgning så att du inte förstör ditt hår.

Medium: Feria by Preference 6.66 Extra Intensiv Röd

Medium: Feria by Preference 6.66 Extra Intensiv Röd

Detta är en permanent hårfärg och den har en intensivt röd färg som passar dig som vill ha ett riktigt coolt resultat. Vill du ha en röd hårfärg som sticker ut i mängden och som gör att du syns så är detta rätt val för dig.

När du använder denna hårfärg så får du inte bara ett högintensivt resultat vad gäller färg, du får även ett vackert glansigt hår efter att du färgat håret och det är såklart ett extra plus man inte tackar nej till!

Det är en dynamisk färg som har mycket att bjuda på och när du köper hårfärgen får du naturligtvis allt det som behövs för att få till det perfekta resultatet. Det bästa är att färgen skyddar och reflekterar på ett så fint sätt – du får hela 80 % mer glans till ditt hår när du använder denna hårfärg.

Lyx: Wella Color Touch Kit 66/45 Red Satin

Lyx: Wella Color Touch Kit 66/45 Red Satin

Med denna semi-permanenta hårfärg kan du gå loss och testa dig fram! Då den tvättas ur snabbt (cirka 20 tvättar) kan du våga chansa på denna röda färg, även om du kanske inte brukar färga håret så ofta.

Även om du brukar färga håret ofta är det kanske inte så att du brukar våga färga i alltför intensiva färger? Då är detta ett perfekt val! Du får testa en färg som verkligen gör ett avtryck utan att behöva oroa dig över att du ska ha en hårfärg som stannar tills du färgar över den.

Gillar du inte denna färg så är det bara att vänta tills den tvättas ur. Gillar du den så är det bara att bättra på toningen när den börjar gå ur. En win-win både för den modiga och för den mindre modiga, med andra ord.

Vi gillar att detta är en färg där man får ett intensivt resultat men slipper utväxt. Det kan ju inte bli bättre! Det är bara att köra på med en ny färgning så fort det börjar synas lite i rötterna. Håret kommer att må mycket bättre än om du använder en starkare färg, så det finns mycket som är positivt med just den här hårfärgen.

Färgen är helt fri från ammoniak och det innebär att den är skonsam mot håret. En viktig sak att komma ihåg är att denna färg inte ska användas på blekt eller grått hår. Detta för att färgen är väldigt intensiv.

Som med alla andra hårfärger är det viktigt att komma ihåg att slitet hår inte mår bra av hårfärg. Ta hand om ditt hår ordentligt så att det är välvårdat och klipp håret innan du färgar det. På så sätt håller du det fräscht och dessutom blir det inte poröst på ett sätt som gör att det blir svårt att färga det.

Joker: Garnier Olia Hårfärg 6.66 Extra Deep Red

Joker: Garnier Olia Hårfärg 6.66 Extra Deep Red

Med denna hårfärg får du ett rött svall som blir vackert både vad gäller glans och vad gäller färg – en hårfärg att njuta till fullo av, med andra ord!

Den innehåller inte ammoniak, vilket innebär att ditt hår blir behandlat på ett mer skonsamt sätt än när du använder hårfärg som innehåller ammoniak. I denna färg hittar vi istället olja som tränger in i hårfibrerna och gör håret mjukt och fint.

Hårfärgen är utvecklad med ODS-teknologi och det innebär att ingredienserna lägger sig effektivt i ditt hår. Färgen tränger ner djupt och ger på så vis en bra hållbarhet samtidigt som färgresultatet blir intensivt.

Det är en typ av hårfärg som är väldigt enkel att använda. Du kan med andra ord räkna med ett bra resultat, även om du kanske inte är så van vid att använda dig av hårfärg. Det är alltså ett bra val för dig som är nybörjare.

Färgen passar naturligt blont till svart hår och den täcker grått hår upp till 100 %. Det blir naturligtvis olika resultat beroende av vad du har för naturlig hårfärg.

Du får med allt som behövs i förpackningen när du köper denna hårfärg, så du behöver inga extra grejer.

Röda hårfärger som utmanar

Vi kan bara välja ut 4 olika bäst i test röda hårfärger i våra tester, en i varje kategori. Det fanns ändå några andra röda hårfärger som gjorde ett intryck under våra tester vilka vi vill rekommendera om ingen av våra bäst i test röda hårfärger finns på lager eller passar dina behov.

Schwarzkopf Live Color XXL 35 Real Red

Schwarzkopf Live Color XXL 35 Real Red

Här har vi en färgsprakande härlighet till röd hårfärg. Den passar dig som vill ha ett riktigt häftigt resultat då den ger ett trendigt och intensivt färgresultat.

Det är en vattenfast formula, vilket innebär att det finns ett inbyggt skydd mot att färgen tvättas ur. Med Live Sealing Technology förseglas färgpigmenten i hårfibern och både extra glans och intensitet tillförs till håret.

Loreal Paris Colorista Permanent Gel Bright red

Loreal Paris Colorista Permanent Gel Bright red

Colorista är en serie med riktigt kul färger, så denna (eller någon annan av färgerna i denna serie) ska du välja om du vill ha lite extra cool färg! Detta är färger som är särskilt framtagna för dig som vill ha något annat än de vanliga klassiska hårfärgerna, så det är lätt att hitta en häftig favorit, även om du inte vill ha just denna härliga röda färgen.

Det är superenkelt att använda färgen och di kan välja mellan permanent, semi-permanent eller toning.

Schwarzkopf MOOD Hårfärg 15 Intensiv Röd

Schwarzkopf MOOD Hårfärg 15 Intensiv Röd

Denna permanenta hårfärg bjuder på det unika komplexet multitechnology, vilket ger naturlig färg och glans. Det är mycket enkelt att använda hårfärgen då du endast behöver blanda färgen med en gel. Detta gör att färgen är lättapplicerad och att den ger ett hållbart resultat som öven ger glans till håret.

Herbique henna kopparröd

Herbique henna kopparröd

Detta är en helt naturlig hårfärg som ger en väldigt fin kopparröd ton. Vill du ha en fin hennafärgning och på så sätt slippa onödiga kemikalier så är detta ett perfekt val. Färgen är gjort på malda blad från hennabusken och ger håret härlig volym och glans.

Att håret blir fylligt är inte den enda extra fördelen, ditt hår får även härligt med lyster och det är såklart alltid lika välkommet! Det bästa är dock att man slipper att vara orolig över att få en allergisk reaktion.

Det är annorlunda att använda hennafärg än att använda vanlig hårfärg, så är du inte van så kommer det att vara lite svårt första gången. Det är lite mer kladdigt än vad det är med en vanlig hårfärg. Du kommer in i det snabbt, dock.

Färgen är mycket hållbar, vilket innebär att det är ett mycket bra val för dig som inte vill hålla på med färgning av håret hela tiden. Vi gillar också att färgen ger både volym och stadga till håret då det är många med typiska skandinaviskt hår behöver just det.

Sammanfattning

Nu har vi nått fram till slutet av vårt omfattande test av röda hårfärger. Här har vi lyft fram 4 olika bäst i test röd hårfärg, från en billig röd hårfärg som fungerar bra, till en lite dyrare men mycket lyxigare och mer premium röd hårfärg. Nedan sammanställer vi våra bäst i test röda hårfärger för att underlätta ditt val.

KategoriRöd hårfärgLägsta pris
Bäst & BilligastSchwarzkopf Pure Color 7.7 Red GingerLäs mer…
MediumFeria by Preference 6.66 Extra Intensiv RödLäs mer…
LyxWella Color Touch Kit 66/45 Red SatinLäs mer…
JokerGarnier Olia Hårfärg 6.66 Extra Deep RedLäs mer…

Källor