Bästa värmeborsten 2024 – bra stylingalternativ för håret

Värmeborste, eller varmluftsborste som det också kallas, är skonsam för ditt hår. Du kan både göra håret rakt, lockigt, fullt av volym och torrt med detta stylingverktyg och det är alltid trevligt när man får många saker i ett.

Denna artikel om värmeborstar innehåller reklam i form av annonslänkar till Kicks.se, Ahlens.se, Nordicfeel.se och Lyko.se

Inledning

Även om man kanske inte håller på att tokfixar sig i håret alla dagar i veckan så är det ändå bra att kunna ha ett alternativ när man vill piffa. Det är ju inte helt kul att tvingas dra på en keps, mössa eller sätta upp håret i en tofs. Det är helt enkelt kul att ha möjligheten att kunna ha håret utsläppt och snyggt, eller hur?

Med en värmeborste är det på det viset att man får både borste och värmeverktyg i ett. Kan det bli bättre? Det är ju perfekt för alla oss som inte orkar lägga massor av tid på att torka håret, locka och hålla på. Här kan man styla och torka håret på samma gång – det går med andra ord snabbt!

En värmborste har också den fördelen att den kan fixa alla möjliga frisyrer – man kan alltså ha denna borste till allt. Det är bara att välja hur man vill se ut för dagen och köra på!

Att det finns värmeborstar i så många olika prisklasser är positivt då det innebär att alla kan hitta en som funkar för både ens hår och för ens plånbok. Bra, eller hur?

Vi har samlat ihop åtta värmeborstar som vi har testat för att kunna ge er ett bra bäst i test. Det är bara att spana in vad vi har att säga om de olika produkterna vi testat nedan. Vi kan lova att du kommer att hitta minst en som du får som favorit!

Vår vinnare i kategorin “Bäst & Billigast” blev Cera Hotstyler 38 mm – det är en mycket bra värmeborste under 500-lappen. Ett smart val!

Vår vinnare i kategorin “Medium” är Obh Nordica Björn Axén Tools – Magic Style Brush 30 mm. Ännu en mycket bra produkt som har ett bra pris och som samtidigt levererar det den ska!

Vinnaren i kategorin “Lyx” blev ingen mindre än ghd Glide Professional Hot Brush – en klockren värmeborste som passar alla! Vi har också med en Joker precis som vanligt. Vilken produkt vann i denna klass, undrar du? Jo, den vi utsåg till Joker i detta test är Hot Tools Black Gold Volumizer Dryer. Även detta är en riktigt bra värmeborste!

Cera Hotstyler 38 mm

Cera Hotstyler 38 mm

Detta är en riktigt bra värmeborste i form av en klassisk rundborste. Den kan styla håret på olika sätt, så vare sig du vill ha exempelvis lockar, eller om du är sugen på att gå loss bland massor av volym så är detta ett bra val!

Den är gjord av keramik och tourmaline och den stängs automatiskt av efter 60 minuter. Detta gör att den är väldigt trygg och säker att ha att göra med.

Obh Nordica Björn Axén Tools – Magic Style Brush 30 mm

Obh Nordica Björn Axén Tools - Magic Style Brush 30 mm

Detta är en värmeborste med tourmaline beläggning – den är revolutionerande med sitt integrerade värmesystem och den ger både snygg styling och fin glans.

Denna värmeborste kommer du att gilla och även om du är ny inom denna typ av verktyg kommer det att gå bra. Man får nämligen med en styling-guide inkluderat när man köper den här borsten. Kanon, eller hur?

ghd Glide Professional Hot Brush

ghd Glide Professional Hot Brush

Om du vill ha en lyxlirare bland värmeborstar så är detta rätt val för dig! Den bjuder på den optimala temperaturen på 185 grader och det är något som gör att håret kommer att må bra och bli snyggt utan att det slits på håret i onödan.

Värmeborsten stängs av automatiskt efter 60 minuter. Man kan alltså vara säker på att ingenting händer, även om man missar att stänga av den när man går hemifrån.

Hot Tools Black Gold Volumizer Dryer

Hot Tools Black Gold Volumizer Dryer

Denna värmeborste är ett bra val för alla er som är sugna på ett stylingverktyg som ger ordentligt med volym och fyllighet. Det är ju många av oss ute efter, vilket gör att denna produkt är lätt att gilla!

Självklart är det på det viset att det är hög prestanda som gäller, så man får ett verktyg som gör att det blir enkelt att fixa sig samtidigt som man kan räkna med att det är hög kvalitet.

Värmeborste – för vem?

Vad gäller stylingverktyg som värmeborste är det många gånger så att man inte använder det, men det är faktiskt ofta på det viset att det är lättare att använda sig av verktyg än vad man kan tro.

Kanske är det så att man är lite lat? Kanske tror man sig inte kunna hantera den här typen av stylingverktyg? Då ska man testa! Det är nämligen lättare och snabbare än vad man kan tro och dessutom är det en investering då en bra värmeborste håller länge.

Om du vill börja fixa håret lite mer än vanligt så är faktiskt just en värmeborste en av de bästa grejerna du kan köpa – man slipper helt enkelt vara frisör för att det ska funka. Härligt!

Hur utförde vi testerna av värmeborstarna?

Våra testvinnare i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Bäst i Test bland värmeborstar

Efter utförliga och noggranna analyser av flera olika typer av värmeborstar, även kallat varmluftsborste, kunde vi välja ut bäst i test värmeborstar . Efter en stund kunde vi enas om vilka värmeborstar som kunde utses till bäst i test inom våra olika kategorier. Från billig värmeborste som samtidigt är riktigt bra, till en riktigt lyxig men något dyrare värmeborste med riktig premium känsla.

Bäst & Billigast: Cera Hotstyler 38 mm

Bäst & Billigast: Cera Hotstyler 38 mm

Med denna goding bland varmluftsborstar kan du styla håret precis som du vill – den klassiska rundborsten med värme gör det möjligt att få till sin frisyr på många olika sätt. Vare sig det bara är volym eller om det är lockar eller något annat du vill åt med din frisyr för dagen så kan Cera Hotstyler 38 mm fixa detta.

Toppen av borsten är kall och man kan själv justera temperaturen. Detta är väldigt praktiskt och bra. Dessutom är det på det viset att denna värmeborste stängs av efter 60 minuter – allt för att du ska kunna känna dig säker, även om du missar att stänga av den.

Cirkapriset för Cera Hotstyler 38 mm varmluftsborste ligger på 449 kronor.

Medium: Obh Nordica Björn Axén Tools – Magic Style Brush 30 mm

Medium: Obh Nordica Björn Axén Tools - Magic Style Brush 30 mm

Om man vill vara på den säkra sidan vad gäller hög kvalitet på stylingverktyg så är detta ett smart val – detta är ett märke som alltid levererar och det är ju skönt att man kan känna att man är på den säkra sidan när man köper en värmeborste.

Denna varmluftsborste kommer med en styling-guide och det är såklart riktigt bra för alla oss som inte har full koll på hur man ska gå tillväga när man stylar sitt hår. Med denna smarta guide så får man bra tips så att man kan fixa riktigt fina frisyrer hemma. Helt på egen hand!

Värmeborsten har också ett unikt värmesystem integrerat plus att borsten har en keramisk beläggning av Turmalin, vilket anses vara väldigt skonsamt för håret.

Ditt hår får glans och joniseringsfunktionen gör så att håret, förutom att få maximal glans, även ges en minimering av statisk elektricitet. Denna stylingborste är ett riktigt schysst sätt att fixa håret på, alltså!

Cirkapriset ligger på 799 kronor för Magic Style Brush 30 mm värmeborsten från Obh Nordica Björn Axén Tools.

Lyx: ghd Glide Professional Hot Brush

Lyx: ghd Glide Professional Hot Brush

Detta är en värmeborste som fixar tämjer torrt hår både snabbt och enkelt. Det är den först i sitt slag att fixa. Det är knappast något man tackar nej till, utan det är väldigt skönt med en värmeborste som gör att man får tid över till annat!

Värmeborsten ghd Glide Professional Hot Brush både tämjer håret och tar bort det där alltid lika jobbiga frizzet. Hur bra? Väldigt bra, är svaret på den frågan! Den kommer också med en 2.7 meter kabel för at det ska kännas extra proffsigt att fixa håret hemma.

Det tar 30 sekunder att värma upp den, vilket gör att man slipper vänta länge innan man kickar igång sin styling!

Cirkapriset för ghd Glide Professional Hot Brush ligger på 1,599 kronor.

Joker: Hot Tools Black Gold Volumizer Dryer

Joker: Hot Tools Black Gold Volumizer Dryer

Detta är ett stylingverktyg som är perfekt om man vill ha ett snabbt och bra resultat. Hot Tools Black Gold Volumizer Dryer står för det steg man behöver ta för att komma närmare en stil med mindre skadat hår och mer stil – en riktig vinnare, alltså!

Den volym och fyllighet denna värmeborste ger är ingenting man stöter på överallt, så detta är verkligen en av de produkter vi tycker att ni ska testa, om ni har chansen.

Den levererar det perfekta resultatet på väldigt kort tid och det är något vi alla vill åt. Det är alltid skönt när man kan få ett bra resultat av ett stylingverktyg utan att det måste ta lång tid.

Cirkapriset ligger på 895 kronor för Hot Tools Black Gold Volumizer Dryer värmeborsten.

Värmeborstar som utmanar

I våra tester är det bara fyra olika värmeborstar som kan utnämnas till bäst i test, men det finns ändå ett antal andra värmeborstar vi verkligen kan rekommendera om ingen av våra vinnare passar dig. Nedan hittar du några andra värmeborstar som håller hög kvalitet inom sin respektive prisklass.

OBH Nordica Artist Curling Brush 18 mm

OBH Nordica Artist Curling Brush 18 mm

Med denna värmeborste får man snyggt hår snabbt. Dess varma uppvärmning, höga temperatur och storlek gör att den inte bara är bra att använda hemma, den är också perfekt att ta med sig när man är ute och reser.

OBH Nordica Artist Curling Brush 18 mm värmeborsten stängs av automatiskt och även det är ett extra plus som gör att vi bara gillar den ännu mer! Vill du ha mindre lockar så är detta en riktig höjdare!

Cirkapriset för OBH Nordica Artist Curling Brush 18 mm ligger på 319 kronor.

Remington Keratin Protect Värmeborste

Remington Keratin Protect Värmeborste

Denna värmeborste är väldigt bra då den skapar fin volym och formar håret så som du vill ha det. Det tar 30 sekunder att värma upp den och att det är positivt med snabb uppvärmning är ju en självklarhet!

Man kan välja mellan fem olika temperaturer på Remington Keratin Protect Värmeborste, där den varmaste är 180 grader. Man kan välja beroende av vad man är ute efter för typ av effekt.

Som namnet på denna varmluftsborste antyder så har den en keramisk beläggning vilken består av keratin. Den keramiska beläggningen bidrar till att håret får mer volym och blir glansigt.

Cirkapriset ligger på 599 kronor för Remington Keratin Protect Värmeborste.

B.Rush Brush 40 mm Värmeborste

B.Rush Brush 40 mm Värmeborste

B.Rush Brush 40 mm är en härlighet till värmeborste – man får nämligen en borste som är laddad med både arganolja, keratin och macadamiaolja. Det är inte alla värmeborstar som kan stoltsera med det!

Den motverkar både frizz och statisk elektricitet. Inte nog med det, dessutom ger den ditt hår ett skonsamt, mjukt och slätt resultat.

Den håller en värme på 180 grader och dess topp är sval för att det ska bli lättare för dig att få ett extra grepp när det behövs.

Cirkapriset för B.Rush Brush 40 mm Värmeborste ligger på 895 kronor.

Dafni Hair Straightening Brush

Dafni Hair Straightening Brush

Dafni Hair Straightening Brush är en revolutionerande borste. Det enda du behöver göra är att borsta ditt hår med denna borste och vips är ditt hår rakt och mjukt!

Det tar bara några minuter att fixa håret så detta är det perfekta valet för dig som ofta är ute i sista minuter, ofta är på språng eller liknande.

Cirkapriset ligger på 1,595 kronor för Dafni Hair Straightening Brush värmeborsten.

Frågor & Svar om värmeborstar

Innan du bestämmer dig för vilken värmeborste du vill köpa rekommenderar vi att du först tar del av våra svar på vanliga frågor om värmeborstar. På så vis kan du göra ett bra köp av värmeborste.

Är dyr värmeborste alltid bättre än billig värmeborste?

Nej, så är det inte. Ofta är det dock på det viset att man ofta får det man betalar för. Vad gäller värmborstar så finns det många som är bra och som ni kan se i vårt test så finns det bra varianter inom olika prisklasser, det är superbra! Det går alltså ofta bra att använda en billig värmeborste, så länge man köper rätt modell.

Vad är en värmeborste?

Det är helt enkelt en stylingprodukt som kombinerar egenskapen av en bra kvalitetsborste med styling. Inga konstigheter där, alltså! Ett annat vanligt förekommande namn på värmeborste är varmluftsborste.

Vilken värmeborste ska jag välja?

Det beror lite på vad du är ute efter för effekt. Kanske vill du ha fler än en som du kan använda till olika saker? Ofta kan man nöja sig med en då man ofta har en stil på håret som man gillar bäst.

Kolla igenom detta test för att hitta den värmeborste som du tycker verkar passa just dig bäst!

Svårt att använda en värmeborste?

Det är superenkelt att använda en värmeborste! Vem som helst kan fixa det galant, även om man inte är någon hejare på att styla håret.

Sammanfattning

Nu närmar vi oss slutet av vårt stora test av olika värmeborstar. Det sista vi vill visa er är en sammanställning över fakta om alla våra värmeborstar som är bäst i test just nu, så nedan hittar ni en sammanfattning i en tabell där ni enkelt kan jämföra de olika värmeborstarna.

KategoriVärmeborsteCirkapris
Bäst & BilligastCera Hotstyler 38 mm449 kr
MediumMagic Style Brush 30 mm799 kr
Lyxghd Glide Professional Hot Brush1,599 kr
JokerHot Tools Black Gold Volumizer Dryer895 kr

Källor